Roken en koffie drinken? - Zwangerschapsforum

Chelsea - schreef op 28-12 om 18:08
Een vriendin van mij heeft tijdens haar zwangerschap gewoon gerookt en 6 tot 8 mokken koffie per dag gedronken. Nu is ze zwanger van de 2e en gaat op dezelfde voet verder, wat ik totaal niet begrijp. Die regeltjes zijn er toch niet voor niks. Daarop zei ze licht-geirriteerd dat haar 1e kindje toch prachtig is geworden? Nou ehhh er staat dagelijks op Facebook dat 'ie verkouden is of ergens anders last van heeft. Echt regelmatig. Ze loopt eeuwig de huisartsenpost in en uit. Is dit daaraan te wijten? Ik durf dat namelijk niet te zeggen maar ik denk het wel.

Groetjes Christien
19 antwoorden en 23423369x bekeken
Jacqueline - schreef op 05-01 om 09:11
Nee zeker niet. Gezond is wat anders maar dit uit zich niet in verkoudheid. Veel mensen en Kids zijn ziek door het wisselende weer. Roken vergroot de kans op een miskraam, laag geboorte gewicht doordat er te weinig zuurstof door de placenta komt. En koffie?? Tegenwoordig mag niks meer!! Vroeger keken ze er niet naar!
s - schreef op 05-01 om 14:29
Ik vraag mij dus ook af of ik een kopje koffie mag! Of heb je dan kans op een miskraam ofzo
jessie95 - schreef op 05-01 om 15:15
Ik denk dat je je vriendin moet laten doen wat ze zelf wil denk dat ze zelf ook op de hoogte is van de risico's omdat ze al een kind heeft 
Snap dat je het vervelend vind om te zien hoe ze het doet maar ze is zelf verantwoordelijk 

X
madelene - schreef op 06-01 om 21:28
Het is niet perse zo dat het kindje iets zichtbaar mankeert bij de geboorte
Maar het heeft veel grotere gevolgen
Vokr zijn of haar latere leven 
Vatbaarder voor k verwekkende ziektes 
En andere hart en vaat ziektes
Roken verandert het DNA van je kindje.
En er zitten wel veertig duizend kankerverwekkende gifstoffen in een sigaret
Die direct bij het elke haal bij het kindje terecht komt.
Dat in combinatie met koffie wat je kindje zijn of haar hart een opdonder geeft 
En je buik baby flink veel stress geeft
Plus de nicotine die ook de bloeddruk verhoogd van het kindje . lijkt mij verschrikkelijk om met die wetenschap je gezicht daar voor om te draaien.
Maar ik rookte zelf ook alleen niet zo heel veel enkel op een verjaardag 2 
En in mijn werk psuses 
Bij ons heb je 5 rook pauzes 
Thuis rookte ik nooit . mijn oudste dochtertje is er zo op tegen ze heeft een hekel aan sigaretten en het zou haar hart breken mij te zien roken. Dus ook never nooit in haar bij zijn.
Nu ik zwanger ben ben ik gestopt .
Ik vermijd pauzes buiten blijf exspres binnen.
Om het mezelf niet onnodig lastig te maken.
En nog Even en dan is mijn lichaam weer van mij . maar tot die tijd tot maart want dan wordt ze geboren . is mijn lichaam ook van mijn prinsesje in de buik.
En mag ik haar gezondheid niet op het spel zetten .
Ook zal ik na haar geboorte nog niet gelijk koffie drinken en roken
Want ik geef bv 
Ik geef toe het is een hele slechte ongezonde gewoonte . maar nu rook ik alleen die paar in mijn pauzes van mijn werk 
Om even te ontspannen van een drukke dag
En ik laat altijd het pakje op mijn werk
Want thuis rook ik niet .
Heel triest voor het kindje van je vriendin dat ze zo makkelijk praat over de gezondheid van haar kindje
Betty - schreef op 06-01 om 21:42
Vroeger deden ze dat omdat ze niet beter wisten. Tegenwoordig hebben we de kennis! ik wil het risico niet nemen dat er door mijn gedrag iets mis is met de gezondheid van m'n kindje. 
 Ik heb nooit gerookt, drink geen druppel meer en hou het bij 2-3 kopjes koffie per dag omdat me de thee anders de neus uit komt. 
Pff ik heb nu een luchtweg infectie en weet hoe het voelt om kortademig te zijn en vaak te hoesten. Moet je voorstellen dat je kindje zo benauwd is na elke hijs.
WieWeet - schreef op 06-01 om 22:44
Ik vind het ook heel moeilijk om zwangere dames te zien roken...  Het schijnt dat je baby er vreselijk benauwd van wordt, dat lijkt me zo zielig. Een kopje koffie moet kunnen lijkt mij, maar 8???

Ik vond de geur van sigaretten en koffie ondraaglijk tijdens mijn zwangerschappen, ik werd er echt misselijk van! Ik heb bij beide zwangerschappen niet gerookt en geen koffie gedronken!
 
Ik zou wel mijn mening kenbaar maken, maar het is en blijft haar eigen keuze/verantwoordelijkheid. 
Chelsea - schreef op 09-01 om 14:53
Ze heeft ook veel complicaties nu met d'r zwangerschap. Hoge bloeddruk en erg moe enzo. Ik bemoei me er maar niet mee, maar ik vroeg het me af omdat ze vorige keer zei "kijk es knap me eerste kindje is". Ik begrijp het niet. Ik wil zelf al jaren een kindje en nu ben ik eindelijk zwanger. Ik stuur iedereen weg die in me buurt rookt en probeer zo gezond mogelijk te eten en alles goed te doen, omdat ik een wonder heb ontvangen en er goed voor wil zorgen. Maar zal wel aan mij liggen.

En inderdaad, "vroeger", zowat iedereen roept dat als ik zeg dat ik iets niet mag of maar met mate mag. Vind ik zo'n domme uitspraak, "vroeger deden we dat gewoon" ja toen waren er veel meer complicaties waardoor ze nu door recent onderzoek weten dat bepaalde dingen verhoogde kans hebben op complicaties waardoor je het niet doet. Sms'en achter het stuur gaat ook 100x goed maar maakt dat het verantwoord?

Ik drink 's ochtends 1 zo'n klein koffiekopje koffie. 

Ik denk dat ze niet kan stoppen met roken of koffie drinken, en daarom smoezen verzint om niet te hoeven. Zwak dus gewoon.
DeeDee012 - schreef op 09-01 om 15:05
Koffie drink ik wel, maar geen 8! Ik was een verstokte roker en ben bij de eerste gestopt met roken, daarna tijdens de bv uiteraard ook niet gerookt. Ondertussen was ik er langer dan een jaar mee gestopt dat ik gewoon nooit meer ben begonnen. Als ik ergens heen ga wil ik altijd weten of er gerookt wordt, want ik zal niemand verbieden te roken maar dan kom ik niet met mijn kind. Ook nu tijdens de zwangerschap kom ik niet in ruimtes waar wordt gerookt. 

Zo heb ik wel eens gezegd bij verjaardagen, ik kom niet omdat jullie roken in huis. Jullie keuze, jullie leven, maar mijn kind wil ik niet in de rook.

Mijn moeder heeft ook gerookt in de zwangerschap en die zegt zelfs, achteraf toch raar dat we dat nog deden. Ook toen wisten we echt wel dat het beter was om niet te doen. Alleen de consequenties waren nog niet zo bekend als nu.

Alcohol drink ik nooit, ook niet als ik niet zwanger ben.. 

Ik denk dat je gelijk hebt over je vriendin. Ze kan of wil niet stoppen en gebruikt het als een excuus dat de eerste 'niets' mankeerde. Zelfde al dat je tegen het verkeer in rijdt, de ene keer gaat het goed (want er is geen verkeer) en de andere keer bots je frontaal. Je weet nooit wat er met dit kindje gebeurd.

Uiteindelijk is het haar keuze wel of niet te stoppen en kun jij die keuze niet maken.
Sas - schreef op 10-01 om 13:10
Hoi!Over roken kan ik ook zoveel zeggen als hierboven al is genoemd...
Maar koffie vindt ik nu heerlijk maar dan neem ik gewoon de cafeïnevrije variant.Probleem opgelost  Meestal Max 2.
8 is trouwens wel heel veel..
Ik denk dat ze zelf ook nooit iets gelezen heeft over de risico's, Anders stop je echt wel met roken.(was zelf een stevige roker,bewust gestopt voordat ik met mijn kinderwens begon)
Wat ik ook niet begrijp is dat mensen denken dat minder roken beter is...hoeveel sigaretten per dag ook het is mega slecht!Stoppen is beter!En de stress die je ervaart van het stoppen kan nooit zo erg zijn als de voordelen van het stoppen met roken voor je kind.
madelene - schreef op 10-01 om 14:37
Precies Sas en over de stress ik rookte juist voor de stress of om op een snelle manier tot rust te komen. Niet eens voor de gezelligheid en al helemaal niet uit gewoonte.
Maar tijdens al mijn zwangerschappen dacht ik ik mag de gezondheid van mijn kindje niet op het spel zetten door mijn stress .
Ik vond het egoïstisch van me eigen om mijn kindje te vergiftigen puur voor mijn eigen stress. Dat hielp mijn en nog om voor ogen te houden waarom ik dus met mijn stress moet omgaan in plaats van de makkelijke weg te kiezen en een peuk op te steken . en mijn kindje die dan veertig duizend kankerverwekkende gifstoffen naar binnen krijgt.
Nee dan maar even wat langer last van de stress momentjes dan dat beeld .
Ik denk eerlijk gezegd ook dat je vriendin zich er niet in verdiept en naar kijkt anders zou ze niet zo makkelijk pratenpraten. denk ik.
Nu waneer mijn meisje geboren is 
Is mijn lichaam pas weer van mij en kan ik er mee doen en Laten wat ik wil
Maar nu heb ik de verantwoording van een. Nieuw mensen leventje te dragen.
Chelsea - schreef op 10-01 om 15:47
Het gekke is, toen haar eerste geboren werd, was de placenta ontzettend verkleurt en gekrompen, wat dus door het roken is geweest. Dat dat al niet genoeg indruk heeft gemaakt vind ik zo raar.

Maar zo heb ik nog een vriendin. Die blowt (jointje), en ze wil ook zwanger worden. Nou heeft haar dokter gezegd dat ze beter een jointje kan roken dan gestrest kan zijn tijdens de zwangerschap. Nou ik geloofde me oren niet.
madelene - schreef op 10-01 om 15:50
Een beetje stress weegt niet op tegen 
Veertig duizend kankerverwekkende gifstoffen binnen krijgen vind ik .
Inderdaad erg appart van haar dokter.
Betty - schreef op 10-01 om 17:52
Wat een ouderwetse dokter zeg. Zo achterhaald! 
Eerst stoppen en dan pas gaan oefenen. Tis ook slecht voor de eitjes en zaadjes! 
Ik dronk zelfs alleen nog een biertje of borreltje tijdens mijn ongesteldheid.
Sommige vrouwen denken er zo gemakkelijk over.. 
Er is nog een forum meer aangemaakt door een vrouw die alles goedpraatte. Haalde de vreemdste dingen erbij om haar gedrag te rechtvaardigen. Wat mij betreft mogen ze stoppen met roken verplicht stellen tijdens de zwangerschap, dan haal je de verantwoordelijkheid ook weg bij de vrouwen die niet zonder denken te kunnen.
Sas - schreef op 10-01 om 17:57
In sommige landen is roken tijdens de zwangerschap zelfs strafbaar of kan ke kknd je afgenomen worden omdat je je kind bewust schade toebrengt. Zo ernstig is het roken tijdens de zwangerschap dus eigenlijk....
MamaS - schreef op 15-01 om 11:28
Er stond laatst een filmpje op fb en daarin kon je zien hoe een kindje reageert als de moeder aan het roken is ... Daar schrik je zo van !  Je zag het kindje helemaal naar de keel grijpen en in een soort paniek raken misschien moet je dat is laten zien. Als mensen dit zien is het gelijk afgelopen met roken tijdens zwangerschap!
* - schreef op 15-01 om 15:21
Hierbij het filmpje 

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/roken-tijdens-zwangerschap-dit-het-effect-op-de-foetus
Evi25 (Gast) - schreef op 08-01 om 15:02
Haai allemaal, ik ben zelf een fulltime blower en roker helaas. Maar heb met me vriend besproken dit jaar aan een kindje te willen beginnen! Maar daarvoor moet ik eerst aan mijzelf werken. Ik vind roken etc echt taboe tijdens een zwangerschap! Ik vrij al een jaar zonder anticonceptie en ben niet zwanger geweest etc.(ook ni echt mee bezig geweest maar kan niet tegen anticonceptie) blowen en roken hebben negatieve effecten oo je eigen lichaam dus al helemaal op een babytje die vanaf het begin moet beginnen! Dus je vriendin praat het indd gewoon goed voor haarzelf. Werk eerst aanjezelf en dan een kleine. Ik begin maandag met het minderen tot stoppen met roken en blowen en ben al geminderd van 4 bakjes koffie na 1 per dag! Eet nu gezonder en ontbijt weer. Als je echt iets wilt ga je ervoor!
Morag - schreef op 09-01 om 18:14
Wat is nou eigenlijk je doel met deze post? Niet roken en niet teveel caffeïne tijdens de zwangerschap zijn open deuren. Je hebt het er met haar over gehad en jullie zaten er al in elkaars irritatie mee. En nu wat? Als moeder is het haar verantwoordelijkheid, wat jij er van vindt is secundair... Ja, ze doet het niet gezond, maar ze heeft het er duidelijk ook moeilijk mee om het te laten. Waarschijnlijk doet ze het beste dat ze kan en voelt ze zich er al rot over. Vraag het haar eens. 

Veroordeel niet zo, wees lief voor elkaar. 
Jo (Gast) - schreef op 09-01 om 22:23
Mijn moeder rookte stug tijdens haar zwangerschap. 
En ik heb al van geboorte af zware astma. Dank je wel ma!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Roken en koffie drinken?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan