Spruw

  • Spruw

Spruw is een schimmelinfectie in de mond en op de lippen van je baby. Spruw kan over het algemeen geen kwaad en hoeft ook niet altijd behandeld te worden. Lees hier alles over wat je moet doen als je baby spruw heeft.

Witte vlekken in de mond

Bij heel veel baby's komt er een vorm van spruw voor. Spruw kun je herkennen aan de witte vlekken in de mond. Meestal zitten de vlekken op de tong maar ook vlekken in de wangen en aan de binnenkant van de lippen komen vaak voor. Meestal heeft je baby er geen last van en hoeft de spruw niet met medicijnen behandeld te worden.

Spruw behandelen zonder medicijnen

Spul ontstaat vaak bij een verlaagde weerstand. De bacterie, candida, die voor de spruw zorgt, is dan ook een onschuldige gist bacterie die bij bijna iedereen voorkomt. Doordat je baby zelf een weerstand tegen deze bacterie op moet bouwen en omdat de medicijnen ook de goede bacterieen doden, zijn veel artsen terughoudend met het geven van mdedicijnen en wordt er eerst geprobeert de spruw infectie te bestrijden zonder medicijnen.

  • Als je borstoveding geeft, maak je borsten dan schoon met lauw water om de bacterie zo er af te spoelen. Zo voorkom je dat je de bacterie heen en weer geeft
  • Maak spenen flesjes en speelgoed dat is de mond is gekomen extra goed schoon en steriliseer deze na ieder gebruik.
  • Was handdoeken en kleding die in contact zijn gekomen met de bacterie op 60 graden (handdoeken, bh, t-shirt )

Spruw behandeling met medicijnen

Er zijn verschillenden anti-schimmel medicijnen te vinden tegen spruw. Bij jonge kinderen wordt dit meestal in een vloeibare vorm gegeven.
Pas op: het medicijn daktarin wordt in sommige gevallen voorgeschreven maar dit kan erg gevaarlijk zijn voor kleine kinderen omdat deze gel erg kleverig is en kleine kinderen kunnen hier in kunnen stikken.

 

Reacties op 'Spruw'

Reacties

Brennieama
Tijdens mijn puf klasje vertelde de leidster dat spruw vaak komt van de grootouders omdat zij een vinger in het mondje van de kleine stoppen. Heb daar zelf geen ervaring mee maar zal het wel in de gaten houden of dat echt een dingetje is van grootouders.

Jouw naam:

Foto's over 'Spruw'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Vijfde ziekte

De vijfde ziekte is een relatief onschuldige infectieziekte waarbij rode vlekjes te zien zijn op het gezicht van de kinderen en de wangen vuurrood kunnen worden. De vlekken kunnen zich hierna uitbreiden en er kan wat koorts optreden. Na een dag of 10 is

Hersenvliesontsteking

Hersenvlies ontsteking is een mogelijk levensgevaarlijke ontsteking van het hersenvlies. Het wordt ook wel meningitis of nekkramp genoemd. Het begint als een griep maar wordt binnen korte tijd erger. Je kindje ziet er slap en grauw uit. Vaak heeft het kin

waterpokken

Waterpokken is een kinderziekte veroorzaakt door een virus. Eerst ontstaan er rode vlekken op de huid waarop later blaasjes komen. De vlekken blaasjes kunnen erg jeuken. De blaasjes drogen na een paar dagen uit waarna er korstjes ontstaan.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan