Januari 2023 - Zwangerschapsforum

Net gebeld door de verloskundige de afspraak is verzet naar 10 juni. Dus nog een dag langer wachten  
Welkom Babygirl. Zo al een puber in huis. Of valt het nog mee? En wat fijn om al een goede echo te hebben gehad. Van harte gefeliciteerd, nu heerlijk genieten. 
Mijn vriend is bij de eerste echo aanwezig. Speciaal week voor vrij gevraagd  dus dat wordt een fijn weekje. 
140 antwoorden en 1237302x bekeken
Babygirl - schreef op 25-05 om 19:00
19 weken
Dankjewel @AngelRinoa87, oei.. een dag kan soms wel een week lijken.  Hahah ja, ze is gelukkig heel lief. Vooral druk bezig met tekenen en gamen????  Heb het eigenlijk altijd makkelijk gehad met haar, ik was wel bang dat ze zou veranderen als ze 12+ zou zijn maar tot nu toe valt het gelukkig mee. 
Wat lief van je vriend, daar kun je al heel veel steun door ervaren. Het is ook een mooi moment om samen te beleven, mijn vriend was ook mee. 
Hoe gaat het vandaag qua kwaaltjes, heb je daar nog veel last van? 
Aah wat fijn dat ze op dat punt rustig is. En ook nog creatief wat mooi zeg. 
Nou helaas veel misselijk. Vier zwangerschappen gehad en bij geen eentje zo misselijk. Gelukkig geen overgeven maar telkens uurtje na het eten en dus ook voor het eten nare smaak en lichtelijk misselijk dus. Verder winderig en moe. Maar het is nog te doen. Lichaam moet denk ik nog wennen aan de hormonen. Oh en emotioneler ben ik ook. Sneller verdrietig 
En bij jou qua kwaaltjes? Merk je al wat? 
buddha~ - schreef op 26-05 om 09:50
DD super spannend hoor!! Ik hoop dat de tijd snel gaat voor je en dat je alleen maar positief nieuws mag ontvangen!!  

Babygirl welkom!! Jullie zijn allemaal al zo ver! Hihi 7 weken lijkt voor m’n gevoel een eeuwigheid ver! 

Angel wat jammer dat het een dag verzet is! Nog een dag extra in spanning! 

Ohh en al lekker aan de zwangerschap kwaaltjes! Ik had de eerste week overtijd enorm last van de misselijkheid.. dat is nu al vanaf zondag weg… dit had ik bij m’n dochter ook maar dat kwam na een week dubbel zo hard terug! Dus ik houd m’n hart vast haha 

Babygirl - schreef op 26-05 om 12:23
19 weken
Ja die misselijkheid is echt verschrikkelijk. En maagzuur ???? Bij mij komt het de ene dag wel de andere dag niet. Ik moet ook heel goed opletten wat ik eet, probeer steeds door de dag heen kleine porties te eten, dat lijkt voor nu te werken.  Ben deze keer zwanger d.m.v. ivf. Door het spuiten van hormonen lijkt mijn lichaam gewend te zijn geraakt aan hcg en progesteron. Alleen de darmen en maag vinden het niet zo fijn. Het moe zijn en winderigheid herken ik ook.  Ik heb bij mijn dochter 9 maanden nergens last van gehad. (wist ook pas bij bijna 17 weken dat ik zwanger was) 
Je lijf moet inderdaad wennen aan alle hormonen, je zou denken na 4 zwangerschappen dat nummer 5 makkelijk zou zijn zonder al teveel kwaaltjes. Heb je dochters, zonen?

@buddha, dankjewel. Ik hoop ook dat het bij jou wegblijft. Ik denk dat ook telkens als ik bij anderen kijk, was ik maar voorbij die 12 weken.  Dat lijkt nu ook zo ver weg, zwanger zijn is toch echt een aanslag op je lijf hoor. Het wachten op de eerste echo's om te weten of alles oke is daarbinnen, levert ook veel spanning op wat weer werkt op je darmen, maag. 
buddha~ - schreef op 26-05 om 14:00
Bijzonder eigenlijk dat het de ene dag wel is en de andere dag niet of minder!! 

En als je zoveel hormonen binnen krijgt dan idd is je lichaam wel wat gewend! 

Hoe kon het dat je pas bij 17 weken erachter kwam dat je zwanger was? Werd je gewoon ‘ongesteld’?

Klopt babygirl.. en na de 12 weken is er weer wat anders waar je naar uit kijkt! 
Toen we begonnen dacht ik, ik ga zo genieten van deze zwangerschap het is de laatste en ik vond t bij m’n dochter ook geweldig… nu het zover is kwam de realiteit weer inslaan dat de roze wolk vol met zorgen zit! Dat gevoel was echt compleet weg! 
Babygirl - schreef op 26-05 om 14:50
19 weken
Hahaha ik moest even lachen om de roze wolk vol zorgen, ja zo roze is die ook weer niet. 
Ja ik las ergens dat de hormonen in het begin heel erg schommelen waardoor je se ene keer meer last kan hebben dan op andere momenten. 
Ik werd van mezelf bijna nooit ongesteld, 1x in de zoveel tijd. Ik was wel aan de pil just in case???? Op mijn 18e verjaardag heb ik voor het eerst s.e.x. gehad en ja toen was het gelijk raak. Maar ik had niks door, slikte nog steeds de pil hihi tot mijn moeder een vermoeden kreeg dat ik zwanger was en mij een test liet doen. 
Ik dacht doe ik wel even heb maar 1x seks gehad, ik slik mijn pil elke dag netjes dus dat kan niet ???? ze vond mijn karakter veranderd was de hele dag door gemeen en boos, dacht ja je bent gewoon vervelend laat me met rust???? was nog steeds superslank, aan mijn lijf was echt niets te zien. Maar mevrouw zat toch wel even stiekem verstopt ergens, dwars door de pil heen. 
Na haar geboorte werd ik weer 3 jaar lang niet ongesteld en toen bleek dat ik pcos had. 
@babygirl ik heb vier zonen. En jeetje ik lees je verhaal over door de pil zwanger. Dus je was al jong moeder. Het had zo moeten zijn denk ik dan, als je door de pil heen zwanger raakt. 
buddha~ - schreef op 26-05 om 19:23
Babygirl oh wauw wat een verhaal joh! Nou die eerste keer vergeet je nooit meer! 
En ben het wel met angel eens.. het had zo moeten zijn! 

Hier begint de misselijk ook wel weer iets toe te nemen.. 
eten jullie ook zo weinig op een dag?? Soms ineens een vreetbui maar over het algemeen eet ik omdat ik weet dat m’n lichaam het nodig heeft maar daar blijft het ook wel bij! 

Babygirl - schreef op 28-05 om 00:09
19 weken
@Angelrinoa87, wauw 4 zonen. Wat een rijkdom????  ja, klopt ik was inderdaad jong moeder, maar gelukkig veel hulp en steun gehad de eerste jaren. 
@Buddha, ik hoop dat de misselijkheid niet erger word, al stijft je hcg nu in rap tempo, wel goed dat je toch iets eet. 
Ik heb juist enorme vreetbuien, begint in de middag maar kan zelfs snachts opstaan op zoek naar voedsel. (Aardbeien)
Zijn er ook al dingen waar jullie nu meer trek in hebben dan anders? 
buddha~ - schreef op 29-05 om 07:43
Babygirl Hahah zelf snachts opzoek naar voedsel!!! 

Nee helemaal niet eigenlijk.. althans ik vind t nu wel fijn om voedsel te eten waar niet zoveel smaak aan zit! Crackers beschuit .. dat soort dingen.
Chocolade blijft altijd lekker!! Haha maar daar ben ik nu ook snel klaar mee 

Jij?
Babygirl - schreef op 30-05 om 14:51
19 weken
Haha jaa, alleen de afgelopen dagen wat minder zin in eten. Nee ik heb alleen zin in aardbeien en kiwi's en nootjes gelukkig mag ik beiden veel eten.
Chocola is inderdaad heerlijk, alleen daar heb ik nu dus geen zin meer in. 
Heb je nog last van misselijkheid? 
Octoberbaby (Gast) - schreef op 30-05 om 16:42
Hoi allemaal!
Felicitaties voor alle zwangeren! Ik zit eigenlijk in het decembergroepje maar daar komt bijna geen reactie... mag ik hier wat meepraten?
Ik ben 39 jaar en heb al een schattige peuterdochter van 19 maanden. Ze is van oktober 2020, vandaar mijn naam... 
Ik ben nu in verwachting van de tweede en uitgerekend voor 24 december.
Duimpje, ik hoop dat HG he nu bespaart blijft. Dat lijkt me zo afzien.

Ik ben vanaf het begin heel moe. En heb ook best wat bandenpijn en misselijkheid gehad. Zonder echt te moeten overgeven gelukkig.

Wat betreft de vraag over buikpijn. Je darmen verleggen zich. Alles maakt plaats. Ik had vooral vorige keer het gevoel gewoon chronische buikpijn te hebben. Is volstrekt normaal denk ik. Zolang je geen erge pijn hebt natuurlijk.

Ik vind die vermoeidheid toch echt niet te onderschatten! De eerste weken ben je toch gewoon doodop. Ik viel de afgelopen weken standaard na het eten in de zetel in slaap. En je ziet het deze keer al best vroeg, ik weet niet zo goed wanneer ik het best al op mijn werk vertel... alle vrouwelijke collega's gaan het al doorhebben denk ik. 

Enfin, ik heb al een goede echo gehad op 8weken 3dagen. De weken tot de 2de echo zijn toch altijd spannend.

Zijn er onder jullie die ook al een peuter hebben? Hoe ontwijk he in godsnaam al die snotneuzen en natte kwijlhandjes? Ik zou niet weten hoe. Dan ben ik voorzichtig en krijg ik ineens een kwijlhand in mijn mond of de deugeniet niest los in mijn gezicht bij het verpamperen. En ik til haar ook gewoon nog op. Wat eigenlijk al niet mag want ze weegt al meer dan 10 kilo. Ik hoop dat we geen cmv in huis krijgen want met zo'n snotterende peuter is het niet zo vanzelfsprekend...

Allemaal veel succes. Hopelijk hebben we allemaal binnenkort een pracht van een baby.

Groetjes,
Oktoberbaby

buddha~ - schreef op 30-05 om 18:46
Hoi octoberbaby! 

Een dochter van 19 maanden wat leuk!! En lekker je handen vol! Onze dochter is in januari 4 geworden dus net naar school.. maar ook onze handen vol! Haha

Nou mijn darmen zijn inderdaad ook druk bezig!! Ik heb helaas gevoeld darmen dus ik merkte gelijk! Helaas wat minder dit maar ach… ik kan al 2 weken niet meer normaal naar de toilet.. alles voor het goede doel!

Ik drink een hoop gember thee dus dat onderdrukt de misselijkheid wel! 
Is de misselijk al over bij jou of heb je er nog last van?

Hoeveel weken ben je nu en Wanneer werd het zichtbaar bij je? Daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar! Ik kan stiekem niet wachten tot m’n buikje er is! Aan de anderendaags weet ik ook dat ik er over een paar maanden helemaal genoeg van heb!! 

Kan je het nog wel een beetje verbergen of ga je het toch vertellen?

Mag je niet tillen boven de 10 kilo??? 
DD - schreef op 30-05 om 19:25
19 weken
Hoi dames!
Was even afwezig, was een heel druk lang weekend. Aan alle nieuwe dames welkom en proficiat 
Ik ben ook nog steeds doorheen de dag met vlagen misselijk, soms overgeven maar gelukkig niet veel. De vermoeidheid is toch lastig dragen. Ik lag vandaag de helft van de dag in bed 
Ik tel af naar donderdag.. dan tweede echo.. hopelijk een gegroeid kindje met nog altijd een hartje. Ik vind het zo ‘spannend’/zenuwslopend.. het gaat telkens goed tot de echo weer nadert dan komt de angst weer boven. 
Over buikjes gesproken, ik vind dat van mij toch ook al zichtbaar dus probeer echt losse kleding te dragen zodat hopelijk niemand het ziet aangezien wij het toch nog willen verbergen tot we weten of de zwangerschap kan doorgaan of niet… vandaag 8 weken dus normaal over drie weken de niptest met hopelijk een dochter als resultaat. 
Ik heb ook al twee kids lopen. Eentje van 5 en eentje van 2,5 jaar. Dus heb ook mijn handen vol. Blij dat ze vandaag weer naar school waren dat er ruimte was om rust te nemen. 
@Angel; nog een dag oanger wachten op je echo..  verschrikkelijk he! 
@Budha; hoe gaat het verder met jou? Wanneer mag jij echo? 
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 30-05 om 20:16
Hey Buddha en DD.
Ik zit op 10 weken en 2dagen vandaag. Ik zal volgende keer met mijn account aanloggen. Ik moet mijn paswoord terug instellen. Ik vergeet dat altijd.

Je zag het bij mij echt snel. In het begin rond mijn NOD had ik al een opgezette buik. Toen nam het even wat af maar daarna toch al snel zo'n echte babybuik vorm. Rond 6-7 weken hadden mijn zus en moeder al een groot vermoeden... een tweede toont dus echt sneller.

In de ochtend valt het soms mee maar nadat ik gegeten heb, wordt het overduidelijk. We werken momenteel slechts 1 keer in de week op kantoor dus ik ga het toch proberen te rekken tot na de 12 weken echo op 17 juni. Ze gaan het tegen dan al doorhebben maarja. Ik zou toch liefst weten dat alles nog OK is op 12 weken voor ik mensen enthousiast maak.

DD, ik las intussen je verhaal over de genetisch gerelateerde ziekte. Ik duim mee voor jullie dat het een meisje is... het zou zo zonde zijn om het te moeten stopzetten.

Mijn misselijkheid is sinds enkele dagen wat afgenomen. Ik geloof dat rond 10 weken de placenta gevormd is. En het hcg neemt mogelijk ook al af. Ik ga er dus maar vanuit dat het daaraan ligt.

Bij mij  eerste zwangerschap had ik het geluk dat ik mijn baby al bij 12 weken voelde. Als een soort luchtbelletjes gevoel. Ik hoop dat het nu ook zo is, daardoor was ik vorige keer bij de 12 weken echo vrij gerust... maar dat is heel vroeg dus het kan deze keer ook anders zijn.

Qua tillen. Ik las overal dat je vanaf het begin van je zwangerschap niet meer dan 10 kilo mag heffen. Dus ik ga binnenkort proberen mijn dochter minder te tillen. In het begin kreeg ik steeds bandenpijn wanneer ik haar op pakte. Nu gelukkig helemaal niet meer. Maar ik ga daar niet te lang risico mee nemen. Haar laten aangeven ofzo. Of haar eerst op de zetel laten kruipen. Enfin, ze is zo schattig, UK zal haar vast zo lang mogelijk oppakken.

Buddha, ik had vorige keer geen enorm grote buik en kon eigenlijk nog goed bewegen zonder al teveel hinder. Maar ik had wel zwangerschapsdiabetes en stond uiteindelijk op een streng dieet. Vermoedelijk ga ik daar nu ook pech mee hebben. Ik had op het einde altijd honger. Je mag amper brood, pasta, aardappelen, kortom alles wat vult. Ik ben daarom ook ingeleid op 38 weken (omdat ik insuline moest spuiten). En dat werkte voor geen meter dus het werd keizersnede. 

Over cravings: ik had vorige keer ineens een afkeer van zoet, en zin in allerhande salades. Tomaat, met mozzarella en komkommer, avocado, humus.... dat heb ik vorige keer en nu in het begin veel gegeten. Buiten ijsjes smaken zoete dingen me nu ook weer niet echt. Ik wil ook heel de dag eten en sta dan voor de kasten te bedenken wat ik zou kunnen nemen. Pff, best irritant.

Maar ik kijk enorm uit naar deze baby. Onze dochter is helemaal gek op andere kindjes. Dus ik ben benieuwd hoe ze gaat reageren...
Gefeliciteerd Oktoberbaby, 
Hier ook vier kinderen lopen en zwanger van de vijfde. Heel eerlijk heb ik ze vandaag nog allen opgetild wel 1 voor 1 en ze zijn rond de 20 kilo. Soms moet ik gewoon gek met ze doen. Zolang ik goed naar mijn lichaam luister en het verantwoord doe, vind ik het geen kwaad kunnen. Omdat er genoeg vrouwen (ook misschien wel zwanger) die dit geen eens wisten en ook zwaarder tillen. Heel eerlijk wist ik het geen eens. Want ik heb met mijn derde zwangerschap ook getild toen ik ging verhuizen en met een andere zwangerschap volgens mij mijn eerste toen heb ik vrienden helpen verhuizen. 
Ik ben met vlagen misselijk en gelukkig nog niet hoeven overgeven. Wel last van mijn darmen (vooral veel wind) en moe, maar dat vecht ik een beetje tegen ivm de kinderen die ik thuis heb en sta doordeweeks er alleen voor. Ik reageer weinig maar lees wel alles mee en vind het leuk dat om te lezen wat jullie allemaal ervaren. Nog een over 11 dagen mag ik ook naar de verloskundige 
buddha~ - schreef op 01-06 om 12:05
Ik top m’n dochter van 4 ook nog op maar merkte sinds gisteren toch pijn in buik bij het tillen van haar.. dus ik zal het aan de vk vragen vrijdag! 

Ik ben nu 6 weken en 2 dagen zwanger en had m’n oude zwangerschaps kleding erbij gepakt … jeetje wat zitten die zwangerschaps broeken lekker zeg!! Ik ga er nog niet aan beginnen hoor maar zodra ik alleen ben of thuis van gaat mn knoop open! Ik heb zo’n idee dat het hier ook snel zichtbaar is! 
Maakt voor mij dan weer niet echt uit want als ik een goede echo heb as vrijdag dan vertel ik het op kantoor! We zijn toch maar een klein clubje van 6 6 personen.. mocht het uiteindelijk fout gaan vind ik het ook wel ergens fijn als ze dat weten…

Angel mijn misselijkheid komt nu ook in vlagen! Eten gaat wel weer beter gelukkig! M’n borsten doen wel echt mega zeer en de vermoeid begint ook te komen! 

DD spannende weken voor jou zeg! Ik heb nog veel aan je moeten denken de afgelopen dagen! En vandaag weer je echo! Ben benieuwd!! 
Ik heb vrijdag m’n evho! Dus tel de dagen af! 

Grappig dat de tweede toch veel sneller toont dan de eerste! Dat ze maar lekker snel mogen doorgroeien!! 

Willen jullie allemaal weten wat het is??
 Ik zit er aan te denken om het deze keer een verrassing te laten zijn! 
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 01-06 om 12:39
Hoi allemaal,
Wanneer zijn jullie van plan het aan de familie te zeggen?
Blijkbaar hebben mijn tante en schoonzus het al door. Ze zeiden tegen mijn moeder dat ik zwanger ben. En mijn moeder heeft compleet geen pokerface dus toen wisten ze het zeker... pff, niet echt leuk dat de verassing er al af is maarja. Je begint het ook gewoon al duidelijk te zien. Binnenkort is mij tante jarig en dan ga ik op het feestje mijn nicht als meter vragen. Hopelijk weet ze nog van niets...

We hebben toen we in de efteling waren met mijn moeder en zus, onze dochter de zwangerschapstest in de handen geduwd. En ze laten rondlopen. En dan wachten tot ze zich afvroegen waar ze mee rondliep. Mijn zus op een bepaald moment: oh, is dat nu een coronatest?  Enorm grappig want het duurde nog even voor haar frank viel. Mijn moeder had het natuurlijk direct door. Hilarisch!

Hoe gaan jullie het meedelen? Vorige keer had ik een cake gebakken en daar met smarties het woord baby op geschreven. We waren met de familie aan het klussen. En dan telkens tegen elke volgende die binnenkwam. "He, ik heb cake gemaakt." Al die vrouwen maar kijken en het snel doorhebben. En die mannen, 'cake', yum, en direct doorlopen. En die hun vrouwen dan helemaal gek worden en hen terug naar de taart sturen. Zo van "ga nu eens goed kijken...." ook leuk, toen had niemand het verwacht.
DD - schreef op 01-06 om 17:24
19 weken
Hoi meiden,
Budha; ik heb morgen om 10h15 de echo.. eindelijk. Duurde zoooo lang.. voor jou ook nog eventjes geduld  hopelijk gaat je dag morgen vlot  hoe laat mag je vrijdag? Vandaag ging hier vlot want was verjaardagsfeestje van mijn metekind. Leuke afleiding doorheen de dag.
ik zou ook al graag mijn zwangerschapsbroeken aandoen maar dat valt dan nog meer op vind ik. Dus ik laat deze nog even zitten tot we weten of het goed zit of niet. 
Ook daardoor heb ik nog niet echt stilgestaan bij hoe ik het zal vertellen want als het mis is dan gaan we het gewoon voor ons houden behalve mijn zus en twee vriendinnen die het weten.. daar houden we het dan ook bij. 
Haha grappig dat ze dacht dat het een coronatest was 
Anoniem (Gast) - schreef op 02-06 om 12:26
Hoi meiden,

DD, hopelijk heb je een mooie echo gehad? Ik hoop dat het voor jullie allemaal voorspoedig gaat verlopen.

Buddha, wij willen graag het geslacht weten. Dan hoeven we maar 1 naam te zoeken. Ik ben ook gewoon te nieuwsgierig en dan weet ik ook of ik koopjes in de gaten moet houden. Indien het opnieuw een meisje zou zijn, heb ik alles al. Dan koop ik enkel iets nieuws van kleertjes voor bij haar geboorte denk ik. Als het een jongen zou zijn, dan moet ik dus alle kleertjes nog kopen.

AngelRinoa, ik til mijn  dochter ook nog op. Kan het niet laten. Zodra het terug gevoelig wordt, pas ik wat meer op. Zo'n peuter kan je toch niet uitleggen waarom je haar niet optilt.... en soms moet je wel, omdat er niemand anders in de buurt is.

Ik kijk al uit naar het weekend! Die vermoeidheid is gewoon zo lastig als je moet werken.Oktoberbaby (Gast) - schreef op 02-06 om 12:28
Hoi, het bovenstaande berichtje is van mij .
DD - schreef op 02-06 om 13:27
19 weken
Hoi dames,
Wij hadden een prachtige echo  toch stiekem helemaal verliefd! 
13 juni krijgen we de Niptest tegen eind die week weten we normaal het geslacht. Komt plots heel dichtbij hihi. Ze willen de nipt al doen aan 10 weken, ergens wel een opluchting zo weten we sneller hoe het zit. Blijft heeeel spannend. 
DD - schreef op 02-06 om 13:29
19 weken
Oktoberbaby (Gast) - schreef op 02-06 om 17:26
Wow DD, 
Dat zijn inderdaad mooie echo foto's! Bij ons waren ze ook heel duidelijk: er was zo'n echt peddelvoetje te zien.

Ik heb over de NIPT indertijd wel gelezen dat als die vrij vroeg gebeurt, hij soms opnieuw moet. Soms krijg je dan geen resultaat omdat er nog te weinig cellen van de foetus aanwezig zijn. Maar het is goed dat ze al snel testen bij jullie. Ik hoop dat jullie test direct goed lukt en het gewenste resultaat geeft!

Jullie zullen wel enorm aan het aftellen zijn.
DD - schreef op 02-06 om 17:36
19 weken
Ja dat zei de gyneacoloog ook al dus daar houden we wel rekening mee. Maar ik hoop dat het gewoon al duidelijk is dan zijn we weeral een stapje verder  
We zijn inderdaad aan het aftellen, ook gewoon als het mis is, hoe sneller hoe beter want blijft toch wel heel wat zo moeten bevallen van een babytje die al helemaal gevormd is. 
buddha~ - schreef op 04-06 om 08:15
Hoi lieve meiden! Helaas gisteren een niet zo goede echo gehad! De miskraam heeft wel doorgezet en mijn baarmoeder was dus leeg! Dus dat is even flink balen! Ik had dinsdag nog een ‘knal’ test maar gisteren middag niet meer!
Vind het natuurlijk enorm jammer!
Heel veel sterkte Buddha. Ik had het 1 en ander al gelezen op de andere topics. 
Anoniem (Gast) - schreef op 06-06 om 12:32
Oh Buddha, hoe spijtig. Heel veel moed met het verwerken van dit verlies.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Januari 2023' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan