Iemand ervaring met ovulatietesten? - Zwanger worden forum

Pluus - schreef op 10-01 om 23:06
Er zullen vast wel dames zijn die ervaring hebben met ovulatietesten.
Ik ben bijna een jaar bezig en vind het nu wel eens tijd worden om te beginnen met ovulatietesten. Ik heb alleen geen idee hoeveel er in een verpakking zit, wanneer je moet testen... en als je test positief is ben je dan niet nét te laat om dan nog te gaan klussen?

Mijn vruchtbare dagen zijn rond de 23e.

Liefs, Pluus
12 antwoorden en 24552849x bekeken
kruimel - schreef op 11-01 om 09:30
Heee Pluus!

De ovu testen die ik heb gebruikt zyn die van kruitvat, zitten 7 stuks in.

als je test positief is, springt je ei ik geloof binnen komende 24 - 48 uur..

in de bijsluiter staat op welke dag je het beste kunt beginnen met testen, want het is natuurlijk afhankelijk van de lengte van je cyclus.

Als je 2x op een dag test, mis je je LH piek zeker niet, maar dat word weer een duurder grapje dus ik zou beginnen met 1x per dag (niet met ochtend urine!).

Oohja en ook zeker niet te veel drinken vooraf..

En het kan zyn dat de ovu test áltijd een (licht) teststreepje aangeeft, dat wil niet persé zeggen dat je ei er ook daadwerkelijk aan zit te komen. De meeste mensen hebben altijd wel een beetje LH in hun urine.

Ik bewaar ze en schrijf de datum erop, zo dat je kunt zien dat ze donkerder worden.. in de bijsluiter staat trouwens dat je ze niet mag vergelijken en meteen weg moet gooien..

succes!

x
123aap123 - schreef op 11-01 om 09:42
Heej pluus

Ik heb die van zwanger en kids gebruikt. Die gaven duidelijk aan dat mij ei er aan kwam... DIe zijn helemaal niet duur en te bestellen op hun site zelf. Als je een pakketje koopt met meerdere stuks krijg je er ook 3 zw testen bij.

IK heb ze vaker gebruikt van kruidvat en zo als kruimel ook verteld, die slaan al snel iets of wat donker uit.. dat was bij mij zelfs in de periode dat ik helemaal geen eisprongen had.
Dus ben ik ook iets minder over te spreken.

Een ovulatie test is wel pas echt positief als de streep even donker is of donkerder. Zo heb ik me ook vaker vergist als er een streeepje stond dat ik toen al dacht dat ze positief waren.
Op mij profiel staan fototjes. Eventueel als je wilt kijken

Succes!
Pluus - schreef op 11-01 om 15:17
Oke thanks ladies ik zal het maandag eens gaan kopen  
Dan hoop ik toch echt dat het wel z'n werk doet hihi.
kruimel - schreef op 11-01 om 16:30
Hoop t ook voor je meis..
Succes xx
Carpe Diem (Gast) - schreef op 12-01 om 18:07
Ik koop ze bij www.sensitest.nl. Het zijn dipsticks, bij mij geven ze het duidelijk aan. 

Succes!!!
wens1985 - schreef op 26-01 om 21:25
Hoi hoi,

Wij hebben eerst de dipsticks van sensitest gebruikt, maar die vond ik niet fijn. Het was heel wisselend hoe donker de verkleuring was tijdens een eisprong.
Nu gebruiken we de bovengenoemde kruidvatsticks. Prima, elke maand even donker, dus heel duidelijk.

Nog een tip die ik hierboven niet lees: soms heb je twee even donkere dagen achter elkaar, dat hoor ik vaker.

Wij testen al een tijdje, en ik had afgelopen maand bedacht dat ik een keertje zonder ovulatietest wilde doen, maar daar werd ik heeeeel onrustig van. Komende maand dus maar weer met, tenzij het niet nodig is natuurlijk. Succes!
Annemiek - schreef op 16-03 om 10:26
Ik gebruik voor het eerst elke dag ovutesten vanaf dag 1 van cyclus.. heb hele onregelmatige cyclus en dan mn ei op dag 25 en dan weer op 13 dus test nu gewoon elke dag. Ik gebruik de testen van 123ovulatietesten.nl erg goedkoop, snelle levering , en ze zijn makkelijk in te plakken omdat het alleen een klein teststaafje is (heb een soort overzichtje gemaakt in excel waarbij ik elke dag zon stokje kan opplakken, mn temp kan invullen en cervixslijm kan beschrijven.. ) was voor 30 testen +v6 zwangerschapstesten maar 11 euro :-)
Annemiek - schreef op 16-03 om 10:27
Oh en niet testen nadat je wakker bent..dan kun je vals positief testen! Rond 12 uur smiddags schijnt beste moment te zijn.
wens1985 - schreef op 16-03 om 17:11
Ja, rond 12 uur is het beste, maar met een kantoorbaan niet haalbaar. Ik deed de test als ik uit m'n werk kwam. Ik ben trouwens de maand dat ik geen test gebruikte zwanger geraakt. Ik werd er wel heel gespannen van, dus vond het niet fijn. Ik ben nu tien weken.

Groet, Wens
Shana (Gast) - schreef op 23-07 om 19:27
Positief? 
????????
Shana (Gast) - schreef op 23-07 om 19:29
positief? 
????
Baby2020 (Gast) - schreef op 30-07 om 11:56
Ik heb sensitest gebruikt, besteld via bol.com. Goed de bijsluiter lezen en ik ben erg te spreken over deze ovulatietesten.
Na 9 rondes wilde ik in ronde 10 ook meer inzicht en heb toen de ovulatie testen gebruikt. Waarschijnlijk is het toeval maar in ronde 10 ben ik zwanger geworden, inmiddels een prille 5 wk zwanger. Spannend allemaalt :-).
Ik wens jou ook veel geluk.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Iemand ervaring met ovulatietesten?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan