Ik heb een kinderwens en ben 43 - Zwanger worden forum

Charlotte (Gast) - schreef op 21-06 om 13:24
Dag,

zijn er hier mensen die willen praten over hun zwangerschap op late leeftijd? Ik lees steeds over verhoogde kans op allerlei problemen, maar is dit zo? Willen jullie hier over praten? Graag enkel reacties van vrouwen/mannen die zwanger zijn of werden na hun 40ste.

Ik was vorige maand zwanger maar enkel maar een paar weken. Ik krijg het koud als ik lees wat er allemaal kan verkeerd gaan. Dan vraag ik me af...is dit egoïstisch, om een kind te willen op mijn leeftijd? Door omstandigheden is het er nooit van gekomen, maar de laatste tijd kan ik amper nog praten tegen iemand die zwanger is zonder de tranen in mijn ogen te krijgen. Ik kan niet anders dan mijn wens onder ogen zien. 

Ch.
18 antwoorden en 29956307x bekeken
rene (Gast) - schreef op 10-10 om 11:34
hoi charlotte,
Hoop blijven houden.
Dan komt het allemaal goed.

groetjes Rene
hartje - schreef op 20-07 om 19:57
23 weken
Hoi Charlotte,

Ik ben dan niet in de 40 maar ik begrijp wel dat je niet altijd kinderloos wilt blijven.
Over welke complicaties je het hebt weet ik niet. Ik ken meerdere mensen die boven hun 40ste zwanger zijn geraakt.
1 iemand daarvan heeft een kindje met het Syndroom van Down. Maar goed, ik ken ook iemand die half de 20 is en ook een kindje heeft met Down.
Daar komt inderdaad wat bij kijken maar de ouders zijn er zeker niet minder gelukkig door en de kleine al helemaal niet!!
Overweeg zelf wat jou ook het beste lijkt en wat je zelf aankan. 

Groetjes
Fanny (Gast) - schreef op 22-08 om 16:28
dag Charlotte 
Ik ben in oktober 43 en ook ik heb een kinderwens!
Ik las dat er ook veel vrouwen van onze ouderdom ook gezonde kindjes kunnen baren, het breng mij persoonlijk in de moed! Ik las ook dat een dokter eens schreef dat vroeger de gezinnen veel groter waren en meestal de laatste 1 of 2 kinderen geboren werden na hun 40ste. Als je een kind wilt en uw man het ook wilt, waarom niet? Jullie betaalden zelf. 
Ik hoop het allerbeste voor u en laat snel iets weten ????
Fanny (Gast) - schreef op 22-08 om 16:39
ik bedoel jullie “bepalen”zelf

Melissa - schreef op 23-08 om 08:57
Ik zou er gewoon voor gaan! Je kunt altijd een nipt laten doen, daar kunnen ze heel veel uithalen, mocht er toch iets niet ‘goed’ zijn met het kindje, kun je altijd nog overwegen of je het geboren wil laten worden. Mijn moeder was 41 toen ze mij kreeg, mijn oudere zus heeft ook nog een kind gekregen op haar 42, en ik en mijn nichtje zijn gezond! Over het algemeen stoot je lichaam zelf een kindje af wat niet gezond of levensvatbaar is, met uiteraard uitzonderingen. 
Vannie - schreef op 31-08 om 12:00
Hoi,
Ik ben zelf moeder van 4 kids, zelf ben ik 41. En kreeg ik mijn laatste dochter een half jaar geleden. 
Gezond en wel. 
Het lijkt steeds meer of de vrouw steeds ouder worden voor ze pas een gezinnetje willen starten.
Zoals iemand al zij, je heb de nipt test daar kunnen ze zoveel uithalen. 
Hebben wij vorig jaar ook gedaan.
Ik zou zegen, doen. Voor het echt te laat is.
rene (Gast) - schreef op 19-10 om 12:05
Hoi Fanny,
Zoek je een donor?

Groet Rene (man)
marie louise - schreef op 23-10 om 11:28
Hallo Charlotte,
Ik was 42 toen ik voor het eerst zwanger werd, gewoon op de natuurlijke manier. Ik wilde het zo graag! Ovulatietesten, zwangerschapstest, ik heb er wel 1000 gebruikt. Toen was ik een keer overtijd voor het eerst in mijn leven, 10 dagen overtijd, ik heb gehuild van geluk! Maar wat denk je? Niet zwanger! Ik was zo verdrietig en dacht “zie je wel, dat gaat niet meer lukken met mijn leeftijd” ik was toen even uit het veld geslagen. Die ene maand was ik even niet bezig met zwanger worden, ik kocht voor het eerst geen ovulatietesten en ik dacht “het zal allemaal wel”
…… wat denk je? ZWANGER!
Ik ben tijdens de zwangerschap een paar keer na een echo doorgestuurd naar het ziekenhuis, te klein hoofdje, vocht in de hersenen etc. Steeds in het ziekenhuis werd er dmv een GUO vastgesteld dat er helemaal niets was ik zorgen over te maken. 
Om mij heen zeiden mensen “ja je neemt wel een risico hoor” ik werd daar heel onzeker van. Had ik het recht wel? Maar na een gesprek met de gynaecoloog voelde ik mij echt zoveel beter. Die zei dat hij zoveel 40+ moeders ziet die echt supergezonde kinderen op de wereld zetten. En dat doorsturen, ja tuurlijk, dat doen ze voor de zekerheid. 
Je kunt er ook voor kiezen om een nipt te doen, dat had ik niet eens gedaan. Maar aan de andere kant heb ik ook weer veel mensen gehoord die met een negatieve Nipt toch een supergezonde baby hebben gekregen dus tja, lastig hoor.
Een maand voor mijn 43e verjaardag heb ik een geweldige en supergezonde dochter op de wereld gezet! Ze groeide als kool, liep met 9 maanden en ze is superslim. 
Geef de hoop niet op!! 
Ik ga voor je duimen!

Liefs Marie
Fanny (Gast) - schreef op 19-11 om 08:34
Dag René
Neen het was een typ foutje.
Het moest bepalen zijn ????
Groetjes
Fanny (Gast) - schreef op 19-11 om 15:11
Wij zijn nu bezig aan ronde vijf, en ik ben ondertussen 43 geworden ????
Het gaat moeilijker dan we dachten.
Ik hoop dat het nog lukt.
Groetjes iedereen
loujaine - schreef op 17-03 om 20:20
Dag Charlotte,
Mijn vriendin was zwanger op 47leeftijd en zij heeft heel gezonde dochtertje, en een bekende marokkaanse zangeres Latifa arafat zij heeft haar dochtertje gekregen 54leeftijd,ook gezond en slim dochtertje ,ik wens U heel veel succes en geluk want leeftijd is gewoon een cijfer..laat mij graag weten hoe verder is met U zwangerschap
Gr 
Nijntje - schreef op 17-03 om 20:24
Gemiddeld duurt het 1 jaar leeftijd is maar een getal als je gewoon elke maand of in ieder geval regelmatig een eisprong krijgt is de kans groot dat het gewoon gaat lukken
Linda128 (Gast) - schreef op 31-05 om 10:00
Hallo ik word dit jaar in augustus 43 jaar en heb een dochtertje van 5jaar.We hadden besloten om het bij 1kind te houden maar we gaan nu toch heel erg twijfelen.Ik iets meer dan mijn man.Morgen heb ik een gesprek met mijn huisarts om er eens serieus over te hebben.Daarna maar besluiten wat we willen.Twijfel nog erg.Ben ik niet te oud?
Anoniem (Gast) - schreef op 01-06 om 17:54
Hoi wij hebben besloten om er voor te gaan ????
Vannie - schreef op 04-06 om 22:37
Hé hé 
Heb al een keer eerder gereageerdwanneer ben je te oud?
Maar ook wij willen er nog 1 keer voor gaan. 
Ik ben zelf 42 en een half, moeder van 4 kids
Lizzy84 - schreef op 07-06 om 10:03
Doen toch?
Laat je niet leiden door angst. Mensen zijn geen statistieken. In jouw Moederhart ben je nu al begaan met jouw mogelijk toekomstige kind.... dat zegt al heel veel over jou als Moeder!! Maar al gaat het bij 90% mis, dan nog zegt dat niks over /jouw!/ kansen. Vroeger keek men ook niet naar al dat soort informatie. En heel veel vrouwen kregen op hun 45e nog een nakomertje.

Als ik je zo lees, gaat dit verlangen niet zomaar (meer) weg...
Nu kan het nog, straks misschien niet meer.
Als er in jouw hart voldoende liefde is, en dat is er zo te lezen, dan mag je misschien ook vertrouwen dat dit voor jullie de goede beslissing is?
Amiraa - schreef op 17-09 om 12:37
Hoi hoi,
Ik ben ook 43 met een kinderwens. Ik begrijp dat het dan frustrerend is als het niet gelijk lukt, want je denkt dan constant aan je biologische klok. 
Ik hoop dat jullie droom is uitgekomen en er inmiddels een klein wondertje is.

Amira
Bianca - schreef op 26-09 om 10:59
Ik werd zwanger op 40e. Mijn eerste kindje en was 41 jaar toen ik moeder werd. Nu willen wij nog een kindje samen. Ik ben nu 42 jaar en mijn man 40 jaar. Bij zwangerschap van mijn dochtertje ging goed, alleen in de 27wk hoge bloeddruk met medicijnen opgelost. Ik had een makkelijke bevalling. In november heb ik een miskraam 5wk gehad en 03-06-22 6,5wk weer. Nu bezig met ronde 4.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik heb een kinderwens en ben 43' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan