Zo onzeker, maar ik wil kunnen genieten - Zwangerschapsforum

---- - schreef op 15-05 om 14:28
Hallo dames, 

Ik moet mijn ei toch kwijt. Zoals vele van jullie weten hebben wij paar maandjes geleden ons kindje met 18 weken meoten wegdoen wegens handicap.
Nu ben ik weer zwanger, als goed is 4w5d. Maar het is of ik niet kan genieten, omdat ik zo bang ben dat het mis is. Ik heb namelijk zo goed als geen symptomen?? Vandaag bijvoorbeeld nergens last van gehad, voor nod had ik soms last van misselijkheid en paar dagen erna pijntjes in me buik en heel erg moe. Maar het lijkt allemaal af te nemen?? Ipv dat het meer wordt. Aan de andere kant lopen me testen elke dag mooi op! Heb tot gisteren getest. Heb in ieder geval geen een dag echt vol met symptomen gehad, maar het lijkt dagelijks af te nemen.

Ik kan hierdoor neit echt genieten en ben echt bang voor een missed abortion. 
Zijn er meer dames die hetzelfde als mij hebben gehad en gewoon een gezond kindje hebben gekregen?  Heb ik misschien gewoon geluk? Bij mijn vorige zwangerschap had ik al vanaf het begin last vanalles dus vandaar mijn onzekerheid.

Liefs BB
53 antwoorden en 4044651x bekeken
---- - schreef op 15-05 om 14:38
misschien heb ik het niet goed verwoord, dat het elke dag afneemt, maar het gaat op en af, maar in het begin leek ik meer kwaaltjes te hebben dan de laatste dagen.
Kat - schreef op 15-05 om 17:12
Hey meid, als 1e gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik snap je zorgen, maar geen 2 zwangerschappen zijn hetzelfde. Bij mijn oudste had ik bijna geen kwaaltjes, was wel moe en had op en af wat last van mijn humeur de vermoeidheid is tot het einde gebleven met vlagen. Inmiddels is mijn dochter bijna 3 bij de 2e ben ik tot 18 weken heel misselijk geweest en dat was verder ook geen makkelijke zwangerschap. Ik had dus 2 totaal verschillende zwangerschappen en geen kwaaltjes hoeft zeker niks te zeggen. Ik hoop heel erg dat je in januari van een gezond kindje mag gaan genieten!
---- - schreef op 15-05 om 17:29
Hee Kat! Wat fijn dat je even je ervaringen deelt. 
Het stelt me een beetje gerust! Ik moet natuurlijk niet meteen uitgaan van het ergste maar denk dat de hormoontjes ook beetje meespelen onbewust, enja mijn angst om weer een kindje kwijt te raken is ook groot. Ik ga vanaf nu toe genieten en indd hopen dat ik in januari een gezonde baby in me armen heb!
Liefs bb
Kat - schreef op 15-05 om 17:33
Ik denk dat het allemaal hele logische gevoelens zijn na wat jij hebt moeten meemaken hoor. En je hormonen zullen zeker niet helpen idd! Fijn dat ik je een beetje gerust heb kunnen stellen. Weet je al wanneer je voor een echo mag?
---- - schreef op 15-05 om 17:38
Ja klopt! Ik heb voor nu op 30 mei mijn eerste echo staan, als goed is ben ik dan 6w6d ongeveer! Hoop dat de tijd omvliegt hihi. 
Kat - schreef op 15-05 om 17:39
Oh dat duurt nog even. Dat die 16 dagen maar snel voorbij mogen zijn!
---- - schreef op 15-05 om 17:55
Haha ja helaas!! Maar ik probeer te denken; het is nog niet volgende week maar de week erna, dan lijkt het korter 
Ik zag dat jij al 2 kindjes hebt! Wat leuk, zijn jullie nu voor een 3de bezig of ?
Kat - schreef op 15-05 om 18:30
Haha ja 2 weken klinkt ook korter dan 15 dagen
Ja ik heb 2 dochters. Maar we zijn nog niet bezig voor de 3e hoor. De jongste is op 16 december geboren, die is morgen 5 maanden. en zo snel op elkaar zie ik niet echt zitten. Maar in de toekomst willen we zeker nog wel een 3e!
---- - schreef op 15-05 om 18:40
Ohh haha daar had ik niet op gelet dat ze nog zo jong is! Super leuk 2 dochtertjes dan zou ik indd ook nog eventjes wachten. Ohhhhh kan niet wachten tot ik ook een kindje heb hihi, lijkt me t beste gevoel die er is 
Kat - schreef op 15-05 om 18:56
Haha geeft niks ja het is zo leuk iedere dag is genieten! (Nou ja bijna iedere dag )
Gwen - schreef op 15-05 om 18:58
BB. Ik had ook totaal geen kwaaltjes. Vanaf week 6 tot en met week 12 ben ik de hele dag door erg misselijk geweest. Ik zou willen zeggen, geniet ervan dat je nog geen kwaaltjes hebt. Maar ik weet uit ervaring dat je op dit moment het liefst de hele dag door misselijk bent, ter bevestiging.

Dus stiekem hoop ik voor je dat dat snel komt, en dan ook snel weer weggaat!

Laat jezelf niet gek maken, en lucht vooral je hart wanneer je dat nodig hebt!
---- - schreef op 15-05 om 19:13
Haha ja kan ik me voorstellen Kat, soms zal je wel mindere dagen hebben maar het hoort erbij

Gwen, dankjewelvoor je reactie meis!
Wat fijn dat zoveel vrouwen, ook in de september groep, bevestigen dat het normaal is dat je in het begin nog niet echt last hebt.. maar wat je al zegt, het liefst was ik de hele dga kotsmisselijk, gewoon ter bevestiging, maarja aan de ene kant moet ik dus blij zijn dat ik nog nergens last van heb.
Bij mijn vorige zwangerschap begon de misselijkheid volgens mij ook rond 6 weken, maar dat was maar heel kort elke ochtend tot ik had gegeten en daarna weg.

Nu genieten en aftellen tot de echo! Bring it on baby hihi
Beagle - schreef op 15-05 om 20:12
BB ook bij mij begon de misselijkheid pas vanaf week 6-7, en dan alleen in ochtend met tanden poetsen, rest van de dag nergens last van als ik op tijd wat at. Ook de vermoeidheid kwam pas tegen die tijd. Vanaf week of 13 waren kwaaltjes weg en voelde nog niets. Maar nu een gezonde dochter van bijna 4mnd
Kat hoe gaat het met jou dochter? alweer 5 maandjes, is het goed te doen met twee kindjes?
Kat - schreef op 15-05 om 21:36
Bb ja het hoort er allemaal bij

Beagle ja jouw meisje ook al weer 4 maanden. Gaat hard he? Onze jongste doet het nu heel erg goed. Ze heeft heel erg last gehad van reflux, maar daar heeft ze nu medicatie voor. Sinds dien gaat het goed. Ze is met moederdag voor het eerst van rug naar buik gedraaid en ze slaapt nu de nachten van 10 tot half 6, soms 6 uur. Met 2 is het op zich goed te doen. Je bent wel echt heel druk haha. En bij ons was het nadeel dat de oudste 's nachts mee wakker werd met de jongste. Die was dus ook super moe steeds maar ze vindt het wel heel leuk!
Hoe gaat het met jouw dochter?
---- - schreef op 15-05 om 21:41
Beagle, super om te horen! Hoor alleen maar positieve ervaringen, dus ik ben opgelucht! Nu volop genieten van me kleine hihi en de 15 dagen aftellen haha.

Ohhh wat zielig Kat voor je kleine dat ze reflux had, heb ook een vriendin waarbij de dochter het ook heeft. Maar gelukkig heeft ze nu medicatie en gaat het beter . En leuk moederdag cadeautje hihi schattig
Beagle - schreef op 15-05 om 22:21
BB fijn dat je wat gerust gesteld bent! En die twee weken zijn voorbij voordat je het weet!

Kat Wat vervelend van die reflux! Gelukkig wel onder controle nu, geef je ook al hapjes?
en wat mooi moederdag kado!
Heeft het lang geduurd voordat ze de nacht doorsliep? wel fijn zelf weer hele nachten
Zal inderdaad erg druk zijn twee meiden! vind 1 al druk knap hoor hoe je dat doet!

Mijn dochter doet het ook erg goed, zijn gaan inbakeren vanaf dat ze 10weken was omdat ze niet meer sliep overdag, en sinds die tijd veel rust gekregen nu een super vrolijke meid, en op moederdag voor het eerst van buik naar rug gerold
Chantal J (Gast) - schreef op 15-05 om 22:24
Een kindje moeten weg doen??? Afschuwelijk zeg... En dan te bedenken dat er mensen geen kinderen kunnen krijgen. Bijzonder dat je weet zwanger bent. Vind namelijk niet dat je het verdiend. Moordenaar! 
sweet - schreef op 15-05 om 22:47
Nou chantal ik vind jouw reactie echt niet kunnen en veel te ver gaan.. je weet helemaal niet wat er was. Misschien was het kindje niet levensvatbaar..

Bb, probeer er van te genieten. Ik vind dat ook nog steeds moeilijk hoor. De symptomen worden wel steeds erger bij mij, maar dat wil ook niet altijd wat zeggen. Dat we beide een mooie december en januari baby mogen krijgen 
---- - schreef op 15-05 om 23:43
Chantal J, houd lekker je mening voor je zelf, hersenloos geval. Ga er niet eens op in. 
---- - schreef op 15-05 om 23:45
Ja ga ik ook proberen te doen Sweet, lees nu dat er veel vrouwen zijn zonder symptomen in het begin. Jij hebt ook genoeg ellende meegemaakt.. hopelijk kunnen we indd snel genieten van onze babytjes 
Gwen - schreef op 15-05 om 23:52
Gadver Chantal, wat een walgelijke reactie. 


BB. Ik hoop dat je zo iemand niet serieus neemt. Je verdient het om een gezond en liefdevol gezin te hebben. En ik hoop dat deze 15 dagen voorbij vliegen!
Gwen - schreef op 15-05 om 23:53
Gadver Chantal, wat een walgelijke reactie. 


BB. Ik hoop dat je zo iemand niet serieus neemt. Je verdient het om een gezond en liefdevol gezin te hebben. En ik hoop dat deze 15 dagen voorbij vliegen!
Kat - schreef op 15-05 om 23:56
Chantal lekker makkelijk oordelen he zo vanaf papier? Iemand een moordenaar noemen zonder dat je weet wat er aan de hand is, dat gaat te ver! Verder maak ik er geen woorden aan vuil...

Ja die reflux was echt zielig. Heb avonden met haar mee lopen huilen

Beagle wat fijn dat je meisje het zo goed doet ook! En dat het inbakeren werk. Jij dus ook een moederdagkado gehad van de kleine ik denk dat onze meid nu zo'n 3 weken door slaapt ongeveer. De 1e 2 maanden sliep ze door de reflux alleen maar als zo op haar buikje bij ons op de buik lag. Dus ben idd heel blij met weer hele nachten slaapt jouw meisje al door?
Vaste voeding heb ik haar nu 2x een hapje aangeboden. De tweede keer heeft ze zowaar het hapje ook doorgeslikt. Ga komende week er eens wat serieuzer mee aan de slag. Heb jij al wat gegeven?
Chantal J (Gast) - schreef op 16-05 om 06:36
Hoezo mijn mening voor me houden? We leven in een wereld waarin iedereen zijn mening geeft.. En soms is de waarheid hard dames.. Die mag dan niet gezegd worden. Het streven naar perfectie, alleen gezonde kinderen willen, ik vind het walgelijk. Ook kinderen met een handicap hebben het recht om geboren te worden, om te LEVEN!!! 
Beagle - schreef op 16-05 om 07:12
Chantal als je een situatie niet weet dan moet je niet zo overdreven reageren. misschien had kindje wel afwijking dat die niet levend geboren kon worden.
En iedereen maakt zijn eigen keuzes, daar moet je respect voor hebben.

BB ik hoop dat je toch beetje kan genieten! En de kwaaltjes komen vanzelf! Verwacht je januari uitgerekend te zijn?

Kat wat pittig die nachten, nu herinner ik het weer las af en toe december forum om tips en adviezen want jullie liepen net maandje voor
Heeft het lang geduurd voordat jullie eindelijk juiste medicijnen kregen zodat ze minder last had van reflux?
Hier slaapt ze al best lang door, eerst omdat ze oververmoeid was omdat ze overdag bijna niet meer kon slapen. Na inbakeren sliep ze overdag weer en bleef ze de nachten ook doorslapen, dus hebben best wel geluk daarmee
Hapjes ben ik ook nog niet mee begonnen, de 20e is ze 4maand maar denk dat nog even uitstel. niet echt het idee dat ze eraan toe is.
Wat goed dat ze de 2e keer al doorgeslikt! Waarmee ben je begonnen?
Ik denk dat ik met brocolli begin, en dan maar groot deel invriezen zodat niet elke dag hoef te maken
Lotus❤️❤️ - schreef op 16-05 om 07:40
Chantal j ik snap niet dat je niet verder leest. BB heeft de moeilijkste beslissing in haar leven moeten nemen. Zij heeft dit niet gedaan omdat ze haar kind niet wilde, maar omdat ze het bestaan niet aankon en het kindje op deze manier geen leven kon bieden. 
Wie ben jij om er over te oordelen. En haar een moordenaar te noemen. Je mag je mening hebben. Maar je kan ook genuanceerd jezelf uiten of heb je dat niet geleerd. 
Ik vraag je om na te gaan hoe jij het zou vinden als je een gehandicapt kind op de wereld zou zetten zou jij daar goed voor kunnen zorgen. 
Het vraagt namelijk alles van je. 
Maar goed desalniettemin probeer ook op een forum met respect met elkaar om te gaan. 
BB ik hoop dat je verstandige beslissingen neemt wat betreft dit forum.  
Liefs
Kat - schreef op 16-05 om 08:17
Chantal precies wat lotus zegt. Probeer je een beetje in te leven. Stel je bent je kindje verloren en dat verdriet zit nog heel vers en dan komt iemand die totaal niet weer hoe het zit en die noemt je een moordenaar. Weet je hoe kwetsend dit is voor Bb?

Bb meid laat je niet gek maken! Jullie hebben de voor jullie beste keuze gemaakt. Ik hoop dat je snel last van kwaaltjes krijgt laat je even weten hoe de echo ging tegen die tijd?

Beagle ah ja ik las ook wel eens mee in het januari forum het heeft uiteindelijk bijna 6 weken geduurd, voordat we serieus genomen werden en we de juiste medicatie hadden gevonden. Knap dat je het allemaal kon volgen in de december groep, we gingen best hard altijd (en nog steeds, maar nu hebben we een groepsapp)
Wat een geluk dat ze zo doorslaapt! Heerlijk. Ah als ze oververmoeid zijn is ook pittig hoor. Huilde ze veel?
Wij zijn begonnen met wortel. Broccoli is ook prima om mee te beginnen. En slim hoor om nog even te wachten, zeker als ze er nog geen interesse in heeft. Komt vanzelf wel.
Gwen - schreef op 16-05 om 08:39
Kat, ik begrijp nooit zo goed waarom het altijd zo lang duurt voordat reflux serieus genomen word. 6 weken is toch echt te lang? Mijn zus ging er bijna aan onder door. Haar hele verlof had haar dochtertje alleen maar gehuild. Gelukkig zijn we nu een jaar verder en gaat het allemaal goed, maar je merkt wel dat het heel veel impact heeft gehad, ook op de ontwikkeling van mn nichtje (alleen maar bij papa en mama op schoot willen bijvoorbeeld, huilen wanneer een ander haar vastpakt).

Heb je nog tips hoe je het het snelst kunt herkennen? Ik leer nu al veel van jullie, haha! Net als dat inbakeren. Je kunt niet op alles voorbereid zijn, maar dit scheelt al een hele hoop!
Kat - schreef op 16-05 om 09:09
Gwen ja 6 weken is eigenlijk veel te lang. Maar in dit geval was het zo dat mijn dochters darmen op alles reageerden. Ze kreeg er heel erg diarree van. Maar omdat er toen ook buikgriep heerste werden we niet serieus genomen. Ze zeiden steeds wacht maar even af, gaat wel weer over. Heel frustrerend proces geweest, omdat voor mij vanaf het begin duidelijk was dat ze geen buikgriep had. Anyway daardoor moesten we alle mogelijke oplossingen uitproberen en uiteindelijk hebben we er voor gekozen om het voor lief te nemen zolang ze goed groeit. En dat doet ze.
De signalen waren in haar geval geel veel huilen (niet huilen maar krijsen) je hoorde haar steeds terug slikken en ik kon haar niet op der rug leggen. Daarnaast verslikte ze zich ook veel.
Wat vervelend voor je zus en je nichtje zeg! Het is echt heel pittig. Ook naar dat het zulke gevolgen heeft gehad voor je nichtje. Mijn dochter heeft daar (tot nu toe) gelukkig nog geen last van.

Fijn he zo'n forum om van gedachte kunnen wisselen en tips op te kunnen doen. Hoe lang moet je nog? Is het je 1e? Hoe verloopt je zwangerschap? Succes met de laatste loodjes iig!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zo onzeker, maar ik wil kunnen genieten' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan