Veilige babykleertjes kopen

Wanneer je babykleertjes voor je kleintje wilt kopen, moet je rekening houden met allerlei aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de juiste kledingmaat, de hoeveelheid kleding die je wilt kopen en de vraag of je de babykleertjes wel leuk genoeg vindt voor je kleine spruit. Een vraag die te weinig gesteld wordt, is of de kleding die je koopt wel veilig is. Hoe weet je of bepaalde babykleding wel of niet veilig voor je kleintje is? We zochten het voor je uit.

Brandveiligheid

Bij het kopen van veilige babykleertjes moet je er allereerst op letten dat je onbrandbare kleding koopt. Kijk dus altijd naar het materiaal waarvan de kleding gemaakt is. In fysieke winkels vind je deze informatie, zoals je waarschijnlijk wel weet, op het label van de kleertjes zelf. Bij grote webwinkels als Zalando staat de informatie vaak vermeld op de website. Plantaardige vezels als katoen zijn makkelijker ontvlambaar dan dierlijke vezels als wol. Synthetische vezels als polyester zijn moeilijk ontvlambaar, maar smelten bij contact met vuur. Dat betekent dat, mochten zij vlam vatten, er serieuze brandwonden kunnen ontstaan. Helemaal oppassen moet je voor stoffen die bestaan uit een mix van plantaardige en synthetische vezels. Deze vatten snel vlam én kunnen voor brandwonden zorgen.

Touwtjes en kleine onderdelen

Let er bij het kopen van babykleertjes op dat je kleintje geen enkel risico op verwurging loopt. Koordjes bij de nek of sweatshirts met capuchon, kunnen gevaarlijk zijn voor je baby. Touwtjes kunnen er namelijk voor zorgen dat je kleintje klem komt te zitten aan een wiegje of ledikant. Ook kan je kindje op de touwtjes gaan sabbelen, terwijl daar misschien wel giftige stoffen in verwerkt zijn. Je moet ook oppassen voor touwtjes ter hoogte van de taille, omdat deze wel eens klem kunnen zitten tussen autodeuren. Naast touwtjes moet je ook voorzichtig zijn met andere kleine onderdelen. Knopen, ritsen en strikjes zien er misschien schattig uit, maar wanneer ze niet goed vast zitten kunnen ze voor verstikking zorgen. Kijk na elke wasbeurt dus of de kleine onderdelen nog steeds goed vast genaaid zitten. Sowieso is het verstandig om de kleertjes voor gebruik goed te wassen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan hier onze tips voor het wassen van je babykleertjes.

 

Reacties op 'Veilige babykleertjes kopen'

Reacties

Jouw naam:


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan