Jaloers..? - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje 132388 - schreef op 18-09 om 10:15
Hoi dames,
Ik wil ook even biechten.. er zit me iets dwars.
Mijn broer verteld mij net dat er een 4e kindje onderweg is. Normaal zou dat heel leuk zijn maar hun situatie is niet heel goed. Zijn nog erg jong, financiële problemen , geen rijbewijs etc. Nu weten ze ook dat wij aan het proberen zijn.. het is erg maar ik ben toch een beetje jaloers.. En stel het is deze maand gelukt bij ons.. voor mijn gevoel is nu mijn "shine" al afgepakt.
Stom dat ik zo denk hé.... ?
7 antwoorden en 6056637x bekeken
Anoniempje - schreef op 18-09 om 14:03
Ongeacht hun situatie, zij kiezen zelf voor een kleintje .
Ik denk dat je eerder baalt dat zijn vriendin sneller zwanger is geworden dan jullie.

Het is zoals het is en jullie tijd komt ook wel
Anoniempje - schreef op 18-09 om 15:49
gun het je broer hoor 
Anoniempje 132298 - schreef op 28-12 om 17:03
Ik vind het helemaal niet stom dat je zo denkt. Ik herken dat zelf namelijk ook heel goed. Mijn schoonzus is zwanger van haar eerste, en mijn vriend en ik willen binnenkort ook beginnen aan een gezinnetje maar nu is zij de eerste in het gezin. Zij maakt mijn schoonouders voor het eerst opa en oma en ik had het zo leuk gevonden als wij dat hadden kunnen doen. Dus voor mijn gevoel heeft zij ook 'de shine' afgepakt. Ze zijn ook nog eens veel minder lang bij elkaar als wij... Maargoed dat zijn dus allemaal jaloerse gevoelens en ik vind het best vervelend dat ik me dan zo voel. Ook als er kennissen van ons om ons heen zwanger zijn, vind ik dat eigenlijk helemaal niet leuk. 
Ik voel me daar soms echt wel schuldig over maar ik lees op brabbels ook wel heel vaak dat andere vrouwen zich ook zo voelen. Ik ben benieuwd waar dat nou door komt.. 
Anoniempje 135622 - schreef op 07-01 om 15:38
Ik vind het ook helemaal niet raar hoor, sterker nog ik ervaar die gevoelens ook.. Het mag niet van mezelf, maar het gebeurd wel helaas. Voel me dan wel ook altijd erg slecht over mezelf. 
Anoniempje - schreef op 07-01 om 16:34
Jaloezie is normaal ookal vind je het van jezelf niet leuk. Zolang je maar erkend dat je er last van hebt op de momenten dat het zo is. Het gaat er meer om hoe je er mee omgaat. 
Kan best zo zijn dat ze andersom net zo jaloers op jouw zijn om andere redenen. 
Anoniempje 131767 - schreef op 10-01 om 00:53
Ik denk juist dat je shine niet is verloren. Bij hen is het al de vierde, dan is voor de omgeving het eerste kindje euforie een stuk minder. 
Als ik het goed heb is dit voor jullie wel de eerste en zal de omgeving juist veel enthousiaster zijn. 
Dat is mijn ervaring in ieder geval. 

Anoniempje 134086 - schreef op 10-01 om 01:48
Ik vind het ook juist heel herkenbaar! Mijn schoonzus is een week na mij uitgerekend en ik heb er oprecht moeite mee. Ben natuurlijk heel blij voor ze maar de nieuwigheid is er zo wel snel af. Dalijk bevalt ze nog eerder dan ik ook. Had t prettiger gevonden als er een paar maanden tussen had gezeten.. ook voor naam enz. Nu moet je de naam ook afstemmen om geen dubbele namen te krijgen. Ik weet dat ik me er niet druk om moet maken maar toch knaagt t.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Jaloers..? ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan