Januari 2023 - Zwangerschapsforum

buddha~ - schreef op 20-05 om 14:21
DD ja de testen lopen op! Dus dat is een goed teken natuurlijk, al gaf de vk aan dat dat niets zeg.. toch is het voor mij een gerust stelling!

De bloedingen zorgen gewoon voor een hoop stress op het moment..ik heb geen krampen en als ik dan naar de toilet ga denk nou nu is het over hoor! En dan kijk en dan zie ik toch weer wat bloed … 
140 antwoorden en 1237232x bekeken
Shewe - schreef op 20-05 om 15:12
22 weken
Hey dames, 
Ik heb maar even ingelogd, zag dat ik continu nog op anoniem in beeld kwam.. 
@angel HG is hypermisis gravidarum, extreme misselijkheid en overgeven. Kort, extreem ziek. 
@duimpje9 hoe gaat het nu met je?
@DD wat fijn een goed eerste echo????. Blijft spannend. 
@melody jij bent de volgende Maandag. Ik duim voor je. 
@buddha spannend.. we zullen voor je duimen en hopelijk kunnen we met elkaar, elkaar door deze spannende weken helpen. 
@Angel hoe gaat het met jou? Heb je al een klik met een nieuwe verloskundigepraktijk gevonden?

Ik heb gisteren de eerste intake gehad bij de verloskundige. Na 2echos bij de Fertiliteitsarts inwendig, kreeg ik nu uitwendig. Tot mijn verbazing was het kindje al goed zichtbaar, en gelukkig weer een mooi hartje zien kloppen. Ik moet nu 3 weken wachten voor de termijn echo.. ik ben zo’n paniekzaaier.. blij dat ik daarvoor met jullie kan kletsen. Zoals het nu lijkt ben ik 8w+4d. 
Hoi Shewe,

Helaas nog geen echte goed gevoel. Dit weekend ga ik het met mijn partner erover hebben. En dan toch maar mijn wensen laten horen bij de dichtstbijzijnde praktijk. Kijken wat ze zeggen. Kan mij eerst oriënteren en als het goed voelt dan doe ik het bij die. 
Jeetje vandaag dus echt even een zwangerschapskwaal ten top…. Voor het avondeten had ik zin in Ben & Jerry’s ijs dus mee besteld met het eten. Na het eten dacht ik wanneer alle kinderen op bed liggen en slapen een avond op de bank voor de tv door te brengen met het ijs  . Nou een flinke domper om 20:00 uur hartstikke moe ogen vielen dicht en ik dacht ik ga slapen. Wordt ik half uurtje later wakker… misselijk… nou dat wordt geen avond dus met ijs op de bank… eerder teiltje in bed. Al heb ik gelukkig nog niet overgegeven. Alleen dat ijs blijft nog even in de vriezer. 
buddha~ - schreef op 21-05 om 06:10
Angel haha mooi is dat hè! Misschien vanavond een herkansing voor je ijsje!
Begint de misselijkheid erger te worden bij je?
buddha~ - schreef op 25-05 om 06:40
Hoi meiden! Gisteren avond naar de vk geweest… ik heb nog steeds last van bloedverlies en mocht gelukkig langskomen. 

Het was toch positief nieuws.. het was moeilijk zichtbaar omdat m’n baarmoeder zich lekker verstopt had maar uiteindelijk heeft ze toch een vruchtzakje kunnen vinden met een mini frummeltje erin! 

Ik was zeer verrast en had dit niet gedacht! Ze heeft het opgemeten, 11mm was het, en dit kwam overeen met een zwanger van 5- 5,5 week dus dat klopt! Alles zag eruit zoals het er nu uit zou moeten zien! 
Verder zag m’n baarmoeder er goed en rustig uit en was eigenlijk geen bloed te zien op de echo. Ook het slijmvlies was goed dik.

Zolang ik niet hevig ga bloeden en geen krampen heb hoef ik me geen zorgen te maken! 

We hebben de afspraak verzet van volgende woensdag naar vrijdag zodat we dan een goed vergelijk hebben en waarschijnlijk een hartje kunnen horen.. 

Er zit wat er moet zitten en dat had ik echt totaal niet verwacht!!! Dus positiever had dit niet kunnen zijn!!! 
Hoe bijzonder zeg .. wauw! 
 Wauw Buddha, wat fijn zeg! Van harte gefeliciteerd  Ik keek al mee op de andere topic. Alleen geen reactie geplaatst. Dus dat betekent dat je ook in januari een kleine verwacht. Spannend! 
buddha~ - schreef op 25-05 om 07:47
Dankje wel angel! 
Volgens mijn berekening ben ik de dag na m’n dochter uitgerekend … m’n dochter is van 21-1 en zou 22-1 uitgerekend zijn 
Och wat leuk, beide dus januari kindjes. Dat heeft ook wel weer iets speciaals. Hoe oud is je dochter?
buddha~ - schreef op 25-05 om 08:32
Ja dat vond ik ook angel!  M’n dochter is 4! 
Hoe leuk dat ze het samen kunnen vieren, de eerste jaren! Haha 
DD - schreef op 25-05 om 08:37
19 weken
@Buddha wat een leuk nieuws zeg! Heel blij voor jou! Bij mij tweede zoontje had ik ook hevige bloedingen wel tot 13 weken.. gelukkig bleef hij ook mooi zitten. Hopelijk volgende week een hartje te zien 
Hoe is het verder met de andere dames? Kwaaltjes?
Ik tel af naar volgende week donderdag voor de tweede echo..  duurt veel te lang. 
Mooie leeftijd, ik ben echt heel blij voor je Buddha! 
@DD hier wel wat kwaaltjes. Rare smaak telkens in de mond (zelfs na tandenpoetsen) waardoor ik weer misselijk wordt. Moe (alleen met vier kinderen, kan ik daar moeilijk aan toegeven) wel probeer ik met de jongste de slaap mee te pakken wanneer hij slaapt. Verder opgeblazen en helaas last van vette huid. Haha maar het is voor een wondertje dus neem het voor lief. 
Vandaag besloten om dan toch de verloskundige te bellen hier in de buurt en kijken hoe en wat. Dus misschien heb ik binnenkort ook wel de eerste echo  al is het alleen om te zien of het er eentje of meer is. 
buddha~ - schreef op 25-05 om 09:20
DD de vk gaf idd ook aan dat het heel normaal is! En ze zag daarna ook aangezien het een inwendige echo was de hoeveel bloed wat mee kwam maar daar maakte ze zich totaal geen zorgen over! Dus dat stemt mij wel wat gerust.

Hoeveel weken ben jij nu zwanger??

Angel je bent al 7 weken zwanger dus de echo komt er ook snel aan voor jou!!
Buddha, klopt met 8 weken mag de eerste echo al worden gedaan. Hihi en ik heb mij net aangemeld. Dus nu wachten tot ze contact op nemen. Nu begint het wel spannend te worden merk ik. En ik ben ook wel blij gewacht te hebben met meteen aanmelden want hierdoor hoef ik qua gevoel minder lang te wachten. Mits ze natuurlijk snel plek hebben voor een afspraak. Anders is het wel in spanning zitten. Zo benieuwd wat ik ga zien. Want ik heb geen idee of het er meer is. Deze eisprong voelde ik namelijk heel erg duidelijk. 
buddha~ - schreef op 25-05 om 10:01
Angel opzicht wel slim bedacht van je! De tijd gaan ineens voorbij dan en volgens mij hebben ze meestal wel snel plek hoor! 

En of het er meer zijn.. dat blijft altijd spannend! Dat is afwachten!! Zou toch ook wel erg leuk zijn!!!!
Haha Buddha ja zeker leuk, alleen praktisch en financieel iets minder handig. Al vinden we altijd wel een weg. Dus ja mocht het er twee zijn dan beide nog steeds gewenst.
Nou eerste afspraak is op 9 juni in de ochtend. Dus toch nog even geduld voor mij 
buddha~ - schreef op 25-05 om 10:32
Nee financieel en praktisch gezien niet heel handig! Maar wat je zegt .. ook dat vind z’n weg wel! 
Ik zou er voor nu maar vanuit gaan dat het er 1 is haha! 

9juni ja dat is idd nog even geduld hebben! Spannend zeg!! 
DD - schreef op 25-05 om 11:09
19 weken
@Buddha; 7 weken en 2 dagen.. blijft toch altijd spannend he. Ik laat het precies geen minuut los altijd maar die zorgen die door je hoofd gaan of alles wel nog ok is  vind ik toch het lastigste aan zwanger zijn.. 
goed dat ze je kon geruststellen want leuk is anders he als je bloed verlies hebt. Ik hoop voor je dat alles goed blijft gaan!!! 
@Angel is idd nog eventjes wachten voor je  hoever zal je dan al zijn? Waarom denk je dat er mss meer zijn als ik mag vragen 
buddha~ - schreef op 25-05 om 11:20
DD ja dit zijn toch wel zenuwslopende weken, het zit continue in je hoofd! Ik was dat even vergeten… maar tot aan de bevalling blijft het nu spannend!
7 weken en 2 dagen en wanneer heb je een echo?
DD - schreef op 25-05 om 11:23
19 weken
Ik had op 6 weken 1 dag een echo. Hartje klopte. Dus was goed nieuws. Om 8 weken en 3 dagen weer echo.. maar ja voor mij blijft het allemaal ‘onwetend’. Het zal maar duidelijk worden na de niptest, als daaruit komt dat het een meisje is dan is er geen probleem. Als het een jongen is dan moeten we een vlokkentest doen, bij slecht resultaat word de zwangerschap afgebroken.. dus ik ben blij maar probeer er mij niet te veel aan te hechten. Alhoewel ik dat dan ook weer niet leuk vind .. 
het is allemaal heel dubbel. En op dat feit ben ik wel rustig. Het zal zijn wat het is, kan er niets aan veranderen. Het worden nog lange weken 
buddha~ - schreef op 25-05 om 11:27
Jeetje DD ik krijg er de kriebels van terwijl het lees! Wat heftig zeg Meis! 
Mag ik vragen wat er dan precies aan de hand kan zijn als het een jongen zou en je hebt een slechte vlokkentest?
@DD nou op 9 juni ben ik met eigen berekening 9 weken en twee dagen. Alleen de vk zegt 8 weken en 4 dagen. Ach ja maakt weinig uit. En ik heb voor mijn gevoel eerder bijna een tweeling gehad. Ik heb een leeg vruchtzakje gezien toen ik zwanger was van mijn derde zoontje. Ik dacht een miskraam te hebben (verloor ook echt wat) alleen zat er nog een wel dus een vruchtzak met een kloppend hartje in de baarmoeder met daarnaast een lege. 
En ja ik ben ook benieuwd naar wat Buddha vraagt. Best heftig dan. 
DD - schreef op 25-05 om 13:30
19 weken
Oh je bent al mooi ver meid. Ik hoop op een schitterende (dubbele) echo 
Lang verhaal:
Ik was zwanger van mijn tweede zoontje waar de niptest terug betaald werd (bij mijn eerste zoontje niet dus hebben die toen alle geluk niet gedaan) bleek uit de niptest dat ik een duplicatie heb van Xchromosoom (extra stukje op mijn Xchromosoom) wij hebben op aanraden van geneticus en gynea de zwangerschap toen afgebroken op 17 weken. Toen werd kleine Lucas geboren (profielfoto). Daarna hebben we ivf gedaan en is mijn derde zoontje gezond en wel geboren na de eerste poging waar we maar 1 goede niet aangetaste embryo over hadden. Vorig jaar deden we weer IVF waarvan 2 goede niet aangetaste embryos, eerste negatief tweede positief maar dit bleef maar twee dagen duren jammer genoeg. 
Ik vind dat medische molen gedoe zo lastig. Dat we toch een beetje op de lotto hebben gespeeld. Heel lang zonder anticonceptie. Na maand of zeven dan toch zwanger (nu dus) met alle ‘gevolg’ van dien.. maar we weten waar we voor staan het was ook onze eigen keuze. We hebben er genoeg over gesproken. Noem mij gek en dat zullen veel mensen wel denken. Ook ik soms maar ja. Nu dus hopen op een dochtertje. Als zij draagster is is dit geen probleem, net zoals ik er niets van ondervind zal dat bij haar ook zo zijn. Indien een jongen vlokkentest en dan zien is hij drager dan zetten we het stop (alleen tov Lucasje zou ik het niet kunnen houden) al zijn we kort na Lucas te weten gekomen dat mijn oudste zoontje het ook draagt en hij tot op heden ‘perfect’ gezond is.. daar hebben we dus ook de lotto gewonnen want hij kon er helemaal anders uitgekomen zijn..
Het gaat over heel uitgebreide problemen maar alleen mentaal; zo dus.. een kind met leerproblemen, zware autisme, niet kunnen meedraaien in de maatschappij, gedragsproblemen.. het is zo uiteenlopend dat ze zich er niet durven over uitspreken en het is ook echt niet veel kennis over aangezien er heel weinig gevallen zijn. De geneticus begrijpt tot op vandaag nog niet waarom mijn zoontje het zo goed stelt aangezien alle gekende gevallen toch kampen met zwaar mentale problemen..
Heel lang verhaal sorry maar dit is de toch wat ‘korte’ versie.. 
DD - schreef op 25-05 om 13:35
19 weken
Zwanger zijn was dus nooit echt een plezier   De eerste werd een miskraam, de tweede ging goed van mijn eerste zoontje. Dan Lucasje.. dan ivf baby waar ik tot 13 weken constant hopen bloed verloor..
En nu ja tot nu toe op zich wel oke. Kreeg na enkele dagen te horen dat ik corona had dus dat zorgde ook weer voor zorgen.. dusja ik ben altijd alleen maar in paniek als ik zwanger ben  Saai.. maar ja. Wat je niet allemaal over hebt he voor een baby 
Nogmaals heftig zeg… ik ga met je mee duimen, op veel geluk! En idd op zo’n manier zwanger zijn brengt wel stress mee. Maar zoals ik het lees kan je het gelukkig wel een plek geven om zo het wel een goede start en verloop te geven. Of lees ik het dan verkeerd? 
DD - schreef op 25-05 om 15:19
19 weken
@Angel; bedankt meid. Ik denk wel dat ik oké ben.. ik ben ‘rustig’ vooral op het gebied van de uitslag ben ik oke.. 
de echos maken mij dan weer wel bang.. we zullen zien. Afwachten 
buddha~ - schreef op 25-05 om 16:04
Jeetje DD wat een heftig verhaal zeg! En wat staan jullie er sterk in zeg! 
Echt heel knap! En voor een baby.. ga je idd erg ver! 

Wanneer komen jullie erachter of het een jongen of een meisje is?  
DD - schreef op 25-05 om 16:14
19 weken
Normaal na de niptest; we krijgen deze normaal iets vroeger. Ik dacht vanaf week 10 maar denk dat het toch maar week 11 zal zijn. Dat hoor ik bij de volgende echo denk ik. 
Babygirl - schreef op 25-05 om 17:13
19 weken
Goedemiddag dames, ik zou me ook graag willen aansluiten bij jullie groepje. 
Ik ben vandaag 7 week en 4 dagen d.m.v IVF van de tweede kindje. Mijn dochter is Inmiddels al weer bijna 13???? 
van harte gefeliciteerd allemaal en hoop voor iedereen op goede en fijne zwangerschap????. Ik zag al wat berichtjes langs komen over hg en hevige misselijkheid, wat een verschrikkelijk kwaaltje is dat. Ik heb er zelf gelukkig geen last van, maar mijn nichtje wel. Die is er nu na 20 weken eindelijk een beetje vanaf. 
Vandaag mijn tweede echo gehad en gelukkig een kloppend hartje gezien en de meting kloppen precies met het termijn dat ik zwanger ben. Ik durf ook eindelijk een beetje te geloven dat ik echt zwanger ben ????

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Januari 2023' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan