Uitgerekend April 2021 deel2! - Zwangerschapsforum

MamaN (Gast) - schreef op 02-02 om 20:28
Het slaat ook gewoon nergens meer op. Ik heb die persconferentie halverwege uitgezet. Heel veel gelul eromheen en weinig inhoud. Hele klas in quarantaine bij een positief geteste leerling? Dus hun denken dat wanneer mijn zoontje van 5 verkouden is, wat ze rond die leeftijd tijdens deze tijd van het jaar 100000 keer zijn, ik hem ga laten testen op corona. Eindstand hele klas besmet ofzo? 

Ik hoop dat ik bij ikea kan bestellen en ophalen. Pfff balen ook van die echo want ja dat zal er nu helemaal niet meer in zitten Kirsten. Ik had ergens ook misschien naïef, gedacht van ja tegen de tijd dat ik beval is het wel weer enigzins normaal. Nouu...
674 antwoorden en 4302595x bekeken
kirstnn - schreef op 02-02 om 20:36
Het slaat ook idd nergens meer op! Ik was er ook snel klaar mee dat gezever allemaal bah. Dat verwachten ze blijkbaar wel van je ja, maar ik zou t ook niet doen hoor koekkoek helemaal gek zijn ze. Sowieso die sneltesten die ze willen voor leraren, die hebben ook een mega foutmarge dacht ik dus daar bereik je ook niks mee.

Ik hoop t ook voor je, kan je tenminste iets doen he! Nee zit er nu niet meer in idd, de 16e had ik m gepland staan en dan ben ik al 31+1 en het kan maar tot max 32 weken dus grrr 

Ja herkenbaar hoor wat je zegt, in t begin zei ik nog tegen mijn vriend voor de grap dalijk nog n lockdown of alsnog allemaal strenge maatregelen rond de bevalling. Maar dat word denk ik wel werkelijkheid ja..
Marie - schreef op 04-02 om 14:38
Hey lieve dames,

Ik wil even mededelen dat ik de komende tijd wat afwezig ben.., de gedachte dat ons meisje te klein is baart me zorgen en wil voorlopig even alle tijd voor mezelf en ons gezinnetje hebben..
Ik hoop dat jullie dit begrijpen, Natuurlijk zou ik af en toe meelezen en schrijven maar niet meer zo veel als voorheen..

Liefs Marie en de kleine meid
kirstnn - schreef op 04-02 om 15:52
Hey Marie,

Natuurlijk begrijpen we dat! Doe rustig aan en probeer je alsnog niet te druk te maken erover al is dat moeilijk 

Liefs 
gita - schreef op 04-02 om 16:22
Hey Marie , 
Natuurlijk begrijp ik dat!! Rustig aan doen hé meid! En het komt vast allemaal wel goed  

Hier bijna 31 weken, vanmorgen had ik weer even een harde buik.. zo vervelend  nog geen voorweeën gehad dus opzicht mag ik van geluk spreken. 
Kleine meid is druk aan het bewegen, lijkt wel of ze een aan het dansen is Haar hoofd voel ik nu aan de zijkant (rechts) dus een soort dwarsligger.. 
we wachten maar gewoon af , Dominic is enorm blij dat hij volgende week weer mag spelen met de kindjes!  
Hoe vind Jackson het Kirstnn? 
kirstnn - schreef op 04-02 om 17:27
Gita die harde buiken zijn idd vervelend he! Merk ook wel dat ik ze nu sneller en vaker heb als bij Jackson.

Hier ook joh vooral savonds en snachts, van de week kon ik er gewoon niet door in slaap vallen zoooo druk 
Snap ik helemaal dat hij blij is! Jackson vond t gister geweldig, dus zal morgen ook wel weer goed komen 
gita - schreef op 06-02 om 23:48
Hallo week 31!

Vandaag de hele dag last gehad van harde buiken..  
over 9 dagen onze volgende afspraak, tevens ook onze laatste groeiecho. Daarna nog een liggingecho rond de 35/36 weken. 
Over 3 weken begint mijn verlof  .. laatste weken breken aan.. laatste 9 weken zijn ingegaan 

Hoe is het met jullie dames?
Nicky28 - schreef op 07-02 om 13:57
5 weken
Hoi Gita, het begint op te schieten nu he! Morgen 30 weken. Het lijkt wel of het nu pas doordringt haha. De laatste loodjes 
Gelukkig dat je bijna met verlof kan. Lijkt me wel fijn met harde buiken en bekken klachten 
Hier lichte spanning voor de extra groeiecho. En vanaf dan voorlopig elke week naar het zkh voor controle of echo. Ik wilde eerst tot 37/38 wk doorwerken maar het gaat me niet lukken denk ik. Ik ben zooo moe. Bekken doet hier ook zeer als ik de hond heb uitgelaten of langer sta (bij koken bijv)
Vorige week onderuit gegaan door gladheid in het bos, dus dat helpt ook niet echt. "gelukkig" gleed ik door de gladheid door op m'n rug dus heb me niet echt pijn gedaan. Wel flink geschrokken.

Ik hoop dat het met jullie goed gaat! 
kirstnn - schreef op 07-02 om 20:26
Gita, dingen om naar uit te kijken dus! Ik vind t nog steeds erg langzaam gaan  net als nicky morgen 30 weken.. Verder wel alles goed dus dat is fijn. Maar goed heb hier verder ook niks om naar uit te kijken dus van mij mag t wel april zijn! 

Nicky28, snap je spanning wel maar hopelijk valt de groeiecho mee! Vervelend dat je z'n last hebt ook, en jammer dat t je niet gaat lukken qua werk maar goed als dat beter is voor je lichaam dan is dat zo.. Poeh ik zou ook schrikken ja 'gelukkig' viel je op je rug.

Vandaag met Jackson en de hond naar buiten geweest, hij vind t maar niks die sneeuw alleen maar brullen en zeggen mama het is ijskouuuud haha.. De hond daarin tegen vond t fantastisch  Sommige scholen gaan niet open ivm het weer gelukkig is zijn psz daar niet een van dus morgen ochtend fijn naar school! 
Nicky28 - schreef op 08-02 om 13:34
5 weken
Kan ik me voorstellen Kirstnn heb je ook geen "tussencontroles"? Zo noem ik het altijd maar omdat ze dan alleen bloeddruk meten, naar het hartje luisteren en ik vragen kan stellen als ik die heb. Voor je het weet zal het april zijn ;D
Ja ik klaag niet zo graag maar soms ben ik het ook wel een beetje beu. Maar dan probeer ik maar te denken dat ik blij mag zijn dat ik zwanger geraakt ben en zonder al te gekke klachten tot 30 weken gekomen ben. Alsof ik anders een vloek op me afroep ofzo..  mijn hoofd is soms een beetje raar.
Hahah oei geen fan van de sneeuw dus. Hopelijk heeft Jackson het vandaag dan meer naar zijn zin op de psz! 
kirstnn - schreef op 08-02 om 13:52
Nicky28, jawel volgende week dinsdag. Maar zoals je zelf al zegt zijn die niet zo interessant  sta altijd met 5 a max 10 min weer buiten. Ik ben normaal ook niet zo van t klagen hoor maar nu is alles gewoon allemaal t zelfde en je kan verder niks dus dat zal wel mee spelen ook 

Hahah nee hij vind t 10x niks. Vanochtend ook dalijk naar schooltje he mama, maar ik hoef niet in de sneeuw te spelen hoor 
Lisa V. (Gast) - schreef op 08-02 om 18:01
Marie, dat is volledig te begrijpen. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en neem de nodige rust. Ik duim dat alles gewoon oké is!

Hier woensdag een 'tussencontrole'. Normaal ga ik bij de huisarts, maar mijn huisarts is zelf zwanger en opgenomen met vroege weeën (op 30 weken).   Ik hoop dat hun kindje nog eventjes op zich laat wachten m.b.v. de weeënremmers en rust!
Woensdag ga ik dus bij de vroedvrouw in het ziekenhuis langs. Stelt inderdaad niet zo veel voor: bloeddruk, urine en gewicht controleren en een keertje naar het hartje luisteren. Vandaag telefoon gehad om het uur te wijzigen, want ik kan daar individueel wel wat uitleg krijgen (arbeid & bevalling) en de kamers eens bekijken. Dat vind ik wel goed. Jammer dat mijn vriend niet mee mag ...
Als ik vragen zou hebben, moest ik ze zeker opschrijven. Denken jullie aan iets? 

Inmiddels zijn de enveloppen voor de geboortekaartjes geschreven. Die liggen klaar! Het begint af te korten ... Vandaag al 32 weken en 3 dagen.  Alles voor suikerbonen is besteld. Normaal kan ik dat deze week afhalen en dan kunnen we de suikerbonen in de doosjes stoppen enz. Ook zou ik nog wat kleine spulletjes moeten halen (zoals potten), maar ik blijf nu liever zo veel mogelijk binnen met dat sneeuwtapijt. (Ik ben dus wel een beetje zoals Jackson, haha!) Onze kat vindt het ook maar niks. 

P. (Gast) - schreef op 09-02 om 20:53
Hoi meiden! 

Poeh, ik loop echt heel ver achter! Even alleen deze bladzijde teruggelezen, hoor! Kwam er de laatste tijd niet aan toe met allebei de kinderen thuis, thuisonderwijs geven etc. En het wordt steeds zwaarder joh! Minder goed slapen 's nachts, pijnlijke bekken, harde buiken...

Hoe gaat het met jouw harde buiken nu, Gita? En wat schrikken dat je bent gevallen, Nicky! Moest je op controle ervoor of niet? Ik ben daar de laatste dagen zo bang voor met die sneeuw, blugh!
Hoe fijn dat de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaarliggen, Lisa! Wij moeten nog beginnen met ontwerpen! Zouden het dit weekend doen, maar is er niet van gekomen. 


Ik had bij 29 weken mn eerste groeiecho. Hier bleek ze een groeiachterstand te hebben. Ik was erg geschrokken, zeker omdat mijn andere meiden natuurlijk ook allebei heel klein zijn geboren, maar rond deze termijn nog gemiddeld werden geschat. Wat als zij nu al zo klein is en dan ook nog afvalt aan het einde zoals de meiden? De gyn deelde die zorgen wel een beetje, zoals we zeiden 'positief denken, maar wel alert blijven.' Dus vanaf daar had ik meteen iedere week controle voor de bloedtoevoer en om de week een groeiecho. De bloedtoevoer was steeds goed gelukkig en vandaag weer een groeiecho en nu werd ze gemiddeld gemeten! Een heel ander beeld dan vorige keer, zo bizar! Ze was ook 180 graden gedraaid, vorige keer lag ze met haar hoofd naar beneden, nu ligt ze in stuit! Maar goed, dat maakt niet uit, want ik krijg toch een keizersnede. 

Morgen belt de gyn om alles door te spreken en een verder plan te maken. Ik ben heel benieuwd, want ik ben er echt een beetje van in de war! Eerst zorgen, nu lijkt alles weer normaal ofzo. Hoe betrouwbaar is het? 

Gelukkig kan mn man veel thuiswerken en helpt hij veel, zodat ik kan rusten! 

Hoe gaat het verder met jullie? En met de Jackson en Dominic, zijn ze zich er bewust van dat ze grote broer worden? 
kirstnn - schreef op 09-02 om 22:51
Lisa wat heftig voor je huisarts, hopelijk blijft de kleine idd nog even zitten! Ik weet zo geen vraag te verzinnen, aangezien het hier over t algemeen bevallen is en zsm naar huis. Fijn dat dat ookal weer klaar is. Succes met je controle morgen, en de rondleiding!

Hey P, fijn iets van je te horen! Dat was idd schrikken en lijkt me heel raar om nu een heel ander beeld te zien als een paar weken geleden! Snap heel goed dat je je nu afvraagt hoe betrouwbaar het eigenlijk is.. Een goede vraag voor de gyn lijkt me? Ben ook wel benieuwd wat er gezegd gaat worden. 

Hier verder alles prima, krijg wel veel last van maagzuur savonds brrr. Kan me niet meer herinneren of dat bij Jackson nu ookal begon  echt een rot gevoel is dat! Ik denk dat hij t pas echt gaat snappen als de baby er is, want verder als mama heeft broertje in de buik komen we niet haha.. Laatst had ik ook heel de dag harde buiken en ik was met hem aan t douchen maar hij deed heel wild en druk, dus ik vroeg of die rustig wilde doen omdat ik z'n last had van m'n buik.. Toen aaide die m'n buik en gaf er een kus op en zei, ja mama je moet wel voorzichtig doen he! Dat was wel heel schattig 
gita - schreef op 10-02 om 14:35
Hey P, 
Wat fijn dat ik zie dat je hebt geschreven 
Met de harde buiken gaat het niet al te best, ze blijven eigenlijk wel terug komen maar als dat alles is en zolang er geen weeën/voorweeën bij komen is het op dit moment goed te houden! 
Gisteren en vandaag minder last ervan gehad want ik zit voornamelijk binnen.., ben onwijs bang dat ik met op me snufferd ga ..  
Dominic is door het dolle heen want hij vind sneeuw super leuk!  voor hem ook de eerste echte keer dat er “zoveel” sneeuw ligt! Dus die is voor het slapengaan te vinden in de tuin

Dominic vraagt iedere dag ; waar is zusje nou  en als ik dan vertel dat zusje voorlopig nog even warm in mama’s buik zit vind hij dit niet leuk

Ik mag volgende maandag terug komen op controle, ben dan 32 weken en 2 dagen en ben benieuwd of onze madam dan nog in stuit ligt of een dwarsligger is.. Mocht dit nog steeds het geval zijn wordt er een keizersnede ingepland .. en dan is het aftellen geblazen voor ons. 

Vanmorgen hebben mijn broer en schoonzus hun 20 weken echo gehad , mijn neefje groeit goed. Maar heeft helaas een Schisis.. dit is gelukkig het enigste wat verder is hij helemaal gezond!!  

P. (Gast) - schreef op 10-02 om 19:12
Ojee, Gita, dat is toch wel schrikken voor ze! Gelukkig is de baby verder helemaal gezond, maar hoe gaat dit dan verder? Moet hij dan geopereerd worden na de geboorte oid?

En spannend zeg! Krijg je dan meteen al een datum voor de keizersnede? Ik kan ook niet wachten tot ik weet wanneer, dan kun je er echt naar uit gaan kijken! 

Hier draait mevrouw nog gewoon rond. Vorige week netjes met dr hoofd naar beneden, gisteren in stuit en volgens mij ligt ze nu overdwars als ik voel waar ze trapt! 
Die harde buiken zijn echt vervelend! Ik heb ze nu ook veel vaker dan bij de andere zwangerschappen. En vanmiddag de oudste van school gehaald lopend. Lekker wandelingetje, maar thuis meteen weer enorme last van mn bekken! 

Wat lief van Jackson, Kirsten! Weet hij toch wel een beetje hoe het zit! Ik heb bij de 2e omeprazol geslikt tegen maagzuur, hielp echt heel goed! Nu nog niet gehaald, maar krijg wel steeds vaker last ervan blugh! 

De gynaecoloog belde vanmorgen. Ze was net zo verbaasd als ik. Haar verklaring is dat het altijd een schatting is en dat ze er de vorige keer misschien iets onder zaten en nu iets boven en dat ze denkt dat de waarheid ergens in het midden ligt. Over 2 weken voor de zekerheid toch weer een groeiecho. En een gesprek met de klinisch verloskundige over mn bevalling. En ik hoop dat ze dan de keizersnede gaan plannen! 
Ze vroeg ook of ik me meteen wilde laten steriliseren. Vond dat wel een beetje ongemakkelijk hoor, haha! We willen geen kindjes meer hierna, maar dit vind ik voor nu nog een te grote stap. Zouden jullie dat doen?
Nicky28 - schreef op 10-02 om 20:43
5 weken
Oei Lisa ik hoop idd dat het goed afloopt met je huisarts. Hoe was je afspraak bij de verloskundige? En de rondleiding? Wel goed dat ze dat doen zeg! Idd, met die gladheid blijf ik ook liever binnen. M'n vriend weet opeens hoe vaak een hond naar buiten moet  sinds vandaag doe ik het zelf weer, want de meeste sneeuw is hier wel verdwenen.

Hey P.! Wat goed om weer van je te horen  kan je toch wel voldoende rust nemen? Nee ik voelde ze nog normaal bewegen en had zelf geen pijn, dus ik heb niks laten weten eigk.  Om je gerust te proberen stellen: ik heb vandaag gezien dat een echo echt niet alles zegt. Ik moest voor extra controle. Alle metingen gedaan en de lag aan de ondergrens. Toen wilde de Gyn later toch de bloeddoorstroming van de navelstreng nog meten en was ze net gedraaid in een betere houding. Hup nog een keer alles meten en de baby haar gewicht kwam 100 gram hoger uit. Op 10 min door dezelfde persoon gemeten. Ja sorry ik neem het mee als leidraad maar ik geloof er niet 100% in.
Ik ben wel blij voor je dat ze nu gemiddeld gemeten is
Oh en ik zou ook niet gelijk die stap durven zetten hoor qua sterilisatie. Maargoed ik heb ook nog een stiekeme wens voor een 2e kindje dus dat ligt toch anders denk ik. Uiteindelijk kun je het alleen maar zelf beslissen, waar jij je goed bij voelt.

Gisteren intake met de kraamzorg gehad en vandaag dus de extra controle. Geen reden tot paniek, wrs nog steeds wat kortere beentjes maar na de laatste meting is ze van P5 naar P10 gegaan. Gewicht nu is 1360 gram met 30 wk. Ondergrens dus maar niet zorgwekkend  24 februari krijg ik een nieuwe groeiecho. Ik moet dus elke week naar het ziekenhuis nu. Ene week tussencontrole, andere week echo. Vind het wel prima om een paar keer extra naar ons kleintje te mogen kijken
kirstnn - schreef op 10-02 om 21:20
Vervelend Gita dat de harde buiken aan blijven houden! Fijn dat Dominic het wel leuk vind die sneeuw, Jackson blijft het maar niks vinden  Hij mag nu dan 4x psz en ik moet lopend met hem, dus dat is wel een opgave want geeneen stoep is hier vrij gemaakt dus erg glad! En hij vraagt ook vaak of ik m kan dragen want hij wil er dus niet eens door heen lopen haha, maarja dat gaat m niet worden want hij is sowieso veel te zwaar om te tillen (20kilo) en m'n rug trekt dat nu al helemaal niet. Daarbij is die ook heel eigenwijs, wil geen muts op, sjaal om en of handschoenen aan  ondanks dat hij t ijskoud vind en ik dan aanbied om alsnog z'n handschoenen aan te doen is t alsnog neeehee niet handschoen! Heerlijk z'n peuter haha. Aftellen naar de echo dus voor jou, spannend!  

Dat moet even schrikken zijn geweest voor ze, fijn dat hij verder wel gezond is. Nu dan idd na de geboorte operaties?

P als ik nog meer last krijg misschien dat ik dat ook wel ga vragen dan want alles staat in de fik door dat maagzuur bah! Wat een eigenwijze dame met dr rond draaien haha, ik zou hier niet weten hoe hij ligt eerlijk gezegd. Ben benieuwd naar je volgende groei echo! Als je het nog een te grote stap vind zou ik het niet doen denk ik, je moet er immers wel 100% achter staan. Hier laat vriend lief zich helpen 

Nicky28, fijn dat ze toch weer wat meer gegroeit is! Alle beetjes helpen toch  Op naar de volgende echo. Woah de sneeuw al bijna weg, hier ligt nog genoeg. Hahah typisch he dat ze t dan ineens pas door krijgen hoevaak je ermee naar buiten moet. Ik heb aanstaande maandag telefonische intake van de kraamzorg, hoeveel uren ga je afnemen? 
gita - schreef op 10-02 om 22:07
Mijn neefje wordt inderdaad geopereerd, wanneer weet ik niet. Maar dit zou wel voor zijn 1ste levensjaar zijn.. ik heb niet teveel gevraagd omdat ik hun de tijd gun dit een plekje te geven

Als het goed is wordt er dan een keizersnede gepland, of ik moet terug komen op gesprek. Dat weet ik niet en hoor ik dus aanstaande maandag. Ik zie er toch wel een beetje tegen op.. ben bang voor de ruggenprik maar dat gaat allemaal wel goed komen..
hier heb ik volgende week vrijdag telefonisch gesprek met onze kraamverzorgster. 
Dominic is vandaag weer bij de psz geweest, gelukkig hebben wij een auto maar die wil ik nu zo min mogelijk gebruiken .. Aankomende maandag brengt manlief hem naar de psz want ik heb om 09:00 al een controle.. 
Nicky28 - schreef op 10-02 om 22:11
5 weken
Kirstnn geen idee of het bij jou ook helpt hoor, maar ik had veel aan pepermuntjes eten en muntthee drinken tegen maagzuur. En vooral een glas koude melk. Moet zeggen dat het nu even rustig is qua maag bij mij dus heb even pauze 
Ik pak niet echt snel naar medicatie, eigenlijk altijd te laat, dus ook even kijken waar je jezelf fijn bij voelt natuurlijk

Nou ik kreeg 6u/dag aangeboden ook ivm borstvoeding. En ik heb ja gezegd maar nu vind ik het denk ik toch wel veel. Ik ben ook graag op mezelf en voel me dan zo ongemakkelijk denk ik. Dus ik twijfel of ik het toch niet moet verlagen. Of proberen en even zien hoe het gaat  Hoeveel uren ga jij nemen?
gita - schreef op 10-02 om 22:59
Nicky28, ik vind het een mooi gewichtje voor 30 weken 
En p10 is netjes toch? Onze dame zat met 28 weken ook netjes op p10  

Hier krijg ik 4uur per dag, vind dit meer als genoeg  .. doe graag de dingen zelf.. zoals jij al zegt Nicky! 
kirstnn - schreef op 10-02 om 23:09
Logisch hoor Gita, het is niet niks ookal is hij verder gezond.. Wij hebben ook een auto alleen ik geen rijbewijs haha en vriend moet werken dusja  Hoe vond hij het om weer op de psz te zijn? Fijn zo vroeg al controle! Hoef je tenminste niet de hele dag te wachten..

Nicky28, dankje voor de tip dat eens proberen! Gewone thee werkt in iedergeval niet haha, melk werkte n paar weken geleden ook nog prima nu inmiddels al een heel stuk minder. Ik pak medicatie ook niet snel, bij Jackson ook niks gebruikt voor de maagzuur maar daar stond wel tegenover dat ik moeilijk kon slapen erdoor en wakker werd van t maagzuur  Maar dat was volgens mij ook wel al veel later als nu. Nu zit ik savonds op de bank al van brrr wat n ellende haha.

Ik neem de minimale uren af, bij Jackson ook gedaan. Ik ga sowieso geen bv geven en ik hou er dus ook totaal niet van om een vreemde in huis te hebben die alles doet enz. Dat is dus 3uur per dag, maar dat vond ik ook al snel teveel  Kon bij hem ook alles meteen al zelf en lopen enz, heb ook vrij weinig dutjes gedaan in de kraamweek. Was meer van t bankhangen hahah. Maar goed wil niet zeggen omdat ik toen alles prima kon dat dat nu weer zo is natuurlijk dus dat is even afwachten.
Nicky28 - schreef op 11-02 om 14:35
5 weken
Gita, ik ben blij dat je het zegt! Heb zelf ook het gevoel dat alles wel goed zit. Ze doen alleen in t ziekenhuis zo alsof het afwijkend is, maar nog niet zorgwekkend en dan ga ik aan mezelf twijfelen want "hun zullen wel weten waar ze over praten". Gisteren was dus alles vrij normaal, maar toch moet ik dan onder behandeling blijven van de gynaecoloog. Waarom denk ik dan. Maar dat durf ik dan weer niet te vragen haha.

Ben blij dat jij en Kirstnn er ook zo over denken. Ik ga toch mailen voor minder uren denk ik. Ik scharrel ook graag wat op t gemak rond en zie mezelf ook niet echt op bed liggen. Toch zeker niet als er iemand in mn huis rondloopt haha. En met een woning als dit is 6u echt veel qua huishouden. BV zou veel tijd kosten, maar zoals ik in m'n vorige bericht aangaf doe ik dat liever zelf op het gemak als dat er iemand op staat te kijken. Mss wat preuts van me maar vind het toch nogal intiem

Ik hoop dat het kan helpen Kirstnn. Ik las ook over lauwe/warme melk, maar daar ben ik zelf niet zo'n fan van haha.
P. (Gast) - schreef op 12-02 om 11:39
Hier was ze ook P10, en ze zeiden idd dat het op de grens was. Hier zijn toen ook al die extra onderzoeken gestart. Bij mij heeft het er ook wel mee te maken dat mijn andere kinderen geboren zijn bij P2 en P5, veel te klein dus. En die werden rond deze termijn nog gemiddeld geschat. Dus ik dacht wel, als zij aan het eind zo zijn afgevallen, wat er gebeurt er dan als dat bij deze baby ook gebeurt en ze nu al P10 is. Dus ik hoop stiekem dat we de keizersnede al met 38 weken kunnen plannen! 

Wel fijn dat de metingen nu beter waren, Nicky! Stelt vast wat gerust! 

Ik durf nu ook echt niet zo goed naar buiten. Ben 2 dagen geleden mijn dochter gaan halen van school, dat is 15 minuten heen en 15 minuten terug, en de rest van de dag kon ik bijna niets meer van de bekkenpijn! Dus nu werkt mijn man thuis en brengt en haalt hij haar, echt superfijn! Sowieso is hij mijn rots in de branding momenteel, haha! 

Ik denk ook dat mijn man zich laat steriliseren straks. Maar ik wil eerst weten of de baby helemaal gezond is enzo en ik vind het sowieso niet een beslissing die ik moet maken tijdens een zwangerschap met alle hormonen enzo... Eerst even weer helemaal tot mezelf komen en als we er dan helemaal achter staan mag mijn man het laten doen haha! 

Ze hebben me hier op maximaal gezet bij de kraamzorg. Was een heel leuk gesprek hoor, maar ik vind minder eigenlijk ook wel prima! Maar ze stond erop, mbt de keizersnede en nog 2 andere kinderen in huis enzo. Ze zei: je kan altijd eerder stoppen als alles goed gaat. En dat is natuurlijk ook wel zo. Mijn ervaring is dat ik de eerste week alleen uit bed kon om te eten of te plassen, dus het is natuurlijk ook wel fijn dat er iemand bij de middelste is als mijn man de oudste naar school brengt enzo. 
En qua borstvoeding is het ook wel fijn om iemand erbij te hebben. Ik heb best wel veel ervaring, de oudste heb ik 3 jaar bv gegeven en de jongste nu 1,5 jaar, maar ik vind zo'n newborn weer aanleggen en hoe vaak en hoe lang en stuwing en productie etc toch wel weer pittig haha! Had me daar echt op verkeken bij de 2e! Ieder kindje is toch weer anders... Dus ben wel blij dat er dan iemand is die er verstand van heeft!
Gaan jullie allemaal borstvoeding geven?

Ik hoorde alleen wel dat er geen bezoek langs mag komen als de kraamhulp er is ivm Corona! Ik hoop echt dat dat tegen die tijd anders is! Wel fijn als opa's en oma's gewoon kunnen komen die eerste dagen! 
kirstnn - schreef op 12-02 om 15:02
Nicky28, ja precies dat dus slapen als er een vreemde is in huis hell no haha. En qua huishouden hoef ik ook niet meer uren want appartement. Snap wel dat je dat ook niet fijn vind hoor met de bv dat iemand allemaal staat te loeren enz. Had ik ook met de controles bij mezelf hoor, zoo akward. Zei ze je hoeft niet zo gespannen te zijn, nou uhh der hebben al genoeg mensen gekeken daar  Pepermuntjes helpen hier tot nu toe ook minimaal maar het was te proberen! Warme melk ben ik ook niet zo van idd.

P snap ik hoor dat je die beslissing nu niet wil nemen maar denk dat ze het vragen omdat er best veel vrouwen zijn die die keuze krijgen bij een geplande kz en die t dan dus wel meteen laten doen. Hier ga ik weer geen bv geven, voel me fijner bij de fles geven 

Klopt idd qua bezoek en de kraamzorg had ik ookal gehoord. We zullen maar afwachten hoe t is in april.

Jackson deze week 4x psz geweest en merk toch wel dat hij dat veel fijner vind! Jammer genoeg nu carnavals vakantie dus aankomende week heel de week thuis.. Hadden ze eerst laten weten carnaval gaat niet door op de psz en woensdag ineens van ze mogen vrijdag wel verkleed komen, denk ja lekker handig nu de leveringen heel lang duren dus zinloos om een carnavalspak te bestellen  Dus maar in z'n psv voetbal tenue naar school laten gaan 
gita - schreef op 13-02 om 12:02
Hallo week 32 ik blijf dit iedere week doen tot ons meisje geboren is hihi..

Kirstnn, Dominic vond het super leuk om weer met de kindjes te spelen, nu carnavals vakantie en dat vind hij raar. Want mag hij weer niet met de kindjes spelen
 Nicky28, Het komt vast wel allemaal goed! Ik denk dat je onder behandeling blijft zodat mocht ze toch aan de kleinere kant zijn je onder toezicht loopt en niet weer hals over kop naar het ziekenhuis moet.
Dominic is geboren met p5, vandaar dat ze ons meisje nu goed in de gaten houden. Maar madam zit netjes op p10! Hoop dat dit zo blijft
Dominic had donderdag carnaval op de psz, hij is als giraf gegaan  vond het helemaal geweldig!!

Hier nog 8 weken te gaan tot de uitgerekende datum, ons meisje ligt met haar hoofd bij mijn ribben aan de rechterkant .... dus helaas nog een stuit/dwarsligging maar goed we kunnen niet alle geluk hebben! 
Dominic gaat vanavond uit logeren bij zijn oom en tante. Zondagavond komt hij weer terug! 
Wij hebben nu alles rond qua bevalling van ons meisje, Dominic gaat logeren bij zijn oom en tante. Maxi-cosi is helemaal bekleed en alle flesjes en speentjes zijn uitgekookt. Kleertjes allemaal gewassen en haar bedje is opgemaakt! Nu nog wachten op ons meisje
kirstnn - schreef op 13-02 om 12:47
Herkenbaar Gita, Jackson dacht vandaag weer naar school te mogen hahah. Maar fijn dat Dominic t ook zo leuk vond  even n weekje thuis en dan kunnen ze voorlopig blijven gaan als het goed is.. Awh een giraf te schattig! Leuk dat hij weer bij z'n oom en tante mag slapen, die zal weer veel plezier hebben.

Ik vind t knap dat jullie voelen hoe de baby's liggen  ik zou t niet weten maar vermoed gewoon met z'n hoofd naar beneden.

Ik moet nog steeds verder met t geboortekaartje 

Nicky28, gister is hier trouwens de kledingkast geleverd op de afgesproken datum. Van de week had ik eerst n mailtje dat ze dachten dat die 3a4 dagen later kwam maar die is toch optijd gekomen! Heb jij inmiddels je spullen al binnen?

Van de week dus in elkaar zetten en dan kan ik ook beginnen met de kleertjes wassen. 
Nicky28 - schreef op 14-02 om 12:06
5 weken
Hey P.  vanuit jouw verhaal snap ik zeker dat ze je extra in de gaten houden. Ik hoop het ook voor je. Wanneer weet je meer? 
Ik ga wel borstvoeding proberen, maar ik heb aangegeven dat als het niet lukt of ik voel me er niet fijn bij, dat ik dan gewoon flesvoeding wil geven. Ben zelf ook groot geworden met de fles dus ik weet dat het kan Hier mag het ook idd niet tegelijk, bezoek en kraamhulp. Wel als de kraamzorg weg is, maar na die 6u ben ik kapot denk ik 

Kirstnn dat is zo. Er hebben idd al genoeg mensen gekeken en voor hun is het dagelijks werk natuurlijk. Maar toch voor mezelf vind ik het niet zo'n fijn idee. Mss denk ik daar straks heel anders over hoor Jammer van de pepermunt! Bij mij werkt inmiddels ook alleen koude melk nog maar. Of ik moet na 19u niks meer eten maar dat lukt ook niet altijd  
Hopelijk heeft Jackson het naar z'n zin gehad met Carnaval  

Fijn dat je kast op tijd was! Ja hier zijn ze inmiddels ook geweest gelukkig. Gelijk alles gewassen en het bedje opgemaakt  kleertjes moet ik nog doen maar ik wacht even op m'n neutrale wasmiddel (helemaal vergeten:angel dat komt van de week binnen. 

Gita daar heb je denk ik wel gelijk in. Ergens wel goed om te lezen dat er meerdere kleintjes op P10 groeien. Het kwam op mij een beetje over alsof het niet helemaal goed was. Maar dat heb ik inmiddels naast me neergelegd. Ik beschouw het wel als extra momentjes om weer naar ons meisje te mogen kijken. Nog gemiddeld 8wk voor jou, zo spannend 

gita - schreef op 14-02 om 19:57
Kirstnn, een extra weekje thuis vind mama niet erg..  Ik vergeet sinds de laatste dagen waar ik mijn auto sleutels en nog wel meerdere dingen laat slingeren..  gelukkig heb ik een lieve man die de dingen of terug stopt in mijn jaszak of gewoon in de lade terug stopt .. 
Dominic heeft veel plezier gehad bij zijn oom en tante Lekkere pannenkoeken gegeten en natuurlijk mocht hij wederom laat gaan slapen.. (dat vinden wij wel weer een beetje vervelend..) gelukkig ligt hij nu in bed en slaapt als een roos
Nicky28, precies zoals je zegt gewoon naast je neer leggen  zo beschouw ik het ook
Ja nog 8 weken tot de uitgerekende datum en over 5 weekjes mag ze geboren worden.. want dan ben ik 37+1

Morgen om 09.00 een groeiecho van ons prinsesje
Marie (Gast) - schreef op 14-02 om 20:03
Hoi dames! 

Ik wilde toch even een update geven!  
Vrijdag hebben wij een groeiecho gehad met 29 weken, ons meisje zit nu op p5 nog wel te klein maar alles beter als p3
Ze is geschat op 1kg en 36cm. 26 februari met 31wkn en 12 maart met 33wkn nieuwe groeiecho’s 

Met mij gaat verder alles goed, ik ben vandaag 29wkn en 2dgn en ons meisje ligt met haar hoofdje beneden  

Gita , voor jou schiet het op!! Hoop voor je dat jullie meisje is gedraaid en je toch op de natuurlijke manier kan bevallen. Veel plezier en succes morgen bij de groeiecho

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend April 2021 deel2! ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan