zwanger en 41 jaar - Zwangerschapsforum

Jet - schreef op 14-11 om 09:26
Zijn er nog mer oudere moeders op dit forum? Ik ben benieuwd hoe jullie de zwangerschap ervaren?
124 antwoorden en 39200453x bekeken
* - schreef op 14-11 om 09:36
@Jet,

Ik voel me niet oud maar ja ik ben zelf 39 en er zijn er nog meer....
Ik ervaar het als leuk maar wel pittig.. Ook heel bijzonder....

Liefs Ju


Enneh heb je ook iets van een VWP gedaan en of nekplooimeting???
Hoe voel jij je zelf dan???
Wat vinden je andere kinderen ervan dat ze nog een brusje er bij krijgen???
Frencis (Gast) - schreef op 16-11 om 12:11
Hoi Jet ik ben 43 en ben nu net zwanger van mijn vierde kind, mijn jongste is 2. Hem kreeg ik toen ik 41 was. Heb heel erg genoten van mijn zwangerschap en van mijn kleine boef dat ik graag voor hem nog een broertje of zusje wil. Mijn twee andere kinderen zijn namelijk al de twintig gepasseerd!
Jet - schreef op 14-11 om 10:05
Ik heb een nekplooimeting gedaan en die was goed. Het nekje was 1.70 mm, net als bij de andere kinderen. Door mijn leeftijd was de kans op een kindje met down 1:220 en de kans op een kindje met andere syndromen was 1: 5000. Maandag heb ik een extra uitgebreide 20 weken echo in het VU ziekenhuis gekregen, daar is alles hel goed nagekeken en gelukkig was alles goed. Er is ook naar de zogenaamde soft marks gekeken, waardoor af te leiden is of het kindje down zou kunnen hebben. Een vwp wilde ik niet doen, was bang voor een miskraam.
Mijn andere kinderen zijn superblij en beleven de zwangerschap heel intensief mee. Mijn zoon wilde graag een broertje, was wel teleurgesteld dat hij nu weer een zusje krijgt, maar vond dat het het belangrijkste was dat e baby gezond is!
* - schreef op 14-11 om 11:21
@Jet,
Heel goede berichten dus fijn hoor.
Jammer voor je zoontje maar een zusje is ook leuk toch...
Wel fijn dat je alles al achter de rug hebt qua testen...
Mooie zwangerschap verder..

Liefs Ju
Debje - schreef op 15-11 om 21:27
Zijn er dan ook jongere zwangeren?... ik ben 22..
Mommy-Of-Nyana - schreef op 15-11 om 21:52
hoi Debje, ik ben ook 22 jaar
groetjes
Mommy-Of-Nyana - schreef op 15-11 om 22:02
@ jet, wat een leuk nieuws allemaal dat alles inorde is met je kleine meid!! heel veel succes met je zwangerschap en geniet er lekker van

liefs Daphne
Anne - schreef op 15-11 om 22:26
@Jet


Ik ben 38 jaar en inmiddels 37 weken zwanger van onze eerste  Ook wij hebben gekozen de combinatietest (bloedonderzoek en nekplooimeting) te laten doen. Deze was bij ons goed (kleine kans) en hebben besloten geen vruchtwaterpunctie of wat dan ook erbij te laten doen. 


Groetjes,
Anne
Dani - schreef op 16-11 om 07:39
Hoi jet,

ik ben 40 en zwanger van mijn 2e kindje.
Hier wat haken en ogen maar volop geieten van een dikke buik!!

Succes met je zwangerschap en wat leuk he als de kids zo meeleven?
Renate74 - schreef op 16-11 om 09:16
@Jet, 
Ik ben 38 jaar, 27wk en 4 dagen zwanger van nummer 4.
We hebben een dochter van 14jr, een zoon van 12jr en een zoontje van bijna 3,5 jaar en nummer 4 word een meisje.
De kids vinden het geweldig, moet zeggen dat ik geen klagen heb tijdens deze zwangerschap. Over het algemeen verloopt deze keurig.
Moet wel pas op de plaats doen aangezien de kleine heel laag ligt en in de starthouding ligt. Heb veel last van harde buiken. maar verder geen klachten.
Bij onze jongste kreeg ik laat in de zwangerschap zwangerschaps suiker, en moest ik insuline spuiten. Dat vond ik geen pretje. 
Merk wel dat het pittig is nu je wat ouder bent hoor daar ga ik niet om liegen.
Wens iedereen een mooie zwangerschap toe 

Liefs Renate74
bibi - schreef op 16-11 om 10:10
Hoi Jet,
Ik ben 39 en zwanger van de derde.
Ik heb al een zoon van 13 jaar en een dochter van 10 jaar en mijn vriend heeft een tweeling dochter(s) van 11 jaar drukke boel hier maar maakt niet uit kids zijn helemaal door het dolle met de komst van hun zusje me zoon  had liever een broertje gehad maar je kan niet kiezen.Verder verloopt de zwangerschap aardig je merkt wel dat je ouder bent.Maar wordt goed verzorgd door me mannetje en de kids. Verder wens ik jullie een goeide zwanerschap toe.

Groetjes Bibi
tammi - schreef op 16-11 om 12:24
hoi jet,
ik ben 38 en zwanger van het vierde.ben intussen bijna 33 weken zwanger .
ik heb wel een vruchtwaterpunctie laten doen.
de zwangerschap verloopt goed nou ja de ene dag beter dan de andere .

een goede zwangerschap toegewenst verder

liefs tammi
Anne - schreef op 17-11 om 11:03
Hier nog een 'oudje' . Ben 39 en 20 weken zwanger van een tweede, heb al een zoon van 14 en een stiefzoon van 4, en nu krijgen we een dochter. Ben 4 weken geleden moeten stoppen met werken, omwille van hoge bloeddruk en nood aan heel veel rust, maar voor de rest gaat alles prima.
Sandra - schreef op 19-11 om 13:10
Ik ben ook een "oude mama" Ik ben 36 en zwanger van de 2e.
Wat fijn dat alles goed gaat en je andere kinderen zo mee leven, mijn dochter (8 jaar) is ook zo blij en enthousiast dat ze grote zus wordt, te leuk gewoon
mama (Gast) - schreef op 25-11 om 17:59
hoi,

Ik ben 41 en zwanger van een derde. Mijn andere zoontjes zijn 13 en 10, en er komt in februari nog een broertje bij ... de jongens zijn heel tevreden. Ik merk wel dat ik moe ben en ben nu thuis om wat extra te kunnen rusten.
anders verloopt alles prima, alle testen ook VWP was in orde en 20 w echo ook.
Wat ik wel anders ervaar dan dat ik jonger was is dat ik me soms wat rapper ongerust maak als hij eens niet zo veel stampt ;-)

Aan alle andere zwangere vrouwen veel succes en aftellen geblazen ...
bijna mama! - schreef op 28-11 om 15:50
ik ben 21 ... ons mama is er 43 nu dus heeft mij op ongeveer dezelfde leeftijd ter wereld gezet.
Heb heeel veel respect voor 'oudere' moeders, want zie ons mama niet nog eentje op de wereld zetten nu ze de 40 voorbij is. En zelf geeft ze ook aan dat ze het mentaal misschien lastiger zou hebben. + ze is blij dat ze haar kleinzoon helemaal volwassen zal zien worden en misschien zelf een kindje zal weten krijgen.
Ieder z'n ding natuurlijk, het heeft allebei zn voor en nadelen. Je hoort veel dat iemand die rond de 40 is een zwangerschap helemaal anders beleeft dan iemand van 20. levenservaring misschien. een betere financiële situatie, beter kunnen omgaan met situatie's.
nu ik weet van niets beter. iedereen is hier vroeg aan met alles. afgestudeerd aan de hogeschool , werk,  Al een huisje samen, getrouwd en nu ( wel onverwachts maar toch ! ) zwanger
belskat (Gast) - schreef op 04-12 om 01:49
Ik ben 40 en zal 41 zijn als ik beval van de derde. De oudste is 5. De tweede 2. De nekplooi was.een twijfel. Kans van 1 op 130. Gelukkig hadden we een erg goede echoscopist die ons wees op de mogelijkheid om een speciale echo te laten doen ipv punctie. Dit is erg gangbaar in Engeland maar hier nauwelijks bekend. Je weet het niet 100% zeker maar wel 95%. En dat was voldoende voor ons. Gelukkig is alles goed. Ik vind het wel leuk om op deze leeftijd moedertje zijn. Ik vind zelf dat ik alles bewuster.en doordachter doe dan toen ik jonger was en denk dat ik dat ook uitdraag naar de kinderen. Niet dat jongere moeders dat niet doen maar denk dat iedere leeftijd zijn voordeel heeft. Jonger = energieker. Ouder = wijzer, ....
marisse (Gast) - schreef op 05-04 om 15:19
Dag Belskat,

Wat voor een soort echo bedoel jij?
mama3 - schreef op 04-12 om 08:09
Hoi allemaal, ik ben 36 jaar en zwanger van de derde. Onze oudste dochter is 8 jaar en de jongste 2 jaar. Vrijdag heb ik weer een afspraak bij de gyn voor de nekplooi meting.
Jet (Gast) - schreef op 04-12 om 11:27
Wat een leuke reacties van iedereen! Ook goed om te horen dat ik biet de enige oudere moeder ben. Ik geniet meer dan ooit van dit kindje. Het is als een cadeautje dat wij nog krijgen. We weten nu dat get een meisje wordt, dit maakt het nog "echter"! Onze zoon van 8, wilde graag een broertje en was verdrietig. Mijn 2 meiden van 6 en 4 zijn door het dolle heen.
Ik heb een mooie buik, tot 20 weken groeide ik enorm, maar nu met 24 weken heb ik eigenlijk een keurig buikje. 12 januari met het gele gezin een pretecho gepland, kijkt iedereen al naar uit. Voor de rest druk met werken als Kindercoach in mijn eigen praktijk. Ook druk met alle aanpassingen in het huis, verven, nieuwe gordijnen, bedden, etc. Mijn man wordt al langzaam gek van mij. Heelveel geluk en plezier voor alle zwangeren op dit forum.
Cindy (Gast) - schreef op 05-12 om 06:33
Hoi iedereen ben 41 en zwanger van ons 3 e kindje de oudste is elf en de zoon 7 we verklappen het maar op kerstavond als ik nog zo lang kan zwijgen :-)) hihi
* - schreef op 05-12 om 06:50
@Cindy,

Wat leuk ik hoop dat je het zo lang nog vol kan houden...
Zelf nu 41 jaar en bezig voor een 2e van ons samen na een missed abortion  eerder dit jaar in april..
Wie had gedacht dat we op ons 41ste en 43ste nog bezig zouden voor een 2e van ons samen..

Cindy @mavanmi (Gast) - schreef op 05-12 om 11:41
Ja tis eigenlijk wa raar da leeftijd verschil met ons ander 2 en hopelijk is het gezond  toch wa beetje bang op mijn leeftijd en tis dan de 3 e keizersnee maar ja volop genieten en afwachten e maar we zijn toch gelukkig ;-)))
* - schreef op 05-12 om 11:43
@Cindy,

Jaah je hebt gelijk snap het ook wel.. ja ik hoop het ook dat het gezond is..
Hoop nog van je te horen hoe het is met je zwangerschap 

@mavanmi (Gast) - schreef op 06-12 om 06:39
Ja hoor ik hou je zeker op de hoogte:-)) maandag 15 december de eerste echo kan al niet wachte.tussen kerst en oudejaar zijn we 3 dagen naar Disney land dus zal ik het zeker moeten vertellen want mijn 2 sloebers weten dat ik overal inga en nu zal het maar juist de kinderen attracties zijn hahaha
* - schreef op 06-12 om 17:01
@Cindy,

Leuk ik laat je weten hoor wanneer ik zwanger ben.
Ik hoop dat je een hele mooie echo zal hebben

@mavani (Gast) - schreef op 07-12 om 07:35
Oke ik kom hier elke dag wel een kijkje nemen hoor ;-)) niet te veel aan denken dan lukt t wel ik had gezegd na nieuwjaar geef ik t op en kijk niet meer aan gedacht en bingo.!...Veel succes en bedankt voor de leuke babbel
* - schreef op 07-12 om 08:51
@Cindy,

Waarom maak je geen profiel aan dan kun je gezellig mee kletsen in juli schat ik zo.. dan kan je emoties uitwisselen en dingen delen echt gezellig en we kunnen elkaar toevoegen gezellig

Christof-Cindy - schreef op 10-12 om 06:07
Ja een profiel maken lukt me hier precies niet;-(

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger en 41 jaar' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan