Melk drinken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je meer calcium en ijzer nodig dan normaal. Calcium zorgt er voor dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden. Zo heb je minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Je hebt ongeveer 1200mg calcium per dag nodig. In de meeste zwangerschapsvitaminen zit zo'n 300mg. Zorg er dus voor dat je voldoende calcium binnenkrijgt via bijvoorbeeld: melk, kaas, tofu of sommige vissen.

Ongepasteuriseerde melk

Ongepasteuriseerde melk kan heel erg schadelijk zijn voor je ongeboren baby. Dit komt door de bacterie Listeria monocytogenes, die listeriose kan veroorzaken. Dit is een ziekte die mogelijk tot een miskraam of vroeggeboorte kan leiden Drink dus nooit ongepasteuriseerde melk. Dat is melk die je bij de boer koopt. Melk uit de supermarkt is altijd veilig. Koop daarom tijdens je zwangerschap je melk in de supermarkt.

 

Reacties op 'Melk drinken tijdens de zwangerschap'

Reacties

Anoniem
hey

Nora123
Ik zou alleen melk drinken uit de supermarkt dat is vaak gepasteuriseerde melk. Merk maakt niet zoveel uit.. Campina of eigen merk melk is allebei gepasteuriseerde melk als het uit de supermarkt komt. Melk bij de boer en zelf opwarmen zou ik zelf persoonlijk niet doen, gewoon voor de zekerheid neem ik dat niet. Sommige kazen bij Albertheijn is gewoon veilig, andere kazen goed opletten of Op het etiket staat dan ‘au lait cru’ of ‘gemaakt van rauwe melk’staat dan is het niet veilig. Houdbare melk ben ik niet zo bekend mee neem liever de gewone ook gewoon voor de zekerheid.

Anoniem
Mag Campina melk drinken?

Lala
Mag je gewoon kaas van de albert heijn eten

priya
Als j de melk bij de boer gt opwarmen en drinken wordt d bacterien niet dood?

Anoniem
Mag je houdbaremelk drinken tijdens de zwangerschap

Jouw naam:

Lees meer ... !

Rauwe groenten

Als je zwanger bent zijn rauwe groenten en fruit heel erg gezond voor je. Toch moet je oppassen met rauwe groenten. Deze groenten kan besmet zijn met de listeria bacterie en kan er gevaarlijk zijn voor je kindje

Fast food eten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je heel erg veel trek hebt in fast food. Je hebt niet alleen honger maar het lijkt wel alsof je lichaam er om vraagt. Is het wel goed om fast food tijdens de zwangerschap ?

Calcium en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je meer calcium nodig dan normaal. Calcium heeft je baby onder andere nodig voor de vorming van botten en tanden

Vet eten

Wat gebeurt er als je veel vet eet tijdens de zwangerschap en heb je dan ook meer kans op een dik kind ?

Eten, voeding en voedsel tijdens de zwangerschap

Alles over eten en voeding tijdens je zwangerschap !

Vis eten tijdens de zwangerschap

Vis eten tijdens de zwangerschap is een goed idee. Vis beval veel goede vetzuren die erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je baby !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan