Vitamine A en zwangerschap

Vitamine A vind je vooral in dierlijke producten. In plantaardige producten zit een stofje (betacaroteen), dat door je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Tijdens je zwangerschap heb je iets meer vitamine A nodig maar een teveel aan vitamine A is ook weer niet goed.

Hoeveel heb je nodig ?

Tijdens je zwangerschap heb je per dag ongeveer 1000ug nodig. Dit is 200ug meer dan wanneer je niet zwanger bent. Bij een normale voeding krijg je voldoende vitamine A binnen.

Wat doet vitamine A

Vitamine A is goed voor de opbouw van het gezichtsvermogen en biedt bescherming tegen veel verschillende ziektes zoals hart en vaatziekten, kanker en versterkt het afweersysteem. Betacaroteen (bekend van de wortels) is belangrijk voor een gezonde huid en voor een goed nachtzicht.
Tijdens je zwangerschap is het vooral belangrijk om voldoende vitamine A te slikken als bescherming tegen ziektjes.
Pas op met te veel vitamine A. Als je meer dan 10x de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid dierlijke vitamine A overschrijdt, heb je meer kans op aangeboren afwijkingen bij je kindje. Plantaardige vitamine A in de vorm van betacaroteen kan geen kwaad.

 

Reacties op 'Vitamine A en zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Vitamine B en zwangerschap

Vitamine B heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het aanmaken van energie en het aanmaken van rode bloedcellen. Vitamine A is ook belangrijk voor het zenuwstelsel.

Vitamine C en zwangerschap

Vitamine C heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het versterken van je afweersysteem, het aanmaken van lichaam weefsel en is ook erg belangrijk voor de opname van ijzer. Omdat vitamine C niet door je lichaam opgeslagen kan worden is het belangrijk dat

koper en zwangerschap

Koper blijkt steeds meer en meer een belangrijker mineraal te zijn tijdens de zwangerschap. Koper helpt het immuunsysteem te versterken, is belangrijk voor de zuurstof in je bloed en helpt te beschermen tegen bloedarmoede.

Zwangerschapslusten

Bijna iedereen die zwanger is heeft wel eens last van zwangerschapslusten. Je krijgt een onweerstaanbare trek in iets wat je normaal nooit eet. Moet je hier nou maar aan toegeven of juist niet ?

Snoepen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je heel erg veel trek hebt in snoep. Je hebt niet alleen honger maar het lijkt wel alsof je lichaam er om vraagt. Is het wel goed om te snoepen tijdens de zwangerschap ?

Vitamine D en zwangerschap

Vitamine D heb je tijdens de zwangerschap nodig voor het versterken van de botten, de tanden en het tandglazuur van je baby! Een tekort aan vitamine D kan leiden tot een minder gezond kindje bij de geboorte. Vitamine D krijg je bij een normaal gezond diee

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan