Uitgerekend januari 2021 - Zwangerschapsforum

Ikke - schreef op 23-05 om 13:50
37 weken
Saar wat bedoel je met dat het in dat groepje de Hunger games leek? 
1797 antwoorden en 7559519x bekeken
anna94 - schreef op 23-05 om 14:48
Ik heb een “intake” bij de vroedvrouw/gyn praktijk op 8.1 weken, en de 12 weken echo op 12.3 weken. 
Ik hoop dat die eerste “intake” toch ook een soort van Echo is, dan weet ik op zijn minst dat het vruchtje goed bezig is ????.
Ik heb ondertussen ook een praktijk gevonden waar je vanaf 6weken een soort pretecho kan laten maken in 2D, een kwartiertje voor 15 min. Ik overweeg toch om dat te doen...
anna94 - schreef op 23-05 om 14:49
* een kwartiertje voor 25 euro
** “????” was een lachende emoticon : - )
Ikke - schreef op 23-05 om 14:53
37 weken
Anna94, ik heb bij mijn vorige zwangerschappen bij een private vroedvrouw praktijk gewoon een klevertje moeten afgeven dat ze de betaling rechtstreeks kunnen regelen met de mutualiteit. Enkel 1ste x iets moeten betalen als soort dossierkosten dacht ik me te herinneren. 
Voor de rest gewone controle naast de gynaecoloog en klevertje volstind toen. 
Saar - schreef op 23-05 om 14:57
Ikke, omdat er in de eerste 2 weken van het appje best al veel dames afgevallen zijn ... En da's natuurlijk niet zo fijn als je dat in zo'n groepje moet zetten...
Ikke - schreef op 23-05 om 15:08
37 weken
Ha ok op die manier saar. Nee het is niet leuk in een groepje te zitten en dan te moeten afvallen. 
Ik las gisteren de kansen op miskramen. Vanaf 35 jaar is het een hogere kans. Nog 2 nachten.. Ik tel af naar maandag voor mijn afspraak. 
Saar - schreef op 23-05 om 15:11
Ik heb die 'geruststellende' website daarvoor. Als ik echt in paniek ben kijk ik ernaar en denk ik, JUIST meer kans dat het goed gaat. Had hem hier al eens gezet: datayze miscarriage, gegevens ingeven en dan zie je dat er echt meer kans is dat het goed gaat...
Ik nog 10 dagen ... pffoeeeee
Els - schreef op 23-05 om 15:35
Ik begrijp jullie ongerustheid, ik ben 40 jaar geworden in december en door 2 vroege miskramen is de angst er nog steeds. Vorige week goede echo gehad. Volgende vrijdag terug....ik krijg omwille v mijn leeftijd elke 2 weken opvolging. Is een gerust maar ook ongerust gevoel want je weet dat ze dat doen omdat er hoger risico is....
Maar ik kijk positief vooruit 
Saar - schreef op 23-05 om 15:37
Heel begrijpelijk Els! Wel fijn dat je toch kort opgevolgd wordt. Ik hoop dat ergens ook tot aan de NIPT...
Els - schreef op 23-05 om 15:39
@orchidea, niets van aantrekken van die post over jou!!!! Een fan die jou volgt precies ,  in t leven gaan er altijd mensen voor en tegen jou zijn, je kan niet voor iedereen goed doen. Dat heb ik ook geleerd en zal iedereen mee eens zijn. Trek je op aan de goeie mensen in je leven 
Flo - schreef op 23-05 om 15:46
7 weken
Heeft er iemand last van donkere tepels al ..
Begrijpelijk Els! 
Ik vind het spnnend omdat ik weinig tot geen kwaaltjes heb .. 
Janne - schreef op 23-05 om 16:20
22 weken
Wanneer en hoe vertellen jullie het aan jullie ouders, broers, zussen?
Ik had graag gewacht tot vaderdag (14 juni) om het aan mijn man zijn vader te vertellen, maar dat is nog zo lang om te moeten zwijgen.. Dan ben ik wel al 8 weken. Maar heb pas 17 juni mijn eerste echo..
Mila92 - schreef op 23-05 om 16:47
Wij gaan op 5 juni een weekendje weg met mijn schoonouders. Doordat we ook veel dingen gaan ondernemen, zoals fietsen etc., wilde ik het wel vast zeggen ivm dat ik nu al heel erg moe ben na bij wijze van het traplopen, maar ook dat mocht het misgaan, ze ons kunnen steunen. 

Ik bak heel erg graag en daarom wilde ik een (Moskovische) tulband bakken. De tulband snijd ik horizontaal door midden. De twee gesneden helften ga ik besmeren met roze botercreme en blauwe botercreme. Dan leg ik de helften weer op elkaar. Het gat dicht ik aan de onderkant met een eierkoek, zodat er niets uit kan lopen. In het gat van de tulband ga ik blauwe en roze muisjes stoppen. Als laatst bekleed ik de tulband met witte fondant. Zodra ze de tulband open gaan snijden, komen de blauwe en roze muisjes eruit stromen, hihi. 
Janne - schreef op 23-05 om 16:53
22 weken
Heel leuk, Mila92!
Zo creatief ben ik helaas niet. 
Ik heb twee loopfietsjes besteld en een t-shirt met 'broer' op voor mijn zoontje en wil zo'n foto nemen en dan geven.. De vraag is natuurlijk wanneer, hé.. 
Mila92 - schreef op 23-05 om 16:57
Jana, ook een leuk ideetje om dat te doen  En als het voor jou goed voelt om het met vaderdag te zeggen of na de echo, moet je dat zeker doen he.  Wij hebben ook getwijfeld om te wachten tot de eerste echo die de 11e is, maar toch wilden we het een paar dagen eerder vertellen, omdat we dan toch samen zijn en vooral dat ik redenen moet verzinnen waarom ik bepaalde eten niet meer eet, waarom ik sta te hijgen nadat ik boven aan de trap sta ondanks dat ik sport, maar ook waarom ik opeens geen wijntje meer neem bij het eten, haha. 
Orchidea - schreef op 23-05 om 17:46
Jana Ik heb toenstraks bij de Prenatal een shirt gekocht voor onze dochter met “Grote Zus” zo gaan wij het vertellen.. ik vind het wel spannend hoor, wij gaan het na de eerste echo mededelen aan ouders, en naaste zoals opa’s en oma’s. De rest hoort het na de 12 weken wel een keertje. 

Brabbel - schreef op 23-05 om 17:48
Hi ladies,
Ik ben hier nog even. Mijn vriend en ik vragen ons af of onze nieuwe gyn het wel juist heeft met haar aankomend miskraam...het was dus een nieuwe gyn en zijn er niet zo tevreden van qua uitleg etc. Gisteren ben ik dus geweest en was het vruchtzakje gegroeid naar 1.2 op 1.1 (week ervoor 0.99 0.83) maar ze zei niets van hoe ver ik zou zijn. Zij zei onmiddellijk een miskraam te verwachten maar zelf ben ik er nog niet van overtuigd... Zelf weten we de duur ook niet goed omdat mijn cyclus 33d duurt! Eisprong dus rond 18/19 april denk ik. 
Zouden jullie een 2de opinie vragen bij een andere gyn? 
Orchidea - schreef op 23-05 om 17:50
Brabbel Ja, als ik jou was zal ik dat wel doen, al is het puur voor je eigen gevoel.. wat naar meid, wat een rot situatie, die onzekerheid. Ik hoop dat je naar je eigen gevoel luistert wat dat is het juiste!
Ikke - schreef op 23-05 om 18:29
37 weken
Brabbel, ik heb een 2e opinie gevraagd toen. En een 3e. 3 verschillende gynaecologen / vroedvrouwen heb ik laten kijken.
Ze zagen alledrie het hartje kloppen maar was gestopt met groeien. Van eind oktober tot 10 november zat er geen vooruitgang in. 
Ga zeker nog eens naar een andere gynaecoloog, echt doen. Niet twijfelen! 
Els - schreef op 23-05 om 19:17
@ikke. Hoe had jij het dan gemerkt? Had je dan een echo eind oktober en 10 november. 2 echo’s kort op elkaar? Of had je bloeding? 
Els - schreef op 23-05 om 19:18
@brabbel, ik zou 2e opinie vragen of 2 bloedtesten met enkele dagen tussenin. Dan zie je ook of hcg stijgt of daalt....
Ikke - schreef op 23-05 om 19:25
37 weken
Els,  ik voelde me wat misselijk en opeens was dat gedaan. Toen wist ik meteen dat het niet goed was. Ze zeggen dat je zoiets voelt mss?
Ik had al een afspraak vastliggen in december maar omdat ik in oktober opeens een dag had van tiens het is weg mijn misselijk gevoel moest en zou ik eerder gaan. Er was een vruchtje te zien en ook een kloppend hartje maar kwam niet overeen met hoeveel weken ik normaal zou zijn. Daardoor mocht ik snel terug gaan en het beeld bleef hetzelfde.  Was rond mijn dochter haar verjaardag rond 21 oktober. 
Tussen die datum, en 10 november meerdere echo's laten nemen. Was niks goeds aan. 10 november nog een keer laatste echo en hartje ging nog steeds maar 12 november 2012 curretage gehad. Heb ik me mega slecht gevoeld dat ik een curretage heb laten doen toen het hartje nog ging. Ondertussen week voor curretage wel hele lichte bloedingen gehad.  Ik heb lang gedacht had ik niet beter nog langer gewacht, maar als er 2 weken lang geen groei op het beeld te zien is moet je beseffen dat het niet goed zit.
Als ik het ziekenhuis binnen ging moest ik een vragenlijst invullen en daar stond de vraag : ben je zwanger. Dat was zoooo een pijnlijke vraag en voor curretages zouden ze aangepaste invullijsten moeten hebben dat je die vraag niet moet tegenkomen. 
Ik ben heel vergeetachtig maar die dag staat in men geheugen gegrift. 
Brabbel - schreef op 23-05 om 19:34
@ikke wow ook heftig! 
Zelf heb ik nog enorm pijnlijke borsten, misselijk gevoel, overgeven bij tanden poetsen...daarom ik precies n alles wil opgeven.
Mss dat ik minder ver ben?
sharishvr - schreef op 23-05 om 19:36
@els, veel vrouwen zijn niet constant misselijk, zoals ik, ik heb dagen gehad dat ik heel de dag ziek in me bed lag   maar nu voel ik me ook niet vaak misselijk meer. Of had je gewoon het gevoel van ik ben niet meer zwanger? Want ik denk dat veel vrouwen niet elke dag last hebben van dezelfde kwaaltjes. Maar toch sterkte dat je dit heb moeten meemaken! 

@Brabbel, 2de opinie of idd bloed laten prikken en zien of dat oploopt, want als je een dreigende miskraam hebt daalt deze.  
Ikke - schreef op 23-05 om 19:38
37 weken
Brabbel, ik hoop het voor jou. Dat je gewoon minder ver was dan gedacht. 
  Alles komt terug.. Morgen verschijnt er op mijn balkje hier 6 weken. Ik ben zo angstig omdat ik me niet ziek voel zoals bij mijn 2 goede zwangerschappen. 
Hermes1988 - schreef op 23-05 om 19:43
Bij mijn missed abortion zag de gyneacoloog meteen dat het fout was. En eerlijk gezegd ergens wist ik wel dat het niet in orde was. De avond van de echo had ik al een voorgevoel. 
@brabbel zou toch een second opninion vragen. Gewoon voor je eigen gemoedsrust
sg92 - schreef op 23-05 om 19:56
Weet iemand of je al beetje last van de bekken kunt hebben bij 4 weken en 3 dagen heb er nog steeds af en toe last van door de vorige zwangerschap alleen nu is het al 2 dage iets meer
Mamsie92 - schreef op 23-05 om 22:34
23 weken
 Ik ben 6+2 en begin dus al een soort bolletje te krijgen. Ik heb ook veel last van mijn banden en mijn broeken zitten al niet heel fijn meer 
Zijn er meer meiden die hier al last van hebben 
Els - schreef op 23-05 om 23:09
@sharissa, ik denk dat je “Ikke” bedoelt....zei vertelde dat ze ineens niet meer misselijk was en dat het een slecht voorteken was. 
Ikzelf ben ook niet elke dag misselijk hoor maar dat is inderdaad normaal. Bij mijn vorige zwangerschap was ik zelf nooit misselijk, enkel zuur en dat 9 maanden lang...
Bij deze zwangerschap ene dag goed, nadere dag weer erge misselijkheid. Elke zwangerschap is dus anders 
Gwen - schreef op 23-05 om 23:49
Mamsie en sg92, ik merk dat ik ook al meer last krijg van mijn bekken en ben pas 4+3 weken.

Gister voor het eerst een trucje uitgehaald met wijn. Ik dronk dubbelfris uit een wijnglas, met een schijfje limoen. Haha, volgens mij trapte ze er in want het licht stond niet zo fel.

Ik weet niet meer wie, maar iemand zei dat diegene bij haar tweede zwangerschap onzekerder is dan dat ze bij haar eerste was. Ik ervaar het ook zo. Dan kijk ik naar mijn dochter en denk ik 'hoe is het mogelijk dat een vrouwen lichaam dit voor elkaar kan krijgen' en 'hoe groot is de kans dat het nog een keertje lukt?' Maar goed, we blijven positief! Nog 4 weken tot mijn eerste echo.

Orchidea, ik wil er eigenlijk geen woorden aan vuil maken. Maar ik hoop dat je zelf wel weet dat er hier niet zo over jou gedacht wordt. We zijn hier allemaal om ons geluk met elkaar te delen, maar vooral ook onze onzekerheden. We vinden steun bij elkaar, dat is het belangrijkste.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend januari 2021 ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan