Bandenpijn veroorzaakt harde buiken - Zwangerschapsforum

mom_k - schreef op 04-01 om 13:59
Beste Dames, 
Ik vraag mij af wie dit nog mee herkent. 
Ik ben inmiddels een goede 26 weken en heb met kerstavond bij de vk gezeten met ritmische harde buiken. ze kwamen om de 6 minuten en ik maakte mij gigantisch zorgen. Alles gecontroleerd, maar alles bleek oke. 
(geen hoge bloeddruk, geen blaasontsteking, geen ontsluiting). Ik heb absolute rust meegekregen als remedie. Daarnaast is gebleken tijdens dit onderzoekje dat de kleine dame al op standje 'ingedaald' ligt. Hierdoor ligt zij laag in mijn baarmoeder, duwt continu tegen mijn schaambeen (zwaar gekneusd) en tegen mijn blaas (plassen plassen plassen). 

Ze gebruikt een heel deel van mijn buik niet en heeft duidelijk een voorkeurshouding. Met haar hoofd duwt ze graag onderin. Sinds een week heeft mijn buik een absolute groeispurt en begint het 'gehannes' ook aan de bovenzijde. Ik kan nog maar 2 uur maximaal staat/lopen dan schiet te kramp in mijn buikspieren bij mijn ribben en moet ik gaan liggen. 
Helaas is er niets anders aan te doen dan het heel rustig aandoen, maar de vk gaf wel aan dat dit tijdelijk kan zijn. Ik moet nog 10 weken werken en werk 32 uur in de week. Ik kan mij niet eens normaal opmaken in de ochtend zonder last of pijn te krijgen. 
Doorzetten heb ik vd week met oud en nieuw geprobeerd (het waren immers maar mijn spieren bij mijn ribben) resultaat: dag erna verhoging (bijna 38) en flinke harde buiken. De kleine dame was die dag ook heel rustig terwijl het echt een mega druktemaker is normaal.
Kortom tips: herkent iemand dit? iemand die mij een beetje kan supporten?! ik word gek van het idee dat ik de rest vd zwangerschap moet liggen/hangen
13 antwoorden en 4555428x bekeken
Hartje - schreef op 04-01 om 16:21
Hoi aan jouw verhaal snap ik 1 ding niet: van de professional, de verloskundige, krijg je rust mee als remedie. Je doet dit echter niet want je moet nog werken enzo, en komt er dan achter dat het erger wordt. Wat wil je dan van ons horen? 
Helaas is het zo dat hoe verder je in je zwangerschap komt, hoe zwaarder het wordt. Ik had zelf ook veel harde buiken, heb het ook rustiger aan gedaan. Soms heb je geen keuze. 
Het zou natuurlijk leuker zijn als je zwanger kunt zijn zonder klachten, dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Misschien als je een beetje verdeeld dat je toch nog bij voor de helft kunt werken? 
mom_k - schreef op 04-01 om 18:05
Ik snap je reactie, maar zo stellig als het er staat is het niet opgelegd. Je toon snap ik overigens niet. Maar dat kan aan mij liggen.

Ik moet rustiger aandoen, er is niet tegen mij gezegd dat ik de hele dag op bed moet liggen. 

Ik heb 2 weken niets tot weinig uitgevoerd en wil graag weer mijn kantoorbaan hervatten.. ik merk alleen dat de bandenpijn steeds erger wordt en dar dus een steeds lastiger doel is om na te streven. 

Kortom: heeft iemand tips.  Als dit uiteindelijk betekent dat ik niet meer kan werken dan is dat zo, maar dat is mij nog niet opgelegd..
Maartje - schreef op 04-01 om 18:33
Ik ben al heel vroeg in mijn zwangerschap in de ziektewet gegaan vanwege rugklachten. Rond de 24 weken kreeg ik last van mijn baarmoeder. Geen harde buiken, maar mijn baarmoeder werd hard. Door het rustiger aan te doen kon ik dit voorkomen. Ik vond het erg moeilijk, wandelde graag een eind weg met de hond. Dat werd nu op een bejaarden tempo een klein blokje om. Ik denk dat het belangrijk is dat je naar je lichaam luistert, het geeft namelijk een signaal af dat je teveel doet. Probeer er voor jezelf een balans in te vinden. En nee het is niet leuk als je van alles niet kan, maar elke keer over je grens heen gaan is ook niet verstandig. Ik heb gemerkt dat ik gedurende mijn zwangerschap telkens een beetje inleverde. Ik ben nu ruim 37 weken en als ik niet rustig aan doe, heb ik s avonds een ei van vocht op mijn enkel. Moet rustig aan doen vanwege mijn bloeddruk. Ik had het me allemaal iets anders voorgesteld. Maar het beste lijkt me om je erbij neer te leggen, balans te zoeken en het beste ervan proberen te maken. En probeer te genieten van de kleine dingen!
Hartje - schreef op 04-01 om 19:04
Misschien kan een buikband je nog helpen? Als ondersteuning? Heb daar geen ervaring mee maar dat helpt volgens mij je lichaam je buik te dragen, mits de goede maat enzo. 
Was niet de bedoeling ongezellig over te komen hoor ik had 't idee dat de Vk iets concreter tegen je was geweest. 
Hier ook veel bandenpijn, maar kan alles nog verdelen. Maar net wat maartje zegt, hoe verder in de zwangerschap hoe meer inleveren.. 
Maartje - schreef op 04-01 om 19:56
Een buikband heeft ook nadelen. Als je die te vroeg gaat dragen dan heb je kans dat je spieren slapper worden en het aan het einde van je zwangerschap alleen maar zwaarder wordt. Je zou het kunnen overleggen met je verloskundige.
mom_k - schreef op 04-01 om 20:15
Bedankt voor jullie reacties. Vervelend maartje dat je ook al een tijd thuis zit. Het einde is voor gelukkig in zicht.  Ik heb ergens gelezen dat je tijdens je volgende zwangerschappen nog eerder last krijgt van je banden. Dus we kunnen ons los op!

Ik snap jullie standpunt en "wat moet moet" zo sta ik er ook absoluut in. Ik heb vanaf het begin goed contact met de vk over dit onderwerp en er gisteren nog over gebeld. Buikband heb ik geprobeerd, maar vind ik super onprettig. 

Nouja, die kleine vindt dat vooral. Ze gaat helemaal los als ik dat ding om heb en ik vind het zelf ook niet prettig.  Ook om wat Maartje zegt. Het is wel een lieve en goede tip trouwens, voor sommigen werkt het wel. 

Ik ben normaal een mega actief persoon. Sporten, veel weg van huis enz. Ik snap dat je tijdens je zwangerschap moet inleveren op een bepaald punt en dat is ook helemaal niet erg. Ik ben alleen echt van 100-10 gegaan zo ongeveer en dat is wennen. 
Ik probeer niet bewust uit te testen waar de grenzen liggen, want ik wil geen risico lopen met de uk. Maar woensdag ga ik toch maar weer even overleggen. Of er toch niet iets anders aan de hand is..  (iets met de ribben die kant op)
Tot die tijd lekker op de bank/bed en thuiswerken... 
Anoniem (Gast) - schreef op 04-01 om 22:00
Als ik je klachten zo hoor zou ik toch overwegen of je niet gedeeltelijk of geheel de ziektewet in moet gaan. Thuis is het toch makkelijker om te gaan liggen als het niet meer gaat dan op je werk. 
Maartje - schreef op 05-01 om 08:11
Zo te horen heb je er zelf ook goed over nagedacht! Er is ook geen goed en fout in. En iedere zwangerschap is anders. Heel veel succes en neem je rust op tijd scheelt ook.
Anoniem (Gast) - schreef op 07-01 om 14:26
Ik heb ook veel last van de banden en pijnlijk getrappel/gedraai in mn buik. Ben uiteindelijk in overleg met mn werk juist minder gaan werken omdat het werk achter de computer meer problemen gaf dan het lopende werk.

Ook ben ik naar de bekkenfysio en zwangerfit  (soort zwangerschapsgymnastiek ) gegaan. Door de oefeningen enz. Gaat het best een stukje beter. Dus dat is misschien een tip. Werd Door mn vk ook geadviseerd toen ik mega veel pijn hadden. 
mom_k - schreef op 07-01 om 17:34
Hi!  Bedankt voor je reactie, 
Ik ga morgen praten op werk en dinsdag starten met Yoga. Hoop zo dat het helpt. Momenteel zit ik er echt even helemaal doorheen. Slaap heel slecht en ben mega emotioneel.  

Alles doet zoveel pijn en het ljkt echt alsof mijn ribben gekneusd zijn links. Au au auuuuuu 
Ik vind zwanger zijn zo bijzonder en prachtig mooi. Maar wat kan t pittig zijn zeg
Maartje - schreef op 12-01 om 05:14
Hoe is het met je mom k? Hoop dat je je draai hebt gevonden!
mom_k - schreef op 13-01 om 17:48
Dag dames! 
Afgelopen maandag begonnen op werk en afgesproken dat ik halve dagen mocht werken op kantoor en de rest thuis. Je doet dan toch meer dan je denkt en het was gelijk weer raak. 
Dinsdag niet gestart met Yoga, maar woensdag vk afgewacht.  Per direct stoppen met werken was het antwoord. Volgende week starten met fysio voor wass bekkeninstabilieteit.  Ik ben heel relaxt en merk dat ik, nu niets moet ik de hele dag vrij weinig uitvoer,  hier heel erg van op knap. 
Doorwerken en eigenwijs zijn kan vroeggeboorte veroorzaken is mij woensdag verteld. Mijn bm is groter dan gemiddeld dus een extra groeiecho begin februari. 

Hiervoor ben ik continu gestust met : bandenpijn kruik erop en je voelt je vast beter  naar woensdag de rem erop. 
Zag het al aankomen en ik ben er blij mee dat de situatie nu duidelijk is. Thuis zitten is pittig, maar ik wil haar de beste kans geven gewoon nog minimaal 8 weken te blijven zitten. 
Beentjes omhoog dus!  
Maartje - schreef op 14-01 om 16:42
Mom k fijn dat het zi goed voelt! Probeer er ook eeb beetje van te genieten!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bandenpijn veroorzaakt harde buiken' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan