Uitgerekend oktober 2019 deel 2 - Zwangerschapsforum

kleintje013❤️ - schreef op 20-11 om 18:50
Wat een knapperd!!
967 antwoorden en 18119103x bekeken
Zantiax - schreef op 20-11 om 21:45
Heel lief amelie!!
Anne - schreef op 21-11 om 14:00
@kleintje,  snap dat je daar zenuwachtig van Word. Deed onze kraamzorg ook, als die morgen weer afgevallen is dan moet je naar het ziekenhuis, krijgt hij infuus etc (was in de kraamweek). Hele dag vol spanning en uiteindelijk was hij aangekomen het komt ook vast allemaal goed, volg je gevoel!
@amelie, wat een mooie foto en nog zo heerlijk klein om te zien
Elena - schreef op 29-11 om 13:25
Sorry voor mijn afwezigheid.
Ik hoop dat het met alle kleintjes en mama's goed gaat.

Hier gaat het minder, Theo heeft vreselijke last van zijn darmen, verstopt, krampen, overgeven en winden. Hij zit nu al 4 weken aan de laxeermiddel maar dat helpt helaas niet, kan niet poepen en als het eruit komt is het water. Hij krijgt nu sinds gisteren speciale voeding voor koemelkallergie, hij wordt hiervan verdacht. De voeding sloeg binnen 12 al aan het het gaat nu gelukkig een stuk beter. Gelukkig groeit hij goed en komt ook super aan van 2150 naar nu 4235 gram. 
Ik zal de komende tijd ook minder actief zijn want er staat ons nog een hoop te wachten met Theo qua onderzoeken en testen.
kleintje013❤️ - schreef op 29-11 om 14:06
Hey meis!

Pfff wat zie jij dan af de laatste 4 weken en wat zielig voor Theo  gelukkig doet die voeding wat voor jullie hoop dat dit zo blijft?
Zijn er nog meer alarm bellen die hebben doen rinkelen ? Mijn zoontje laat namelijk ook erg veel windjes en heeft vaak erg dunne ontlasting en wat buikkrampjes... 
Elena - schreef op 01-12 om 10:58
Hier begon het met 4 dagen persen tot aan overgeven toe en toen kwam er een kleine harde keutel uit. Nu zelfs met laxeermiddel en diarree kan hij moeilijk poepen.

Klachten hier: verstopt, overgeven, diarree, persen, stinkende winden, piepen met ademen, veel huilen en krijsen, grijze ontlasting.
Hier zit het in de familie vandaar nu de speciale voeding en testen.
Anders even op internet kijken wat de klachten kunnen zijn want het gaat altijd gepaard met meerdere klachten en een koemelkallergie is erfelijk en komt weinig voor.
kleintje013❤️ - schreef op 09-12 om 01:13
Dag dames

Wat een Stilte hier he nu iedereen is bevallen,, wat mis ik het geklets zo onder elkaar !
Hoe gaat het met jullie allemaal??

Veel liefs xx
Anne - schreef op 09-12 om 07:09
Hey kleintje,  
Hoe is het met jou? 
Hier gaat het nu goed,  markus is over op speciale voeding en heb echt een heel ander kind.  Zo fijn is nu ook makkelijker zorgen voor allebei, omdat markus niet altijd meer op schoot is, wel veel. Vandaag gewoon 10 weken oud alweer  
Elena - schreef op 09-12 om 13:46
Hoi hoi.
Hier gaat alles goed, met jullie ook?

Sinds Theo aan de koemelkallergie voeding (Pepti) zit gaat het stukken beter met hem, nauw eigenlijk hebben we een compleet andere baby. Bijna alle klachten zijn nu weg en hij slaapt s nachts nu ook door, heerlijk is dat.

@Anne, welke voeding krijgt Markus? ook voor koemelkallergie?
kleintje013❤️ - schreef op 09-12 om 14:27
Dag Dames!

Hier gaat het goed hoor!! Alleen heeft onze zoon best veel buikkrampjes,, hoe zijn jullie er achter gekomen dat jullie  kleintjes koemelk allergie hebben? Is er een test voor of hoe moet ik dat zien want twijfel er aan of onze zoon dat ook niet heeft....

Hij sliep de eerste 2 weken door en daarna niet meer ook is hij ontzettend verkouden. Al weken en ben er mee naar de huisarts geweest maar konden ze niets mee
Ck - schreef op 09-12 om 15:16
Hai allemaal, fijn te lezen dat het allemaal zo goed gaat. Hier ook met de kleine meid, heb eindelijk het idee dat we in een soort van ritme komen hoewel ze overdag wel veel wakker is. Zijn er meer kleintjes overdag veel wakker? Snachts slaapt ze 'helaas' nog niet door ondanks het vele wakker zijn overdag.
Wat goed dat andere melk bij sommige zogoed helpt, en dat het compleet andere baby's zijn! Heerlijk! 
Elena - schreef op 09-12 om 15:36
@kleintje013, via de kinderarts kan er een test worden gedaan, zal korte uitleg geven. 
Bij vermoedens eerst een gesprek met CB, kinderarts. Bij verdenking 2 tot 4 weken speciale voeding (Hier Pepti per week € 36,00). Dan 2 verschillende dagen naar ZH voor voedings testen, elke dag krijgt de baby een fles aangeboden en dan kijken op welke fles je baby allergies reageerd. Dan weer terug op de speciale voeding en kijken hoe het gaat. Dan weer gesprek in ZH met kinderarts voor de uitslag.
Ik krijg volgende week maandag de uitslag van de arts.
kleintje013❤️ - schreef op 09-12 om 18:28
Dankje Elena voor je duidelijke uitleg!! Daar heb ik iets aan 
Ik heb me voorgenomen nog even af te wachten anders ga ik maar in gesprek met het CB het is namelijk niet dat hij op elke fles reageert met buikkrampen had jou kleintje dat wel??
Elena - schreef op 09-12 om 20:54
Theo had continu krampen maar kreeg het extreem na de fles. Beentjes, voetjes en buikje helemaal strak en spastische en dan ook erbij overgeven. 
Nu hij op de Pepti zit zijn al deze klachten zogoed als weg, daarom weet ik de uitslag eigenlijk al en omdat het in mijn familie voorkomt.
Anne - schreef op 10-12 om 08:14
Hier iets anders, ik gaf borstvoeding de eerste weken (gekolft dan) en was zelf al op dieet gegaan omdat hij zoveel krampjes had en zoveel huilde. Ging de iets beter , toen weer slechter. Maar toen dacht ik dat hij last had van spruw, hij heeft Ook spruw (nog steeds helaas maar lijkt er geen last van te hebben). Eindeloos huilen, krampjes,  veel spanning in zijn lijfje al een hele tijd, veel overstrekken. Weet het aan de spruw dit keer, en uiteindelijk gestopt met kolven omdat ik bang was hem zo opnieuw te besmetten steeds. Overgegaan op speciale kunstvoeding via huisarts, nutramigen lgg. Met mijn verhaal erbij over de koemelk en dat ik zelf al een keer getest had met nutrilon 30 ml en duidelijk reactie kreeg, kreeg ik het zo voorgeschreven. Sinds die over is is het steeds iets beter gegaan, en nu een tevreden manneke (klopt af). Achteraf had hij dus geen last van de spruw denk ik maar van de soja die ik nog wel deed eten. Scheelt dat mijn dochter dit destijds ook had en nutramigen puramino kreeg.  Hier verwijst het consultatiebureau me naar de huisarts bij vragen. Hoef gelukkig niet naar de kinderarts oid 
Babytje4 - schreef op 10-12 om 09:36
Mijn zoon heeft ook verl last van krampjes ze hebben mij aangeraden om venkel thee te drinken wat ik al deed maar nu koop ik verse venkel en maak er een sap mee en drink het dan zo ik haat dat smaak maar als het deugt kan doen aan mijn zoon drink ik het dan. We zullen zien als het werk 1 venkel per dag in sap. 
kleintje013❤️ - schreef op 10-12 om 13:32
Dankjewel dames voor jullie uitleg en hulp
Ik geef de fles met Nutrilon 1
En ga nu nog een dag aankijken en dan ga ik na de huisarts met hem..

Anne - schreef op 13-12 om 03:39
Ben je nog naar de huisarts geweest kleintje?
kleintje013❤️ - schreef op 13-12 om 13:36
Dag dames...

Nee nog niet de laatste dagen gaat het beter dus wil het even aan zien hoe is het daar? X
Anne - schreef op 14-12 om 13:02
Fijn dat het toch weer wat beter gaat kleintje  
Hier gaat het ook goed, markus was wat onrustig de laatste dagen maar lijkt nu weer wat beter.  Vannacht zelf 21 uur laatste fles en pas gemeld om 4 uur vannacht,  heerlijk.  Maandag is hij alweer 11 weken en zou ik eigenlijk weer moeten beginnen maar zo blij  dat ik nog even heb door vakantie te nemen
kleintje013❤️ - schreef op 14-12 om 18:41
Hier nog tot 6 Januari zwangerschapsverlof nog 3 weekjes te gaan dus,, en jeetje wat is het allemaal snel gegaan
Ergens kijk ik er naar uit om te gaan werken & weer even mezelf te kunnen zijn en even niet in de mama rol te zitten& ergens kan ik goed huilen als ik eraan denk dat ik de kleine straks moet gaab missen, hij is gelukkig bij zijn papa thuis ( vriend is chronisch ziek) dus weet dat hij goed zit maar toch je mist zo snel zoveel....


@anne

Wat fijn dat Markus al lekker door begint te slapen en weer rustig is,,  hier is de kleine de laatste dagen juist wel onrustig dit komt denk ik omdat hij in zijn 8 weken sprongetje zit... herkenbaar voor iemand???

Zelf voel ik me even niet zo best ben naar 8 weken Ongesteld geworden naar me keizersnede en jeetje wat doet dit pijn en wat is de ongesteldheid heftig... zo herken ik het helemaal niet van voor me zwangerschap,, nog meer meiden die dit herkennen? 


Veel liefs x
Anne - schreef op 14-12 om 19:28
Wat lastig dat de kleintjes zo wisselend zijn he. Bij mij dochter kon ik de sprongen duidelijk herkennen, nu totaal niet. Na mijn berichtje om 13 uur is hij de hele middag ontzettend onrustig geweest en heel veel krampjes.. veel gehuild.
Nog even genieten van je 3 weken, gelukkig wel pas na de feestdagen beginnen. Zal best even wennen zijn in het begin, maar wel super Fijn dat hij gewoon bij jouw vriend kan blijven van ongesteld zijn na een keizersnede weer ik niks, destijds na mijn miskraam was de eerste keer heel heftig en zwaar.. nu na de bevalling nog niet ongesteld ondanks nu al ruim 3 weken gestopt met voeden. Wellicht moet Jouw buik nog wat opruimen na de keizersnede? Als je teveel last hebt en je bent ongerust zou ik het gewoon eens navragen
Elena - schreef op 14-12 om 21:12
@kleintje013, wat fijn dat het beter gaat. 

Theo is vandaag alweer 11 weken bij ons en het gaat super. Woensdag extra bij het cb geweest en hij weegt nu 4760 gram, doet het dus heel goed op de Pepti. Helaas is hij sinds vanochend heel erg verkouden en weer aan de diaree. Maandag het verlossende woord van de arts wat Theo nu echt heeft.
Mijn verlof verloopt officieel op 6 januari maar ik heb bericht gehad van mijn werk en ik ben ontslagen, nauw contract niet verlengd zoals ze zeggen. Waar zou dat door komen? Ja de kleine 
Anne - schreef op 14-12 om 21:54
@elena, wat zuur! Hopelijk vind je snel weer een nieuwe fijne plek, niet fijn zo vlak voor het einde van je verlof en de feestdagen te moeten solliciteren . ben benieuwd wat de kinderarts jullie maandag gaat vertellen, of hij wel of niet tegen koemelk kan? Helaas hebben we allemaal mooie regels om de zwangeren en moeders te beschermen maar is het vaak toch de reden (al zullen ze dat nooit zeggen). 
Elena - schreef op 16-12 om 14:23
Hier net de definitieve uitslag gehad en Theo heeft inderdaad een koemelkallergie. Nu op naar 8 januari, dan krijgt Theo de echo's voor zijn heupen, hij wordt verdacht op HD (heupdysplasie) in beide heupen. 

@Anna, Ja dit was echt balen maar ga dit jaar niet meer solliciteren. Januari ga ik als het goed is weer de ziektewet in ivm Bekkeninstabiliteit en nog iets. Maar januari begin ik ook aan een thuisstudie dus druk zat even 
kleintje013❤️ - schreef op 16-12 om 14:57
Hey meis.. 
wat vervelend dat theo indd een koemelk allergie heeft maar het lijkt me ook wel fijn om te weten want dan weet je waar het verdriet en de pijn vandaan komt , nu Kan je er rekening mee houden.
Lees nu pas je berichtje over dat je ontslagen bent,, wat een rot nieuws en net nu... erg laag ook wel van de baas maar als je zegt dat je in januari toch in ziektewet gaat en een thuis studie gaat volgen kan je die tijd goed gebruiken dus een groot verlies voor jou baas.. 

X
Elena - schreef op 17-12 om 14:36
Alsof het hier nog niet genoeg is. Theo moet in therapie voor zijn hoofdje en nekje, hoofdje is erg afgevlakt en hij draait zijn hoofdje en nekje bijna niet. We zijn net aangemeld en moeten nu wa hen op een afspraak. 
@kleintje013, Ik ben nu eigenlijk wel blij dat ik even geen werk heb want ik kan me nu voorledig consenteren op Theo want het is nu wel een zorgenkindje 
Anne - schreef op 19-12 om 10:24
Komt goed Elena, hopelijk kunnen jullie snel terecht! Even voor de positiviteit rondom de koemelk, mijn oudste kon er ook niet tegen maar begon rond haar eerste erover heen te groeien langzaam en nu ze twee is zit ze lekker aan een bakje pap en in de ochtend een fles met gewone melk. Dat komt helemaal goed vaak! Mijn zoontje nu zit ook aan speciale kunstvoeding, doet het er super op en maak me er verder nu geen zorgen over. Hopelijk komt er uit de echo goed nieuws en anders is het alleen maar goed dat ze het gecheckt hebben. Je doet het beste voor je kleintje en daardoor heeft hij straks een goede start! Mocht de fysio lang duren zou ik bellen naar een osteopaat, bij markus hielp het daarvoor super destijds en draait nu alle kanten op legde zelf markus toen vaak gewoon op zijn zij te slapen toen hij nog voorkeur had. Ik snap je zorgen en je stress maar wil je even een hart onder de riem steken.
Elena - schreef op 20-12 om 07:27
@Anne, Dankjewel voor je lieve woorden. Koemelkallergie zit bij mij in de familie en de één over groeit het wel en de ander niet. Ook komt er in mijn familie veel rugklachten voor waaronder ik zelf al van baby af aan maar geen (HD). Theo zou de eerste zijn in onze families.

De fisio start vanochtend al en ik ben heel benieuwd wat ze gaan zeggen en doen met ons kleine manneke. 
Anne - schreef op 25-12 om 09:07
@elena, wat fijn dat de fysio snel kon . Hopelijk heeft Theo er snel baat bij 
Markus Word al groot draait van zijn buik maar rug en probeert dan weer naar buik te draaien, maar dat lukt nog net niet. 
Allemaal fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitgerekend oktober 2019 deel 2' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan