Mola zwangerschap - Zwanger worden forum

liesje - schreef op 13-08 om 15:32
Hoi allemaal,

Ik heb zelf heel recentelijk een Mola zwangerschap gehad. Het is vrij zeldzaam, 1 op de 2000 vrouwen overkomt dit, maar ik merk dat er op dit forum vrijwel niets over te vinden is. Ik heb internet afgespeurd en weet intussen het nodige er vanaf, maar ik ben toch benieuwd of er nog meer dames zijn die deze ervaring (helaas) met mij delen?

In het kort over wat het is:
Bij een mola zwangerschap is de bevruchting niet goed verlopen. Het embryo heeft geen kans van overleven, maar de placenta (die ook uit het bevruchte eitje wordt gevormd) blijft doorgroeien. De placentacellen maken het zwangerschapshormoon aan en laten je lichaam dus denken dat je zwanger bent.
De behandeling is curettage om daarna maanden op controle te blijven. De controle houdt in eerste instantie in dat je iedere week moet bloed prikken om je hcg (zwangerschapshormoon) te bepalen. Deze moet dalen en onder de waarde van 5 terecht komen. Wanneer het onder de 5 is moet je voor minstens 4 maanden langen elke maand weer geprikt en gecontroleerd worden of deze waarde stabiel blijft.
Het gevaar zit m in dat er nog verkeerde placentacellen na curettage in je lichaam zijn achtergebleven die opnieuw gaan groeien (het zijn woekerende cellen). Als deze cellen namelijk in je lichaam blijven in grote getallen, dan kunnen ze in je bloed terecht komen en ook in je andere organen gaat zitten waar ze zich kunnen vormen tot 'kwaadaardige aandoeningen'. Als ze bij de controles zien dat je hcg weer zou gaan stijgen krijg je zelfs een behandeling met een chemokuur (dit komt voor bij 15% van alle gevallen).

Puntje bij paaltje, ik moet voorlopig mijn kinderwens opzij zetten en nog een paar maanden wachten voordat ik überhaupt weer mag denken aan zwanger worden. Dus weer terug aan de anticonceptie en voorlopig wekelijks prikken op hcg. Nu gaat mijn hcg waarde de goede kant op. Vorige week een waarde van 27, deze week een waarde van 15, dus daar erg blij mee! (als het mis is zit je al snel over de 1.000 of zelfs 10.000 - 100.000)

Psyschisch vind ik het erg zwaar, het medische verhaal heb ik niet eens zoveel moeite mee, maar weer uitstellen van de kinderwens na al dik 1,5 jaar proberen valt me zwaar. Met name omdat ik uit mezelf geen eisprong heb en dus fsh (hormoon) injecties moet zetten om een mooie eisprong te hebben.
Ik ben erg benieuwd wat de ervaringen van andere dames zijn die een mola zwangerschap hebben doorgemaakt of iemand van dichtbij kennen die dit heeft meegemaakt.

Knuf van Liesje
199 antwoorden en 13755729x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 14-08 om 13:57
Dag lies,


Ik heb zelf geen ervaring met een mola zwangerschap. Maar wil je hiermee toch even een hart onder de riem steken.
De dag komt wel...

Veel succes!
liesje - schreef op 15-08 om 07:22
Dankjewel
Jeanie (Gast) - schreef op 27-10 om 20:27
Hoi Liesje
Ik heb in juli ook een mola zwangerschap gehad. Gelukkig waren de HCG waardes begin september alweer op 0. Nu het maandelijks prikken en het lange wachten. Het wachten vind ik het ergst van alles. 
Neem aan dat jouw waardes ondertussen ook de nul hebben bereikt? Ik ken niemand die een molazwangerschap heeft gehad. Sterkte ermee!
liesje - schreef op 27-10 om 20:53
Hi jeanie, klinkt raar, maar goed om eindelijk eens iemand te vinden die het ook mee heeft gemaakt.
Hopelijk gaat het nu goed met je!

Mijn waardes waren eind augustus in orde (jee!) en half september kreeg ik groen licht om weer door te gaan met de Zwangerschapswens.

Wanneer je een partiële mola hebt mag je gelijk weer zwanger worden. Bij een complete mola moet je helaas langer onder controle blijven.
Mijn artsen haalde dat zelf ook door elkaar, maar gelukkig jaar ik zelf nl richtlijnen bij molazwangerschap gevonden waar zij kennelijk ook hun eigen procedures op baseerden.

Ze wilde mij dus in eerste instantie ook lang onder controle houden, maar dat bleek helemaal niet nodig.

Weet je of jij een partiële of complete mola had?
Mocht je de richtlijnen zelf willen lezen: http://www.oncoline.nl/molazwangerschap

Bij het menu links in 'follow up' en dan 'medisch technisch' staat heel interessante info.

liesje - schreef op 27-10 om 20:57
Het wachten vond ik trouwens ook verschrikkelijk... Dat medische, dat had ik wel vertrouwen in dat het goed zou komen. Maar zo lang uitstellen van je wens... Dat hakte er flink in bij mij. Ik heb een enorme dip gehad. Het ging echt pas beter met mij toen mijn bloed in orde was en er uitzicht kwam op daadwerkelijk weer verder gaan met de Zwangerschapswens.
Jeanie (Gast) - schreef op 28-10 om 06:44
Jij had dus een partiële mola? Dan mag je het idd snel weer proberen. Fijn dat dat in jou geval zo is. En helemaal fijn dat je er nu dus weer voor mag gaan! Hoop dat je snel zwanger bent. 

Ik had een complete mola dus ik moet een half jaar maandelijks prikken en wachten. Ken de site van oncoline al maar evengoed bedankt voor de tip! 
Ik vind het wachten ook het ergste van alles. Medisch komt het vast wel goed en hoop echt volgend jaar weer zwanger te mogen zijn! 
Heb ook Belgische richtlijnen bekeken. Daar staat in dat je bij een complete mola en je HCG binnen 8 weken een normaalwaarde heeft dat je dan een half jaar vanaf de curettage mag rekenen. Dat zou in mijn geval toch 7 weken eerder zijn.
liesje - schreef op 28-10 om 08:03
Oh nog vervelender dat je een complete mola had!
Een half jaar vanaf curettage dus? Elke week dat je eerder mag beginnen is er 1!
Ik vond het wel een eng idee dat je nog te maken kan hebben met een persisterende trofoblast, oftewel dat je dan aan de chemo zou moeten. Ik voel me gelukkig dat dat niet het geval is. Bij jou ziet dat er gelukkig ook goed uit!
Nu de controles uitzitten en 2016 wordt gewoon jouw (en mijn) jaar !
Jeanie (Gast) - schreef op 28-10 om 20:25
Ik vond het ook elke week weer spannend of het weer (genoeg) gedaald was. Was erg bang dat ik aan de chemo zou moeten. Gelukkig is mij dat bespaard gebleven. Ga er maar van het positieve uit en dat 2016 maar een top jaar mag worden! 
Succes en sterkte ermee!
Loes (Gast) - schreef op 28-12 om 15:28
hoi jeanie en liesje,

Ook ik heb recent een complete Mola zwangerschap gehad. Medio juni was ik zwanger, in augustus een miskraam nadat de eerste echo niet goed bleek te zijn (8 wkn). Ze hebben toen niet gezien dat het om een mola zwangerschap ging, omdat mijn lichaam zich medio sept nog zwanger voelde zijn we terug gegaan naar het ziekenhuis. Daar bleek het helemaal niet goed te zijn, m'n hcg bleek nog 31.000, een curretage volgde en na slopende 2 weken volgde de uitslag van een complete mola. 
Extra verdrietig is dat we al 2,5 jaar probeerden zwanger te worden. 
Mijn hcg is gelukkig in 7 weken gedaald naar 1,5. Gelukkig dus geen chemo. Maar het heeft er allemaal behoorlijk in gehakt, zo veel verdriet, onzekerheden, angst of het ooit goed komt etc. 
Was het voor jullie je eerste zwangerschap? Ik merk dat ik behoefte heb om met lotgenoten dit te delen, vandaar mijn reactie! 
Jeanie, moet jij nog elke 4 wkn bloed prikken? 
Groetjes Loes
Jeanie (Gast) - schreef op 28-12 om 16:07
Hoi Loes, 

wat vreselijk balen dat je ook een complete molazwangerschap heb. En wat ontzettend balen dat jullie al een tijd bezig waren  en dat dit dan het resultaat is. Vind het echt erg voor jullie.
Herken je gevoelens helemaal, onzeker, verdriet, spannend of het HCG wel daalt. Wat fijn dat het bij jou ook zo snel is gedaald. Mijn grootste angst was echt de chemo. 
Ben vooral het wachten echt helemaal zat!!! Moet nog elke maand bloedprikken. Ben vandaag geweest en dan nog eind januari en eind februari en dan is het klaar. Heb al een zoontje van 2 waardoor de tijd wel heel snel gaat.
Heb ook heel veel gegoogled naar Mola en lotgenoten maar gelukkig zijn er niet zoveel lotgenoten maar het zou wel fijn zijn om het echt met iemand te delen. Kan heel veel delen met mijn vriend en vriendinnen maar zij voelen niet wat ik voel. 

Hoe vaak moet jij nog prikken en heb je ook een half jaar wachttijd gekregen? 

In Nederland is de wachttijd een half jaar nadat het 3 x lager dan 5 (volgens mij) is. Heb de "officiële molasite" in België gevonden en daar staat dus als het HCG binnen 8 weken 2x normale waarde heeft je een half jaar vanaf curetage rekenen. Zou voor mij dus half januari inhouden. 

Heel veel sterkte ermee en als je nog vragen hebt beantwoord ik ze graag!
liesje - schreef op 28-12 om 16:14
Hoi loes, gatver wat naar dat jou het ook moest gebeuren. Fijn dat het hcg zo snel zo snel daalt! Het wachten vond ik ook het ergste.
In het geval van een complete mola mag je in NL (ik weet niet hoe dat in België is) een jaar lang niet zwanger worden.

Ik had het 'geluk' een partiële mola te hebben. Exact een half jaar later, in oktober mochten wij het weer proberen en tot mijn vreugde ben ik nu intussen al 11 weken zwanger.

Het wachten is verschrikkelijk (de mola was ook mijn eerste zwangerschap), maar hou vol meid, er komt een tijd dat je weer mag proberen en met dat feit alleen ga je al zo gelukkig zijn! Nooit gedacht dat ik blij zou zijn dat is weer hormonen mocht spuiten om weer proberen zwanger te worden (ik zat idd ook in die mmm).

Je kan hier altijd je ei kwijt en mij ook een persoonlijk berichtje sturen! Niks is zo lastig om je kinderwens on de halt te zetten.... sterkte meis!
Jeanie (Gast) - schreef op 28-12 om 17:10
Als je op oncoline kijkt staat er dat je bij een complete molazwangerschap een half jaar na normalisatie van het HCG weer zwanger mag worden. Dat zei mijn gynaecoloog ook. 
En bij een partiële mola mag je weer zwanger worden zodra het HCG normaal is. 
Bij jou dus anders Liesje?
Jeanie (Gast) - schreef op 28-12 om 17:11
Zie nu dat je zwanger bent! Wat ontzettend leuk fijn! Gefeliciteerd en geniet ervan!
liesje - schreef op 28-12 om 18:13
Ah ok, ik dacht en heel jaar! Iets korter dan, dat is fijn.
Maar idd betrouwbare info kan je vinden op oncoline loes!

Dankje jeanie. Hopelijk mag het voor jullie ook snel raak zijn als jullie weer groen licht hebben! Bij mij was het in een keer raak! gelukkig word je niet verminderd vruchtbaar . Hopelijk geeft het jullie een beetje moed om nog vol te houden!
Loes (Gast) - schreef op 29-12 om 01:18
Mijn grootste angst was ook een niet dalend hcg (godzijdank lijkt dat voorlopig goed te gaan) en het lange wachten....vreselijk. De tijd gaat intussen maar door. Ik was 29 toen ik probeerde zwanger te worden en volgend jaar word ik 33.  
Ik heb uiteraard ook alle pagina's op internet over mola opgezocht  Overigens, de belangrijkste zaken wil ik daarnaast echt van mijn arts horen. De wachttijd is inderdaad een half jaar bij complete mola. 
Ik weet nog niet wanneer dat half jaar eindigt, volgens mij houden ze het nu op april. Aanstaande dinsdag moet ik weer bloed prikken en heb ik een gesprek met de arts. Op dit moment zit ik nog in het buitenland, we hebben 3 maanden onbetaald verlof op genomen na alle ellende. Een maand na de curretage zat ik in het vliegtuig, waardoor ik verschillende ziekenhuizen in azie heb bezocht om bloed te prikken. Dat is gelukkig allemaal gelukt, aanvankelijk mocht ik namelijk niet weg. 5 dagen voor vertrek hoorden we pas de definitieve diagnose (na een second opinion in het Erasmus, artsen konden een aantal zaken niet verklaren). 
Afgelopen periode heeft me heel erg goed gedaan. 
Fijn om te lezen dat jij jeanie er al bijna bent!! Super. En jij liesje weer zwanger, gefeliciteerd!! 
Welk ziekenhuis ben je onder behandeling jeanie? En is jouw bloed ook steeds naar Nijmegen gestuurd?
Loes (Gast) - schreef op 29-12 om 01:29
trouwens liesje, wat fijn om te lezen dat het bij jullie in een keer raak was na de wachtperiode!! Zeker omdat jullie dus ook al 1,5 jaar bezig waren en met hormoon injecties. Wachten is gewoon tergend. 
Altijd fijn ook voor een ander hoopvolle verhalen. 
En jeanie, grappig om te lezen dat ook jij hebt gezocht naar hoopgevende berichten die de wachttijd kunnen verkorten. Heb ik ook gedaan  Ik wil dinsdag de wachttijd gaan bespreken in het licht van een snel dalend hcg en wat de risico's zijn om eerder te beginnen. Ben benieuwd.
liesje - schreef op 29-12 om 06:28
Dankjewel!
Ik was onder behandeling bij het erasmus MC. Ik merkte wel dat het niet hele ervaren artsen waren ivm de mola. Maar ook zij hebben contacten met een arts die op mola zwangerschap gepromoveerd is (erasmus gepromoveerd) en stuurden bloed naar Nijmegen op. Het Radboud in Nijmegen is idd hèt expertisecentrum van de mola's.

Toen ik weer zwanger werd heb ik trouwens wel bijna iedere dag bloedverlies gehad tot aan de 9e week. Daarom was ik eerst erg bang dat het weer mogelijk een mola was. Het waren voor mij dezelfde symptomen... Gelukkig bleek dat niet het geval.

Bij mij was toen ik pas achteraf duidelijk dat het om een mola ging. Eerst zwanger, toen werd duidelijk dat het niet goed was. Op 9,5 week miskraam door pillen. Bij controle bleek ik niet schoon, toen (4 weken na mk) curettage en die uitslag vd patholoog anatoom was partiële mola. Zolang niet snappen wat er aan de hand was.... Iedere keer hopen dat je 'nu dan weer verder mocht met je wens' en dus iedere keer uit moeten stellen.

Ik (en jeanie ook) snap heel goed hoor zwaar dat is.
Loes (Gast) - schreef op 29-12 om 09:09
Dank voor je steun en verder zo herkenbaar! Ook ik had een miskraam middels pillen en 6 weken daarna bleek er veel in mijn baarmoeder aanwezig te zijn wat er niet hoorde dus ook toen pas een curretage. Heb dit verhaal van jou en mij overigens nooit eerder gehoord, ik lees alleen maar verhalen dat ze een mola op de echo zien. Waarna er een curretage volgt. Niet weken na de miskraam nog eens een curretage. Voelde daardoor alsof ik maanden zwanger ben geweest, door het hoge hcg gehalte al die tijd. 

Wanneer kreeg je nu je eerste echo met je zwangerschap? Zag je toen gelijk een kloppend hartje?
Jeanie (Gast) - schreef op 29-12 om 09:20
Snap dat je naar het buitenland ben gegaan om je zinnen te verzetten Loes. Is niet niks allemaal! 
En ook de onzekerheid tot ze weten wat het is en de hoop dat het toch maar een "gewone" miskraam is zodat je zsm weer verder kan. 
Welk ziekenhuis liep je in eerste instantie? 
Het wachten is gewoon zoiets irritants, tijd kan niet snel genoeg gaan en vooral dat het dan weer spannend is of het gelijk weer lukt! 

Wat balen dat Liesje dat je de eerste 9 weken bloedverlies heb gehad, wat zullen het spannende weken voor je zijn geweest! Gelukkig is het bij jullie gelijk weer gelukt en kun je nu genieten van het zwanger zijn. 

Ik had al bloedingen voor 6 weken(juni) maar omdat wij toen op vakantie gingen kon ik pas met 7 weken op de echo(eind juni). Verloskundige zag miskraam en moest de week erop terugkomen. Die verloskundige dacht wel gelijk aan mola ook omdat ik alle zwangerschapskenmerken had en vooral erg misselijk was. Gelijk doorgestuurd naar de gynaecoloog, die twijfelde maar dacht van niet dus kreeg vaginale tabletten om het op te wekken, kwam niet op gang maar zwangerschapskenmerken verdwenen wel langzaam. Moest 2 weken daarna(10 juli) terugkomen en andere gynaecoloog twijfelde of het toch geen (partiële) mola was, daarna gecurreteerd onder narcose(13 juli). Twee weken (hele lange weken) daarna de diagnose complete mola(31 juli). Mijn eerst gemeten waarde uit Nijmegen was 1800. Dit was op 10 juli voor het eerst geprikt. Ik loop in het Westfries gasthuis in Hoorn en ze sturen alles op naar Nijmegen. 

Hopelijk heb je volgende week een goed gesprek met de gynaecoloog Loes. 

En idd we weten heel goed dat het zwaar is!
liesje - schreef op 29-12 om 09:30
Ik denk dat het gebrek aan ervaring bij de artsen ook een rol speelt helaas.
Fijn trouwens dat je gewoon toch naar Azië kon!
Ik heb mij ook lang zwanger gevoeld,  veel pijn in de borsten en veel last van de emoties doordeweeks hormonen. Ik heb achteraf Gezegd ook tegen het depressieve aangezeten. 
Pas toen ik dat ook van mezelf zag is het eigenlijk beter gegaan.

Doordat ik in week 5 weer ging bloeden kreeg ik een echo op 5w2d (anders was 7 weken de planning). Op 5w2d was er een klein vruchtzakje met dooierzakje te zien. Ik was er van overtuigd dat het allemaal mis was (hormonen) en heb me nogal hysterisch gedragen die week. Toen ik op 6w2d terug mocht komen voor controle zag ik tot mijn verbazing een 3mm embryo met goed kloppend hartje! 
Vanaf dat moment besloten om te kalmeren en het allemaal af te wachten. Pas vanaf een week of 8 kreeg ik wat meer vertrouwen in mijn lichaam.
Intussen alweer 11 weken ver en het vertrouwen is er helemaal! Maar die roze wolk kan inzet compleet op kruipen vanwege de medische geschiedenis. Dat blijft moeilijk. Maar genieten doe ik intussen wel

Volgens mij schreef je dat je intussen met je hcg onder de 5 was. Dan kan je iig over naar maandelijks prikken ipv wekelijks. Dat scheelt al
Loes (Gast) - schreef op 29-12 om 12:33
ik liep in het havenziekenhuis in Rotterdam en nu dus in het Erasmus, bij een vrouwelijke gynaecoloog die gespecialiseerd is in mola zwangerschappen. 
Op 16 sept was m'n hcg 31.000 en het eerste hcg van het bloed wat naar Nijmegen is gegaan op 6 okt. was 13. 
Dat is echt mega snel gedaald dus. Al is de uitslag in Nijmegen steeds behoorlijk wat lager dan in het Erasmus. 

Mijn curretage was op 18 september, arts dacht toen aan een persisterende trofoblast, vervolgens kwam het lab van het havenziekenhuis met de diagnose complete mola maar de arts had hier twijfels over omdat het beeld van de echo en mijn lichamelijke kenmerken (de echo zag er niet zo uit, 31.000 was een redelijk laag hcg voor complete mola, en ik ben geen dag misselijk geweest), dus toen opnieuw pathologisch onderzoek in het Erasmus en 15 oktober hadden we pas de definitieve uitslag. Echt slopende weken wat jullie ook beschrijven. 
Het komt ooit goed, dat gevoel heb ik gelukkig wel! Ik ben nu een paar dagen minder online ivm reizen. Ik zal volgende week laten weten hoe het in het Erasmus was. 
Vind t toch fijn om even contact te hebben met lotgenoten. Iedereen is super lief, maar het is anders om het met mensen te delen die hetzelfde door maken! Dus thanks :-)
liesje - schreef op 29-12 om 15:33
Geniet van je reizen loes!

Trouwens, de hcg bepalingen van erasmus en Radboud verschillen onderling. Erasmus hanteert een waarde onder de 5 wanneer het bloed in hun eigen lab is gecontroleerd. Als ze de bloeduitslag van het Radboud aanhouden moet je onder de 1 terecht komen.
Dat verschil zit m volgens mij in de manier waarop het onderzoek wordt uitgevoerd. Het Radboud heeft een gestandaardiseerde methode waarvan ze de waardes kunnen gebruiken op de regressiecurve.

Laat je het idd even weten tzt? Ben benieuwd! Voor nu veel plezier met reizen!
Jeanie (Gast) - schreef op 05-01 om 13:45
Hoi Loes, ben even benieuwd hoe het bij de gynaecoloog was? Of moet je nog heen? Anders veel succes! 
Groetjes Jennifer
Loes (Gast) - schreef op 06-01 om 19:33
Hoi Jennifer en Liesje,

Wat  lief dat je er aan dacht Jennifer! Ben inderdaad gisteren naar het Erasmus geweest voor bloed prikken en een gesprek met de arts. 
Het was een fijn gesprek. Ze rekent vanaf 1 november nog een half jaar. Het HCG zat namelijk volgens de Nijmeegse meting rond 1 november op 2 (dit weten we niet zeker, omdat ik toen al in het buitenland zat). Dit zou dus betekenen dat we tot 1 mei moeten wachten. 
Ik heb gevraagd wat de risico's zijn van een zwangerschap voor deze datum, dit heeft ze me heel goed uit kunnen leggen: risico's op een nieuwe Mola bij een nieuwe zwangerschap zijn nu of na 1 mei even laag (1%). Daar zit dus niet het risico (dat was wel wat ik dacht). Het risico zit hem in het persisteren van de complete mola die we hebben gehad. En op het moment dat je nu opnieuw zwanger raakt, raakt men het zicht op het HCG verloop van de complete mola kwijt. Medisch willen ze dit liever niet. (want stel dat je zwanger raakt, dan zullen ze bij een van de maandelijkse metingen niet weten of je zwanger bent of dat de mola is gaan persisteren).
Maar toen ik vroeg hoe vaak het voor komt dat de complete mola nog persisteert (zeker bij zo'n positief verlopen daling van het HCG en een cyclus die bij mij al lang weer goed op gang is), dat antwoord was 'zelden'. Dat verwacht ze bij mij absoluut niet. 
Zoals ik het beoordeel zijn de risico's bij een zwangerschap voor 1 mei heel erg minimaal. Ga de info maar eens laten bezinken  
Later in de middag kwam ook de uitslag van het bloedprikken; wederom super positief!! Deze keer was het HCG niet meer meetbaar, de mola is dus helemaal weg (zo schreef de arts het in haar mailtje , klonk me als muziek in de oren  )
Hoe gaat het bij jullie? Voor jou Jennifer komt het einde van het wachten in zicht he? Zo fijn lijkt me!

Groetjes Loes
liesje - schreef op 06-01 om 20:03
Loes wat een fijn bericht!! Eindelijk een datum waar je je op kunt richten
Oh ik ben zo blij voor je
Die paar maanden... Aan de ene kant duurt het nog lang, maar aan de andere kant is er altijd een morgen en ben je weer een stap dichterbij

Had je trouwens ook dr Mulders?
Jeanie (Gast) - schreef op 06-01 om 20:23
Hoi Loes

Allereerst wat fijn dat het HCG weer goed is! Altijd weer een opluchting om dat te horen.

Wat een duidelijk en positief verhaal heeft jouw gynaecoloog! Ik kan mij voorstellen dat je het even goed laat bezinken. Moet je nog weer terugkomen bij haar? 
Voor jou dus nog 4 maanden wachttijd, de tijd kan je wel wegkijken natuurlijk! Zo iets frustrerends!

Ik moet nog 2 keer bloedprikken maar moet eerlijk zeggen dat ik het na deze maand wel geloof met het niet zwanger mogen worden vooral nu ik bovenstaand verhaal van jouw gynaecoloog lees. Bij mij is het HCG ook heel snel gedaald en de kans dat je gelijk zwanger wordt is ook klein. We zullen zien....

Gaat alles goed met je zwangerschap Liesje?
liesje - schreef op 06-01 om 20:49
Ik snap jullie gevoel helemaal in starten met de wens Ik wilde ook eigenwijs eerder beginnen, maar was ook afhankelijk van de voortplantingspoli in hetzelfde ziekenhuis (hormonen spuiten om zwanger te worden). Dus helaas kon ik niet eerder starten.
Ik was wel eigenwijs eerder met de pil gestopt omdat ik toch geloofde niet spontaan zwanger te worden.

Hier gaat het idd goed met de zwangerschap alweer 12 weken nu. De eerste weken gaan zo langzaam met al die spanning, maar tegelijk is het ook zo snel gegaan! Volgende week heb ik de uitslag vd combinatietest en de nekplooimeting, dus hopelijk dan ook alleen maar positieve berichten en dan kan ik echt gaan genieten! (de vermoeidheid lijkt nu ook iets af te nemen)
Loes (Gast) - schreef op 06-01 om 22:52
Mee eens Jennifer! Je hebt groot gelijk, gezien het verhaal van mijn gynaeceloog en het maar de vraag is hoe je snel je zwanger wordt. Ik geloof niet dat een mola na een half jaar nog persisteert, kan me dat gewoon niet voorstellen. 
Ook ik weet 1 ding zeker en dat is dat ik het 1 april al wel geloof met dat half jaar wachten....en misschien laat ik het voor die tijd al wel wat meer op zijn beloop....maar goed dat weet ik nog niet zeker. Wil in ieder geval februari het bloed prikken af wachten, zeker weten dat het hcg niet meer vindbaar is. 
Spannend Liesje, volgende week de uitslag van de nekplooimeting en combinatie test! Lijkt me erg irritant dat je destijds helemaal afhankelijk was van de hormoon spuiten en dus van het ziekenhuis. Godzijdank is het zo snel gegaan bij je! Laat het ook even weten als je wilt!
Jeanie (Gast) - schreef op 05-02 om 13:40
Hier even heel goed nieuws! Ik ben zwanger!!!
Ben nu 6 weken en paar dagen. Heb vandaag de eerste echo gehad, het is piepklein 6 mm ofzoiets maar er was een kloppend hartje te zien. De baarmoeder zag er goed uit en geen aanwijzingen op mola! 
Al hoewel het heel pril is ben ik wel heel blij dat er een kloppend hartje te zien is en er geen aanwijzingen zijn voor mola. 

Ik moest eigenlijk wachten tot begin maart! Maar zoals je ziet kan het dus ook eerder goed gaan! 

Hoe gaat het met jullie?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mola zwangerschap' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan