Wanneer naar de dokter

Je wilt zwanger worden maar het lukt niet. Wanneer neem je dan de stap om naar de dokter te gaan ?

Wanneer naar de dokter als het zwanger worden niet lukt

Over het algemeen wordt geadviseerd om pas na een jaar proberen contact op te nemen met een arts, gynaecoloog of vruchtbaarhiedsdokter. Dit geld vooral als je onder de 35 jaar bent. Als je ouder dan 35 jaar bent dan kun je al na een half jaar contact opnemen met de huisarts. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je er in die tijd alles aan hebt gedaan om zwanger te worden. Dus regelmatig vrijen en gezond leven.
Als je ouder bent dan 41 heb ik in heel veel gevallen geen recht meer op een vruchtbaarheidsbehandeling. Het is daarom belangeijk om op tijd een arts in te schakelen als je al ouder bent en toch kinderen wilt.

 

Reacties op 'Wanneer naar de dokter '

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan