Net zwanger en vliegen - Zwangerschapsforum

asi - schreef op 23-07 om 22:55
Dag dames,
Voordat ik wist dat ik zwanger werd had ik al een vakantie geboekt naar London ( gelukkig niet zolang vliegen) 
Nu hoor ik allemaal verschillende verhalen over ‘ net zwanger en vliegen’ zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?? 
Ik ga sowieso overleggen met mijn verloskundige maar misschien dat mensen dit zelf hebben meegemaakt en mij kunnen vertellen hoe dat bij hun ging!?

Liefs Asi
11 antwoorden en 3860871x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 24-07 om 00:21
Tot de laatste periode kun je gewoon alles doen qua normale dingen, geen stress dus en lekker vliegen!
Anoniem (Gast) - schreef op 24-07 om 08:29
Waarom zou je niet moeten gaan vliegen? 
asi - schreef op 24-07 om 12:26
Omdat er verschillende verhalen worden verteld dat er meer kans is op miskraam etc. Maar heb inmiddels de vk gebeld, en ze gaf aan dat het geen kwaad kan. Dus gewoon genieten. Teveel op internet lezen maakt je soms gek
FiFi - schreef op 24-07 om 09:08
Het eerste en tweede trimester mag je gewoon vliegen hoor.
Vanaf het 3de trimester hangt het van de vliegmaatschappij af tot hoeveel weken je mag vliegen. Dan moet je ook een attest van de arts of verloskundige afgeven dat je nog mag vliegen. 

Anoniem (Gast) - schreef op 23-08 om 20:15
Je mag gewoon vliegen en in het laatste trimester verschilt het per maatschappij wanneer ze een medische verklaring vragen of geen toestemming geven. Je mag alleen geen plaats bij de nooduitgang als je verder in je zwangerschap bent.

Wil je verderop in je zwangerschap nog vliegen is het goed om te weten dat je op nachtvluchten veel minder straling hebt dan op wegvluchten (in een vliegtuig is de dosis straling die je binnen krijgt vele malen hoger dan op de grond, maar alleen gevaarlijk als je heel veel vluchten zou maken)
Anoniem (Gast) - schreef op 23-08 om 20:16
Wegvluchten=dagvluchten. Overigens is stralimg dan voornamelijk in de eerste 16 weken weer een groter risico dan in de rest van de zwangerschap
Maria (Gast) - schreef op 24-08 om 08:30
Ik heb bij beide zwangerschappen vroeg gevlogen: de 1e x met 6 weken en de andere keer met 9 en 10 weken. Ook een dagvlucht? Niks aan de hand, anders zou men daar wel wat strenger op zijn neem ik aan. Al die bangmakerij lijkt me slechter voor mensen. 
Anoniem (Gast) - schreef op 24-08 om 23:41
Er staat dan ook bij dat het alleen gevaarlijk zou zijn als je vele vluchten zou maken. Bovendien vind ik het zelf wel belangrijk te weten omdat ik kwa werk al straling opvang en dus daarnaast zo min mogelijk extra probeer te krijgen in andere situaties. Ik begrijp dat het voor een groot deel van de mensen niet geldt. En het is dan ook niet bedoeld als b bangmakerij. Maar misschien dat mensen daar graag van bewust willen zijn. Als je bv als veel moeite hebt gehad om zwanger te worden.
annabellalala - schreef op 25-08 om 00:56
Dan ben ik erg benieuwd hoe stewardessen en vrouwelijke piloten dat doen de eerste 16 weken. 
Kat - schreef op 10-09 om 13:55
Stewardessen en piloten krijgen vervangend werk op de grond tijdens een zwangerschap
Mel - schreef op 10-09 om 21:30
Ik heb het deze vakantie ook meegemaakt. Ik was 5 weken zwanger. 
Voor mij was het de eerst vlieg ervaring. Het  vliegen zelf vond ik helemaal niet fijn. Ik voelde mij misselijk. Maar de week erna op 6 weken zwangerschap bij thuis komst mijn eerste echo gehad en daar was een kloppend hartje te horen. Dus het vliegen heeft niets aan mijn zwangerschap gedaan. Hopelijk gaat mijn 2de echo even goed. Veel geluk, niet te misselijk en geniet van de vakantie.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Net zwanger en vliegen' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan