Uitgerekend januari 2021 - Zwangerschapsforum

Flo - schreef op 06-07 om 20:50
Dag allemaal ,
Kom toch even wat van me laten horen.
Allereerst heel veel sterkte voor jou mamsie! Mooi idee van die boom, lijkt me fijn ook voor het verwerken.
Ik heb vandaag de termijn echo gehad en deze was goed. Een prachtig bewegend kindje ! Ondanks het bruinverlies nog steeds ,nu wel gerustgesteld. Ben 3 dagen vooruit gezet dus dat is ook niet verkeerd. Ik heb ergens een foto geplaatst met de poll jongen /meisje dus als iemand zin heeft om voor de gein zijn nub skills te proberen dan kom gerust even kijken! Alle goeds voor iedereen
1797 antwoorden en 6808384x bekeken
Els - schreef op 07-07 om 07:15
Sterkte mamsie en veel beterschap 
nik - schreef op 07-07 om 08:07
@sophietje, t zal wel wat helpen die magnesium maar weet niet t verschil als ik t helemaal niet zou gebruiken.. dus ik gebruik t maar gewoon en hopen dat er niet meer bij komt, als er meer zwaarte van de buik bij komt..
sg92 - schreef op 07-07 om 10:19
Hier is ook alles goed gegaan bij de termijn echo ben niet 26 jan uitgerekend maar de 24ste dus nog eens 2 dagen vooruit????
Olea - schreef op 07-07 om 10:30
Hallo allemaal,
Ik kom me ook graag aanmelden.
Mijn naam is Odette , 33jaar en getrouwd! Samen met mijn man wilde wij voor ons 5e en tevens laatste kindje gaan In Februari gestopt met de anticonceptiepil en in mei hadden wij een positieve test in handen. 
Dit wordt ons 5e kindje, wij zijn de trotse ouders van 3 zoons van 7,6 en 4 en een dochter van bijna 2
Ik heb mijn eerste echo op 28 mei gehad en er was een mooi kloppend hartje te zien, de termijnecho stond gepland op 18 juni en ook hier wederom een mooi kloppend hartje Uitgerekende datum is 1 januari 2021!
Aankomende vrijdag hebben wij onze pretecho met 15w. 

voor in het lijstje 
Olea , 33jaar , 5e kindje , 01 januari 2021

Simone94x - schreef op 07-07 om 10:45
Welkom Olea! Wij lopen bijna tegelijk  
Gefeliciteerd, een gezellige drukke boel bij jullie dus  hoe vinden de oudere kindjes het dat ze een broertje of zusje krijgen? 
Spannend veel plezier vrijdag met de pretecho  hebben jullie een stiekeme voorkeur? Of maakt het jullie niets uit  
Mamatobe. - schreef op 07-07 om 12:04
Ik ben net terug van de vk en deze verliep een stuk aangenamer dan mijn vorige vk! We zijn wel een dag terug gezet dus zijn nu 10+6 weken en zijn uitgerekend op 27 januari!
jo - schreef op 07-07 om 12:16
Hier ook een goede echo! Een dag vooruit gezet, nu precies 11 weken zwanger. 
Olea - schreef op 07-07 om 12:18
Dank je wel Simone94x! Jij gefeliciteerd met je toekomstige zoon  en ik kan je vertellen : jongetjes zijn zooo leuk!!! (Meisjes ook hoor )
We hopen stiekem op een meisje, maar mocht het wederom een jongetje zijn dan is het net zo welkom Na 3 jongens waren we heel verbaasd dat onze nu nog jongste een meisje was  

Ik merk dat Vanessa heel veel opkijkt naar haar grote broers Haar grote broers zijn ook heel blij met een zusje. Onze oudste jongens hebben verteld dat ze heel graag een zusje willen want meisjes vinden ze toch wel leuker
De kindjes schelen hier niet veel... De oudste schelen 16 maanden In het begin is het wel even zwaar geweest maar het beste ervan gemaakt, Bij Sebastiaan woonde ik nog bij mijn ouders.. Toen ik onverwacht in verwachting raakte van de tweede gaan verloven en bij mijn verloofde (nu man) gaan wonen en inmiddels 5 jaar getrouwd en 4 heerlijke kinderen rondlopen. In 2015 in het bijzijn van onze 3 mannen gaan trouwen! 

Kim (Gast) - schreef op 07-07 om 15:27
Sterkte Mamsie .. ik hoop van harte dat het je weer snel gegund is. Take care!!

Olea welkom in de groep. Heb je nog tips voor de overgang naar 3 kindjes? Wel stoer hoor zoveel kindjes om je heen! Mag ik vragen hoeveel je zelf nog werkt? Misschien heb je wel een goede balans gevonden tussen je werk en kinderen .. of ben je lekker thuis bij ze?
Anna1998 - schreef op 07-07 om 15:35
Ik kom me ook aanmelden!
Anna, 21 jaar en in verwachting van mijn tweede kindje. Mijn eerste is geboren in December 2019  Heel erg spannend want ik ga straks 2 kindjes binnen 1,5 jaar hebben Maar heb er alle vertrouwen in! Ik ben zelf jarig in November, dus het worden straks drukke maanden  November, December en Januari! Mijn vriend valt buiten de boot want die is in Juni jarig 
Ik ben uitgerekend voor 31.01.2021  Vandaag 10weekjes en 2 dagen! Volgende week 13 juli is mijn termijnecho en dan hoor ik mijn exacte uitgerekende datum.
Olea - schreef op 07-07 om 15:55
Kim , De overgang van 2 naar 3 kindjes vond ik minder zwaar dan van 1 naar 2 .. Ik heb het gewoon allemaal op me af laten komen, Hoe oud zijn je eerste kindjes?
Hier waren de kids 3 jaar en 1,5 jaar  
Ik werkte altijd 5 dagen in de week... Tot de geboorte van Jonathan, toen heb ik besloten te gaan stoppen met werk en fulltime voor de kindjes te gaan zorgen Meer omdat ik niet nog langer de kindjes elke dag na de oppas wilde brengen.. Ik werkte van 08.00 tot 16.00 , Tijdens mijn zwangerschap van Jonathan werden dit 3 halve dagen (08.00 tot 13.00)  en 2 hele dagen (08.00 tot 16.00) 
Ik ben lekker fulltime mama en mijn mannetje werkt 5 dagen in de week en dit vinden we voldoende. 

Welkom Anna, Gefeliciteerd met je zwangerschap   Nog een jong kindje dus.. Net 7 maandjes Die drukke maanden kennen we hier ook …
Rena - schreef op 07-07 om 18:51
Vandaag mijn Termijnecho gehad en ik mag me eindelijk aanmelden na een poosje mee te hebben gelezen!
Ik ben Renate , 30 jaar en BAM-moeder van een dochter van bijna 4 en in verwachting van mijn tweede kindje. Uitgerekend op 19 Januari 2021.
Bij de eerste ZI ben ik in verwachting geraakt, sneller als bij mijn eerste dochter.. dit duurde 7 maanden.  
De termijnecho is goed gegaan en ben vandaag precies 12 weken!

Ik hoop dat ik hier mee mag kletsen! 
Amber - schreef op 08-07 om 11:11
Hallo allemaal, Ik wil me ook graag aanmelden.
Mijn naam is Amber , 25 jaar en ik woon samen met mijn vriend. Ondanks dat het niet helemaal gepland was, is het meer dan welkom! Dit wordt ons eerste kindje. De 10 weken echo zag er heel mooi uit, voor ons beide een heel onwerkelijk mooi moment. Ik ben nu uitgerekend op 17 januari 2021. 
Volgende week heb ik met 13 weken een pret echo gepland. Hier gaan ze ook kijken of ze het geslacht kunnen bepalen! Heel spannend
Voor het lijstje 
Amber , 25 jaar , 1e kindje , 17 januari 2021 

Nog voor andere (jonge) aanstaande moeders:
Hebben jullie wel eens minder leuke opmerkingen gekregen?
Ik heb nu net mijn master afgerond maar kon vanwege Corona geen baan vinden in mijn vakgebied. 
Mijn vriend is ook net afgestudeerd, maar kan gelukkig wel makkelijker een baan krijgen in de IT-sector. 
Vooral om deze reden; dat ik nog geen baan heb, nog maar 25 ben, en nog niet getrouwd ben, krijg ik vaak nare opmerkingen vanuit familie en vrienden. Soms goed bedoeld, maar niet altijd even fijn. 
Wat doen jullie met deze opmerkingen?

Liefs,
Amber

sg92 - schreef op 08-07 om 11:15
Hoi amber welkom had ik bij de 1ste ook geen vaste baan en vond me moeder niet zo leuk heb in september een andere baan gekozen in een supermarkt en in januari dit jaar een vast contract gekregen heb de opmerkingen gewoon langs me neer gelegd wat andere er van vinden als de baby er is kun je ook nog altijd kijken naar de juiste baan als je dat wilt
Simone94x - schreef op 08-07 om 11:24
Welkom Amber
Ik krijg ook vervelende opmerkingen, ik ben onbewust en ongepland alleenstaande moeder geworden door een zwaar ongeluk van mijn ex-verloofde .. ik ben nu inmiddels 15 weken zwanger en het lijkt de goeie kant op te gaan 
In maart heb ik een miskraam gehad met 11 weken.. en kort daarna opnieuw zwanger geraakt. Ik kreeg vooral de opmerking vind je niet dat je te snel zwanger bent geraakt van de tweede , of dit kindje gaat jouw verdriet opvullen van de eerste .. 
ik ben ook werkeloos , maar woon weer bij mijn moeder en zusje in.. mijn moeder werkt wel Fulltime als verpleegkundige in het verzorgingstehuis. En we kunnen goed rondkomen  
Mensen blijven altijd negatieve reacties geven, of je nu met 20/26 of pas als 30+er moeder wordt.. werkeloos ongehuwd of gehuwd   bij mij is het 1 oor in ander oor uit! 
Amber - schreef op 22-07 om 13:04
Hoi Simone,
bedankt voor je reactie!
Jeetje, jij zit ook niet in een makkelijke situatie. Gelukkig gaat het deze keer tot nu toe voorspoedig! Voor jou nu al 17 weken dan  
Ik probeer me nu ook lekker op de positieve reacties te focussen en de andere lekker langs me heen te laten gaan. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Zolang we er zelf maar blij mee zijn. 
Mamatobe. - schreef op 08-07 om 11:37
Welkom Amber & Rena ! 
Gefeliciteerd met jullie zwangerschap. 
nik - schreef op 08-07 om 16:55
Hier vandaag weer n nieuwe mijlpaal, uitslag van de nipt  en die was positief weer n last minder.. 
Simone94x - schreef op 08-07 om 18:18
Nik, Welkom in het tweede trimester!  ik ben vandaag 15 weken   Mijn buik begint steeds groter te worden ..

nik - schreef op 08-07 om 18:48
@ simone bij mij kun je het ook al goed zien volgens mij zag je nog niet zoveel bij mij bij de eerste nu volgende week pretecho. Las dat je bij de nipt in België ook t geslacht zou kunnen weten.. hier mogen ze dat niet vrijgeven.. en bij jullie wordt hij vergoed en bij ons is t eerst van te voren 175 euro aftikken  toch grappig dat t zo kan verschillen, zo dichtbij ..
Simone94x - schreef op 08-07 om 21:01
Nik, Ik woon in NL.. klopt ik heb er ook 175 euro voor moeten aftikken..  Als ik nog in BE had gewoond was dit inderdaad gratis geweest. 
Met hoeveel weken heb je de pretecho? En gaan jullie het bekend maken?  x
Sophietje - schreef op 09-07 om 11:11
Wat een berichtjes allemaal, het is soms bijna niet bij te houden haha!
Wat ontzettend fijn, al die goede (termijn)echos en NIPT uitslagen!! Flo, wat is nu je uitgerekende datum? Volgens mij lopen wij aardig gelijk op. 

Welkom alle nieuwe dames!! 

Gek inderdaad he, die verschillen tussen NL en BE. Hebben jullie in BE in principe ook (maar) 2 echo's? Termijnecho en 20 weken echo? Of hebben jullie er meer? 
jo - schreef op 09-07 om 11:40
Sophietje, heb jij maar 2 echo's??
Dat is wel heel weinig! Hier ook uit NL, en standaard 4 echo's. (8, 12, 20 en 36) 
Gelukkig nu een stuk meer ivm medische geschiedenis! 
Sophietje - schreef op 09-07 om 11:58
Ik heb vanwege een eerdere miskraam ook een vroege echo gehad met 8 weken. Maar in principe doen ze 2 echo’s: termijn echo en 20 weken. Weinig hè!
Ik heb zelf nog een afspraak gemaakt voor een 13 weken echo (die volgend jaar standaard wordt in NL) en een pret echo met 15 weken. Maar dat is dan zelf betaald. 
Janne - schreef op 09-07 om 13:30
14 weken
Ik woon in België en heb om de 4 weken een terugbetaaldr echo.
Vanaf 36 weken iedere week zelf. 

Groot verschil inderdaad! 
Flo - schreef op 09-07 om 17:50
Sophietje mijn uitgerekende datum is 20-01 
Mila92 - schreef op 09-07 om 20:01
Wat een fijne berichten om tussendoor te lezen 

Ik heb vandaag mijn termijnecho gehad. Een mooi beweeglijk kindje, dat lekker aan het spartelen was haha. Het lag alleen met het gezicht naar beneden, waardoor de echoscopist niet alles kon zien, daardoor overgegaan op een inwendige echo. Hierdoor kon ze ons kindje mooi opmeten en ben ik nu 23 januari uitgerekend in plaats van 27/28 januari  4 dagen vooruit gezet 

Was super mooi om te zien hoe beweeglijk het al kon zijn haha. 
Mamatobe. - schreef op 09-07 om 22:29
Ik woon ook in NL maar ik heb wel gewoon ieder afspraak een echo. Dat was bij mn 1e kindje ook zo. Standaard eerst kort gesprekje voeren, wegen, bloeddruk meten en tot slot echo. Ik betaalde alleen voor de pretecho met 15wk voor t geslacht een paar tientjes maar dat is nu dus ook gratis omdat mijn praktijk zelf ook pretechos doet 
Gwen - schreef op 10-07 om 08:10
Wat heerlijk Mila, 4 dagen vooruit. Die krijg je er gewoon gratis bij!

Mamatobe, ik zou eigenlijk alleen een echo krijgen met 8, 12, 20 en 36 weken. Maar vanwege mn vorige zwangerschap, krijg ik 2 groei echo's extra. Wel gaan ze iedere controle naar het hartje luisteren.

Ik heb maandag mijn termijn echo. Super spannend weer. Kan echt niet wachten.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend januari 2021 ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan