Weet me geen raad meer!! - Zwangerschapsforum

Bibi - schreef op 24-03 om 10:32
Hallo dames.

Ik weet echt even niet meer wat ik moet doen. 
Mijn dochter drinkt nu al dik een week zoooo slecht. Ze krijgt de flesjes maar voor de helft leeg, heel soms een heel flesje tussedoor maar ze drinkt gemiddeld 200cc minder per dag. Maar verder lijkt ze wel tevreden, ze speelt en lacht en slaapt. Maar onze ritme is helemaal weg en drinkt vaker kleine beetjes. Toch zijn er dagen dat ze echt te weinig drinkt.
Ze weegt 5kg en zou ongeveer 750ml per dag moete drinken maar ze drinkt ongeveer 650. 
Laatste keer bij CB was ze zelfs beetje afgevallen ipv aankomen. Ze is nu 2.5 maand oud.

Iemand ook zon fase gehad en kwam het goed ??
56 antwoorden en 1069117x bekeken
proud_mommy - schreef op 24-03 om 10:56
12 weken
Hey meid, zolang de kleine goed plast hoef je je geen zorgen te maken. En ze zeggen als ze gewoon bijkomt is het goed. Mijn zoontje had dat ook, ik dacht hij krijgt te weinig binnen. Maar zijn gewicht bleef goed stijgen. Hier heb je een inloopuurtje waar je je kleine kunt wegen op 1 dag in de week. Dan kun je misschien kijken of ze dat daar ook hebben en even wegen. Kijk je of ze bijgekomen is. 
Kat - schreef op 24-03 om 11:08
Heeft ze behalve slecht drinken nog andere klachten? Is ze bijvoorbeeld onrustig aan de fles? Het zou iets van reflux kunnen zijn. Maar kan ook heel goed dat ze hiervoor een groeispurt heeft gehad en daar nu uit is. Dan gaan ze ook vaak wat minder eten. Zolang ze goed groeit en tevreden is, is er niks aan de hand. Maar ja afvallen is ook weer niet de bedoeling.
Wat zeiden ze op het cb dat ze was afgevallen?

Heb je ook naar de speen op de fles gekeken? Misschien kost het haar te veel moeite om de voeding uit de fles te krijgen/krijgt ze er te weinig uit, duurt het te lang en stopt ze daarom met drinken?
proud_mommy - schreef op 24-03 om 11:14
12 weken
Ow ik zie nu pas van het afvallen sorry. Maar anders even consultatie bureau bellen voor advies.
Bibi - schreef op 24-03 om 12:02
Ja ze plast wel elke luier. En is indd wat afgevallen, CB zei dat het een periode kan zijn, maar ik ben inmiddels 5 dagen geleden bij CB geweest en vandaag drinkt ze nog slechter als voorgaande dagen. 

Kat;
Ja ze is best onrustig. Als ze aan de fles begint drinkt ze wel goed en zodra ze een boertje moet laten en opnieuw de fles aanbied begint de drama. Dan wil ze happen maar lukt haar niet en dan gaat ze huilen of ze valt gewoon in slaap en doet niks meer. En als t uur voorbij is dan wordt ze wakker en is ze gewoon vrolijk... 
Ze is volgens t cb snel gegroeid sinds de geboorte dus misschien dat ze nu minder snel groeit maarja waarom valt ze af?? Dat zit me gewoon niet lekker.

Heb inmiddels ook 3 andere soorten flessen en spenen geprobeerd maar niks lijkt te helpen.
Zoals ik al zei drinkt ze meestal wel 1 fles helemaal op dus ik neem aan dat het niet aan de speen ligt anders kreeg ze het ook niet die ene keer op binnen 20minuten.

Ben trouwens ook naar de huisarts met haar geweest en ze is volgens de dokter kerngezond. 
Anoniem (Gast) - schreef op 24-03 om 12:27
Komt ze zelf voor dat boertje of doe jij die er tussen door? Als jij die er tussen door doet zou ik daar mee stoppen. 
Is ze in 4 weken wat afgevallen of moest je eerder komen? Was het dezelfde weegschaal als de vorige keer? En haar lengte? Hoe was die? 

floydi - schreef op 24-03 om 12:34
Hi bibi. Super naar als je niet weet wat er is. Mijn dochter heeft reflux gehad de verborgen variant. Je herkent dit aan veel weg slikken en pijnlijk huilen (door maagzuur wat omhoog komt). Mijn dochter begon steeds minder te drinken terwijl ze steeds meer horen te drinken. Huisartsen hebben er nul verstand van is mijn ervaring. Ik zou zelf naar de inloop gaan bij het cb na een week en haar wegen: als ze af blijft vallen gewoon aan de bel blijven trekken. Wat zegt jouw gevoel ? 
Kat - schreef op 24-03 om 12:34
Als ze 1 fles binnen 20 min op die of ligt het idd niet aan de fles/speen.

Dat ze na het boertje onrustig wordt, kan duiden op dat er wat zuur mee omhoog komt. Dat doet zeer en daar wordt ze dan onrustig van. Precies wat Floydi zegt, reflux.

Wat cb zegt klinkt logisch, maar precies wat je zegt dan zou ze niet moeten afvallen. Ik zou sowieso volgend inloopspreekuur weer even gaan wegen. Als ze dan weer afgevallen is opnieuw aan de bel trekken. Eventueel voor je huisarts een filmpje maken van hoe ze de fles drinkt. Dan kun je laten zien wat je bedoelt en weet je zeker dat ze het snappen.

Succes ermee meid, niks zo vervelend als een kleintje dat niet wil drinken
Bloemetje - schreef op 24-03 om 21:22
Zou het met het afvallen kunnen dat je de ene keer net na een fles had gewogen en de keer erna er net voor? Ik had dat een keer en dat scheelde behoorlijk veel.
Je hebt al verschillende speentjes geprobeerd zei je, dus waarschijnlijk ligt het daar dan niet aan. Wij hadden wel soms dat ze ineens ging huilen tijdens de fles en toen bleek dat het gaatje door de kalk een beetje dicht zat. Toen kwam de melk er niet goed door. Uitgekookt met een beetje azijn en even aan de speen getrokken.
Ik weet niet of je haar op de arm voedt of meer rechtop? anders kan je daar nog in wisselen?
Stef - schreef op 24-03 om 21:31
@ Bibi, kijk in haar mondje. Mss heeft ze spruw... witte vlekken dat je niet weg krijgt als je het wilt wegvegen. Mijn zoontje had dat ook... is maar mijn ervaring. Xxx
Bibi - schreef op 24-03 om 22:41
Anoniem; ze geeft zelf aan wanneer ze boertje moet laten, ze stopt dan met drinken. Zo doen we dat al vanaf haar geboorte. Ze was in 1week tijd dus afgevallen, ik had 2 weken geleden een afspraak bij cb en toen gewogen en een week later ben ik op inloopuur geweest om te wegen omdat ze al zo slecht dronk. Dus beide keren met zelfde weegachaal gewogen. Ze hebben haar niet nogmaals opgemeten maar denk dat ze in 1 week tijd niet zoveel groeit.

Floydi, ik heb even de symptomen van verborge reflux opgezocht en ze heeft bijna alle symptomen. Zou het dan??? Ik hoop het niet maar ik ga het zeker aankaarten bij het cb. Dankjewel voor de info!!

Kat, ja precies. Ik ga sowieso weer naar cb om te wegen. Het is zo zielig dit. Want je ziet dat ze het wel wil. 

Bloemetje. Ze is beide keren gewogen net voordat ze moest drinken dus daar ligt het niet echt aan denk ik. En met t gaatje van de speen is niks aan de hand want ik laat die altijd even druppelen voor de voeding. Maar toch bedankt voor de tip. Heb inderdaad ook al verschillende standen met voeden geprobeerd.

Stef, ze is naar de huisarts geweest en daar vonden ze niks in haar mondje dus dat is het ook niet helaas.

Update: de laatste 3 flesjes heeft ze ineens weer helemaal opgedronken. Nu duimen dat het zo blijft gaan en dat het een fase was?? Ik houd jullie op de hoogte. In ieder geval allemaak bedankt voor het meedenken
Anoniem (Gast) - schreef op 24-03 om 23:44
Hi bibi. Een troost als het wel verborgen reflux is dan is er medicatie voor die ervoor zorgt dat maagzuur niet meer zo brandt. Ons meisje begon op de medicatie opeens te bunkeren en te groeien en het belangrijkste reflux groei je overheen. Onze dochter is nu 1 en denk dat ze al een half jaar van de medicatie af is. Komt helaas veel voor. Gewoon lekker het meisje in d gaten houden en haar gewicht en ja of ze pijn heeft. 
Groetjes !
Anoniem (Gast) - schreef op 25-03 om 07:36
Wat fijn dat ze weer goed gedronken heeft!!kan maar zo zijn dat ze zich niet zo lekker voelde er heerst van alles.

Hoe waren haar poep luiers?
Een klein beetje afvallen in een week moet kunnen. In een maand is reden voor zorg. 

Mocht je echt verborgen reflux vermoeden naar de huisarts gaan en niet naar het CB. 
Bibi - schreef op 25-03 om 08:46
Fijn dat verborgen reflux wel makkelijk verholpen kan worden.
Ik was zo blij dat ze gedronken had maar vannacht liet ze weer staan en vanmorgen bijna de hele fles laten staan. Ik word er zo onzeker van.

Ze poept nu eens in de 2 dagen ipv een keer per dag en de kleur is ni groen ipv geel en het is slijmeriger?? Weet niet of dat wat wil zeggen.
Anoniem (Gast) - schreef op 25-03 om 09:55
Buikpijn. Ze is niet lekker. Hoe is haar temperatuur?
proud_mommy - schreef op 25-03 om 10:08
12 weken
Mijn zoontje had dat ook. Dat ging vanzelf weg. Zo licht groen? Dus niet donker als wanneer ze pas geboren zijn?
Bibi - schreef op 26-03 om 01:05
Haar temperatuur is oke. 
Maar het is donkergroen. Laatste poepluier was weer oranje/geel. Heeft weer slecht gedronken. Morgen neem ik toch contact op met de huisarts.
proud_mommy - schreef op 26-03 om 01:43
12 weken
Ja kun je beter doen.  Is wel vervelend als je niet weet wat er is.
Bloemetje - schreef op 26-03 om 06:52
Vervelend Bibi, succes ermee!
floydi - schreef op 26-03 om 14:12
Succes bij de ha. Herken je gevoel helaas verborgen reflux flesjes laten staan onrustig drinken en een niet tevreden kindje. Verschrikkelijk. Zou zelf benadrukken dat je reflux denkt en zou haar gaan wegen. Om re checken dat ze niet afvalt 

Groetjes en sterkte 
Kat - schreef op 26-03 om 19:43
Sterkte bibi! Ben benieuwd wat de ha gaat zeggen.
Bibi - schreef op 26-03 om 21:28
Bedankt dames. Ik heb vandaag gebeld en ik moet haar morgen weer gaan wegen bij cb en dan de huisarts bellen. Heb aangekaart dat ik denk dat ze verborgen reflux heeft maar de ha maakte zich niet al teveel zorgen, hmm. Ben benieuwd hoeveel ze morgen weegt. Houd jullie op de hoogte.
Ze lijkt met de dag slechter te drinken. Ze zit nu net niet aan de ondergrens wat ze eigelijk per dag moet drinken. 
150x 5.1 kg= 765cc ideaal
665cc minimaal en 865cc maximaal, volgens het cb.
Zij drinkt nu net 640cc per dag.
floydi - schreef op 26-03 om 21:39
Hi bibi super herkenbaar werd hier ook steeds minder en op gegeven moment bleef het totaal inname wrl gelijk maar met 7 mini flesjes. Want teveel betekend met verborgen reflux dat het omhoogkomt en zuur meeneemt. Huilt je meisje ook na of tijdens de fles ? Probeer je niet weg te laten sturen huisartsen zijn mega laconiek met reflux maar het is voor ouders en vooral baby’s wennen hell. Ik heb echt enorm stennis moeten schoppen voor ik medicatie kreeg maar na een paar x aankijken en wegen en ze af bleef vallen en zoveel pijn had heb ik gezegd dat ik niet meer weg zou gaan zonder medicatie. Ha geeft liever geen medicwtie aan baby’s en dat snap ik maar reflux is erg pijnlijk en zo frustrerend voor ouders en kind. Toen ze medicatie kreeg heeft ze daarna bijna 24 uur geslapen achter elkaar alleen wakker worden voor de fles en gelik weer knock out. Kan je nagaan hoe moe en kapot ze was. Ik voelde me enorm schuldig dat ik niet eerder oo mijn strepen had gestaan . 
Ben heel benieuwd naar het wegen morgen. Hopelijk is ze gewoon aangekomen en is het een fase en geen reflux. Als ze wel af blijft vallen slecht drinkt en pijn huiltjes heeft dan. Gewoon doordrukken bij de ha. Succes meid !
Bibi - schreef op 26-03 om 22:53
Pff 7 flesjes weer. Je went zo aan een bepaald ritme en als het dan ineens weer anders is dan is dat best pittig. Maar goed alles voor de kleine he!!

Ja ze huilt tijdens de fles of na de fles. Maar soms ook niet. Maar je ziet dat ze gewoon de fles niet kan happen terwijl ze wel lijkt te willen?? En dan gaat ze kei hard janken als het niet lukt. Onwijs onrustig drinken ook. Slaan met dr armpjes en gek doen. 

Oke dankjewel voor de tips. Ik zal er ook op staan om hulp te krijgen!
Ik hoop gewoon dat het een fase is en dat ze morge netjes bijgekomen is.
Kat - schreef op 27-03 om 07:58
Bibi wat je alvast kan doen als je denkt dat het reflux is, is de fles indikken met johannesbroodpitmeel. Dat is het 1e wat artsen gaan vragen of je dat al hebt gedaan. Verder sluit ik me aan bij Floydi. Ga op je strepen staan. Wij hebben 6 weken moeten knokken tot aan de kinderarts aan toe om medicatie te krijgen die ons meisje hielp. Artsen doen er heel erg moeilijk over helaas.
floydi - schreef op 27-03 om 19:55
Hi bibi,
Was ze goed aangekomen? 
Liefs floydi 
Bibi - schreef op 27-03 om 21:56
Ze is gelukkig goed aangekomen!!!
Maar ik heb mijn verhaal gedaan en ze heeft volgens de arts dus toch verborgen reflux. We hebben medicatie voorgeschreven gekregen. Vanaf morgen beginnen we ermee. Ik ben opgelucht datber toch iets aan gedaan wordt.

Bedankt voor alle tips en hulp dames!
proud_mommy - schreef op 27-03 om 22:26
12 weken
Gelukkig meid. Nu kun je weer volop genieten.
Kat - schreef op 28-03 om 07:06
Fijn dat ze aangekomen is! Hopelijk doet de medicatie snel zijn werk, fijn dat de arts het makkelijk gaf
Anoniem (Gast) - schreef op 28-03 om 08:21
Ontzettend fijn Mama!! Zet hem op!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Weet me geen raad meer!!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan