Uitgerekend April 2021 deel2! - Zwangerschapsforum

MamaN (Gast) - schreef op 27-01 om 21:41
Jaajaa Lotus, Im still here haha.

Ik hoop dat ergens in februari de winkels weer opengaan want ook ik wil naar ikea voor een nieuwe kledingskast voor de jongens en wat andere dingetjes. Ik heb geen zin om dat te bestellen, 50 euro verzending ben ik ook gierig voor hahahaha. Ik wil zien wat ik koop en meteen aan de slag. Hoe langer ik thuiszit en werk hoe meer ik zie dat er anders moet in huis, leuk die nesteldrang en dan 24/7 thuis

Ik heb me tweede blaasontsteking achter de rug en kuur net af. Sinds het weekend ook iedere avond voorweeen. Ik vind het wel een beetje vroeg daarvoor eigenlijk.. maar goed het is de derde dus misschien daarom.. 

Hier ook geen ervaring met korte beentjes Nicky, maar goed dat hoeft natuurlijk ook niet meteen iets te betekenen. Fijn dat ze het nakijken maar ik hoop dat je daardoor niet teveel stresst. Dat zal vast onnodig zijn vermoed ik, iedereen is verschillend tenslotte toch. Lang/kort.. dik/dun komt vast goed
651 antwoorden en 3551071x bekeken
kirstnn - schreef op 27-01 om 22:19
Hahaha MamaN scheelt dat de kast die ik besteld heb zo ongeveer dezelfde is als van de babykamer meubels. Alleen heette t 3 jaar geleden stuva en heeft t nu een andere naam  En ik heb een enorme nesteldrang om alles klaar te hebben dus die €50 moet dan maar, al vind ik het wel belachelijk maar goed ik wilde perse die kast. Voor mijn bonuszoon hebben we ook een nieuw bed en kledingkast gekocht bij de jysk en dat was gewoon gratis afhalen. Snap ook niet waarom de ikea nu geen click en collect doet maar oke. Die nesteldrang is echt dramaaa 

Wat vervelend van die blaasontstekingen, hopelijk was dit de laatste! Ik had bij Jackson vanaf 33 weken tot t eind continue voorweeën, gruwelijk irritant want t doet verder geen reet. Dus ben benieuwd of t deze zwangerschap ook weer komt.

Zojuist ook maar t kraampakket besteld.
MamaN (Gast) - schreef op 28-01 om 09:28
Ik was erg enthousiast en had een maand voor de positieve test de commode enzo gratis op marktplaats gedaan. Hahaha, ik was die spullen zo zat. De ledikant heb ik wel bewaard (gelukkig) en de kledingskast gebruiken de jongens dus nog. Maar dat moet echt anders dat kan zo niet haha. Ik slaap dus op zolder/bovenste verdieping. En de 2 kids samen in een kamer en de andere werkkamer wil ik denk k toch een soort van babykamer maken. Maar ik twijfel dus. Ik wil daar de ledikant zetten en dan misschien een cosleeper voor naast mijn bed. Ik ben van plan om borstvoeding te geven weer dus denk dat dat wel handig is. Maar goed de andere twee lagen in de ledikant en die verhuisde uiteindelijk gewoon naar beneden. Is het dubbelop? Is er iemand die helemaal weg is van de co sleeper haha en me dus over de streep trekt.  
gita - schreef op 28-01 om 21:01
Hier gaat het goed hoor dames! Vandaag geen harde buik gehad  

Hier is alles nu voor ons madammeke klaar! Alleen nog ons kleine meisje en dan zijn wij compleet.
MamaN, wat fijn dat je van je blaasontsteking af bent. Wat vervelend van die voorweeën hoever ben je nu? 
Hier bijna 30 weken, en merk dat het steeds zwaarder wordt..  voel me ook lichamelijk heel moe.. mijn buik zit echt in de weg, en mijn veters strikken lukt vanaf vandaag zelf niet meer 

Ik heb toch besloten dat ik voorlopig thuis wil zijn bij onze kindjes. Misschien dat als Dominic straks op school zit en G op de psz ik dan de stap zet voor een opleiding of toch terug ga werken.. even kijken hoe het tegen die tijd gaat.  voor nu genieten van de laatste loodjes en laatste weken werken, daarna genieten van ons gezinnetje en onze kindjes. 

Samantha, ik vind beide combinaties mooi .. het is jullie keuze en jullie moeten een uiteindelijke beslissing maken. Maar ik vind Djenna, Madée en Amara wel mooi  succes meid! 

Hier weten wij de naam van ons ongeboren neefje Lieuwe  
kirstnn - schreef op 28-01 om 21:38
MamaN oooh wan ellende hahah. Maar goed wist je ook niet van te voren natuurlijk, gelukkig heb je t ledikant nog wel! Hier bewust niks weggedaan ook omdat de commode omgebouwd kan worden naar bureau tegen de tijd dat de commode overbodig is 

Hier ga ik weer geen bv geven en hebben dus ook geen cosleeper. Ik dacht wel dat P een cosleeper heeft, maar die reageerd al een tijdje niet meer.. Verder weet ik zo niet of een van de dames hier er eentje aanschaft.

Gita fijn dat de harde buiken weer weg zijn! Ik snap je besluit helemaal en idd tegen die tijd kan je altijd kijken wat je gaat doen  Hier begint de buik ook aardig in de weg te zitten ja! Leuke naam hoor, past ook goed bij de namen van je andere neefjes als ik t me goed herinner 

Jackson slaapt vanaf vandaag in zijn nieuwe bed, hij was heel blij toen we m in elkaar hadden gezet en meteen al z'n knuffelt erin gelegd. Het naar bed gaan ging ook prima maar dat gaat t altijd wel. Het is meer het blijven liggen in de nacht/doorslapen dus ben benieuwd.

Verder morgenmiddag afspraak voor t bloedprikken.
Lisa V. (Gast) - schreef op 28-01 om 21:56
Dag dames!
Zo zo, jullie zijn ook allemaal druk bezig met het klaarzetten/in orde brengen van de laatste dingetjes. Mooi geboortekaartje, Samantha! Wij kozen ook voor diertjes: https://www.pinterest.com/pin/462181980513507643/.
Ik begin net als sommigen toch ook serieuze nesteldrang te krijgen, amai. Ineens wil ik alles in orde hebben, want stel maar eens dat ons ventje vroeger komt ...

Vandaag hadden wij weer controle in het ziekenhuis: een groeiecho. (Blijkbaar standaard in België, net zoals de suikertest hier ook bij iedere zwangere vrouw wordt gedaan.) Ventje helemaal goedgekeurd! Geschat op 1,6 kg, en bij 40 weken zo'n 3,3 à 3,4 kg. Ik weet wel dat dit maar schattingen zijn en dat het uiteindelijk nog erg kan afwijken. Dat las ik hier op het forum al bij andere vrouwen. Maar voor nu ben ik daar tevreden mee!
Waar ik wel al de hele dag aan denk/over pieker: morgen ben ik 31 weken ver en het hoofdje leek wat groter/voor te staan (33 weken) en de bovenbeentjes een beetje achter (30 weken). Ik stel me op dit moment dus een kleine baby met een soort ballonhoofd voor. Haha! (En aiai!) Hopelijk valt dat allemaal toch mee, want hij moet er nog uit ook hé.  
Volgende controle is over twee weken bij de huisarts en dan over vijf weken (4 maart) weer bij de gynaecoloog.

Ik hoop dat de rust in Nederland al wat gekeerd is. (Ik heb de laatste dagen het nieuws niet meer gezien.) Typisch Belgisch: daar op inzoomen, maar ondertussen de rellen in Brussel wel verdoezelen, want hier gebeurt ook vaak het één en ander hoor! De media is vaak zo onbetrouwbaar.

Fijn dat jullie (of toch de meesten) wat vroeger kunnen stoppen met werken. Zo kunnen jullie hopelijk nog een beetje 'uitrusten' (ahum) voor de bevalling.
Ik moet werken tot 37 weken 5 dagen. Als het kon, zou ik nu al stoppen .. Niet dat ik (fysiek) last heb van iets, maar met die coronamaatregelen en het afstandsonderwijs (en alle last minute wijzigingen) ben ik er wel klaar mee!
Dat de harde buiken mogen wegblijven en jullie (met hulp bij het strikken van de veters enzovoort) toch nog wat mogen genieten. 


Lisa V. (Gast) - schreef op 28-01 om 22:01
Hier trouwens ook geen cosleeper, maar een wiegje van Giga meubel voor naast het bed. Achteraf mag onze kat daar in liggen! Hihi. (Dat beestje moet toch ook lekker vertroeteld blijven hé.)
Ik ga wel de reiswieg (van de buggy) misschien nog even moeten klaarzetten/gebruiken naast het bed, want het wiegje wordt pas begin maart weer in stock in Nederland (Barneveld) verwacht. Van daaruit moet het dan nog naar hier komen.
Uiteindelijk kost een wiegje wel wat voor de tijd dat je het kan gebruiken, maar het is omdat we een park, bedje, maxi cosi enzovoort al gekregen hadden, dat we het toch wilden bestellen.
Ik ga ook proberen borstvoeding te geven! Benieuwd of het gaat lukken!
kirstnn - schreef op 28-01 om 22:33
Hey Lisa, mooi geboortekaartje! Hahah ja tis wat he die nesteldrang. Fijn dat alles goed gaat met de kleine man  De schattingen kunnen idd flink afwijken, bij mij was dat echter niet het geval. Ze zeiden tussen de 3,7 en 3,8 kg en Jackson was bij de geboorte 3785 dus dat klopte precies. Ik snap dat als je dat hoort dat je toch denkt van hmmm, maar ik zou me er niet te druk om maken. Bij de 20 weken echo liep ons mannetje ookal n week voor met z'n hoofd en buik, en dan ook nog is lange benen hahah. Hoe het er nu inmiddels voor staat geen idee.. Ballonhoofd, te grappig  

Hier is t wel wat rustiger qua rellen, sowieso waar ik woon (Eindhoven) Noodverordening tot einde lockdown/avondklok dus ben benieuwd of t zo blijft. 
Dat is best lang wat je moet blijven werken niet? Maar ik meen dat dat in België ook weer een beetje anders is als hier. Snap heel goed dat je er klaar mee bent! 
Hopelijk komt de wieg nog optijd binnen maar anders heb je een prima alternatief tot die tijd.. Een wieg is idd best prijzig maar goed, dat zijn ze meeste dingen voor een baby wel  en alleen maar fijn als je kosten kan besparen doordat je dingen krijgt oid.


Wat goed dat je ook bv gaat proberen, ik hoop voor je dat het mag lukken! 
Lisa V. (Gast) - schreef op 28-01 om 23:09
Wauw mooi seg, Jackson zat er inderdaad mooi op met zijn gewicht!
Jullie ventje loopt tenminste met alles voor, geen verhoudingen die niet kloppen. Hihi! We zullen zien ... We kunnen er toch niks aan veranderen hé!

Fijn om te horen dat het betert met de rellen. Ocharme al de winkeliers die hun eigendom vernield zagen.

In België kan je vanaf 6 weken voor de uitgerekende datum stoppen, maar dan heb je (uitgaande dat je op uitgerekende datum bevalt) nadien maar 9 weken meer. Velen proberen daarom zo lang mogelijk te werken, namelijk tot 39 weken. Dan moét je hier stoppen. Zo is er achteraf meer tijd mét de baby.

Babyspullen kunnen inderdaad erg duur zijn! Maar oh zo schattig en leuk.  Gelukkig zijn er ook wat goedkopere winkels zoals Hema, waar je eens lekker kan doorgaan.  

Hopelijk slaapt jullie ventje vannacht goed door in zijn nieuwe bedje! Laat ook weten hoe het bloed prikken was! 
kirstnn - schreef op 29-01 om 00:06
Klopt idd maar qua benen heeft ze niet gezegd komt uit op zoveel weken, dus ik vermoed dat die toen gewoon op 19weken uitkwam wat ik toen was. Dat lange benen zeiden ze bij Jackson ook. Hahah nee je kan er idd niks aan veranderen, zou wat zijn he.

Ja belachelijk wat er allemaal vernield is, gaat nergens meer over.

Aah zo was het idd ja, hier is het volgens mij zo stoppen vanaf 34 of 36 weken en dan verlof ongeveer tot de baby 12 weken is? Maar weet t niet helemaal zeker. Wel plakken vele er nog vakantiedagen achteraan. 

Hahah ja zijn idd te leuk he, vooral kleding kan ik geen genoeg van krijgen  

Doe ik! 
Nicky28 - schreef op 29-01 om 13:28
Hey Kirstnn, ik hoop dat je nog steeds van je harde buiken af bent  Gelukkig dat rusten helpt! Ik ben gisteren thuis gekomen van mijn werk en binnen 10 min. in slaap gevallen op de bank. Wakker gemaakt door mijn vriend en naar bed gestuurd. Hij heeft heel lief avond eten gemaakt en me weer wakker gemaakt 2u later. Ik kon wel janken van geluk op dat moment. 
Heb je al iets gehoord van Ikea? Ik zag in het nieuws dat het echt een zooi is daar. Dus ik wilde vandaag annuleren, maar nu hebben ze het opeens voorzien van een track en trace code, dus annuleren kan niet meer.... Heb ik weer. Bij PostNL nog niks bekend wanneer ze kunnen leveren dus het gaat idd lekker. 
Samantha ik denk ook dat ik Amara als roepnaam zou kiezen. Maar vooral je eigen gevoel volgen en het gaat er uiteindelijk om wat jullie mooi vinden!
Maman, ja ik maakte me wel druk net na de echo, maar ik heb ondertussen wat onderzoek gedaan op internet (dacht dan weet ik al wat het ergste is dat er kan gebeuren) en ik kom zoveel meetfouten tegen. Of dat ze uiteindelijk toch nog een groeispurt op de benen krijgen of wat dan ook. Dwerggroei kon ook, maar ze hebben geen opvallende kleine armen gezien (wat dan ook typerend zou moeten zijn). Down syndroom kan niet wegens de NIPT. Dus ik verwacht in het ergste geval dat ze korte beentjes heeft. Nou ja, daar kan ik wel mee leven  Hopelijk blijft bij jou je blaasontsteking weg! Wat een ellende is dat he... 
Ik wil ook bv proberen geven. Ik kies niet meteen voor een co-sleeper, maar ons ledikantje kun je ombouwen tot co-sleeper. Dus mocht het niet lukken om haar in haar eigen bedje te laten slapen, of het is toch makkelijker qua voeding dan is dat zo aangepast  

Phoe Lisa, dat is inderdaad lang dat je door moet werken! Wel fijn dat je dan achteraf wat meer verlof tijd hebt. 

Ik kreeg gisteren bericht van de gynaecoloog. Woensdag 10 februari mag ik terug voor de echo. Hopelijk zijn er dan langere beentjes te zien  

kirstnn - schreef op 29-01 om 21:59
Hey nicky28, ja ze zijn nog steeds weg gelukkig! Scheelt idd dat rusten wel helpt  Awh heel lief van hem ja! Hij merkte duidelijk dat je t nodig had ook, fijn hoor. Hier nog niks gehoord van de ikea nee. Ohww serieus  hmm even denken wat ik ermee ga doen dan.. Hopelijk krijg je het snel binnen!

Over 2 weken je echo dan, ben heel benieuwd! Maar ik denk zelf ook dat de kans t grootste is dat ze "gewoon" korte beentjes heeft en dat daar verder niks achter zit. Maar natuurlijk duim ik met je mee dat ze wat langer zijn geworden. 
gita - schreef op 29-01 om 22:09
Kirstnn, deze naam past inderdaad bij de namen van mijn andere neefjes  (Timon , Hidde en Douwe) Je schrijft de naam als Lieuwe maar zegt Liewe. Het heeft ook een mooie betekenis “Lief”

Hier gaat alles gelukkig goed, Kleine meid is druk. Harde buiken zijn niet meer terug gekomen. 
Verder is Dominic heel druk.. en heb ik bijna geen tijd om hier alles rustig te lezen..  
kirstnn - schreef op 29-01 om 22:32
Gita mooie betekenis ook idd. Haha kan gebeuren toch  Dominic zal net als Jackson ook gewoon wel flink toe zijn om weer naar de psz te gaan, spelen met de kindjes etc.

Bloedprikken vandaag ging prima, al was t daar wel een zooitje ongeregeld zeg. En daarvoor maak je dan een afspraak 
Lisa V. (Gast) - schreef op 29-01 om 22:49
Wat lief van je vriend, Nicky! Ik duim mee dat de beentjes goed zijn gegroeid, maar het is vast niets om je zorgen over te maken!

Gita, fijn dat de hards buiken zijn weggebleven. Nu mag Dominic nog wat kalmeren en je hebt echt meer rust. Hihi.

Kirstnn, goed dat de controle prima was. Inderdaad wel onnozel als je op afspraak nog alles in het honderd ziet lopen. izzy:

Ik ga morgen een commode ophalen voor op de slaapkamer van de baby (in het begin op onze kamer). Kan ik daar de eerste kleertjes in klaarleggen. Ook voor suikerbonen gaan we (opnieuw) kijken en mogelijk beslissen en alles bestellen, zodat we dit over een week of twee kunnen klaarmaken!
gita - schreef op 30-01 om 15:07
Hallo week 30 de laatste 10 weken zijn aangebroken.. het aftellen is begonnen 

Kirstnn, Doom is echt toe aan de psz  Hoop dat deze snel weer open mogen voor onze kindjes  hier geen medische indicatie dus mag hij niet naar de psz. 
Dat is balen kirstnn. Gelukkig is bloedprikken gedaan  
LisaV, ja die harde buiken waren echt vervelend.. ze zijn gelukkig weg dus ik mag van geluk spreken.. hoop dat ze weg blijven. 
Ik denk dat Dominic niet kalmeert  hij is de laatste 2 dagen actief. Heel actief haha zijn speelgoed beland zelfs op de toilet , in de keuken en vanmorgen vond ik wat speelgoed in de gang kast 

Vandaag krijgen wij de laatste spullen binnen met haar naam erop! 
Vluchtkoffer is ingepakt en ligt klaar in mijn auto, kinderwagen ligt in de auto en maxi-cosi staat op de plek.
Ik ben benieuwd hoe ons meisje er over 2 weken bij staat. Afgelopen echo liep ze qua gewicht 2/3 dagen achter. 
kirstnn - schreef op 30-01 om 18:25
Succes met de keuze maken voor de suikerbonen Lisa! Ook al bezig met de kleertjes wassen?

Gita ja snap ik, is ook niks voor die kleintjes zo vind ik dan.. Jackson zou vanaf 4 januari een vve indicatie hebben voor 4 dagdelen. Nu kreeg ik van de week bericht dat ze vve kindjes nu wel mogen laten komen, dus hij mag aankomende woensdag en vrijdag al. Naar mijn mening wel wat laat want hij heeft die indicatie niet voor niks maar goed, beter iets als niets. Als t goed is als de lockdown voorbij is de 8e dan gewoon 4x per week  Heb nog niks tegen hem gezegd want anders staat ie meteen bij de voordeur om te vertrekken hahah.

Zo jij bent goed bezig! Ik moet de mutsjes met naam nog bestellen net als de vluchttas inpakken.. Ben benieuwd naar je echo!
Lisa V. (Gast) - schreef op 31-01 om 00:32
Amai, gita, een huis vol speelgoed dus. Hihi. Ik hou mijn hart al vast voor later ... Wel handig gezien van hem: kan hij overal maar wat pakken als hij wil spelen. 
Je bent er echt wel heel snel bij met het in orde maken van alles! Wauw! Dat geeft natuurlijk wel wat rust.

Dankjewel, kirstnn! We hebben vandaag onze keuze kunnen maken. Nog even wachten op de offerte komende week en dan alles bestellen. Over twee-drie weken zouden we dan alles wel klaar moeten hebben. Blij dat dit ook vordert!
We zijn de commode ook gaan ophalen en nadat ik deze had gepoetst, heb ik deze gevuld met de kledij (maatjes 50-56). Ik had die kleertjes al uitgewassen of mijn nicht had dat gedaan met de kleertjes die we van haar gekregen hebben!
Aan de vluchttas ben ik begonnen. Als in: alle kledij voor de baby om mee te nemen ligt al aan de kant in een zak (die openstaat, anders wordt het misschien muf). Ik heb waarschijnlijk veel te veel mee, maar goed ... Liever te veel dan te weinig zeker?!

Fijn dat Jackson komende week (eindelijk!) mag gaan! Ik kan me wel voorstellen dat dit de jongens deugd gaat doen! Corona is echt miserie.

MamaN (Gast) - schreef op 31-01 om 19:31
Misschien is je zoontje toch ook wel een beetje zenuwachtig Gita doordat ie ziet dat er dingen veranderen om hem heen. Eerst krijgt ie een baby erbij en dan nog deze corona zooi. Mijn oudste van 5 huilde gister dat hij zich zo verveelde omdat alles maar dicht is en niet kan

Ik krijg de cosleeper van mijn schoonzus. Die vond dat nummer 3 ook wat nieuws verdiend haha. Ik voel me wel achterlopen als ik jullie verhalen lees. Ik heb letterlijk nog niks gedaan en ga richting 30 weken haha. Ik wil eerst de ikea open vooral na het lezen van jullie verhalen. 
Voorween zijn hier gelukkig ook wat minder. Het aftellen is inderdaad begonnen en dat hoefde van mij eigenlijk nog niet zo besef ik nu. Jaa natuurlijk leuk enzo maar ik weet ook dat k ook wat last krijg van depressieve gevoelens zo na de bevalling. Bij mijn jongste hielp het dan door er lekker op uit te gaan. Nou... not happening anytime soon denk ik zo met die corona. Maja niks aan te doen..
gita - schreef op 31-01 om 20:06
Kirstnn, als het goed is zoals ik heb gelezen mag Dominic vanaf begin februari ook weer psz. Maar goed we wachten de persconferentie van dinsdag maar eerst even af
Ahh dat is wel fijn!

LisaV , ja inderdaad hij heeft veel speelgoed beneden staan. Op zijn slaapkamer een race baan.. maar dat blijft netjes op zijn kamer de rest wordt verdeeld over de beneden verdieping  ik ben nu 30+1 en wilde alles voor 31 weken geregeld hebben. Er zou vast nog wel iets zijn dat we zijn vergeten maar goed dat heeft iedereen wel denk ik hahaha. 

MamaN , hij zit natuurlijk heel veel veranderen. Mama die een dikkere buik krijgt, een compleet nieuwe babykamer met roze spulletjes. De kinderwagen achter in de auto en het thuis blijven van de psz dat speelt ook een grote rol hoor.

Sinds vandaag weer wat harde buiken, ons meisje is volgens mij sinds vanmorgen gedraaid   Ik voel namelijk haar getrap bij mijn ribben  maar goed dit wil natuurlijk niets zeggen hé ..  
kirstnn - schreef op 31-01 om 20:28
Fijn dat jullie een keuze hebben kunnen maken Lisa, dan kan je dat binnenkort ook weer van je lijstje afstrepen! En de commode dus ookal goed gevuld  Lief van je nicht dat zij die kleertjes al gewassen had, scheelt ook weer he. Hahah ja idd beter teveel dan te weinig, je weet toch niet precies wat je nodig gaat hebben. 
Ja ben benieuwd woensdag, hij zal heel blij zijn!

MamaN gerum dat is ook zo sneu he, is ook saai voor ze als je niks leuks kan gaan doen. En de speeltuin bijv hebben ze wss ookal weer 10000x gezien. Wat lief van je schoonzus  Poeh, ik zou gek worden als ik nog niks gedaan zou hebben maar goed was jij t ook niet die bij je jongste ook alles laat klaar had of heb ik het mis?  Als je daar last van krijgt na de bevalling dan snap ik wel dat je er tegen op ziet! Is ook niet niks een newborn en depressief zijn/depressieve gevoelens hebben. Hopelijk zijn de maatregelen dan een stuk minder! 
kirstnn - schreef op 31-01 om 22:28
Gita de berichten daarover zijn idd positief maar precies wat je zegt we wachten dinsdag maar even af 

Voor nu zegt t idd nog niks, maar ik ben wel nog benieuwder naar je echo over 2 weken. Het zou wat zijn he! Duim wel voor je hoor 
gita - schreef op 01-02 om 10:05
Ja ik ben nu ook nog benieuwder hihi nog 14 dagen wachten en dan weten wij het!

Hier aan het nadenken over een spiraal, prikpil of manlief die zich laat helpen nadat ons meisje is geboren  Ik heb duidelijk gezegd dat ik best wel de spiraal wil, want er is nog een kinderwens voor een derde kindje maar wanneer weten we niet en of hij/zij er komt weten we ook niet zeker ..  
Mijn schoonzus begint pas met alles als ze de 20 weken echo hebben gehad, kinderwagen enzovoort hebben hun nog niet besteld dit willen ze pas gaan doen rond de 22 weken .. ze is er nu bijna 18(morgen) 
Samantha - schreef op 01-02 om 10:16
Gita, Ik duim voor je dat ze gedraaid is  Ben benieuwd naar je echo over 2 weken!


Hier toch besloten ons meisje Amara Mirthe te gaan noemen We vinden Djenna , Madée en Amara mooier klinken dan Djenna , Madée en Mirthe.
Hier over 2 dagen 27 weken, Dan breekt ook ons laatste termijn aan. Over 4 dagen een nieuwe echo/groeiecho. Ons meisje is behoorlijk rustig dus hoop dat dit de hele zwangerschap nog zo blijft
De berichten wat betreft school/psz zijn inderdaad positief .. maar goed in NL kan er nog van alles veranderen dus we wachten morgen maar even af. Djenna en Madée willen dolgraag weer op school spelen met vriendjes en vriendinnetjes en zijn er ook wel echt aan toe hoor..

Wij moeten nog wel wat doen qua babykamer, spulletjes bestellen. Nog wat kleertjes bestellen voor ons meisje, Kinderwagen moet nog uitgepakt worden. Accessoires voor de babykamer moeten nog uitgepakt worden en op hun plek komen, kleertjes moeten nog gewassen worden, flesjes en speentjes uitgekookt worden. Maxi-cosi hoes moet nog binnen komen en zo nog meer .. Maar goed ik ben er ook pas 26+5.. Hebben nog tijd genoeg.

Vandaag hebben Djenna en Madée een studiedag, dus slapen de dames lekker uit. Mama heeft kunnen schoonmaken, Zometeen de dames wakker maken en dan boodschapjes doen. 

Fijne dag vandaag dames Nog 2 maanden dan hebben wij onze mooie en gezonde kindjes in handen 
Marie - schreef op 01-02 om 11:16
Hallo allemaal!
29 Januari hadden wij onze groeiecho, Daaruit is gebleken dat ons meisje een groeiachterstand heeft van 2 weken.. Ik ben er nu 27+3 en ons meisje zit op 25+3 weken.. Ik en ons meisje worden nu goed in de gaten gehouden en hebben om de twee weken een groeiecho tot we aan de 35 weken zitten.. Dus de komende periode om de 2 weken in het ziekenhuis ..
Ons meisje is gemeten op 34 cm en 712 gram.. Dit zou rond de 36 cm moeten zijn en 900 gram. We wachten het rustig af want meer kunnen we niet doen..
12 Februari hebben wij een nieuwe groeiecho met 29 weken en op 26 Februari met 31 weken.

Samantha, Wat een mooie namen combinatie Amara vind ik ook super mooi! 
Wat fijn dames dat het met jullie allemaal goed gaat, met mij gaat het verder ook goed.
Samantha nog even op terug te komen op jouw vraag.
Sarah is geboren met 39+4 , woog 3210 gram en was 49 cm, Stella is geboren met 41+6 weken , woog 3539 gram en was 50 cm Dus behoorlijk netjes. Ons meisje wordt nu geschat met 40 weken op 2800/2900 gram en 48/49 cm.
We zullen het allemaal gaan zien, ik ben alleen heel benieuwd wat haar groei tijdens alle echo's gaan zeggen 

gita - schreef op 01-02 om 11:39
Samantha , Fijn dat jullie over de naam uit zijn!  ik vind Amara een super mooie naam! 
Succes de komende periode met alles klaar maken voor jullie meisje! Komt vast allemaal goed. 

Hey Marie , 
Jeetje wat balen .. Is er een oorzaak dat ze “te” klein is? 2 weken is wel behoorlijk veel .. Ik kan je met 2 weken groeiachterstand helaas niet helpen.. Wel kan ik je vertellen dat het zenuwslopend is, Dominic is geboren met 36+6 weken en liep 1 week achter qua gewicht. Lengte wel langer maar dat baarde geen zorgen.  
Dat ze een kleintje is dat is zeker, maar het hoeft soms niets te betekenen hé! Misschien gewoon haar aanleg ? Zijn jullie beide ook klein? Of iemand van jullie? 
Ik duim voor je dat de komende groeiecho’s goed zijn en ze toch wat betreft groei en lengte wat bijtrekt. Het kan natuurlijk ook een moment opname zijn hé.. laat je niet gek maken en geniet van je zwangerschap het komt allemaal wel goed! 

kirstnn - schreef op 01-02 om 17:30
Gita als de wens er is zou ik je man nog niet laten helpen, vooral ook omdat je zegt dat je een spiraal prima vind. Hier zijn we er wel overuit dat het de laatste is, dalijk 3 jongens waarvan 2 van ons samen. Dus vriendlief laat zich wel helpen, ik wil ook geen pil en of spiraal meer. De wens voor een meisje blijft maar goed die kans is alsnog 50% dus die gok gaan we niet wagen en dat vinden we allebei prima. Ookal gekeken of zijn zorgverzekering iets vergoed daarin maar dat is niet het geval. Even kijken wanneer hij het gaat laten doen 

Samantha fijn dat jullie eruit zijn gekomen qua naam. Ben benieuwd naar je echo! Hahah wat grappig dat je dat benoemt dat dat zo blijft, ik ben juist deze zwangerschap erg onzeker geweest omdat hij zo weinig bewoog op echo's etc. Dus ik ben juist blij dat sinds ik m voel dat hij toch duidelijk meer beweegt als dat hij op de echo's liet zien. Al is hij nog wel rustiger als z'n broer, die was hyperactief en bewoog altijd  ( nu overigens nog steeds z'n stuiterbal hahah ) 

Zoals je zegt je hebt idd nog tijd genoeg! Hier moet ik nog steeds verder aan t geboortekaartje, vluchttas klaar zetten voor de zekerheid, kleertjes wassen en idd spenen etc uitkoken. Wat heerlijk dat ze zolang uitslapen! Fijne dag 

Marie wat vervelend dat ze een groeiachterstand blijkt te hebben, wel fijn dat ze het goed in de gaten houden! Hopelijk trekt ze gewoon bij en valt t allemaal mee. 
Marie - schreef op 02-02 om 12:18
Gita, Ik laat me zeker niet gek maken. Ik ga lekker genieten van het getrappel van ons kleine meisje
Laat het allemaal op me afkomen en we zien het wel. Vaak is het nooit goed  Klein is niet goed, en groot ook niet toch?
Ik ben 1.67 en partner is 1.86  

Ik voel ons meisje veel trappen dus ik maak me eigenlijk geen zorgen, Alleen is ze klein en dat baart mijn partner wel wat zorgen.. Omdat onze andere meisjes dus groter waren op dat termijn (Sarah was 1kg en 38 cm met 28 weken, Stella daarin tegen met 27 weken, 37 cm en 946 gram.)

MamaN (Gast) - schreef op 02-02 om 12:41
Samantha, ik vind Amara een mooie naam, past inderdaad ook beter dan Mirthe. Maar goed het staat pas na de geboorte vast he haha voor hetzelfde geld heb je dan ineens een andere naam in gedachte.

We moeten vanavond maar horen of er wat versoepeld word. Ik wil naar ikea want ook online konden ze mijn bestelling niet aannemen. Ik was inderdaad ook last minute bij mijn jongste haha Kirsten. Dus ik heb nog 10 weken tot de uitgerekende datum. Oudste was 2 weken later en jongste 1 week. Dussss als deze baby zich daaraan houd moet hij op tijd komen haha. 

Ik zou me ook niet druk maken hoor Marie. Bij mij zijn groeiecho’s niet eens normaal. Ja nu omdat ik medisch ben sinds mijn oudste. Maar bij mijn oudste was het termijnecho en 20 weken echo. Dus dan had je niet eens wat geweten over de groei die (zogenaamd) achter loopt. Want ook dat baseren ze op een gemiddelde. Ik kan nooit zo goed met die schattingen. Mijn zus zou een mega baby krijgen uiteindelijk moesten we naar de winkel maatje 50 halen en zelfs dat was te groot. Mijn jongste zou ZEKER kleiner zijn dan mijn oudste, nou die was dus uiteindelijk zwaarder. Ze is gewoon haar eigen formaat ook als ze daarmee 2 weken kleiner is dan een gemiddelde van wat hun nemen. 
kirstnn - schreef op 02-02 om 20:05
Wat balen van je bestelling mamaN, maar misschien dat de ikea nu wel click en collect gaat doen? Dat zou wat zijn als deze kleine man dan met precies 40 weken komt, ben benieuwd! 


Hier baal ik echt zo erg, kut lockdown!
Dat betekend voor mij ook geen 3d echo en dus over 7 weken alleen nog een liggingsecho  Ben er zooo klaar mee! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend April 2021 deel2! ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan