Uitgerekend Januari 2021 deel 2 - Zwangerschapsforum

Poll: Geslacht...


Jongen
Meisje
Verrassing
Meisje/Meisje
Jongen/Jongen
Jongen/Meisje


Orchidea - schreef op 19-01 om 16:33
Proficat met jullie zoon Finn Mandy!
564 antwoorden en 3343733x bekeken
Morag - schreef op 19-01 om 16:42
Update: nou we zijn alweer thuis hoor! Intake ziekenhuis en laatste check (CTG, echo, bloedtest, bloeddrukmeting, temperatuurmeting én laatste longprikje voor de tweeling) waren binnen een uur gedaan! Alles was goed, we staan er allemaal heel mooi voor!  Ons dochtertje ligt al ingedaald (in stuit), haar broertje ligt erboven te wachten... Niet lang meer! Morgenochtend gaat het gebeuren, en ik zal door deze positieve dag met een gerust hart gaan slapen 
Mamatobe. - schreef op 20-01 om 11:43
Super spannend Morag!! Heel erg veel succes misschien ben je al bevallen van je tweeling. Hou je ons op de hoogte zodra het weer goed met je gaat? 
KittyCat - schreef op 20-01 om 15:07
Dank allemaal voor de felicitaties! Milou doet het erg goed! Vandaag is er iemand langs geweest van het consultatie bureau om o.a. te wegen, en ze woog 4100 gram, ruim boven haar geboorte gewicht dus! Helemaal trots!


Morag vandaag jouw dag  Onderhand zullen jouw jongen en meisje wel geboren zijn! Ik hoop dat alles goed is verlopen en dat jullie inmiddels heerlijk aan het genieten zijn met zn viertjes! Ben heel benieuwd naar je update!

Mamatobe ik snap je frustratie met het lange wachten, lijkt mij eerlijk gezegd ook zo killing om zo te moeten wachten! Ik was er op het einde ook echt wel een beetje klaar mee. Je buik gaat in de weg zitten en je bent nieuwsgierig naar je kleintje. Hoop voor je dat het snel zo ver is! Succes nog met de laatste loodjes!
Mamatobe. - schreef op 21-01 om 19:17
Vandaag op controle geweest. Had al 2cm ontsluiting en werd gestript. Strippen ging niet zo goed omdat ze nog niet voldoende in mn bekken zat dus ze ging weer een stukje omhoog  baarmoedermond heeft ze toen gemasseerd een het strippen gaan we volgende week herhalen mocht ik nog niet bevallen zijn. Heb tot nu toe flinke voorweeën en harde buiken..  We will see
nik - schreef op 22-01 om 09:17
Succes mamatobe!
Mila92 - schreef op 22-01 om 12:22
Hallo allemaal,

Lange tijd dat ik mee heb geschreven op dit forum  maar inmiddels ben ik ook bevallen van een mooie zoon die wij de naam Riva hebben gegeven 

Vanaf week 26 werd ik door het ziekenhuis overgenomen door zwangerschapsdiabetes. Ons zoontje liep toen al ruim 3 weken voor op groei. Met 36+5 weken werd hij ook geschat op ruim 4 kg. Ik kreeg een ballonnetje geplaatst met 37+5 weken en met 37+6 is er geprobeerd om mij in te leiden. Ik bleef helaas het gehele weekend op 2 cm ontsluiting hangen, een naar achter gekantelde baarmoeder en mijn hals was 2 cm. De opwekkers zorgden voor hele heftige weeën die om de haverklap kwamen, maar niets desen. Zondag 10 januari ben ik jammer genoeg naar huis gestuurd voor een ‘rustdag’ en maandag 11 januari kreeg ik te horen dat de inleiding een mislukte inleiding was en ik uiteindelijk toch een keizersnede krijg, omdat ik er lichamelijk en geestelijk klaar mee was en mijn buik ondertussen leek alsof ik een 3ling ging baren.. ik had die zondag aangegeven dat ik niet nogmaals aan de opwekkers en tabletten ging, maar ook niet ging wachten tot de 39 weken! Mijn gevoel zei dat mijn kind gewoon veel te groot was om door het geboortekanaal heen te kunnen. 

12 januari 2021 om 9.35 is onze zoon Riva Djoah geboren met een geboortegewicht van 4720(!) gram. De gynaecoloog die de keizersnede heeft uitgevoerd zei dat mijn moedergevoel juist heeft gezeten en er eerder gehandeld had moeten worden. Tuurlijk zijn die groeiecho’s maar een ‘indicatie’, maar in een week tijd was mijn buik nog meer naar voren gaan staan, wat voor mij ook niet goed voelde. Ik kijk zelf nog niet met een fijn gevoel terug naar de bevalling zelf, maar mijn lieve zoon maakt alles weer goed 
Mamatobe. - schreef op 22-01 om 13:44
Gefeliciteerd mila92, geniet van jullie zoontje. Erg heftige bevalling heb je achter de rug. Toch goed van je dat je naar je moeder gevoel hebt geluisterd! Bijna 5kg erg flinke baby zeg. Ik begrijp maar al te goed dat hij er niet uit wilde via de normale weg  maar goed jullie doen het beide goed gelukkig daar gaat het om.

Hier heeft het na t strippen niet doorgezet. Ik heb alleen veel bloederig slijm verloren. Voorderest heeft het niet echt wat gedaan. Snachts was ze nog erg onrustig waardoor ik niet in slaap kwam. 

Hoe gaat het met jou Orchidea? 
Mila92 - schreef op 23-01 om 09:42
Dank je wel @mamatobe  En zeker een flinke knul   Hij is daardoor nog wel een paar dagen opgenomen geweest door de kinderarts, vanwege de laagstaande suikers.. gelukkig mocht hij op de dag dat ik naar huis ging met mij mee 

Bloederig slijm kan je slijmprop zijn he! Hopelijk zet het in dezer dagen toch nog door voor je! Wens je alvast een voorspoedige bevalling toe en alle geluk van de wereld 
Morag - schreef op 23-01 om 17:56
Wow Mila gefeliciteerd! 


Het is hier de afgelopen dagen allemaal zo overweldigend mooi, heftig en hectisch geweest dat ik er nu pas even aan toe kom:

Zoals gepland zijn in de ochtend van 20 januari, op 37.1 weken onze mini's geboren  Ze zijn allebei gezond ter wereld gekomen per keizersnede. 

Ons dochtertje heet A. Zij woog 2530 gram.
Ons zoontje heet R en is maar een minuutje jonger. Hij woog 2880 gram.

Alles ging dus goed, de ruggenprik was wel wat hoog gezet waardoor ik even misselijk werd maar dat was gelukkig gauw verholpen. Bevalling was ongecompliceerd. Ook ik maak het goed! Ontslagen uit het ziekenhuis schuifel ik een beetje op en neer en doe wat ik kan. Mijn vriend is een topper en moedert helemaal mee. We proberen samen rustig te wennen en genieten van alles en in het bijzonder van onze pittige poppetjes 

Hele fijne avond voor nu! Ik probeer later even bij te lezen. Ondertussen heel veel succes jullie allemaal!
Mamsie92 - schreef op 23-01 om 19:36
Gefeliciteerd morag
Mamatobe. - schreef op 23-01 om 21:30
Gefeliciteerd Morag. Super fijn om van je te horen en zo te lezen gaat alles goed daar. Mooie namen hebben de kleintjes ook erg apart. Geniet van elkaar op jullie mooie bijzondere roze wolk! 
Mila92 - schreef op 24-01 om 00:09
Gefeliciteerd Morag 
juna (Gast) - schreef op 26-01 om 08:42
ik ben een tijdje niet meer hied geweest en zie heel veel mooie kiendjes voorbij komen! gefeliciteerd allemaal!
KittyCat - schreef op 27-01 om 10:32
Aaah Morag gefeliciteerd met jullie tweeling ! En wat een mooie namen! Hoe gaat het nu met jullie? Al een beetje gewend met zn viertjes? Het lijkt me prachtig maar ook zo heftig, twee kleintjes in 1x! Hoe lang heeft je vriend verlof? 

Hier gaat alles nog steeds goed! Qua borstvoeding alleen iets minder. Milou heeft spruw in haar mondje en dat is overgegaan op mijn borsten. Borstvoeding deed zo'n pijn daardoor dat ik overgegaan ben op volledig kolven. Afgelopen weekend is er helaas een borstonsteking bovenop gekomen waar ik erg veel pijn van had en flink beroerd. Met antibiotica is die nu gelukkig helemaal weg. Maar de spruw nog niet, dus ik kolf lekker door! Iets minder dus, maar gelukkig krijgt Milou nog steeds genoeg binnen!
Orchidea - schreef op 28-01 om 13:53
Hi dames, even een update vanuit mij. Na bijna een week, onze J is vandaag 6 dagen namelijk, vond ik dat ik wel wat van mijzelf mocht laten horen.

Op 22.01 zijn wij ouders geworden van J. Ik heb een keizersnede gehad, die niet helemaal ongecompliceerd is verlopen. Tijdens de keizersnede zijn we erachter gekomen dat mijn baarmoederwand te dun was. Ik heb dus de goede keuze gemaakt voor een keizersnede, want als ik weeën had gekregen dan hadden wij een heel ander senarios gehad.. en zeer zeer waarschijnlijk geëindigd op de OK. Daarna bleek dat onze man wel erg diep lag en is hij gehaald met de vacuüm pomp, hij bleek helaas ook wat vruchtwater in zijn longen te hebben gehad. Dat was helaas niet het enige, onze man heeft een probleem met zijn anus, deze staat niet op de juiste plek. Hij kan wel poepen, maar moet hieraan geholpen worden. Dit zal hopelijk binnen 6 weken nog plaats vinden. Ook kregen wij in het ziekenhuis te horen dat deze afwijking soms gepaard gaat met andere afwijkende organen, de nieren, de wervels, en het hart... na een slopende periode in het ziekenhuis, waarbij ik nog 1,5 uur niet wetend hoe het met mijn zoon ging op de uitslaap kamer lag met een te lage bloeddruk, werden we heel even herenigd, maar mocht ik hem niet voeden, niets. Hij moest per ambulance naar een ander gespecialiseerd ziekenhuis overgeplaatst worden en ik, ruim 1,5 uur naderhand. Hij is op de high care gelegd en ik op een kraamkamer met nog een anders vrouw, 2 dagen later zijn we op de kinderafdeling overgeplaatst. Een heftige periode met veel onzekerheid.. iets wat we niet aan zagen komen, dus een enorme schok. Gelukkig zijn we vanaf dinsdag thuis en genieten we beetje bij beetje, wachtend op de nog onzekere periode. Gelukkig loopt de borstvoeding geweldig en is het zo’n zoet mannetje. De rest van zijn organen zijn in orde gelukkig, maar er valt nog veel te verwerken, hij zal tot zijn 18e levensjaar in het ziekenhuis gevolgd worden. Het blijft toch spannend. Kort even mijn verhaal, het is veel om te verwerken en de tijd heb ik ook echt nodig merk ik. 
Mamsie92 - schreef op 28-01 om 14:46
Gefeliciteerd orchidea!! Jeetje wat heftig allemaal!! Fijn dat jullie in ieder geval weer thuis zijn. Hopelijk kunnen jullie een beetje genieten 
Puck - schreef op 31-01 om 12:59
Orchidea, gefeliciteerd met jullie zoontje. Wat naar dat hij die afwijking heeft, maar gelukkig is hij verder wel helemaal gezond. Is er al bkend wanneer hij geopereerd zalworden? Hopelijk is het snel achter de rug allemaal. Ik snap dat je veelte verwerken hebt, maar probeer ook te genieten! 
nik - schreef op 31-01 om 16:59
@ orchidea gefeliciteerd met jullie zoontje! 
Heftig verhaal.. maar dan heb je een keizersnede gehad en dan doen ze t alsnog ook met n vacuümpomp. Wist niet dat ze dat ook gebruikte tijdens n keizersnede.. ik hoop voor jullie dat t met de operatie over is en dat er verder niks mis is mee hem.. lijkt me echt heel akelig, dat je niet precies weet hoe.. en dan je kleintje naar een ander ziekenhuis.. als je dan gelijk mee mag is ook nog wat anders.. dan weet je ook even niet wat er allemaal gebeurt denk ik..
Mandy (Gast) - schreef op 01-02 om 08:00
Wow Orchidea, aller eerst van harte gefeliciteerd. Maar wow heee wat een start. Neem ook echt de tijd om dat te verwerken joh!! Heftig !! Wat ontzettend fijn dat de rest van de organen goed zijn, maar snap dat de rest nog erg spannend is, zeker ook een operatie.. Geniet van je mannetje en sterkte de komende tijd!
Mamatobe. - schreef op 01-02 om 21:40
Gefeliciteerd Orchidea, erg heftig om te lezen. Hopelijk komt het helemaal goed en kunnen jullie het samen verwerken en genieten. 

Ik ben 30 januari met 40+3 om  16.06 uur bevallen van onze dochter. Ze woog 3414gr en 50cm. Ze doet het helemaal goed gelukkig! Een echte prachtmeid, was het wachten helemaal waard. Mochten zelfde dag na een paar uurtjes weer naar huis. Helemaal in de wolken
KittyCat - schreef op 10-02 om 17:52
Mamatobe ik zie je berichtje nu pas! Gefeliciteerd !! Hoe gaat het inmiddels met jullie meisje? Heerlijk aan het genieten?
Mamsie92 - schreef op 10-02 om 22:14
Gefeliciteerd mamatobe. Hier helaas weer een miskraam een buitenbaarmoederlijke zwangerschap waar aan ik geopereerd ben. Hopelijk in de toekomst wel een plakker 
Puck - schreef op 18-02 om 09:14
Orchidea, hoe gaat het met jullie manneke?
nik - schreef op 18-02 om 18:12
Wij lopen helaas int ziekenhuis met onze dochter met 6 weken twijfelde de ggd arts eraan of ze nog geel in haar oogjes voornamelijk. Dus naar de kinderarts die zag t zo minimaal dat ze zei doe maar n bloedtest en bel wel voor de uitslag.. was net 5 minuten thuis of ze belde al dat ze net niet verwacht had, maar de waardes in haar bloed waren toch verhoogd of ik gelijk terug kon komen om wat onderzoeken te doen, nog n bloedtest echo van de lever en galblaas plas opvangen.. nachtje blijven slapen om te kijken hoe haar ontlasting was en hoe ze t verder deed. Nu zijn we 2 weken verder ze weten dat de billirubine de hoog is maar weten niet waarom dus weer n bloedtest, plas en poep inleveren. Het bloed was wel verbeterd ik moet nu extra vitamine d k en e geven. Ze willen gewoon alles uitsluiten het kan ook zijn dat we nooit iets gaan vinden en dat t vanzelf ineens weg is dat is bij 33 procent van de kinderen. Over 2 weken weer bloedprikken en weer n echo. Echt kut dan is t gewoon nog niet kunnen zeggen.. ze is verder niet ziek je merkt er niks aan. We moeten nu in de gaten houden dat ze t goed blijft doen en dat haar poep niet kleurloos wordt. Want dan kan t bijv betekenen dat de doorstroming van de lever naar de galblaas niet goed werkt maar dit is nog goed van te kleur. We weten t niet..

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend Januari 2021 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan