Uitgerekend Augustus 2020 - Zwangerschapsforum

KimvdB - schreef op 21-11 om 09:42
Hi lieve mede zwangeren! Hopelijk sluiten er snel meer vrouwen aan bij het 'Augustus topic'. Ik heb vanmorgen 2 dagen voor mijn NOD positief getest en volgens de berekening zal ik uitgerekend zijn voor 1 augustus 2020. 
1351 antwoorden en 3591872x bekeken
Mali - schreef op 22-11 om 07:25
Kimvbd, ik mag met je meepraten in dit topic! En volgens berekening ook 1 augustus uitgerekend. Zò spannend.. Vanmorgen getest, nu echt heel erg duimen dat deze blijft plakken.
Mocht het volgende week nog goed gaan, ga ik de verloskundige bellen om te kijken of er een vroege echo gepland kan worden. 
KimvdB - schreef op 22-11 om 11:49
Wat fijn Mali, gefeliciteerd met jullie prille zwangerschap. Leuk om iemand erbij te hebben waar ik voorlopig exact gelijk mee loop! Hopelijk hebben we binnenkort beide een mooi kloppend hartje op de echo! 
Nienke - schreef op 22-11 om 15:26
18 weken
Hoi!
Mag ik me ook hier melden. Mijn uitgerekende datum zal rond 29/7 zijn, maar ik verwacht dat hij nog wel wat bijgesteld gaat worden richting augustus. De meiden in juli lopen al zo ver voor dat ik denk hier meer herkenning te vinden. 

Ik heb vanmorgen weer een test gedaan, twee dagen naar mijn eerste test. Volgens mij is hij wel wat donkerder maar durf het niet zeker te zeggen. Ik word er zo onzeker van heb een CB digitale gekocht die ik morgen ochtend wil doen en hoop dat die me een beetje zekerder maakt. Ik vind het allemaal zo spannend!
aug2020baby - schreef op 22-11 om 16:10
Hoi Kimvbd , 
Ik mag ook mee praten! Vanmorgen positief getest  
Mijn uitgerekende datum (zoals ik heb berekend) is ook 1 augustus 2020. Vind het enorm spannend want in Juli hebben wij een miskraam gehad met 14 weken en 4 dagen .. en nu opnieuw zwanger  
Dit is dus ons 2de kindje.. , vanmiddag dus gelijk de gyn gebeld en mag 6 december om 09:15 voor onze “vroege” eerste echo! Nog 2weekjes wachten.. 
Nienke - schreef op 24-11 om 07:39
18 weken
Hoi aug2020baby
Spannend nu dan voor jullie na de miskraam. Wat verdrietig zo “laat” een miskraam Fijn voor jullie dat het zo snel weer zo mag zijn! Fijn ook zo een vroege echo.
Ik ben zelf heel bang dat het mis gaat. Heb al 6 testen gedaan in de afgelopen dagen en zie hem nu eindelijk echt donkerder worden dus mijn vertrouwen groeit wel iets. Maar ik zal blij zijn als ik de eerste echo achter de rug heb. Als alles komende week nog goed gaat ga ik denk ik vrijdag de verloskundige bellen. 
Mali - schreef op 24-11 om 08:27
Wat fijn, meer dames met positieve testen! Gefeliciteerd!
Nienke, ik ben ook nog rete onzeker hoor. Heb inmiddels 4 testen gedaan die langzaam oplopen en nu test ik niet meer. Ik wacht wel gewoon af, meer kan ik toch niet doen.
Aug2020baby, wat naar zo'n late miskraam. Helaas heb ik ook een aantal (5) miskramen gehad. Dit vanaf week 6+ tot week 11+. Wel heel fijn dat je een vroege echo krijgt, zal wat opluchting geven hopelijk! 

Ik ga ook aankomende week afwachten en dan vrijdag de vk bellen. Hoop op een echo voor kerst. Ik denk dat ik geen extra vroege echo krijg omdat de eerste 4 miskramen echt al jaren geleden. Er is verder ook nooit onderzocht of dit een reden had. Hierna hebben we drie kinderen mogen krijgen. En helaas afgelopen augustus een miskraam gehad.  Vind het moeilijk om op mijn lichaam te vertrouwen.  
Bibi (Gast) - schreef op 24-11 om 08:32
Gefeliciteerd aan alle meiden! Hopelijk mag het allemaal goed gaan. Wat vreselijk van al die miskramen, hopelijk brengt augustus een mooi gezond kindje voor jullie.

Ik heb mijn nod op 5 december en als ik positief zou testen zou ik voor 13 augustus uitgerekend zijn, dus ik zal af en toe meelezen hier tot ik ga testen!

Liefs bibi
Nienke - schreef op 24-11 om 08:59
18 weken
Jeetje Mali 5 miskramen is wel heftig zeg! Snap dat je onzeker bent dan!
Ik ga ook niet meer testen hoor. Twijfel wel of ik misschien vrijdag nog een Cb zal doen om te kijken of die ook oploopt, maar ik vind die zo ontzettend duur
KimvdB - schreef op 24-11 om 09:11
Welkom allemaal! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap, zo fijn dat we hier met elkaar kunnen kletsen. Die onzekerheid herken ik wel, maar bij ons is dat vooral ‘is het kindje gezond en mag het bij ons blijven’. Wij zijn ons eerste kindje, onze dochter Lauren, verloren aan een ernstige aangeboren hartafwijking. Ze is een week na haar geboorte in mijn armen overleden. Nadien hebben we een gezonde zoon mogen krijgen, waar we intens dankbaar voor zijn. Nu hopen we opnieuw een gezond kindje te mogen krijgen, zodat Morris een zusje of broertje bij hem mag hebben. 

Heel veel geluk en op naar mooie, gezonde baby’s in juli/augustus! 
Mali - schreef op 24-11 om 10:23
Kimvbd, wat verschrikkelijk; een kindje af moeten geven
Ik herken de vraag of het gezond is ook heel goed, helaas. Hier 3 kinderen. Oudste zoon met autisme/ADHD en jongste zoon ADHD en een aangeboren spierziekte. Hij maakt gebruik van hulpmiddelen (rolstoel ed). 
Door alle genenonderzoeken durven wij het nu weer aan. Het is bij onze jongste een spontane mutatie geweest, er was niks te vinden bij mijn man of mij. 
We gaan wel alle testen laten doen, de niptest enz. Ook ivm mijn leeftijd, ben nu 40..
Zijn er meer die dat laten doen?
Nicole - schreef op 26-11 om 11:34
Hallo dames,
Ik kom me hier ook melden. Gisteren een positieve test in handen, en vandaag weer (mijn man geloofde het niet)
Vandaag mijn eerste test.. Een vriendin heeft me een tijd terug uitgenodigd om mee te gaan eten. Er staat vooral veel biefstuk, eendenborst, kangaroe op het menu.. Dat moet dus wel goed doorbakken zijn, anders moet het terug naar de keuken. En dat terwijl ik normaal altijd rare of medium eet.  ben heel benieuwd of het gaat lukken om niks te zeggen..
KimvdB - schreef op 26-11 om 13:40
Welkom Nicole! Succes alvast vanavond. Ik heb volgende week borrel vh werk en ik drink normaal altijd wel een wijntje. Ze gaan denk ik direct door hebben dat ik niet drink, dus ik ben nog aan het zoeken naar een oplossing. Ik wil het liever echt nog niet vertellen. 
Nienke - schreef op 26-11 om 14:03
18 weken
Welkom Nicole! Spannend vanavond succes
Oh Kim dat is ook lastig! Kan je niet zeggen dat je nog moet rijden ofzo? Of trappen ze daar niet in?
KimvdB - schreef op 26-11 om 15:13
Nee, daar trappen ze niet in want ook als ik moet rijden drink ik een of twee glaasjes  Ik zat te denken om zelf een fles alcoholvrije wijn mee te nemen en daar te vragen of ze die willen uit schenken. Maar dan komen ze het natuurlijk aan tafel serveren en zeggen ze 'een glas alcoholvrije wijn'. Dus dat werkt ook niet echt 

Donderdag ook gaan eten met een vriendin en wil het haar ook nog niet vertellen, ik ga kijken hoelang ik het volhoud 
Mimi (Gast) - schreef op 26-11 om 15:32
Ik lees even stiekem mee ook al ben ik nog niet zwanger, want dit zal bij mij ook opvallen. Ik had bedacht om "ziek" thuis te zijn (en dan uiteraard wel te werken), maar weet niet of thuiswerken mogelijk is. 
Andere optie is dat ik iets anders heb. 1 van mijn vriendinnen heeft een burn out dus als zij wil afspreken doe ik dat.
Ik rijd nooit dus als ik ineens met de auto kom weet men het ook meteen.

Eten wordt makkelijker: ik zou gewoon iets bestellen wat je wel mag. 
Als het heel erg zal opvallen dat je geen rood vlees eet omdat je dit altijd doet, kan je dit nog aanlengen met smoesje dat je minder vlees wil eten (dan kan je wel het beste voor vega gaan), of bijvoorbeeld bewuster eet en nu nog maar 1x rood vlees en 1x kip oid per week (en dat je dan je rood vlees al gehad hebt). vroeg goed voornemen ofzo. Of icm kerst: omdat je dan al zoveel vlees eet.
Dan kan je het onderwerp metee  veranderen naar de bioindustrie.
Doorbakken rood vlees is in ieder geval duidelijk..
KimvdB - schreef op 26-11 om 16:06
Dat eten komt wel goed, ik eet altijd alles dus daar gaat niemand iets van merken. Maar die wijn.. dat wordt een uitdaging haha
Nicole - schreef op 26-11 om 21:09
Leuk om ieders ervaring ermee te lezen ????
Ik had broodjes besteld, maar wist niet of ik de aioli mocht, dus nagevraagd of er rauw ei in zat, aangezien de hele kaart volstond met biefstuk heb ik gevraagd om goed doorbakken, maar jongens wat is dat taai als je rare gewend bent ????
En aangezien ik al koffie, thee en sinas op had maar aan de appelsap gegaan. Volgens mij viel het niet op. Geen gekke blikken of vragen gehad. 
Ik ben gelukkig geen groot alcoholliefhebber, dus dat is prima te verklaren.

Nog even zoeken, dit. Maar het is wel even extra beseffen dat je een mooi geheim met je meedraagt ??
KimvdB - schreef op 27-11 om 09:28
Absoluut! Ik ben sws niet echt een vleeseter, dus dat ik voor mij geen probleem  
Wel alles als carpaccio, kaasjes en eigenlijk alles wat je niet mag eten als je zwanger bent  
Het is nog maar voor max 8 maandjes, dus dat moeten we wel vol kunnen houden toch! Ik ga denk ik tijdens de borrel zelf naar de bar toelopen en iets bestellen en hopelijk hebben ze dan alcohol vrije wijn. Zo niet vraag ik of ze iets wat op wijn lijkt in een wijn glas willen doen haha. Gewoon 1 glaasje, dan is de verdenking al weg. 

Ik merk wel dat ik het echt lastig vind om het voor mij te houden. Een van mijn medewerkers is afgelopen maandag vader geworden van een dochter, dus het gaat steeds over baby's in het team. En dan moet ik doen alsof er niets aan de hand is terwijl ik overloop van de emoties haha. 
Nienke - schreef op 27-11 om 09:41
18 weken
Haha lastig het Kim. Ik had het een maand of 1,5 geleden met een van mijn collega’s ook over een tweede kindje. Zij heeft een kindje ongeveer net zo oud al mijn zoontje. Zij moest eerst haar bv nog afbouwen. Nu zei ze heel leuk tegen mijn vorige week donderdag (de dag na mijn positieve test) dat ze over 4 weken naar de dokter mocht (zij moet hormonen om zwanger te worden) en ik kon alleen maar denken “over 4 weken ben ik ruim 8 weken zwanger” moest me zo inhouden om het niet te vertellen 
Hopelijk hebben ze op die borrel alcohol vrije wijn zodat je het nog even lekker voor jezelf kan houden!
KimvdB - schreef op 27-11 om 09:58
We zijn zo blij dat we het liefst van de daken willen roepen, zo jammer dat dat nog niet kan  
Ik hoop stiekem dat de komende maanden voorbij vliegen, zodat we snel openlijk kunnen uitdragen hoe blij we met dit wonder zijn. 

Heb je al contact gehad met de verloskundige en een afspraak voor de eerste echo? Wij mogen op 9 december, nog 12 daagjes wachten  
Nicole - schreef op 27-11 om 10:36
@Kim al zo snel! Ik wordt vanmiddag teruggebeld voor een afspraak. Ik hoop eigenlijk dat ze voor de kerst de eerste echofoto geven, dan kan ik het wel vast aan mijn vader en zusje vertellen. Mijn zusje gaat trouwen (over 3/4 jaar pas) maar ik wilde een foto printen met daarop : mag ik erbij op de gastenlijst?
Ik weet alleen niet of je zo vroeg al een echofoto mee krijgt.. 
KimvdB - schreef op 27-11 om 11:17
Normaal krijg je bij iedere echo wel een foto'tje mee hoor. Ik denk dat je standaard een echo krijgt rond de 8/9 weken. Maar door ons verleden krijgen wij een extra vroege echo, nu dus bij 6 weken en 2 dagen. 

Super leuk om het op die manier bekend te maken! Wij hebben het vh weekend verteld aan ouders en schoonouders. We doen met kerst altijd cadeaus voor elkaar dmv loodjes trekken. Nu had ik allemaal blanco loodjes gemaakt en op 1 AUGUSTUS en 1 2020 geschreven. Het kwartje viel niet meteen.. Ze dachten eerst dat ik per ongeluk allemaal blanco loodjes had gedaan. Dus toen zei ik 'zijn ze allemaal blanco'? En toen zei er iemand 'Nee hier staat Augustus op' en 'op deze staat 2020'. Ze snapte het nog niet haha. Dus ik zei.. 'Denk eens na'. En ineens had mijn moeder het door en sprong recht en riep 'Je bent zwanger '. Ze waren zo mega blij verrast. Hadden het absoluut niet verwacht, dus des te leuker was het moment. Echt heerlijk als je zoiets moois mag delen met je dierbaren  
Nienke - schreef op 27-11 om 11:17
18 weken
Kim nee nog niet gebeld. Wilde eigenlijk vrijdag bellen maar moet me al de hele ochtend inhouden om niet te bellen. Maar volgens mij is mijn vk gesloten op woensdag middag dus kan sowieso pas vrijdag bellen
Mali - schreef op 27-11 om 11:19
Net naar de verloskundige gebeld en de eerste afspraak en echo staat gepland op 16 december! Dan ben ik 7w3dg. Ze gaf aan dat vanwege de miskramen ik een vroege echo kon krijgen. Heb gister nog maar een test gedaan omdat ik helemaal niet misselijk ben of pijnlijke borsten heb ofzo. Snachts heb ik buikkrampen maar overdag is dat weer weg. Helaas wel al lage rugpijn .. ben bekend met ernstige bekkenklachten dus dat is balen.
Nienke - schreef op 27-11 om 12:21
18 weken
Super leuk om het aan iedereen te kunnen vertellen. Bij mij weten mijn ouders, zussen en broer het al en mijn schoonouders. 
Mijn schoonouders hebben we het verteld door mijn zoontje een shirt aan te trekken met grote broer. Toen deed mijn schoonmoeder zijn jas uit en zag eigenlijk niks. Toen zei ik moet je kijken wat een gaaf shirt Jax aan heeft en toen werd ze helemaal gek!
KimvdB - schreef op 27-11 om 13:50
Spannend Mali, nog eventjes in spanning afwachten. Ik heb ook nog weinig verschijnselen hoor, verschilt echt per vrouw. Sommige wandelen de eerste 3 maanden door zonder enig verschijnsel, anderen (zoals ik) zijn 3 maanden lang misselijk en geven elke dag over. Geniet nog maar even van de kwaaltjes vrije tijd, wellicht is het morgen ineens anders  

Een van de mooiste momenten, waarop je het kunt delen met je geliefden! 
Nicole - schreef op 27-11 om 19:45
Misschien heb ik het verkeerd begrepen, maar ik ben niet teruggebeld door de verloskundige. De openingstijden die op de site staan kloppen niet (waren volgens het bandje een half uur vroeger dicht..) beloofd niet veel goeds. Ik ga nu toch een beetje twijfelen. Zoiezo, als de assistente een andere lijn heeft, krijg je een bandje en wordt er opgehangen.. Wat denken jullie.. Hoeveel kans moet ik ze nog geven, misschien had ik zelf moeten bellen...
Eli - schreef op 27-11 om 21:43
27 weken
Hallo allemaal! Mijn zoontje is nu bijna een jaar en ik houd onverwacht weer een test met vage lijn in mijn hand! Wat een aanval emoties! Ik ben 7 voor NOD en test als vaag positief.. vorige keer 4 voor NOD duidelijk positief. aar deze keer voel ik duidelijk alle symptomen. Zelfs mijn man was niet verbaasd, hij zei dat hij ook sterk het gevoel had dat ik misschien zwanger ben. Zo wagenziek dat ik ben... 
Mali - schreef op 27-11 om 21:49
Nicole, zijn er nog meer verloskundigen bij jou in de buurt? Anders zou ik een andere bellen. Vind het een beetje vreemd dat je niet teruggebeld word..
De assistente van de praktijk hier was echt heel vriendelijk. Bood ook een echo aan met 6w3d maar dat vind ik zelf echt te vroeg. Dus een weekje later gepland. Ben zelf best onzeker omdat ik 40 ben en al wat oudere kinderen heb. Dit is een cadeautje ? Ze was heel enthousiast en nam mijn onzekerheid een beetje weg, heel fijn.

Elin,  gefeliciteerd en welkom! Spannend he? Kan me voorstellen dat je even wat overdonderd bent, had ik ook toen ik onverwacht zwanger was. Is het nu al wat meer geland?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend Augustus 2020' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan