Prematuur - Zwangerschapsforum

spirit - schreef op 09-01 om 00:36
DIk wist half zo goed niet wat er allemaal kwam kijken als je kindje extreem prematuur is. 

Omdat ze er toch niet helemaal zeker van zijn of Mees het wel zal redden moest ik allemaal formulieren invullen over een mogelijke uitvaart. Op het moment dat ik dat te horen kreeg kwamen toch wel echt voor het eerst na zijn geboorte de tranen. Tuurlijk ik weet dat de kans er is dat dat kleine mannentje het niet overleefd maar dat het toch wel zo dichtbij zou zijn? Daar had ik me echt nog niet mee besig gehouden. Echt alles kwam eruit op dat moment: verdriet, angst, boosheid, hopeloosheid. Jou kleine mannentje ligt daar te vechten voor zijn leven en jij? Je kunt helemaal niks voor hem doen. Het enige wat ik zou kunnen doen is hem af en toe aanraken... zelf vasthouden mag nog niet. Maar wat als hij er straks echt niet meer is? Ik heb nog nooit een begravenis van een baby meegemaakt. Zouden mensen dan ook huilen? Want eigenlijk kunnen ze ons mannentje nog niet echt. Zouden ze er wel verdriet om hebben? De vragen op zo’n formulier zijn best bizar, er word letterlijk gevraagd of ze hem moeten “bewaren” voor een uitvaart of “weg kunnen gooien”. Zijn er echt mensen die hun overleden kindje “weggooien”? Niet aan denken... ik heb vanmiddag wat op prematuur kledingsites gekeken. Maatje 30 word meestal niet verkocht voor levende kindjes. Moet ik mijn zoon uitvaarts kleding aantrekken? Dat hebben we dus maar niet besteld... het gevoel alleen maar.. We hebben nu drie infuserompers gekocht in maat 34. In het prematuur pakket zaten 5 mutsjes dus die hoefden we niet meer te bestellen. De doktoren vonden het erg verbazingwekkend dat Mees nog geen hersenbloeding heeft gehad, dat is een vaakvoorkomend iets bij heel vroeggeboren kinderen. Wij zijn er natuurlijk alleen maar blij mee en hopen dat er nu en in de toekomst weinig problemen zullen opduiken. Iets wat nu ook veel in mijn hoofd komt opduiken is het feit dat als ik die bewuste avond niet de verloskundige heb gebeld mijn zoon een miskraam zou zijn en we niet van dat ozo kleine gele mannentje konden genieten. Ik ben trots op onze kleine held en wil iedereen bedanken die ons heeft gefeliciteerd en sterkte heeft toegewenst

Xxx Liz 
7 antwoorden en 4483326x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 09-01 om 07:16
Heel veel sterkte de komende periode en hou je vast aan de gedachte dat elke dag dat je kindje overleefd zijn kansen steeds iets beter worden. Het klinkt rot maar zo'n formulier kun je beter nu voor niets in moeten vullen als dat je er over na moet denken als het wel mis gaat. 
En ik hoop niet dat het zo ver komt maar mocht je kindje het niet overleven dan kan ik je met zekerheid zeggen dat iedereen zal huilen. Al was het maar omdat hij dan te kort bij jullie was geweest, ik kan het weten omdat ik het helaas wel heb meegemaakt. 
spirit - schreef op 09-01 om 12:57
Hoeveel weken zwangerschap was je? Heeft hij/zij buiten je baarmoeder geleefd? Zoja hoelang? 
Ik wens je onwijs veel sterkte xx
Ster - schreef op 09-01 om 10:34
Wat een wonderkind zo sterk. Ik heb een kaars voor hem aan staan voor extra kracht zodat hij groot en sterk kan worden. Jullie wens ik ook extra kracht in deze moeilijke tijd
spirit - schreef op 09-01 om 12:58
Lieff  dankjewel x
Toesie - schreef op 09-01 om 10:34
Lieve Spirit, wat leef ik toch met je mee. Ik heb zelf een dochter van 2 die onder de noemer prematuur valt (33 weken geboren) We hebben dus een heel ander traject meegemaakt dan waar jij nu in zit, maar ik kan me nog heel goed de onzekerheid, woede, verdriet en hoopvolle momenten herinneren.
Het is inderdaad een zeer wrang en machteloos gevoel, de komende weken zijn nog zo onzeker, je leeft niet alleen van dag tot dag maar in jou situatie van uur naar uur. Je gaat nog heel veel spannende momenten mee maken, momenten waarop je machteloos bent, je over moet leveren aan de capabele momenten van het medisch personeel,moet geloven in de kracht van je zoontje en daarbij ook gewoon een dosis geluk moet hebben.
Ik wens je heel veel sterkte in deze periode, laat al je emoties alsjeblieft de vrije loop. Geef jezelf de ruimte om dit te voelen en ook te uiten.
spirit - schreef op 09-01 om 12:59
Heeft je dochtertje nu al nadelen aan haar vroeggeboorte? Moet een kindje met 33 weken ook nog in de courveuse? Hoelang?
Toesie - schreef op 09-01 om 13:22
@Spirit, nee nu niet meer, ze is inmiddels vrijwel op schema en kan goed meekomen met haar leeftijdsgenootjes. Wel is ze nog iets kleiner dan de meeste van haar leeftijd en loopt ze op het normale schema iets achter kwa taal ontwikkeling. Maar bij het nazorg bureau (consultatie bureau voor prameturen) loopt ze juist netjes op schema.
Onze dochter heeft 3 weken op de NICU gelegen ivm ademhalingsproblemen, haar longen waren nog niet ver genoeg ontwikkeld. 3 weken CPAP ondersteuning. Daarna nog ruim een week op medium care, we hadden het geluk dat ze heel snel een fles accepteerde, dat is vaak de laatste test die ze moeten doorstaan en slagen
Een tip die mij heeft geholpen daarin is om ze snel genoeg een speen aan te bieden van hetzelfde merk als je drinkfles, wij hadden bijvoorbeeld difrax. In het ziekenhuis zullen ze je vaak de ziekenhuis speen geven, deze lijkt kwa vorm meer op een tepel maar het is bekend dat kindjes die op deze speen zuigen vaak moeilijker de fles zullen accepteren.

Sowieso is de overgang van sondevoeding naar flesvoeding een spannend moment. Doe vooral wat straks goed voor jullie voelt.
Vraag of je straks mee mag helpen met het geven van sondevoeding via spuitjes, ik vond het de eerste paar keren super spannend maar ben heel blij dat ik dit heb mogen doen.
Voorlopig is Mees waarschijnlijk nog heel zwak en zal hij veel ondersteuning krijgen en zo min mogelijk fysiek contact om teveel prikkels e.d. te vermijden. Neem de tijd om zoveel mogelijk te weten/leren over de apparatuur en dergelijke. Zo wilde ik graag alles weten over de instellingen van de CPAP, sondevoeding, couveuse (temperatuur etc) dit gaf me wat te doen in de tussentijd dat ik mn dochter niet fysiek vast kon houden.
Maar...........Hoe gaat het nu met jou?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Prematuur' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan