31 weken en gebroken vliezen - Zwangerschapsforum

Lisa.96 - schreef op 31-12 om 16:24
Beste Allemaal,
Vannacht zijn mijn vliezen helaas te vroeg gebroken (31.4 weken) ineens lag er een vruchtwater te vergelijken met een volle maatbeker over de badkamervloer. Nu is er ook een gezwolle buik ontdekt bij onze kleine bink waarvan ze niets te weten kunnen komen. 
Zijn er mensen die het zelfde meemaken of meegemaakt hebben die dit willen delen? 
17 antwoorden en 14724246x bekeken
floydi - schreef op 31-12 om 17:14
Hi Lisa wat heftig joh. Niet meegemaakt dus kan je niet helpen. Althans mijn beste vriendin haar vliezen braken met 36 weken en die zijn weer ‘dichtgegroeid of ja het vruchtwater vulde zich weer aan en de kleine is tot 40 weken blijven zitten. 
Is er voor jou een plan van aanpak bekend ?
Lisa.96 - schreef op 31-12 om 22:52
3 cm ontsluiting nu afwachten of het doorzet
Anoniem (Gast) - schreef op 01-01 om 10:00
Bij mijn eerste waren de vliezen gebroken met 30 weken. Het vruchtwater vult zich inderdaad aan maar het ligt eraan hoe je kindje ligt of het eruit blijft sijpelen. De mijn lag in stuit dus het liep er eigenlijk steeds weer beetje bij beetje uit. Als ze goed liggen kan het hoofd als stop functioneren en dan blijft het redelijk binnen. Ik ben met thuismonitoring van het ziekenhuis en de opdracht zo min mogelijk te lopen nog een week verder gekomen voor de bevalling uiteindelijk doorzetten. Van de gebroken vliezen had mijn zoon weinig last hij groeide rustig door en zijn hartacties waren normaal. Volgens het ziekenhuis was het niet zo'n probleem om bij dit termijn met gebroken vliezen te lopen. In jouw buik is nog altijd beter als in een couveuse dus ze vertelde mij zolang de kleine nog geen stress heeft laten we hem zo lang mogelijk zitten. 
Lisa.96 - schreef op 01-01 om 10:42
Gister geboren. Binnen 2 uur had ik volledige ontsluiting. Achteraf maar goed want er was helaas iets mis. Nu na 1 opetatie gaat het al iets beter met onze Felix. Afwachten hoort helaas bij het proces maar er is gelukkig alleen iets in de darm. 
Had je weeën remmers of begon het gewoon nog niet?
Anoniem (Gast) - schreef op 01-01 om 11:55
Wat fijn dat alles tot nu toe goed gegaan is. Het blijft natuurlijk afwachten maar hij heeft in iedergeval een kans. Ik had 24 uur weeën remmers gehad uit voorzorg maar bij mij kwam de bevalling gewoon nog niet op gang tot een week later.

Geniet van je kleine, ik wens jouw en je gezin een voorspoedig 2018 toe. Hopelijk gaat het vanaf vandaag steeds beter.
floydi - schreef op 01-01 om 12:08
Gefeliciteerd met de
Geboorte van Felix! Heeft je lichaam goed aangevoeld dat hij extra zorg nodig had! Hopelijk knapt hij snel op! Hoe ging de bevalling verder?
Lisa.96 - schreef op 01-01 om 13:21
De bevalling duurde 2 uur en na een paar keer persen was Felix er bijna alleen door de gezwolle buik was het erg zwaar dat er ook goed uit te persen dus moest ik nog een paar keer. Nu hebben ze een gedeelte kapotte darm gevonden waar het aan lag. Nu word het afwachten wanneer ze het aan elkaar kunnen gaan zetten
Mlena - schreef op 04-01 om 18:20
31 weken
Wat schrikken in eerste instantie zeg.. Maar wat bijzonder dat je lichaam dit aanvoelt en hierop anticipeert.
Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon Felix!
Hopen dat alles goed gaat met jullie.... en succes met de operatie(s)?
Lisa.96 - schreef op 09-01 om 14:01
Alles gaat goed met Felix. Nu is het alleen afwachten wanneer hij mee naar huis mag en klaarmaken voor operatie 2 maar dat zal nog even op zich laten wachten.
Little Jack - schreef op 09-01 om 16:53
Hey Lisa,
Hopelijk word Felix snel beter! Mag het een gerustelling zijn ze houden geen vreselijke trauma's aan de operatie over. Mijn zus is met een open gehemelte geboren en ook na 2 dagenn oud te zijn een operatie moeten ondergaan. En zij weet hier ook niets meer van. Baby'tje herstellen gelukkig snel!
Groetjes
Nathalie
www.littlejack.be
Lisa.96 - schreef op 11-02 om 09:04
Ja gelukkig onthoud hij niet de eerste operatie die was na 7 uur al. Maar nu moeten we ruim een half jaar wachten dus ik hoop dat hij hier niet al te veel van onthoud. 
mami (Gast) - schreef op 02-07 om 03:25
ik ben nu 30 wken en 2 dagen lig in de ziekenhuis,gebroken vliezen  ben zo bang maar ik.las dat dat als ik geen weeen hebt dat de gebroken vliezen dicht kan gaan klopt dat?
Lisa.96 - schreef op 02-07 om 15:17
Kleine gaatjes kunnen dicht gaan maar bij grotere plekjes weet ik het niet. Volgens mij kunnen ze er wel iets aan doen. 
Ik zou gewoon een zuster bellen en vragen of het kan zij hebben er voor geleerd. Maar maak je geen zorgen want je bent op de goede plek en mocht je kindje toch eerder komen dan kunnen ze er goed voor zorgen.
Ben je wel al aan de monitor geweest? en weet je zeker dat de Weeën er niet zijn?
Lisa.96 - schreef op 02-07 om 15:20
Is en een korte update over Felix:
Hij is inmiddels al een maand thuis zonder problemen. Hij heeft alleen 2 grote littekens op zijn buikje maar ook die lijken langzaamaan te verdwijnen. Over een paar maanden weer naar het ziekenhuis en dan kunnen we dat helemaal afsluiten!
Orchidea - schreef op 06-07 om 13:02
Heftig Lisa. Fijn dat het wel goed gaat met Felix. Lief mannetje!!
Lisa.96 - schreef op 07-07 om 09:32
Ja hij groeit als kool en wordt duidelijk te zien steeds beter in dingen aanpakken. 
Anna (Gast) - schreef op 20-01 om 05:43
Mijn vliezen zijn 3 dagen geleden gebroken, ik ben nu 23.4 weken zwanger! Ik ben opgenomen in het ziekenhuis om bedrust te houden en steeds te controleren of ik infectie heb opgelopen. Dat doen ze door middel van 4 keer koorts controleren. Ook luisteren ze dagelijks naar de hartslag van de baby. 

Mijn schattige meisje doet het goed, maar zij heeft helaas te weinig vruchtwater. Ik ben heel erg geschrokken wat er in de afgelopen dagen is gebeurd en hoop dat ik de vruchtwater snel kan aanmaken en dat mijn lichaam nog minimaal 2 maanden kan wachten tot bevalling. Ik zou wel heel graag nog 4 maanden liggen als zij maar binnenblijft (zij is uitgerekend over 4 maanden). 

De artsen denken dat de vroegtijdig gebroken vliezen door de laagliggende placenta en bloedingen komt. Ik bloed al sinds ik 19 weken zwanger was en het werd snel duidelijk dat ik een laagliggende placenta had. Blijkbaar was de placenta geïrriteerd door de bloedingen gedurende 6 weken. 

Als je een laagliggende placenta hebt, onderschat het alstublieft niet en of je kan of niet, ga liggen en neem bedrust. In Nederland wordt tijdens laagliggende placenta niet geadviseerd om bedrust te houden maar ik vind dat dit gewoon strafbaar moet zijn. Als ik na de bloedingen bedrust had gehouden, was de bloed gestopt en dan was ik ook in deze situatie niet terecht gekomen. 

Maar het is wat het is. Ik hoop dat mijn baby zo lang mogelijk in mijn buik blijft. Ik wil haar zooo graag houden. Ik ben namelijk 35 jaar en dit is mijn eerste kindje. 

Pas goed op jezelf ! ????

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '31 weken en gebroken vliezen' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan