Intracytoplasmatische sperma-injectie

Bij Intracytoplasmatische sperma-injectie wordt een eicel in het laboratorium bevrucht met 1 geselecteerde spermacel. Als de bevruchting lukt wordt de embryo in de baarmoeder geplaatst. De kans op een succesvolle bevruchting is ongeveer 20% to 25% per behandeling

Hoe werkt intracytoplasmatische sperma-injectie

Een ICSI behandeling is eigenlijk hetzelfde als eenIn vitro fertilisatie (IVF) behandeling behalve dat er bij een ICSI behandeling een zaadcel handmatig is de eicel wordt geplant.
Voor een intracytoplasmatische sperma-injectie is een eicel van de vrouw en zaadcellen van man nodig. De zaadvcellen van de man worden bekeken met een microscoop en handmatig worden de beste zaadcellen er uit gehaald. De staart wordt onbeweegelijk gemaakt en via een micro pipet in de eicel geplaatst.
De vrouw wordt eerst behandeld met hormonen die er voor zorgen dat haar eicellen rijpen waarna de artsen tijdens een inwendig onderzoek de rijpe eitjes wegzuigen via een punctie in de vaginawand.
De beste eicellen worden bevrucht met de beste zaadcellen. Een speciale hiervoor opgeleide arts beoordeelt dit. Na het bevruchten worden de embryo's die er het beste uit zien teruggeplaatst. Er worden maximaal 2 embryo's teruggeplaatst.

Waarom intracytoplasmatische sperma-injectie

ICSIU wordt vooral gebruikt wanneer er bij de man maar weinig goede zaadcellen gevonden kunnen worden of waneer de zaadcellen de eicel niet goed binnen kunnen dringen. ICSI kan ook toegepast worden als er maar weinig eicellen beschikbaar zijn. Dit kan zijn omdat er een probleem is met het aantal eicellen of bij eiceldonatie. Het is dan belangrijk om de kans op een succesvolle bevruchting zo hoog mogelijk te houden. ICSO kan ook een optie zijn als de afweerstoffen van de vrouw het mannelijk zaad aanvallen. Als laatste is ICSI een optie als herhaalde IVF pogingen geen resultaat hebben gehad.

Risico's van intracytoplasmatische sperma-injectie

Over de lange termijn effecten van ICSi bevruchting is nog niets bekend omdat de eerste bevruchting pas in 1993 heeft plaatsgevonden.
Doordat de natuurlijke selectie van de beste spermacellen is vervangen door een handmatige selectie zou het kunnen zijn dat er meer afwijkingen voor zouden kunnen komen. Vooralsnog lijkt dit ook het geval doordat er een miniem verschil bestaat in afwijkingen tussen ICSI bevruchtingen en natuurlijke bevruchtingen. Let wel op dat de kans hierop nog steeds erg klein is. Echte lange termijneffecten zijn hier nog niet van bekend. Het is wel bekend dat ICSI kinderen gemiddeld een iets lager geboortegewicht hebben maar de oorzaak is nog niet bekend. Het is aannemelijk dat de kans op mannelijke kinderen die ook verminderd vruchtbaar zijn groter wordt omdat de 'onvruchtbare' genen, van in dit geval vaak de man worden doorgegeven. Of het handmatig bevruchten van de eicel problemen met zich mee brengt op later leeftijd is ook nog niet bekend. Op korte termijn lijkt dit niet zo te zijn maar de eicel wordt toch doorgeprikt en een heel klein beetje van de vloeistof waar de zaadcel in wordt bewaard zal toch in de eicel terecht komen.

 

Reacties op 'Intracytoplasmatische sperma-injectie'

Reacties

Merry
Can I find it in https://www.google.com/ ?

Nick
very interesting

Jouw naam:

Lees meer ... !

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan