Ontpillen of iets anders? - Zwangerschapsforum

kimmie - schreef op 28-05 om 22:28
Hi allemaal!
Eind maart ben ik gestopt met de pil. Daarna een onttrekkingsbloeding gehad. 30 dagen daarna begon met bruine afscheiding, 7 dagen lang. Vervolgens 5 dagen rood bloedverlies (en dus echt ongesteld, dus een cyclus van 37 dagen). Toen dit over was ben ik 5 dagen later weer bruine afscheiding gaan verliezen tot op de dag van vandaag. Aanstaande zondag is dit 3 weken. Sinds gisterenavond is een inlegkruisje niet meer genoeg (voorheen wel) en heb ik ook steken onderin mijn buik aan de linkerkant gekregen bij aanspannen en niezen. Bij vlagen ben ik in de ochtend ook regelmatig misselijk. Als ik mijn cyclus van 37 dagen aanhoud zou ik zondag weer ongesteld moeten worden, maar begin me door die steken nu wel zorgen te maken. Zwanger zou het niet moeten kunnen zijn want tot nu toe hebben we altijd een condoom gebruikt. Iemand die hier ook last van had? Ontpillen of toch iets anders aan de hand? Mocht het na deze week nog niet doorgezet of over zijn ga ik toch maar een afspraak bij de huisarts maken...
Hoop dat iemand zich in het verhaal herkent 
13 antwoorden en 541828x bekeken
Anni2020 - schreef op 29-05 om 07:09
Waarschijnlijk is nu weer je menstruatie gestart.. na gebruik van de pil duurt het wel even voor je een heel regelmatige cyclus krijgt. Ik herken wel wat van toen ik 2 jaar geleden stopte. 
kimmie - schreef op 30-05 om 01:15
Ik was inderdaad voorbereid dat ik dat onregelmatige wel even kon verwachten. Maar 3 weken lang “bloed” verlies maakt mij denk ik toch onzekerder dan dat mijn menstruatie echt uit zou blijven (die verhalen hoor je tenslotte iets meer). Ik ben blij dat je het herkent! Hopelijk ben ik niet de enige. Ik denk inderdaad ook dat mijn menstruatie is begonnen. Vanaf nu even aankijken hoe lang het nog gaat duren en indien langer dan een week ga ik even een bezoekje brengen aan de huisarts. Sta hierdoor wel nog meer achter mijn besluit met de pil gestopt te zijn, als je ziet hoe erg je lichaam ontregeld is terwijl dit nooit het geval is geweest voordat je er mee begon! 
Anni2020 - schreef op 30-05 om 08:20
Ja de pil is echt troep in mijn ogen. Voor mij nooit meer hormonen! Heeft bij mij maanden geduurd voor ik mij echt beter voelde. Maar dat is Het zeker waard.
Anoniem (Gast) - schreef op 01-06 om 01:28
" Ja de pil is echt troep in mijn ogen. Voor mij nooit meer hormonen! Heeft bij mij maanden geduurd voor ik mij echt beter voelde. Maar dat is Het zeker waard.
"
Anni2020

Zo herkenbaar! En een enorme sprong in mijn libido en het glijmiddel kon ook de deur uit!!!
Anoniem (Gast) - schreef op 30-05 om 14:06
Anni 2020 ik ben het volledig met jou eens . De pil is echt troep . Het heeft bij mij een jaar en 3 maanden geduurd voor ik überhaupt een eisprong kreeg en dan nog enkel door hormoon medicatie waar ik heel veel van heb afgezien . Nooit meer de pil voor mij ! 
kimmie - schreef op 30-05 om 14:36
Was je in die tussentijd wel gewoon ongesteld of dat ook niet? 
Anoniem (Gast) - schreef op 30-05 om 16:52
Ik zeg ontpillen. Dit denk ik vanwege het vele bruine bloed verlies. Geef je lijf een haar de tijd! 
Anoniem (Gast) - schreef op 01-06 om 08:08

Ja de pil is echt troep in mijn ogen. Voor mij nooit meer hormonen! Heeft bij mij maanden geduurd voor ik mij echt beter voelde. Maar dat is Het zeker waard.
"
Anni2020


Zo herkenbaar! En een enorme sprong in mijn libido en het glijmiddel kon ook de deur uit!!!
kimmie - schreef op 01-06 om 15:46
Gisteren dan toch echt ongesteld geworden, precies op de dag dat mijn app (ik houd alles bij in Clue, om alles in kaart te brengen) aangaf dat het zou moeten beginnen! Nu dus een cyclus van 33 dagen ipv 37. Hopelijk zakt hij nu iedere maand een beetje, al mag het van mij ook 33 dagen blijven! Ben zeer benieuwd hoe het na deze menstruatie gaat. 
Mijn libido is ook echt heel erg gestegen. Voel me zoveel beter, tot nu toe al een keuze geweest die zeker de moeite waard is! Als de bruine afscheiding nu ook nog minder wordt (had dit altijd ook met het slikken van de pil tussentijds) dan ben ik helemaal tevreden! De krampen die ik nu heb zijn ook veel minder als bij de vorige menstruatie dus alleen maar positief! 
Anoniem (Gast) - schreef op 01-06 om 20:06
Grappig Kimmie dat jij het ook merkt aan je libido, maakte bij mij echt een onwijs verschil. Tijdens de pil vond ik 1x per week prima, nu is het minimaal 4x per week en zeker niet omdat ik het gevoel heb dat het ook wel weer tijd wordt zeg maar! En herken je ook het niet meer nodig hebben van glijmiddel? Bruine afscheiding heb ik alleen de dag voor het losbarst!
kimmie - schreef op 02-06 om 22:39
Klopt! Hier ook.. al merk ik wel periodes waarbij mijn libido hoger is.. het is niet constant! Nu helpt die bruine afscheiding natuurlijk even niet, maar hoop dat dat snel weggaat! Glijmiddel was sowieso niet nodig haha en gebruiken nu condooms totdat we de volgende stap willen nemen ???? geduld is een schone zaak wanneer je stopt met de pil, ben wel veel te weten gekomen en heb er steeds meer vertrouwen in dat alles weer goed komt!
Anoniem (Gast) - schreef op 03-06 om 13:40
Hihi, glijmiddel was hier ook meer voor de fun erbij, maar is nu zeker niet meer nodig na de pil weg is. Schaam mij er zelfs af en toe voor dat als we spontaan iets willen doen, het best nat is. Klopt bij mij ook niet de hele maand door, maar ik merk wel heel goed als de vruchtbare dagen er zijn. 

Condoom, bah, hihi! Hoe lang moet je daar nog mee aan de slag? Enige voordeel van die dingen is dat mijn man wat langer volhoudt! 
kimmie - schreef op 11-06 om 23:11
Ben ik weer.. na 4 dagen was mijn menstruatie weer voorbij, dagje korter dus dan vorige cyclus! Nu ben ik vanmorgen (precies op dezelfde dag in mijn cyclus) een soort propje slijm verloren. Het is nu de 12e dag. Tot mijn schrik vanavond weer een soort bloedverlies. Er lijkt dus een soort regelmaat in te zitten. Ben benieuwd hoe lang het deze keer gaat duren. Als het wederom duurt tot aan mijn volgende menstruatie ga ik naar de huisarts, want dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Voor de pil had ik hier totaal geen last van. Jullie hier ervaring mee? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ontpillen of iets anders? ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan