Goede ervaringen na HSG - Zwanger worden forum

Lucky - schreef op 16-07 om 13:28
Hallo allemaal,

Ik krijg volgende maand een hsg.
Nu hoor ik daar goede dingen over.
Zijn er nog dames hier met mooie verhalen na hsg.
En hoe lang duurde het voor je zwanger bent geraakt??

Ik hoor het graag van jullie 
13 antwoorden en 16862678x bekeken
Daydreamer - schreef op 22-07 om 00:39
Ik heb ook een hsg gehad en daaruit bleek dat 1 eileider verstopt/verdikt is waardoor ze de druk aardig moesten op voeren..dat was heel pijnlijk,nu krijg ik in augustus een kijk operatie en gaan ze proberen of ze me eileider weer open kunnen krijgen dus kan je helaas niks vertellen over of je er gelijk zwanger van wordt. Succes
Rosanne (Gast) - schreef op 22-07 om 08:24
Inmiddels ben ik (na 3,5 jaar en 3x iui) 20 weken zwanger na een hsg! 

Ik had tijdens mijn ovulaties altijd al het gevoel dat er wat zat, het was altijd pijnlijk. Vandaar in overleg met de gyn dit onderzoek laten doen. Tijdens het (voor mij heel pijnlijke) onderzoek leek 1 eileider dicht te zitten, maar voor de geplande kijkoperatie bleek ik gelukkig zwanger. 

Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van de oorzaak of dit gaat helpen. Er is pas geleden een Australisch onderzoek uitgekomen (ook in de krant) waarin ook staat dat hsg op oliebasis inderdaad succes kan hebben. 

Het is uiteindelijk een onderzoek om diagnose te stellen en geen behandeling (waarschijnlijk omdat zwanger worden na hsg toch niet vaak gebeurt). Hopelijk heeft het ook nut bij jou!

Sterkte! 
Daydreamer - schreef op 22-07 om 14:47
" Inmiddels ben ik (na 3,5 jaar en 3x iui) 20 weken zwanger na een hsg! 

Ik had tijdens mijn ovulaties altijd al het gevoel dat er wat zat, het was altijd pijnlijk. Vandaar in overleg met de gyn dit onderzoek laten doen. Tijdens het (voor mij heel pijnlijke) onderzoek leek 1 eileider dicht te zitten, maar voor de geplande kijkoperatie bleek ik gelukkig zwanger. 

Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van de oorzaak of dit gaat helpen. Er is pas geleden een Australisch onderzoek uitgekomen (ook in de krant) waarin ook staat dat hsg op oliebasis inderdaad succes kan hebben. 

Het is uiteindelijk een onderzoek om diagnose te stellen en geen behandeling (waarschijnlijk omdat zwanger worden na hsg toch niet vaak gebeurt). Hopelijk heeft het ook nut bij jou!

Sterkte!  "
Rosanne

Dankjewel, en klopt die schuim echo heb ik ook gehad daar voel je echt niets van in vergelijking met hsg
Rosanne (Gast) - schreef op 22-07 om 08:32
Ha lucky, 
Ik zie in je profiel dat je helaas al veel ervaring hebt in de mmm
Wat is de reden nu van de hsg? Is er hoop dat de baarmoeder 'schoongespoten' wordt? 
Lucky - schreef op 22-07 om 09:52
Bedankt voor de reactie dames.

Daydreamer wens jou veel succes en hopelijk voor jou snel een zwangerschap.

Rosanna gefeliciteerd met je zwangerschap.
Ik heb ook zelf het gevoel dat er toch iets is wat zwangerschap tegenhoud.
5x iui en niets en met ivf mooi bevruchte eitjes van top kwaliteit en dat vind ik echt apart.
Terwijl bij iui echt alles ook goede kwaliteit was.
Dus dat zet je aan het denken en voor wij aan laatste ivf beginnen wil ik dus kijken of hsg werkt zodat ik ook voor mijn gevoel er alles aan heb gedaan.
Heb meerdere mensen die net na of maand na hsg zwanger waren.
Heb van Vumc Amsterdam onderzoek met olie hsg gelezen en geloof wel dat hsg effect heeft op zwangerschap.

Dus baad het niet dan schaad het niet!
rosanne (Gast) - schreef op 24-07 om 09:08
hierbij het onderzoek over doorspuiten van baarmoeder/ eileiders:
https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/contrastvloeistof-met-olie-bevordert-vruchtbaarheid.htm
Lizzy1985 - schreef op 28-08 om 11:11
Hoi lucky,
Hier even een positief verhaal na HSG. Hoe ging je HSG? Ik vond het niet echt een prettig onderzoek, maar gelukkig duurt het niet lang. Bij mij liep 1 eileider goed door en de andere uiteindelijk ook (na een extra foto, 2 uur later). Wij waren al bijna 2 jaar bezig en ben 2 maanden na de HSG zwanger geworden. Een week geleden een positieve test in handen. Mijn gyn zei idd dat ze het contrastvloeistof op basis van olie gebruiken tijdens de HSG en dit de vruchtbaarheid bevordert. 
Succes! Groetjes, Lizzy  
Lucky - schreef op 29-08 om 07:48
Hoi Lizzy,
Allereerst gefeliciteerd 

Bij mij is alles goed gegaan al liep rechts niet meteen door maar na paar minuten wel.
Het doorspuiten zelf doet geen pijn maar de eendebek en vastpakken van je baarmoedermond is niet fijn.
Omdat ik tegen ovulatie aan zat bij hsg was mijn cyclus van slag en geen eisprong meer gehad en 7 dagen na hsg al ongesteld.
Nu weer tegen ovulatie dus we zullen zien.
Charlie (Gast) - schreef op 20-10 om 10:55
Hi dames,
Ik heb 3 weken geleden een HSG onderzoek gehad. Was vrij pijnlijk omdat 1 eileider dicht zat. Hebben ze wel open gespoten en verder blijkt alles ok. Vriend en ik hebben nu een akkoord voor IUI, maar vanwege COVID is het lastig te bepalen wanneer wij aan de beurt zijn. Ondertussen thuis toch nog zelf zitten klussen en ben ondertussen 2 dagen over tijd. Durf nog geen zwangerschaps test te doen, wil nog een paar daagjes wachten, maar wie weet....
Het valt mij op dat sommige vrouwen pas een HSG onderzoek krijgen nadat ze een IUI of IVF traject ingegaan zijn. Waarom is dat?
Voor alle dames die zwanger zijn, gefeliciteerd!
En voor de dames die proberen, heel veel succes!
Kelly (Gast) - schreef op 08-12 om 14:47
Ik heb donderdag een positieve hsg gehad en morgen is waarschijnlijk mn vruchtbare dag voor iui behandeling. De arts vindt echter dat ik deze cyclus moet overslaan, omdat er wellicht nog vloeistof van hsg in mn lichaam zit en onbekend is wat dit voor effect dit op een eventuele zwangerschap kan hebben. Voor mij dus nog 4 weken extra wachten. Had het liever gelijk morgen gewild, maar zijn uitleg begrijp ik ook wel. 
Bvc (Gast) - schreef op 19-01 om 00:33
Ik heb vandaag het HSG onderzoek gehad. Uurtje van te voren 2x naproxen genomen, uiteindelijk voelde ik het wel, enkel het vastpakken van de baarmoeder. Eileiders liepen mooi door, maar er was ook geen verwachting dat daar iets mis zou zijn. Per persoon erg verschillend denk ik, ik vond het verwijderen van een spiraal namelijk ook geen pretje (en deze heeft maar een maandje gezeten). Nog wel gebloed daarna en wat krampen, maar niet anders als mijn menstruatie. Hou het doel in je hoofd ????
Joyce (Gast) - schreef op 10-02 om 10:45
Hoi , morgen ben ik aan de beurt voor het hsg onderzoek , ik heb het al zo vaak uitgesteld omdat ik zo bang ben ervoor , maar na 6 cyclussen met Puregon en pregnyl en utrogestantabletten en een zwangerschap uit blijft ,( ben begonnen met dit traject omdat me lf veel te kort was en me baarmoederslijmvlies niet opbouwde ) rest me niks anders dan het te ondergaan . Gelukkig moet ik eerst op de poli komen om me baarmoedermond te verdoven (uitzondering), heeft iemand dit al eens eerder gehad ?
Ik heb er zoveel over gelezen ik me zelf helemaal gek gemaakt heb , maar ik denk er iets niet goed is met eierstok want ik heb altijd mega veel pijn met eisprong alsof het blijft hangen 
Joyce (Gast) - schreef op 11-02 om 19:45
Ik schrijf dit omdat ik hoop als er nog meiden zijn die dit moeten ondergaan dit lezen . 
Zoals ik al geschreven had kreeg ik baarmoedermond verdoving omdat ik zo bang was voor het plaatsen van Slangentje met ballon ik moest hoesten op het moment dat ze deden prikken ik voelde ze wel maar pijn deed het niet uur van te voren een oxazepam in genomen om te kalmeren met een ibuprofen en 2 paracetamol op verzoek van de verloskundige 
Vanuit daar door gelopen naar de radiologie kleed me uit en ga op de tafel liggen 
Eenden bek erin Ik heb het plaatsen van slangetje maar minimaal gevoeld beetje een krampje.
Helemaal geen klem aan de pas gekomen dus wordt ook niet bij iedereen gedaan .ik mocht me strekken en eenden bek ging eruit 
Ze zei nog ben je er klaar voor ik ga de vloeistof nu laten lopen , ik voelde een hele rare kramp die aan hield en ademende rustig door totdat ik niet meer kon , en zei stop ze stopte en legde me uit ze de druk een beetje moest op voeren want linker eierstok liep niet door , dus het begon op nieuw ik dacht een moment nou nu is het klaar riep stop . 
Ze zei oké we stoppen alles eruit en klaar was ik .linker eierstok zit helemaal dicht rechts was mooi open . 
Moest thuis meteen pregnyl zetten want me eitje was al 1.8 aan de rechterkant. 
De kant die dicht zit heb ik vanaf augustus 2020 geen eisprong gehad 
Bloedonderzoek was ook niet zo heel positief op mijn leeftijd waren de reserves aan de lage kant . Over 2 weken mocht ik niet zwanger raken dit keer bespreken we hoe we verder gaan 
Maar meiden maak jullie niet druk iedereen die negatief schrijft willen van zich afschrijven , het is zeker te doen en het is echt zo gepiept geen zorgen allemaal veel Liefs 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Goede ervaringen na HSG' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan