Vitamine A en zwangerschap

Vitamine A vind je vooral in dierlijke producten. In plantaardige producten zit een stofje (betacaroteen), dat door je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Tijdens je zwangerschap heb je iets meer vitamine A nodig maar een teveel aan vitamine A is ook weer niet goed.

Hoeveel heb je nodig ?

Tijdens je zwangerschap heb je per dag ongeveer 1000ug nodig. Dit is 200ug meer dan wanneer je niet zwanger bent. Bij een normale voeding krijg je voldoende vitamine A binnen.

Wat doet vitamine A

Vitamine A is goed voor de opbouw van het gezichtsvermogen en biedt bescherming tegen veel verschillende ziektes zoals hart en vaatziekten, kanker en versterkt het afweersysteem. Betacaroteen (bekend van de wortels) is belangrijk voor een gezonde huid en voor een goed nachtzicht.
Tijdens je zwangerschap is het vooral belangrijk om voldoende vitamine A te slikken als bescherming tegen ziektjes.
Pas op met te veel vitamine A. Als je meer dan 10x de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid dierlijke vitamine A overschrijdt, heb je meer kans op aangeboren afwijkingen bij je kindje. Plantaardige vitamine A in de vorm van betacaroteen kan geen kwaad.

 

Reacties op 'Vitamine A en zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zwangerschapslusten

Bijna iedereen die zwanger is heeft wel eens last van zwangerschapslusten. Je krijgt een onweerstaanbare trek in iets wat je normaal nooit eet. Moet je hier nou maar aan toegeven of juist niet ?

Vis eten tijdens de zwangerschap

Vis eten tijdens de zwangerschap is een goed idee. Vis beval veel goede vetzuren die erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je baby !

Magnesium en zwangerschap

Magnesium tijdens de zwangerschap helpt de opbouw van het skelet, het gebit en is nodig voor de ontwikkeling van de spieren. Magnesium helpt ook tegen krampen en lijkt een positief effect te hebben tegen zwangerschapsvergiftiging.

Fosfor en zwangerschap

Fosfor tijdens de zwangerschap is belangrijk voor de opbouw van het skelet van je baby en de groei van de tanden. Ook help fosfor bij de opnamen van andere belangrijke minderalen

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan