Uitgerekend januari 2021 - Zwangerschapsforum

Jelly - schreef op 12-05 om 20:22
@sharishvr als in vorige week belde naar de gyneacoloog werd me gezegd alleen te komen. Denk dak volgende week nog eens zal vragen wie weet!! 
@ikke ja klopt morgen ben ik 5weken. Ooh super leuk zeg!! Ze zullen zo blij zijn
1797 antwoorden en 7559740x bekeken
♡ Ilona ♡ - schreef op 12-05 om 20:28
Precies zusss 

Mag ik vragen hoeveel miskramen je gehad hebt dan, sharishvr? Want zoiets krijg je normaal niet meteen voorgeschreven bij 1 hele vroege miskraam met 4+3 weken, want meestal bij 4+3 weken is wat fout gegaan bij de innesteling. Ik had er ook 1 bij 4+3... de meeste weten dan nog niet eens dat ze zwanger zijn. 
Tis dus niet dat het niet bestaat, maar t zijn geen pillen om een miskraam tegen te gaan... Miss dat er wat anders aan de hand met je is dat je ultrogestan krijgt? Ultrogestan is progesteron die zorgt dat baarmoederslijmvlies dikker wordt  het wordt overigens vaak gebruik bij dames die in traject zitten. En vaker dan 1 miskraam achter elkaar hebben gehad. Maar las dat dat bij jou niet t geval is en dat je snel zwanger wordt 
Mamsie92 - schreef op 12-05 om 20:32
23 weken
In NL word utrogestan alleen gebruikt bij mensen die een IVF of ICSI behandeling krijgen. Het word dan het eerste trimester gebruikt langer word afgeraden 
Ik snap daarom heel goed dat meiden dit niet eerder hebben gehoord 
In België zullen de regels wel anders zijn omtrent miskramen etc. 
Wat een prachtige waarde jelly 
Ik kom uit Nederland 
♡ Ilona ♡ - schreef op 12-05 om 20:35
Dat zal t zijn dan mamsie... ik ben idd van NL 
Ikke - schreef op 12-05 om 20:41
37 weken
Ik denk dat elke gynaecoloog er wat een andere manier van werken op na houdt. Ze zullen het beste voor hebben met iedere patiënt zeker 

Ja ze gaan zooo blij zijn de kindjes. Ik ga ook wel wachten met het hen te zeggen tot ik 12 weken ben denk ik. Als dat lukt want als ik hier weken zit over te geven kan ik het ook niet geheim houden.
Mijn gynaecoloog zei niets van nog een nieuwe bloedname maar ik zou ook willen weten of het dik aant stijgen is. Zou ik naar mijn huisdokter bellen en nog 1 vragen donderdag ofzo? Dan zijn er weer 3 dagen verder dan de bloedname van maandag.
Ik heb ook nog enkele testen liggen. Als ik die doe en streepje is donkerder dan zal het ook wel gestegen zijn zeker..? 
Jelly - schreef op 12-05 om 20:52
@ikke dat zal idd moeilijk verzwijgen zijn dan Ben je al misselijk? Tuurlijk kan je dit nog vragen aan je huisarts. Jij beslist of je nog een bloedafname wil of niet he.. je betaalt er tenslotte voor. Gewoon bellen en vragen als je dat meer geruststelt! 
sharishvr - schreef op 12-05 om 20:56
Elke gynaecoloog heeft zijn eigen regels. Sommige gynaecologen vinden dat de partner erbij mag zijn bij de echo´s, anderen houden meer rekening met corona. Het zijn zo´n moeilijke tijden voor ieder van ons. 
Toch grappig dat wij allemaal corona baby´tjes gaan hebben hihi. 
sharishvr - schreef op 12-05 om 20:57
Toch had ik liever in andere omstandigheden zwanger geweest. Hopelijk snel allemaal voorbij!! 
Saar - schreef op 12-05 om 21:46
Zoersel, Antwerpen! 
Saar - schreef op 12-05 om 21:53
Ik heb bij de vorige zwangerschap aan de gynaecoloog gevraagd of ik Utrogestan moest nemen. Hij zei dat dat geen verandering brengt als het een slecht vruchtje is. Het ondersteunt je progesteron etc. Maar een miskraam voorkomen zal het nooit...wordt veel gegeven aan vrouwen die heel moeilijk zwanger geraken, en bij ivf. Voor ideale omstandigheden. Maar als je voldoende progesteron aanmaakt, heeft het geen zin. Je krijgt er trouwens erg veel afscheiding van.
Ikke - schreef op 12-05 om 22:00
37 weken
Jelly nee ben zeker nog niet misselijk. Ik ben er wel best vang voor. De eerste keer was ik zo ziek dat ik zei dat ik het me nooit meer ging aan doen en bij men 2e goede zwangerschap was ik terug zo ziek als iets.
We waren toen op vakantie aan zee en ik moest vanuit ons verblijf naar het strand kijken naar men dochter en vriend met de emmer naast mij. Kon niks meer doen. Maar laat het maar komen, teken dat het goed zit zeker?
Ja ik ga morgen eens bellen naar de dokter 

Sharishvr ja dat zeggen ze he. Ofwel binnen 9 maand een babyboom ofwel veel echtscheidingen komende periode.
Gelukkig is het bij ons de babyboom. 
Hebben jullie al een drang naar bepaalde voeding? Hier nog niet, gelukkig maar. Geen idee meer wanneer dat begonnen was bij de vorige. 
Zusss - schreef op 12-05 om 22:35
Woow sharishvr, vind het nogal beledigend overkomen dat ik zeg dat je liegt. Als ik dat in mijn vorige bericht beweerd heb, zoals jij schrijft, wil ik graag horen waar ik dit geschreven heb. Ook schreef ik in voorgaand bericht dat er mogelijk iets aan hormoon pillen voorgeschreven kan worden. En dat is exact wat jij gekregen hebt  dus niet beweren dat ik zeg dat je liegt, dat vind ik dan weer niet zo aardig van je, al bedoel je het niet aanvallend. Ik ben net als Ilona een Hollander dus is bij ons niet gebruikelijk dit te gebruiken tijdens zwangerschap. Alleen bij een fertiliteitstraject. 
Ikke - schreef op 12-05 om 22:40
37 weken
Zuss, na enige tijd in nod groepjes gezeten te hebben heb ik al gemerkt dat er veel verschillen zijn in Nederland tegenover België.
We kennen nu eenmaal niet de werkwijze van het andere land 
Ik ben er zeker van dat jullie beide het niet zo negatief bedoelen als de andere persoon denkt 
Zusss - schreef op 12-05 om 22:45
Ow nee zo bedoel ik het ook zeker niet! 
Maar moest wel even reageren op het feit dat er beweerd wordt dat ik vind dat ze liegt, terwijl dat nergens staat. Ik leg enkel en alleen uit dat er mogelijk hormoon pillen voorgeschreven zijn, maar dat en miskraam helaas niet te voorkomen is. Was het maar zo’n feest, dan hadden we allemaal zwangerschappen die goed gaan. 
Ikke - schreef op 12-05 om 22:54
37 weken
Zuss, als het allemaal goed en perfect zou verlopen had ik nu men geweldige zoon niet mogen leren kennen 
We hebben met zijn allen het beste met elkaar voor. Tekst is tekst en als ik stuur met men beste vriendin zeggen we soms ook dingen die anders worden geïnterpreteerd. 
Enfin, ik ga naar dromenland. 
Slaapwel iedereen! 
sharishvr - schreef op 13-05 om 08:05
@Zusss zoals ik al zei, dat was niet aanvallend bedoeld mijn reactie. Ik ben van mezelf een vrij harde in mijn woordgebruik, dus ik vind het soms moeilijk om gepast te reageren terwijl ik het helemaal niet verkeerd bedoel. 
Ik vond het enkel een beetje zo overkomen omdat ik enkel zei wat mijn gynaecoloog mij heeft gezegd. Het kan goed zijn dat hij mij hiermee enkel gerust wou stellen, maar langs de andere kant, een gynaecoloog zou u wel eerlijk zeggen als het misloopt. ik ben ervan overtuigd dat deze medicatie een miskraam niet voorkomt, de natuur is nog steeds baas. Het helpt wel de kans verminderen op herhaalde miskramen, maar een gezonde zwangerschap doet dit uiteraard uit zichzelf. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die mijn reactie aanvallend vond! Mijn bedoeling niet nogmaals  

Voor alle dames, hoe gaat het vandaag met jullie? Ik merk dat de pijn in mijn tepels verdwenen is naar gevoelig. Mijn tepels blijven er goed uitsteken, geen idee waarom. Gisteren weer wat last gehad van steken en ik kon geen dag doorbrengen zonder een middagdutje. Hoe is het bij jullie met de kwaaltjes? Fijne dag toegewenst!!! 
Elize - schreef op 13-05 om 08:35
Ik ben echt al zo moe telkens.. ik herken dit helemaal niet van mijn 1e zwangerschap.. zijn jullie ook zo moe of valt t mee? Ik heb de ene last ook meer van de hormonen dan de andere dag, pff haha 

Diegene die nu zwanger zijn van hun 2e,3e etc... merken jullie al iets aan de buik? Ik denk wel eens van.. hoe hard zal dat straks gaan? Ik zie nu al heel iets en ben pas 5,5 wk als t goed is... hoe ga ik dat verborgen houden tot 12 wk? Ik wil t niet verborgen houden (als je begrijpt wat ik bedoel) ;-) maar wel tot de termijnecho met vertellen aan de rest, tot we weten of alles goed is.
Familie willen we t bij de eerste echo zeggen als alles goed is.. wat zal dat een opluchting zijn.. dat je gewoon lekker alles dr uit kan gooien en zeuren tegen mn ouders enzo als iets ff tegen zit en moe bent etc haha.. 
Zusss - schreef op 13-05 om 08:44
Thanks voor je reactie Sharis. Het is oké hoor, je hoeft je excuses niet aan te bieden, maar wel lief 

Ik heb zo de termijn echo!! Zo spannend!!!! 
Elize - schreef op 13-05 om 08:48
Spannend Zusss 
Maar vooral ook heel veel plezier! Geniet ervan 
Ikke - schreef op 13-05 om 08:56
37 weken
Succes zuss! Hopelijk mooie beelden 
Ikke - schreef op 13-05 om 08:58
37 weken
Ik moet zo meteen beginnen werken maar heb zeurende hoofdpijn. 
Heb net de dokter gebeld. Morgenvroeg 3e bloedname. Ik moet gewoon weten of het goed gestegen is sinds dat ik vrijdag 48 hcg had en maandag 156. 
Ik hoop toch dik tegen de 1000 te zitten.  Ik hou het nimeer van de spanning..
sharishvr - schreef op 13-05 om 09:08
@Zusss, succes!! Ik hoop dat alles inorde is. 
Zusss - schreef op 13-05 om 09:44
Thanks meiden! Laat het jullie weten! 

Vraagje: gaan jullie een nipt uit laten voeren?
Wij waren het erover eens het niet te doen, maar hebben net lang gesproken met elkaar en toch besloten het wel te doen. Ga het straks bespreken met de verloskundige. 
sharishvr - schreef op 13-05 om 09:48
Woont ge in belgie of nederland? Want in belgie wordt die automatisch uitgevoerd dacht ik. Wijs me erop als ik fout ben, maar ik denk van niet. Ik zou deze toch best uitvoeren!! 

En dames, heeft iemand hier ervaring ermee dat pijnlijke tepels ineens niet meer pijnlijk zijn? Of isdat normaal dat kwaaltjes komen en gaan. Kvoel nog wel andere dingen hoor, steken en vermoeid zijn, en soms wat misselijk. Ikke - schreef op 13-05 om 09:48
37 weken
Zuss, 
Wij gaan dat laten doen. Voor gerust te kunnen zijn.. 
Brabbel - schreef op 13-05 om 09:51
Hey sharishvr,
Hier is dit ook zo verander van pijnlijk naar gevoelig gewoon.
Deze nacht wel minder goed geslape...ik kan iedere avond al om 21u30 gaan slapen terwijl ik anders opbleef tot 24u ofzo 
Saar - schreef op 13-05 om 10:30
Ik voel momenteel helemaal niks. En dat had ik bij de dochter ook. Ben wat moe. En dan zijn we er ongeveer. Maar dat vind ik prima. Ik probeer het echt een beetje los te laten. 
@Sharisvr mijn gynaecoloog zei vorige keer: stop met panikeren alles is perfect in orde, en 2 weken later moest hij zeggen dat het vruchtje er niet meer was.... Ze hebben nu eenmaal geen glazen bol en kunnen ook niet zien of iets fout gaat (of toch vaak niet...)
Ik denk dat dit zowat een van de enige processen in het leven is waar je 0,0 controle over hebt, en dat blijkt heel moeilijk voor mensen. Maar elke dag die voorbij is, is een dagje dichter bij de baby, neen?
Mamsie92 - schreef op 13-05 om 10:49
23 weken
Ik ben nog steeds meer vlagen misselijk en pijnlijke borsten. 
Wij hebben bij onze zoon ook de NIPT gedaan en doen dat deze keer weer. 
Ik eet op dit moment iedere avond een handje paprika en naturel chips van beide de light versie.  Bij mijn vorige zwangerschap had ik een Milka chocolade verslaving en dan alleen die met biscuit. 
Simone94x - schreef op 13-05 om 11:39
Ik ga ook een nipt laten doen, 28 mei even bespreken met de gynaecoloog. Denk dat dit geprikt wordt tijdens de termijnecho  

Ik ga straks verder met verven en behangen thuis! Je moet toch iets he
sharishvr - schreef op 13-05 om 11:49
@Saar, volkomen gelijk heb je! We kunnen er enkel het beste van maken! Ik heb het vooral heel moeilijk om er positief in te staan. Ik ga altijd gelijk vanuit dat altijd alles verkeerd loopt, terwijl dit niet perse het geval hoeft te zijn. Ik heb nooit echt een probleem gehad dat ik zo onzeker ben, maar nu stoor ik er me mateloos aan. 
@Brabbel, dat ervaar ik ook! Ik bleef voor de zwangerschap wakker tot 2/3u ´s nachts. Nu haal ik 22u niet meer en moet ik ´s middags vaak een dutje doen. Zoals nu, ik ben wakker van 8u en nu voel ik me terug moe. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend januari 2021 ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan