Wat moet ik allemaal weten voor onze kinderwens? - Zwanger worden forum

Kimberley (Gast) - schreef op 30-12 om 23:10
Hoi dames,
Mijn vriend en ik willen graag voor ons eerste kindje gaan. Ik volg wel eens vaker forums en zie vaak termen voorbij komen waarvan ik denk "wat is dat?".
Ik ben in juni 2017 al gestopt met de pil, toen hebben wij onveilig gemeenschap gehad maar toen is er niks gebeurd. Mijn cyclus was ook helemaal niet normaal. Daarna hebben we het even stop gezet ivm een operatie bij mij. Nu dat allemaal voorbij is en mijn cyclus ook weer enigzins normaal is willen we er voor gaan.
Mijn cyclus wisselt nog wel eens, ik heb al op de 28 dagen gezeten maar voornamelijk zit ik de laatste tijd tussen de 30/35 dagen in. Is dit netjes?
Ik heb een app die alles bijhoud, is deze nou redelijk realistisch om aan te houden?
Ik hoor graag jullie tips en advies. Ik wil zoveel mogelijk leren! Misschien zijn er nog meer dames die vanaf nu gaan starten met gezinsuitbreiding? Zou leuk zijn als we elkaar op de hoogte blijven houden
978 antwoorden en 4572742x bekeken
M92 - schreef op 31-12 om 01:22
Hoi Kimberley, 
Hier een beetje hetzelfde. Gestopt in september. Nu 2 cyclussen achter de rug. 1 van 26 dagen en 1 van 31 dagen. Nu dus weer een beetje jr afwachten. Ik heb het idee dat ik mijn eisprong gevoelt heb afgelopen donderdag.. Redelijk geklust deze week. Dus wie weet.
Ik werk voor nu ook met een app in combinatie met mijn gevoel. Ik check de app vanaf een cyclus met 26 dagen en kijk dan naar die vruchtbare dagen. En dan vanaf dat moment om de dag een beetje 'klussen'. Tot mijn cyclus van ongeveer 31 dagen. En dan hopen dat ik goed gegokt heb...
Ik heb wel bedacht, lukt het deze ronde niet, dan ga ik met ovulatietesten aan de gang. Zodat ik mijn extra vruchtbare dagen goed zichtbaar heb... 
Mama-An - schreef op 31-12 om 03:03
En misschien ovulatietesten gebruiken. Dan weet je wanneer je eisprong is. 
Tess89 - schreef op 31-12 om 09:36
41 weken
Hi dames,

Ik heb in juni mn spiraaltje laten verwijderen. Redelijk regelmatige cyclus van 32 dagen en 1 cyclus van 49 dagen. Ik gebruik 'mijn kalender' app.. vindt deze wel fijn. Welke gebruiken jullie? Toch berekend zo'n app je gemiddelde. Vooral naar je lichaam luisteren.. gebruik nu sinds 3 cyclussen ovu testen. Helaas nog zonder succes. En deze maand blijven de testen ook maar negatief.. zit nu op 20 dagen.. dus zal wel weer een latere eisprong hebben. Merk nu aan mezelf dat ik me wat drukker ga maken of alles wel goed zit. Zou zo leuk zijn een broertje/zusje voor onze 2 jarige dochter! Maja een half jaar valt echt wel mee volgens mij.. echt heel veel respect voor de stellen die veel langer geduld moeten hebben. Op naar een heel vruchtbaar jaar voor ons allemaal!! ?


Anoniem (Gast) - schreef op 01-01 om 04:12
Hoi meiden!

@M92, die van mij waren bizar verschillend, bij mij heeft mijn aller eerste menstruatie na het stoppen met de pil 54 dagen geduurd. Ik had ook niet anders verwacht na sowieso dik tien jaar pil gebruik. Daarna werden het er 33 dagen toen ineens 27 dagen en toen 31 dagen. Ik weet niet of ik de laatste drie dan redelijk stabiel kan noemen? Ik werk ook met een app maar ook weer niet. Ik doe het ook wel op eigen gevoel maar voel niet echt mijn eisprong. Ik heb vaak meer slijmverlies, klinkt heel vies.. maar als de app aangeeft dat ik rond mijn vruchtbare periode zit (nu dus bijv.) Dan heb ik ook meer slijmverlies ...

@Mama-an, heeft dat geholpen bij jou? Ik heb nog geen 1x een test gehad die positief was ik heb het eigenlijk ook nog nooit gehoord dat iemand een positieve test had gescored tijdens een vruchtbaar momentje. Vandaag weer getest maar tevergeefs, terwijl de app aangeeft dat ik nu in die periode zit. Ik weet dat de testen moeilijk te doen zijn omdat ze echt alleen maar je MEEST vruchtbare moment kunnen aangeven en die weet je zelf natuurlijk niet... ik ga morgen weer testen.

@Tess89, ik gebruik de P-tracker. Ook wel een fijne app. Heel duidelijk en makkelijk in omgang. Bij mij zijn de ovu testen helaas ook zonder resultaat. Ik moet zeggen voor iemand die graag kinderen wilt ben ik nog vrij geduldig. Ik heb het natuurlijk ook even stil gelegd. Wij waren van juni tot halverwege september mega actief, zonder resultaat en nu gaan we er weer opnieuw tegenaan. Mijn vruchtbare periode is nu aan de gang volgens alle berekeningen en app. Gister zijn we lief geweest voor elkaar, morgen maar weer extra lief, haha who knows!

Hoop dat we snel die twee streepjes gaan zien ???? hou me op de hoogte!
Kimberley (Gast) - schreef op 01-01 om 04:14
Dat was ik overigens hier boven, vergeten mijn naam erbij te zetten.
Merel - schreef op 01-01 om 08:19
Maak even een login aan Kimberley, is vet gezellig!!
Merel - schreef op 01-01 om 09:15
@Kimberley, waar je aan moet denken;
-Gezond leven! Sporten, weinig frisdrank, op tijd naar bed, alleen alcohol als je net ongi bent geworden. Eigenlijk ook voor de papa!
-Foliumzuur slikken (speciale vitamines).
-Om de dag op de juiste manier sex.
-Even 10 minuutjes blijven liggen.
-Eventueel ovu testjes gebruiken om je eisprong goed te vinden.
Tess89 - schreef op 01-01 om 17:21
41 weken
Gelukkig nieuwjaar!! Wij doen het nu rond de vruchtbare periode ook om de dag. Misschien heeft dat meer resultaat. Deden het steeds rond de eisprong elke dag maar dat heeft niet gewerkt.. dus wie weet... deze maand een latere eisprong.. vanmorgen 2 duidelijke strepen op de ovutest.
M92 - schreef op 01-01 om 17:34
Kimberley, 
Ik denl dat je laatste cycli best regelmatig zijn hoor. Er zit geen weken verschil tussen. En zolang ze tussen de 26 en 35 dagen zitten is het oke..
Dus wie weet. 
Kimberley - schreef op 01-01 om 23:43
42 weken
Gelukkig nieuwjaar allen!

Jeetje weer een jaar voorbij...
Ik heb een profiel aangemaakt! Inderdaad veel handiger.
@Merel.. je noemt wel dingen op zeg..  sporten? Dan moet ik er dus echt aan gaan geloven. Alcohol fan ben ik sowieso al niet echt mijn vriend daarintegen houdt van koffie, bier en een bacardi gaat er ook nog wel in (alcohol op speciale gelegenheden dan he).
Foliumzuur slik ik inderdaad sinds vandag weer maar ben ik wel lekker vergeetachtig mee. Wat versta je onder "de juiste manier sex"?

@Tes89, ik heb ook zojuist weer een ovu test gedaan en het leek wel haast iets duidelijker zichtbaar het tweede streepje.
Hier was het dus even feest en er heeft een dag tussen gezeten.

@M92, gelukkig want ik dacht even dat je echt precies op de 28 dagen moest zitten, stabiel elke maand maar dit is dus al vrij stabiel dan.

Vaak worden er wel eens termen gebruikt en dan begrijp ik echt niet waar iedereen het over heeft. Gaat iedereen hier trouwens voor zijn eerste of hebben jullie al kindjes?
Kimberley - schreef op 01-01 om 23:47
42 weken
Is dit nou een positieve test of een matige positieve test of stelt het niks voor? Die van 01-01
Kimberley - schreef op 01-01 om 23:49
42 weken
Kimberley - schreef op 02-01 om 01:28
42 weken
Kimberley - schreef op 01-01 om 23:51
42 weken
Wooooow sorry voor de spam! Ik moet dit nog ondervinden.. ik kreeg geen tekst erbij en geen bevestiging dat de foto er nou bij zat. Excuus! Maar goed dit lijkt mij toch een vrij positieve ovu test?
Tess89 - schreef op 02-01 om 06:23
41 weken
Hoi Kimberley,

Ik gebruik sinds deze cyclus ook de action ovu testen.. was gister precies zo donker. Ben benieuwd of deze testen nog donkerder worden. Zoals ik het nu voel is mijn buikpijn weg.. dus lijkt erop dat eisprong net geweest is. Maar misshien loopt ie nog verder op.. denk dat wij ongeveer gelijk lopen dan. Maar hij ziet er iig positief uit!! 

De afkortingen en termen begrijp ik ook niet altijd.. soms zijn het vrouwen die al in het medisch traject zitten dus misschien van die medische termen? Welke bedoel je? Misschien weet iemand dit wel.

Wij gaan trouwens voor een 2de kindje. We hebben een dochtertje die afgelopen november 2 is geworden.. 
Tess89 - schreef op 02-01 om 06:31
41 weken
Merel - schreef op 02-01 om 07:20
Tess, die van 1/1 is duidelijk positief! Volgens mij moet die van Kimberley nog iets duidelijker kunnen worden maar dat blijft moeilijk met een foto!

Welke termen bedoel je Kimberley en leuk dat je een profiel hebt aangemaakt! Ook wij gaan voor de tweede, hebben een kleine meid!
M92 - schreef op 02-01 om 08:18
Nou die lijken inderdaad positief!
Ik zit een beetje in de wacht fase nu. Ongeveer een week voor mijn NOD. spannend.
Wij gaan voor ons eerste kindje. 
Kimberley - schreef op 02-01 om 11:17
42 weken
Ja met foto's is dat ook lastig te zien hoor.

@Tes89 jij hebt wel even geklust gisteren neem ik aan met dat resultaat van je ovu test. Ik zou volgens mijn app morgen op mn vruchtbaarste moment zitten dus ik ga vandaag weer even testen omdat meestal geven de testen volgens mij geen drie dagen aan dat je vruchtbaar bent en aangezien ik de tweede streep nu al heb gehad... gok ik dat mijn eisprong ook is geweest. Wel fijn dat jij je eisprong kunt voelen ik heb die nog nooit gevoeld!

@M92, Aaah wat leuk! Wij ook voor de eerste. Super spannend. Vind je het niet een beetje eng? Ik wil heel graag moeder worden en vind kinderen in het algemeen sowieso echt super leuk maar eentje met mijn vent samen zou ik helemaal op een roze wolk zitten. Alleen soms vind ik het ook echt spannend dan denk ik straks is het echt zo ver en dan zijn we echt voor het laatst met zn tweetjes en de korte nachtjes en wat als ik nou helemaal geen goede moeder ben. Hebben jullie dat ook wel eens?

Wat is nou bijv. een NOD? 

@Merel, hou oud is je eerste nu? Hoe ging het hele proces daaraan vooraf? Zat je aan de pil of had je een spiraaltje?
M92 - schreef op 02-01 om 12:10
@kimberley, ik vind het super spannend. Ik werk zelf als kraamverzorgster, dus ik weet natuurlijk wel wat ik kan verwachten. Maar om het zelf ooit mee te mogen maken lijkt me fantastisch. Ik maak me echt noet druk over dat moedergevoel ofzo. Ik zie in mijn werk wel, dat komt er altijd wel.
Ik maak me meer druk over of mijn man het wel aan kan. Hij is ongeneeslijk ziek (heeft een hersentumor)  en heeft zijn slaap hard nodig. Dus die gebroken nachten zijn voor hem extra zwaar. Ik kan dus alleen maar hopen dat ik iemand ben die snel hersteld. Maar doordat hij ziek is (gaat overigens goed nu hoor) is de drang naar een kindje van ons samen extra groot... Zeker omdat wij samen al de keus gemaakt hebben dat we het beter bij 1 kindje kunnen laten.. Zodat het voor hem te overzien blijft. (hij zal straks huisvaders zijn namelijk)dus die droom hebben we al bij moeten stellen, nu hoop ik dat het ons gegeven is dat we dan ook echt een kindje van ons samen mogen krijgen.
Sorry voor mijn hele verhaal. Dat drop ik hier zo even..maar het gaat goed hoor. Alles is stabiel, en zolang dat blijft is er 'niks' aan de hand
Kimbly - schreef op 02-01 om 13:01
Hey meiden, ik klets graag met jullie mee! Ik ben eind juli 2017 gestopt met de pil en een vrij regelmatige cyclus. Schommelt klein beetje tussen de 26 en 28 dagen met 1 uitzondering van 35 dagen in september 2017. Wij zijn nu bezig voor ons eerste kindje samen, mijn vriend heeft al 2 meiden. Zit nu op het wachtbankje (zondag een vroege test van de action gedaan ivm oud en nieuw maar deze gaf negatief aan, waarschijnlijk was het toch nog te vroeg), zou aankomende vrijdag ongesteld moeten worden. Wij klussen meestal om de dag vanaf het moment dat de menstruatie over is tot een paar dagen na de vruchtbare dagen. Deze houd ik bij met de mijn kalender app, gebruik geen ovulatietesten aangezien met om de dag klussen in deze periode je naar mijn idee eigenlijk altijd wel goed zou moeten zitten. 
Met ovulatietesten moet geloof ik de test streep net zo donker zijn als de controle streep dus Kimberley denk dat die van jou zeker nog wel op gaat lopen!
Jeetje M92 dat is wel heftig zeg! Fijn te horen dat het momenteel goed gaat met je man! Hoop dat 2018 hem een hoop gezondheid brengt! 
Hoop dat we met zn alle zeer snel een positieve test in handen mogen hebben! ??
Liefs Kim
Tess89 - schreef op 02-01 om 13:54
41 weken
Spannend he meiden! 
Ja gisteravond geklust.. wel handig dat ik het nu voel.. Maar gister zoveel last dat ik wel even ibuprofen had genomen.. voor de eerste zwangerschap ook nooit gevoeld en nu kan het echt pijn doen en enorm opgezette buik.
Kimberley.. als je twee duidelijke strepen op je ovu test hebt springt het eitje tussen de 24 en 48 uur. Spannende allemaal he! Gewoon nog een keer testen. Als hij donkerder is komt je eisprong iig nog. Nod = niet ongesteldheids dag. Dus de dag waarop je kunt testen.
Herken jou onzekerheid wel toen ik voor het eerst mama werd. Vooral je eigen gevoel volgen.. zo te horen wordt je vast een geweldige mama!
Tess89 - schreef op 02-01 om 14:13
41 weken
Jeetje wat een heftig verhaal M92! Hoop dat jullie wens snel uitkomt! 
M92 - schreef op 02-01 om 20:17
Okeee. Ik zie dus net dat mijn tepels wat groter zijn, en dat er wat witte puntjes op  zitten... Dit heb ik de andere keren niet gehad,toen werd ik gewoon ongesteld.
Mijn NOD is volgende week was... Geloof de 10e. Heb donderdag mijn eisprong gehad.. Dan kan dit toch nog helemaal niet een symptoom zijn? Al lees ik wel dat dit een van de symptomen kan zijn.. Maar toch nietnu al?? 
Kimberley - schreef op 02-01 om 21:58
42 weken
@M92, jeetje... wat een heftig en emotioneel verhaal zeg. Gelukkig gaat het nu goed! Is hij aan de chemokuren om het klein te houden of heel veel medicatie? Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie een wonder uit jullie liefde willen laten voortkomen. Heel mooi! Hoe oud zijn jij en je man?

Spannennddddd! Misschien ben je een vroege uitzondering. Ben benieuwddd.
@Tes89, ah wat super lief van je! Oke dus je hebt ook zo de nadelen van het voelen van je eisprong lees ik zo haha. Ik heb net weer een ovu test gedaan.. helaas toch het streepje alweer lichter. Volgens de app moet morgen mijn meest vruchtbare dag zijn. Aangezien gister het streepje wel donkerder was hebben we gisteravond geklust maar dan is vandaag de dag rust of moet ik dan toch alsnog klussen?

@Kimbly, hooi! Welkom zijn jullie echt al vanaf juli om de dag aan het klussen na elke menstruatie tot je einde vruchtbare moment? Dan ben je vast heel slank! Hahaha maar inderdaad dan heb je die app niet nodig. Het moet een keertje raak gaan dan.

Ik heb overigens vanmiddag getest met de ovutest maar mn tweede streepje is nu echt duidelijk lichter... hoe kan dat nou.. die van 31-12 was licht die van 1-1 was super donkerder wel en nog geen 48 uur later is hij alweer lichter.. apart toch?

Ik ben overigens zelf 26 jaar en mijn vriend ook. We wonen al drie jaar samen en hebben al een soort van semi kind, onze hond hoe oud zijn jullie allemaal?
Kimberley - schreef op 02-01 om 22:00
42 weken
Hier de test van vanmiddag, toch echt degelijk wel lichter...
Kimberley - schreef op 02-01 om 23:53
42 weken
Oh help! Jullie zijn vast allemaal al in dromenland maar het zat me niet lekker dat die ovu test zo slecht was. Ik had ook ergens gelezen dat je het beter rond 22:00 's avonds kan doen en bijna drie tot twee uur niks hebt gedronken. Zodoende, ik weer getest.. en kijk!! Maar gisteren geklust, moet ik dan wel vanavond doen? Omdat je overal leest dat om de dag beter is... oh oh oh wat moet ik nou volgens alle berekeningen is morgen mn meest vruchtbare dag dus ik zit echt in een dubio nu...
Nijn - schreef op 03-01 om 00:12
Ik denk dat de test nog iets donkerder kan en dat je vannacht of morgen vroeg je piek zult hebben. Vandaag niets doen en morgen weer gezellig maken, zou ik doen. Veel plezier!
M92 - schreef op 03-01 om 07:13
@kimberley, wat lief dankjewel.
Op dit moment heeft hij niks van chemo of bestraling. Dit heeft hij al gehad. Dat heeft er voor gezorfd dat het stil staat. Ik ben 25 en mijn man is 26. We zijn 2 jaar getrouwd en bijna 9 jaar samen. Wonen ook al 4 jaar samen.
Ik denk dat je het vandaag heel gezellig moet gaan maken. En dat je vandaag je eisprong hebt. Leuk leuk!!! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat moet ik allemaal weten voor onze kinderwens?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan