Wanneer naar de dokter

Je wilt zwanger worden maar het lukt niet. Wanneer neem je dan de stap om naar de dokter te gaan ?

Wanneer naar de dokter als het zwanger worden niet lukt

Over het algemeen wordt geadviseerd om pas na een jaar proberen contact op te nemen met een arts, gynaecoloog of vruchtbaarhiedsdokter. Dit geld vooral als je onder de 35 jaar bent. Als je ouder dan 35 jaar bent dan kun je al na een half jaar contact opnemen met de huisarts. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je er in die tijd alles aan hebt gedaan om zwanger te worden. Dus regelmatig vrijen en gezond leven.
Als je ouder bent dan 41 heb ik in heel veel gevallen geen recht meer op een vruchtbaarheidsbehandeling. Het is daarom belangeijk om op tijd een arts in te schakelen als je al ouder bent en toch kinderen wilt.

 

Reacties op 'Wanneer naar de dokter '

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan