Melk drinken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je meer calcium en ijzer nodig dan normaal. Calcium zorgt er voor dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden. Zo heb je minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Je hebt ongeveer 1200mg calcium per dag nodig. In de meeste zwangerschapsvitaminen zit zo'n 300mg. Zorg er dus voor dat je voldoende calcium binnenkrijgt via bijvoorbeeld: melk, kaas, tofu of sommige vissen.

Ongepasteuriseerde melk

Ongepasteuriseerde melk kan heel erg schadelijk zijn voor je ongeboren baby. Dit komt door de bacterie Listeria monocytogenes, die listeriose kan veroorzaken. Dit is een ziekte die mogelijk tot een miskraam of vroeggeboorte kan leiden Drink dus nooit ongepasteuriseerde melk. Dat is melk die je bij de boer koopt. Melk uit de supermarkt is altijd veilig. Koop daarom tijdens je zwangerschap je melk in de supermarkt.

 

Reacties op 'Melk drinken tijdens de zwangerschap'

Reacties

Anoniem
hey

Nora123
Ik zou alleen melk drinken uit de supermarkt dat is vaak gepasteuriseerde melk. Merk maakt niet zoveel uit.. Campina of eigen merk melk is allebei gepasteuriseerde melk als het uit de supermarkt komt. Melk bij de boer en zelf opwarmen zou ik zelf persoonlijk niet doen, gewoon voor de zekerheid neem ik dat niet. Sommige kazen bij Albertheijn is gewoon veilig, andere kazen goed opletten of Op het etiket staat dan ‘au lait cru’ of ‘gemaakt van rauwe melk’staat dan is het niet veilig. Houdbare melk ben ik niet zo bekend mee neem liever de gewone ook gewoon voor de zekerheid.

Anoniem
Mag Campina melk drinken?

Lala
Mag je gewoon kaas van de albert heijn eten

priya
Als j de melk bij de boer gt opwarmen en drinken wordt d bacterien niet dood?

Anoniem
Mag je houdbaremelk drinken tijdens de zwangerschap

Jouw naam:

Lees meer ... !

Snoepen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je heel erg veel trek hebt in snoep. Je hebt niet alleen honger maar het lijkt wel alsof je lichaam er om vraagt. Is het wel goed om te snoepen tijdens de zwangerschap ?

koper en zwangerschap

Koper blijkt steeds meer en meer een belangrijker mineraal te zijn tijdens de zwangerschap. Koper helpt het immuunsysteem te versterken, is belangrijk voor de zuurstof in je bloed en helpt te beschermen tegen bloedarmoede.

Zwangerschap, misselijkheid en eten

Vraag je je af wat je het beste kunt eten als je misselijk bent tijdens je zwangerschap of ben je bang dat je juist door je misselijkheid niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt ? Lees dan snel verder !

Koffie tijdens de zwangerschap

Koffie drinken tijdens je zwangerschap mag wel maar met mate. Hoe veel koffie mag je dan drinken en waarom is koffie slecht voor je ?

Melk drinken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je meer calcium en ijzer nodig dan normaal. Calcium zorgt er voor dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden. Zo heb je minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Je hebt ongeveer 1200mg calcium per dag nodig. in de meeste z

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan