Uitgerekend Januari 2021 deel 2 - Zwangerschapsforum

Poll: Geslacht...


Jongen
Meisje
Verrassing
Meisje/Meisje
Jongen/Jongen
Jongen/Meisje


Orchidea - schreef op 17-09 om 10:37
Flo Wat een mooie foto, prachtig buikje heb je! Goh eh... ja Corona gooit wel roet in het eten he, wat dacht je van de bioscoop of doe je liever iets actiefs? Proficiat alvast met jullie trouwdag
564 antwoorden en 3345227x bekeken
Flo - schreef op 17-09 om 12:04
Ik had er een tekst bijgezet maar die zie ik niet meer.

Meer buik foto’s welkom! Die van mij us van 20 weken. Was nog lekkker op vakantie 

Bioscoop inderdaad ook al aan gedacht . We laten de raderen nog even draaien ! Bedankt voor de tip iig
Orchidea - schreef op 17-09 om 12:44
Goh eh, deze is die van mij vandaag. Precies 21 weken! ;-) Leuk al die buikfotos.


Flo - schreef op 17-09 om 19:39
Mooi
nik - schreef op 17-09 om 20:06
Echt waar ik me zo aan erger op dit moment zijn die stomme zwangerschapsbroeken dit keer had ik er van noppies en mamalicious nouuu die rottige banden zakken steeds af Pff vorige keer van c en a en die banden bleven toen altijd gewoon omhoog echt heel irritant ben ik de enige 
Morag - schreef op 19-09 om 11:14
Joehoe! Wij hebben gisteren een hele goede 20-weken echo gehad! 

Ik heb er bijna anderhalf uur voor op mijn rug moeten liggen, maar onze tweeling (op 19w3d) is - één voor één - met glans geslaagd voor de hele echo. Alles zit er anatomisch op en er aan, op de juiste plekken, en ze liggen qua groei mooi op schema. Zijn nu allebei even groot en zwaar als een eenling. Hij weegt een geschatte 315 gram, zij 280. Ze lagen allebei lekker te trappelen en te doen, de reden dat ik ze nog nauwelijks voel is volgens de echoscopist, omdat ze beiden tegen hun placenta aan bewegen (ik heb dus twee placenta’s). Hun ligging kan overigens wel op enig moment veranderen, waardoor ik ze meer ga voelen 

Enige puntje: de placenta van ons dochtertje ligt maar 1 cm af van mijn baarmoedermond. Dat wordt in de gaten gehouden, want als het zo blijft liggen kunnen ze er bij geboorte niet door, en dat betekent automatisch een keizersnede. De kans is echter groot dat de ligging van de placenta nog verandert, omdat hun positie ook nog verandert. Dus zoveel wil het op dit moment ook niet zeggen.

Kortom, o wat zijn we blij! Alle lichten staan op groen   Nu kunnen we rustig beginnen met de aanschaf van alle benodigdheden die we nog missen. De eerstvolgende echo vindt pas weer plaats op 27 weken, dus nu 7 weken niks... Hoewel ik zomaar denk dat ik tussen de bedrijven door nog een pretecho laat inplannen   

Hopelijk gaat het met jullie kleintjes net zo goed?
Flo - schreef op 19-09 om 12:58
Wat fijn te horen moral 
Lekker genieten nu en spulletjes aanschaffen.

Ik kamp ook met een lage baarmoeder , hoop echt dat het bijtrekt. Vandaar ook m’n bloedingen. Gelukkig laatste op 18 weken.

Goed weekend allen , nog even genieten van het mooie weer 
Orchidea - schreef op 19-09 om 15:21
Ik heb helaas exact hetzelfde met die baarmoedermond, ik noemde het even anders na mijn weten maar de vreugde dat de 20 weken echo verder prima was, had dat overwonnen. Als dit niet bij trekt wordt het bij mij wéér een keizersnede. Ik heb aankomende week, dinsdag een gesprek met het ziekenhuis betreft de kansen. Natuurlijk of keizersnede. We gaan dit van de baarmoedermond ook meenemen in het gesprek en mijn vorige keizersnede. Ik ben zeer benieuwd tot welke conclusie hij komt. 
Sophietje - schreef op 19-09 om 15:27
Mooie buikjes hoor Flo 
Sophietje - schreef op 19-09 om 15:32
(per ongeluk op versturen geklikt)
... Mooie buikjes hoor Flo en Orchidea! Fijn dat 20 weken echo goed was Morag!!
Hier ook een laagliggende placenta. Lag met de 20 weken echo iets over de baarmoedermond heen. Heb vorige week (waarsch daardoor) ook wat bloedverlies gehad. Maar verloskundige gaf aan dat de kans wel groot is dat met het groeien van de baarmoeder de placenta omhoog trekt. Dus daar hoop ik maar op!! Ook voor jullie Flo, Morag en Orchidea!
Morag - schreef op 19-09 om 15:59
Wow, ik wist niet dat een laagliggende placenta zoveel voorkwam!  Lijkt me ook schrikken als je daar bloedingen door krijgt. Dat is mij tot nu toe bespaard gebleven. Ik duim voor ons allemaal dat de boel een beetje optrekt  Dinsdag bespreking met de gynaecoloog, ben benieuwd of - en wat zij ervan zegt.
En dank jullie wel Flo en Sophietje! Ik ben doorgaans niet zo onzeker, maar vind het nog bijna onwerkelijk om te realiseren dat zoiets nieuws, spannends en gecompliceerds als deze zwangerschap zo in orde is!
Flo - schreef op 19-09 om 16:21
De kans dat het voorkomt is ook klein en dat het nog zo is rond de bevalling minder dan 0,3 proc dus echt heel klein. Ga er dus ook vanuit dat het bijtrekt ! 

Dat er hier een paar hebben is meer toeval dan denk ik 
Orchidea - schreef op 19-09 om 16:24
Yes! Ik ga er ook maar vanuit dat het weg is voor de bevalling er word nog wel een extra controle ingepland daarvoor.. is dat bij jullie ook zo?

Morag Wat fantastisch dat jullie tweeling is goedgekeurd heerlijk gevoel lijkt mij. Genieten hoor
Flo - schreef op 19-09 om 20:43
Ja klopt , wordt nu in de gaten gehouden.

Hoe gaat het met de rest??

welpjes - schreef op 20-09 om 11:29
Ik heb een profiel aangemaakt  
Hier gaat het goed, morgen 28 weken. Druk bezig met de babykamer. Lamp hangt de muren zijn geverfd en vloerbedekking ligt ook. 
Vandaag samen met mijn lieverd de bedjes, Commode en kledingkast in elkaar zetten! En dan is de babykamer klaar  kinderwagen uit de verpakking halen en de maxi-Cosi’s klaar zetten. 
 De oudste van mij slapen bij hun vader, Dus vanavond nog even Quality time met mijn lieverd samen. Over 2 weken een nieuwe Groei echo  

Ik merk dat het steeds zwaarder wordt  mijn bekken zeggen iedere avond om 21.00 stop! Ik lig dan echt plat op de bank
Celina85 - schreef op 20-09 om 11:47
Welpje, wat fijn dat de babykamer bijna klaar is
Waar ik wel benieuwd na ben, hebben jullie een neutrale babykamer? of toch een kleurtje?
Voor jullie is het aftellen geblazen hé. Worden de kindjes eerder gehaald of mag je gewoon zo lang mogelijk doorlopen?
Hier wordt het een echte jongenskamer  Lekker veel wit/grijs met blauw. Wij hebben nu alles binnen, Kinderwagen gewoon lekker neutraal gekozen (Grijs) maxi-cosi is ook grijsAmber - schreef op 21-09 om 09:04
Hoi dames,
Ik was al eventjes niet meer actief op brabbels, en las toen al die oude berichten in het vorige topic. Heel vreemd allemaal. Bedankt voor het aanmaken voor dit nieuwe topic Celine!
Ik ben vanaf vandaag 23 weken zwanger, en voel de kleine meid heel veel trappelen. Soms iets minder fijn als ze dicht tegen mijn blaas trapt hihi. Tena lady is een feit
Wat veel meisjes hebben we hier! Super leuk. En ook nog een tweeling, wat spannend! 
@Orchidea: wat een rare reactie zeg met die burger. Ik zou ook even schrikken. Daar kom je dus ook niet meer :/ Gelukkig is het allemaal goed gegaan. 
Voor het lijstje:
17 Januari 2021  ~ Amber - 25 jaar - 1ste kindje -  Girl
Amber - schreef op 21-09 om 09:09
@Flo, ik wilde nog zeggen dat ik hetzelfde heb met de laag liggende placenta! 
Bij 20 weken echo was het ietsje minder dan 2 cm van de baarmoedermond af, dus hopen dat het bijtrekt inderdaad. Bij 30 weken weer even laten checken.
Orchidea - schreef op 21-09 om 11:17
Amber Zeg dat wel, gelukkig is het allemaal met “een sisser” afgelopen, ik ben wel ziek geweest maar dat is gelukkig “maar” de griep geweest, iedereen had het te pakken in de familie, buikgriep etc. Heel vervelend, maar gelukkig binnen 1,5 wel weer zo goed als over. Ik ben blij dat de andere er ook last van hadden, want in eerste instantie dacht ik echt aan die niet goed doorbakken burger. Gelukkig voel ik me kip lekker weer en en is de tijd dat je besmet bent met de parasiet die ontstaat uit rauw vlees verstreken. Maar nee, nooit meer. Het zag er leuk uit maar het personeel daar in tegen was ijs koud. Jammer, juist in deze tijd zou ik hard je best doen om de klanten die je kunt krijgen binnen te houden. Hun denken er anders over denk ik. Fijn dat alles goed gaat met je, en wat leuk een meisje. Heerlijk dat getrappel, ik kan daar ook echt zo van genieten!!
welpjes - schreef op 21-09 om 17:43
Dames, vanaf wanneer krijgen jullie om de week een controle? Ik vanaf 33 weken( als de kleintjes dan nog niet geboren zijn)  

Vandaag 28 weken  Celina, Wij hebben wit met beige accessoires  . Aankleding voor de bedjes zijn ook beige/crème kleurig. 
Daar heb ik nog niet na gevraagd, maar volgens mij mag ik doorlopen tot Max 37+5 weken. (Mits de baby’s het goed hebben en nog groeien  ) mijn buurvrouw is met haar tweeling bevallen met 37 weken! 
Zusss - schreef op 21-09 om 23:17
Hi dames!
Zou ik heel misschien ook nog op het lijstje mogen? Hoor eigenlijk bij December maar lees hier wel graag mee, en vind het fijn mijn vreugde momentjes en zorgen te delen met jullie.

Uitgerekend: 5 december. Derde kindje, meisje. 
welpjes - schreef op 22-09 om 07:56
Zusss, wat fijn dat er nog iemand is van december  
Zusss - schreef op 22-09 om 08:00
Welpjes, ik heb met aan aantal Brabbel-december dames een fb groepje!
Is een klein groepje, en helemaal geheim. Als je hierbij wilt, doe me dan even een privé berichtje! Voeg ik je toe 
Orchidea - schreef op 22-09 om 08:35
Welpjes Hier is het wat later, pas vanaf 37/38 weken geloof ik. Nu is het lang geleden dat ik op controle ven geweest bij de verloskundige omdat de 20-weken echo er tussen zit. Normaal 4 weken, ik krijg een controle op 5 okt, met 23 + 4, en dan denk ik met 27 + 4 en dan met 31 weken een groei plus ligging echo.. dan gaan we ook weer controles doen binnen 3 weken, en die worden dan na elke controle verkort dus dan zit er twee weken tussen, dan 1.. maar ik ben vanaf 36 weken medisch in het ziekenhuis dus daar zal het sowieso heel anders lopen qua controles etc. 

Fijn 28 weken vandaag! Bijna nog 10 te gaan.. word bijna aftellen geblazen.. ik heb vandaag een telefonisch gesprek met het ziekenhuis over de cijfers betreft een natuurlijke bevalling of een keizersnede, ik ben wel nieuwschierig want nu komt die lage bm er ook bij. Dat veranderd de cijfers voorlopig wel. Spannend
welpjes - schreef op 22-09 om 09:08
Zusss, Wij hebben fb helaas verwijderd.. 

Orchidea, ah oké. 
Ik heb op 5-10 een groeiecho met 30 weken en op 28-10 een ligging echo met 33 weken. Nog maximaal 10 weken ja .. spannend vind ik het wel hoor  Weet totaal niet wat ik kan verwachten.. bij mijn oudste twee waren het makkelijke bevallingen haha. Licht gewichtjes maar grote baby’s  
Celina85 - schreef op 22-09 om 09:26
Amber en Zusss, Ik heb jullie toegevoegd   Graag gedaan hoor!

Welpjes, Leuke kleur hoor!  Nog eventjes dan weten jullie wat er zolang in jouw buik zat.
Wanneer beginnen jullie zoal met het geboortekaartje? Hier nog erg aan het twijfelen.. We hebben 2 geboortekaartjes maar weten totaal niet welke nu het mooiste is..  


Morag - schreef op 22-09 om 13:30
Gezellig, nog meer mensen (en meisjes! ) Welkom Amber en Zusss.

Celina wij gaan de babykamer doen in perzik (muren) met donkerblauwe gordijnen en gedempt houten meubilair (voor een jongen en meisje samen). Ziet er naar mijn mening heel chic uit op de witte lambrisering die de kamer al had. Warm, fris, en vrij origineel. Ik kwam het kleurschema tegen op Pinterest. Onze kinderwagen is beige met oranje trappelzakjes en een zwart onderstel, ook vrij neutraal dus. Het is zo’n Bugaboo Twin Donkey. 

Welpjes wij hebben de 20-weken echo achter de rug, de eerste echte echo is pas weer met 27 weken. Duurt lang! Daarom voor de zekerheid en fun in week 24 nog een afspraak op de poli om in ieder geval nog een keer de hartjes te horen. Vanaf dan moet ik elke twee weken komen, en in de laatste maand elke week geloof ik.
Orchidea - schreef op 22-09 om 13:42
Welpjes, wat fijn dat is al snel weer. Snap dat het besef er nog niet is.

Ik heb zojuist telefoon gehad vanuit het ziekenhuis betreft de bespreking van, of een gentle sectio of een natuurlijke bevalling. Voor nu heb ik 72 % de kans natuurlijk te bevallen, dat is best wel een groot precentage. Hij ziet voor nu ook "geen ijsberen op de weg" waarom het niet op de natuurlijke wijze gaat gebeuren, vooral omdat de vorige ivm een stuitligging is gehaald. Ik krijg nog een module met de berekening en een vragenlijst die ik moet invullen per mail, die ik mee moet nemen na het 1e bezoek aan de gyn in het ziekenhuis met 35 weken. Dan gaan we nog dieper in op, en gaan we de uiteindelijke keuze maken. Het hoge percentage is wel fijn om te horen, ik zal ook sowieso in het ziekenhuis bevallen. 
Flo - schreef op 22-09 om 21:12
Hé Amber ik hoop ook voor jouw dat je placenta mooi optrekt. Ik heb er alle vertrouwen in.
Wat goed te horen orchidea , positieve berichten tot zover. Afwachten blijft het toch wel.

Wij hebben zelf ons geboortekaartje gemaakt , wel goed afgekeken bij bestaande kaartjes. Haha mijn man is hier heel handig in. Zo hebben we destijds ook onze trouwkaart gemaakt op fotoshop en laten drukken . Is nog veel goedkoper ook nog.
Wij hebben een lichtgrijze joolz wagen en onze babykamer is groen ( geen idee welke kleur groen en geel als accessoire kleur. ) klinkt zo wel heftig haha zal zo eens een foto plaatsen
Hebben jullie ook veel leven? Ik voel ze luid en duidelijk. Hele verhuizingen vinden er plaats haha

Gaan jullie een online zwangerschaps cursus volgen? Ik wil me opgeven voor de borstvoedings cursus .

Tevens zojuist  bij het kinderdagverblijf geweest en deze vastgelegd. Weer een stapje verder 
Flo - schreef op 22-09 om 21:20

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend Januari 2021 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan