Wie is er ook al langere tijd bezig om zwanger te worden? - Vervolg - Zwanger worden forum

Poesh - schreef op 14-08 om 07:57
Welkom hier christie, al is het nooit echt leuk als je in dit topic moet schrijven, de droom zag er anders uit. Maar het is hier een gezellig groepje, dat verzacht alles en maakt alles draagelijk

Ik zie dat je naar iedereen zijn situatie vraagt, wel ik ben 23 jaar, ondertussen 1,5 jaar bezig, 3 keer miskraam rond 7 weken gehad. We hebben bloedafname gehad voor chromosoomafwijking en 22 aug heb ik hsg scan, normaal tegen dan ook alle uitslagen. Dus hier staan we even op pauze tot we de uitslagen hebben...
1632 antwoorden en 42718995x bekeken
chantieeeee - schreef op 14-08 om 08:02
Sophia, wat een verhaal zeg. had het in het topic mm ook gelezen maar blijf ervan onder de indruk. Blijft oneerlijk. Wel blij dat je je iets beter voelt. En misschien inderdaad wel lekker om weer te gaan werken. even denken aan andere dingen. Wel fijn dat je zon goede band met je moeder hebt. Is belangrijk dat je je verhaal kwijt kan! Ik hoop ook voor je dat je ms gauw komt. Dan is alles in ieder geval goed hersteld.

Christie, welkom hier!

liesseling, ben benieuwd of er bij jullie wat speelt. Hoop natuurlijk dat alles in orde is voor jullie maar het voelt een beetje dubbel he? ergens hoop je dat alles in orde is, aan de andere kant is het "fijn" want als er wel wat is heb je een reden waarom het zolang duurt en kunnen jullie eventueel hulp krijgen.  dat van je man herken ik wel. Mijne is ook van alles op laatste moment beslissen. Toen we op de eerste intake kwamen had ik me al volledig ingelezen mijn man wist nog van niks, bijvoorbeeld het verschil tussen iui ivf of icsi... Hij had geen idee
beetje maneigen denk ik

Net als, misschien ligt het aan mij maar ik heb mijn man maanden terug al gevraagt om zink en foliumzuur te nemen ivm zijn slechte kwaliteit zwemmers. Weet niet of het helpt maar baad het niet schaad het niet lijkt mij. potjes voor hem gehaald en deze potjes zitten bijna nog helemaal vol hij vergeet ze zegt ie dan.... ik kan daar (misschien overdreven) best pissig om worden. Denk ik moet straks allemaal hormonen spuiten hele cyclus door de war brengen en hij neemt niet eens zijn onschuldige pilletjes. Misschien heel oneerlijk dat ik dit denk hij kan er natuurlijk niks aan doen en wil hem geen schuldgevoel aan praten maar bij mij is er niks mis. wil het niet zo voelen maar irriteer me er echt mateloos aan. Ik wil gewoon de best mogelijke kwaliteit zwemmers
Christie (Gast) - schreef op 14-08 om 10:38
Hallo Allemaal,

Mijn verhalen vallen nog wel mee als ik het zo vergelijk met de rest.  

Echt al langer zwanger zijn en het dan verliezen dat lijkt  mij het ergst. Ik heb ergens de 'mazzel' gehad dat het voor mijn NOD er gewoon weer uit kwam. Ik testte bij de 2 vroege miskramen namelijk een week voor mijn NOD dik positief. 

Bij het eerste jaar dat het niet lukte zijn we ook naar het ziekenhuis geweest en daar kwam uit dat wij een slagings kans hebben van 46, nog wat % per maand om zwanger te worden. Dus zijn wij voor een jaar weer weggestuurd. 


Ik heb toen ook een HSG gehad en daar was alles super op. Het vloeistof liep vloeiend door mijn eileiders en dat is een goed teken, wel zagen zij een poliepje in mijn baarmoeder. Het zaad van mijn partner is 20 en dat was voldoende vond men. Voor het poliepje zou ik nog een GIS moeten krijgen en dat zou vandaag zijn. Het moet plaats vinden na je menstruatie en voor je eisprong, ik heb natuurlijk nog geen menstruatie dus voor mij gaat het feestje dan niet door. Vandaar dat ik dan voor een echo mag komen als ik nog niet ongi ben.

Chantie:

Ik herken je frustratie omtrent je partner, toen wij in het circuit van onderzoek zaten wilde ik ook niet dat mijn vent een drup alcohol dronk vanwege de testen en vooral het zaadkwaliteit. Namelijk in een kleiner ziekenhuis zijn wij eerder geweest en daar hebben we de eerste zaadtesten gehad. Daar hield hij nog nergens rekening mee, en toen was de conclusie: traag zaad. 
Toen zijn wij naar het AMC gestuurd en daar moesten alle testen weer opnieuw en toen heb ik hem (ja zeer streng!) verboden te drinken oid tijdens de onderzoeken. Zijn zaad niveau ging duidelijk omhoog naar: Voldoende en een hogere slagingkans.
Maar de frustratie is hoog tijdens die onderzoeken en het proces van zwanger worden. Ik zit alles te controleren en hem vol te proppen met gezonde voeding en keuzes. Als hij op een avond ( rond mijn ovulatie ) gezellig met vrienden bij ons een biertje of meer drinkt houd ik bij hoeveel hij drinkt, hij ziet dan gauw aan mijn pis hoofd dat ik het nu teveel vind en hij de kansen verkleint zo.

Chantie, jou voorbeeld van hormonen en dergelijke, dat deed ik ook bij hem toen we in het AMC belanden. Ik riep ook naar hem dat ik een veel zwaardere weg heb af te leggen ( door zijn zaad ) dan hij en dat het voor hem peanuts hoort te zijn om alleen wat gezonder te leven. 


Wat een spannende tijden weer voor iedereen.
Christie (Gast) - schreef op 14-08 om 10:45
PS: Inderdaad die droom om zwanger te worden valt een beetje zwaar als ik dan na ga hoe makkelijk het de allereerste keer op mijn 18e was. Ik was aan de pil, ik vergeet de pil voor een paar dagen omdat ik bij mijn vriend thuis sliep. Dat waren 3 nachten. Ik heb geen bloeding gehad oid. Een paar weken later kotsmisselijk een test gedaan en BAM nog binnen een minuut een dikke plus op mijn Clear blue test. Ik heb het toen weg laten halen omdat ik nog op school zat en ik graag een goede opleiding in mijn broekzak wilde hebben.Volgens de gynaecoloog was ik toen ruim 6 weken.

Vanaf toen eigenlijk altijd spijt gehad en zeker nu in deze tijden.
Eva - schreef op 14-08 om 13:45
Dankjewel Chant!

We kiezen inderdaad via kenmerken uit wie het gaat worden en dan wil ik heel erg graag dat mijn vriend mij thuis insemineert met het donorzaad.
Ik heb inderdaad de naam Sophia altijd mooi gevonden, maar nu ook wel extra omdat zij wel een voorbeeld voor mij is.

Ik moet zeggen dat mn mannetje nog niet echt verwerkt heeft heb ik het idee, dus we doen alles in slowmotion..

Hoe is het met jou?

xxx
Sophia - schreef op 14-08 om 14:52
Eva, wat ben ik blij om te lezen dat jullie procedure in september gaat beginnen. Eindelijk, meis. Ik denk ook dat ze dat niet via IVF, maar IUI (inseminatie) gaan doen, want je bent gewoon normaal vruchtbaar. En inseminatie thuis is inderdaad ook mogelijk. Spannend, meid. Eindelijk komt jullie droom zo dichtbij!

Wat naar dat je tweeling zusje hetzelfde moest meemaken als ik. Hoe is het verder met haar? Heeft ze daarna gezond zwanger kunnen raken?

Heel lief dat je me als voorbeeld ziet.  Ik probeer inderdaad afleiding te zoeken. Het gaat mentaal ietsje beter met mij. Ik heb inderdaad heel veel steun aan jullie hier.

Heel veel liefs,
Sophia
Christie - schreef op 14-08 om 15:07
Zo, 
mijzelf maar eens legaal op het forum geregistreerd.
Sophia - schreef op 14-08 om 15:38
Poesh, als ik mijn verhaal over de afwijking van mijn baby teruglees, zie ik dat worden "gewone miskraam" verkeerd kunnen overkomen. Miskraam is nooit gewoon en blijft een hele verdrietige ervaring. Ik zie dat je mijn bedoeling wel goed hebt begrepen. Bedankt ervoor en sorry dat ik het eerst niet netjes heb geformuleerd. 

Ik las verhaal van Beertje, die ook 3 miskramen heeft gehad. Ze heeft ook geschreven op de topic over de onderzoeken na meerdere miskramen. Uit die onderzoeken bleek dat alles goed is, behalve dat ze gebrek aan vitamines heeft. Ze heeft extra foliumzuur voorgeschreven gekregen en nu is ze gelukkig weer 17 weken zwanger. Ik bedoel dat het iets heel simpel kan zijn, die nodig is voor een plakkertje. Ik vertel het je in het geval als jullie onderzoeken ook goed blijken te zijn. Ik heb trouwens een recept voor de foliumzuur 5 mg bij mijn huisarts aangevraagd. We gaan er nog niet door met onze kinderwens, maar het kan nooit kwaad om een voorraadje van de vitamines alvast op te bouwen.
Sophia - schreef op 14-08 om 16:00
Liesseling, ik ben blij dat je vriend de stap heeft genomen om hem te laten onderzoeken. Ik hoop dat het deze keer doorgaat en dat hij alle nodige formulieren zal meenemen

We hebben met mijn man nog niet over gehad hoever we bereid zijn om door te gaan. Ik denk dat het nu moeilijk is om te beslissen wat je in die situatie zou doen. Je moet het echt voelen en meemaken. We blijven hopen dat het ons gaat lukken ooit mama en papa te worden.

Liefs,
Sophia
Eva - schreef op 14-08 om 16:27
Bedankt Sophia, ik vind het ook fijn om een stap in de goede richting te maken

Mijn tweelingzusje heeft drie maanden later weer een positieve test gehad, en heb nu dan ook een neefje en een nichtje..zij kozen er wel voor om het kindje te zien, daar heb ik ook voor gekozen..ik wilde zien wat mijn zus zag toen het kindje uit haar kwam.
Het was bijzonder, ik zal niet verder in detail gaan als je dat niet wilt..het was bij mijn zus een meisje.

Chris,

Wij hebben geen andere keuze, mijn vriend heeft iets zeldzaams waardoor hy geen kindjes kan maken heeft alle mogelijke onderzoeken en een tese gehad.
Wij kiezen voor een italiaanse donor omdat mn vriend daar het meeste op lijkt en we smoorverliefd op het land zijn.
Onze keuze was beperkt geworden, adoptie of donor.
Dan kiest gelukkig ook mijn vriend voor een donor.
xx
Sophia - schreef op 14-08 om 16:39
Christie, ik heb zelf het donorzaad nog niet overwogen, omdat mijn man zijn zaad niet zo slecht is. Hij heeft 40 miljoen, maar de bewegelijkheid is niet zo goed. Met zo'n zaad zou het ooit spontaan ook kunnen lukken, maar ik wil niet te lang wachten. We willen graag 2 kinderen, maar ook niet op ons 40ste. Vandaar die haast. Ik was tot mijn 30ste met mijn carriere bezig en niet aan kinderen gedacht. Nu heb ik spijt dat we niet eerder zijn begonnen. Misschien zou het dan spontaan lukken.
Ik neem het mijn man soms kwalijk dat hij minder vruchtbaar is, maar zo makkelijk over doet. Ik heb het in mijn hoofd soms rare gedachten gehad om vreemd te gaan en zwanger te raken. Zo erg is het. Maar ik heb nooit overwogen om uit elkaar te gaan door deze reden. We zijn al 12 jaar samen en hebben veel meegemaakt. Door deze situatie zijn we nog sterker aan elkaar gegroeid. We komen er wel doorheen.

Wat ik denk over het verlies van ons kindje...Het blijft erg moeilijk. Het is pas twee weken geleden gebeurd, nog erg vers dus. Ik probeer het wel een plekje te geven, hoe moeilijk het ook is. Ik ben helemaal gezond en er zijn geen afwijkingen in onze familie. Bovendien is de afwijking van mijn kindje niet erfelijk. Mijn man zijn broer en schoonzus waren ook heel lang bezig en uiteindelijk dmv ICSI hebben ze nu een mooie tweeling gekregen. Ik kijk naar hen als voorbeeld en hoop dat het ons ook ooit zal overkomen.

Je situatie nu is inderdaad verwarrend, zeker omdat je altijd regelmatig bent. Die kans % berekenen ze aan de hand van de leeftijd en jullie uitslagen. Je bent jong en daardoor is de % hoog. Maar ik zou gewoon volgende keer op je punt staan, want hoelang moeten jullie nog wachten. Ze weten dat die poliep invloed kan hebben en toch doen ze niks. Als je bij dat ziekenhuis niet prettig voelt, kunnen jullie altijd overstappen. Bij de gespecialiseerde fertiliteitscentra helpen ze sneller, dan bij het gewone ziekenhuis. Ik heb veel goede verhalen over MCK in Leiden gelezen. Kijk wat ze volgende week gaan zeggen en dan kunnen jullie beslissen. Woon je in Amsterdam?

Ik heb van je profiel foto begrepen dat je iets met paarden hebt. Er zijn natuurlijk veel overeenkomsten, maar wetenschap is nu op zo'n niveau dat we allemaal een kans hebben. Ik wist nooit dat miskramen zo vaak gebeuren, totdat ik op dit forum kwam. Veel mensen praten er niet over in hun omgeving. Hier is alles anoniem, je kunt je verhaal kwijt. Al hebben we zo veel meegemaakt, zie ik de toekomst positief.
Sophia - schreef op 14-08 om 16:46
Eva, het verhaal van je zus heeft me hoop dat ik ooit ook gezond zwanger kan raken. Hoeveel weken was ze zwanger toen ze van dat kindje met afwijking was bevallen?
Poesh - schreef op 14-08 om 18:19
Sophia, mijn vitaminen zijn al getest, zijn telkens in orde..
De gyn sprak wel van asaflow (lage dosis aspirine), ook al zijn mijn stollingswaarden ok. Hij kent meerdere patienten met meerdere miskramen en goede uitslagen op alle testen, die dan een ronde utro en asaflow nemen en dan wel een goede zwangerschap h ebben. Dus als ze niks vinden word dat de optie die ik sowieso probeer. Hebhier ondertussen al veel positieve verhalen over gelezen op internet.
Christie - schreef op 15-08 om 07:38
Goedemorgen Dames,


Ik ben voor het eerst in mijn leven blij dat ik ongi ben geworden. Vannacht brak het door zoals de regen die met bakken uit de lucht kwam. 

Straks gelijk maar weer het ziekenhuis bellen zodat die nieuwe GIS ingeplant kan worden.

Hoe gaat het met jullie vandaag?


Phieuw! xx
Wipeout - schreef op 15-08 om 09:58
hey dames,

De komende tijd zal ik minder actief aanwezig zijn. Vanaf vandaag word de geiser van de muur afgehaald en kunnen wij thuis niet meer douchen . Vanaf dinsdag zitten wij 3 weken in een verbouwing, om de badkamer opnieuw te laten bouwen met toilet  en het toilet beneden af te maken.

Gelukkig zitten wij ondertussen in een appartement niet ver van ons huis, maar wel lekker uit de rommel en troep! 

Ik wens jullie allemaal heel veel succes de komende tijd, ik denk aan jullie!

liefs,
Maaike
linnie (linda) - schreef op 15-08 om 12:01
sophia.. wij klussen gewoon spontaan.. soms ook wel op of om mijn eisprongdag!
wij zijn er niet elke x mee bezig om zwanger te worden!

xxiess
Sophia - schreef op 15-08 om 17:14
Goede tactiek, Linda. Dat is het minst belastend en voelt relaxter. Ga zo door, meid.
Sophia - schreef op 15-08 om 17:41
Christie, voelt wel als opluchting, he. Goed dat je nu GIS kunt plannen. Weer een stapje verder. 

Over je vraag over onze kinderwens. Mijn man was altijd gezinsgericht en wilde graag kinderen, maar ook niet te vroeg. Ik kreeg kinderwens pas toen ik 30 werd, maar die wens is heel intens. Ik kan moeilijk vergelijken wie zijn wens nu het grootst is. Het komt van ons beide af. We zijn nu klaar voor. Dit is het juiste moment in ons leven, omdat we alles op een rijtje hebben.

Ik heb soms die rare gedachten, maar ik vertel het niet aan mijn man. Ik wil hem niet kwetsen en nog meer onder druk zetten. Ik doe alles, zodat hij niet schuldig voelt. Ik ben sterk, ik kan die gedachtes zelf verwerken. Ik weet dat het beste is om met elkaar goed te kunnen praten, maar ik doe het voor hem. 
Het voelt niet dat ik de grens heb bereikt of dat ik in het nauw zit. Ik weet zeker dat onze kinderwens uitkomt, bij ons samen. Daar heb ik geen twijfels over. Ik heb nu wel moeilijk door het verlies van ons kindje. Er is tijd nodig om dit te verwerken, maar het komt goed.

Mijn zwager en schoonzus hebben er ongeveer 3-3,5 jaar over gedaan. Ik weet niet wat precies de oorzaak was, want we praten er niet openlijk over. Het blijft een moeilijke en pijnlijke kwestie.

Mooi dat je droom uitgekomen is. Je bent juf geworden en gaat zeker moeder worden. Alles op zijn tijd. Wordt het voor je partner ook eerste kindje?

Bedankt voor de mooie woorden. Ik ben blij dat je mij begrijpt.

Succes met de nieuwe ronde. Ik heb je gegevens aan ons NOD lijstje toegevoegd (eerste pagina). Als je weet wanneer je nieuwe nod en afspraak voor GIS is, zet ik die ook daarin. Zo kunnen we elkaar volgen. Het lijstje met de zwangere dames is langer, dan het nod lijstje. Ik hoop dat er binnenkort nog langer gaat worden.

Liefs,
Sophia
Sophia - schreef op 15-08 om 17:53
Maaike, leuk dat jullie jullie huis gaan opknappen. Zijn jullie ook van plan om de kinderkamer aan te pakken of komt het later nog? Doe rustig aan, je mag geen verf of andere giftige stoffen inademen. Laat het aan de anderen over.

XXX
Sophia
linnie (linda) - schreef op 15-08 om 18:34
dankjewell sophia!!
hoe gaat het met jou nu dan?

xxiess
Sophia - schreef op 15-08 om 18:41
We hebben vandaag voor de eerste keer na de curettage gevreeën. Sorry voor de persoonlijke mededeling, hihi. Het ging eerder niet door de bloeding en blaasontsteking. Het voelt nu als een stap verder in de verwerking...
Sophia - schreef op 15-08 om 21:41
Chantal, hoe ging jullie afspraak? Ben helemaal niet nieuwsgierig
Wipeout - schreef op 15-08 om 23:12
sophia; gelukkig gaat er een aannemer in en ga ik dus lekker vanaf de bank alles delegeren  daar ben ik een ster in. De kinderkamer wachten we nog even mee, want dan vinden we wel leuk om zelf te doen en dat is ook zelf te doen....

Het gaat nu om de badkamer en dat moet echt goed gebeuren

Ik ga lekker slapen, welterusten en fijn weekend allemaal!
linnie (linda) - schreef op 15-08 om 23:43
haha geeft niet sophia..
je kan alles zeggen meid!
gelukkig dat het voelt als een stap verder in de verwerking! ben ik blij om!!

dikke knuffel xxiess
Liesseling - schreef op 16-08 om 00:41
Oh Sophia, oehlala
Wipeout - schreef op 16-08 om 08:57
sophia; dat laatste berichtje van jou had ik gemist. Wat goed van jullie dat jullie dit kunnen! Ik denk aan jullie!
chantieeeee - schreef op 16-08 om 17:06
Gisteren me prikinstructie gehad en moet zeggen was ontzettend nerveus daarvoor maar viel me echt alles mee prikte zo in 1x wel kleine lichte twijfel maar denk het moet dus gewoon maar geprikt  wel even onder de indruk van wat ik allemaal voor medicijnen mee heb gekregen moest een laatje in de koelkast ervoor vrij maken aangezien het meeste gekoeld moet bewaard.  ik verwacht mijn ongi rond 19/20 maar het rommelt en steekt al paar dagen en me tepels voel ik al door me bh zo gevoelig dus verwacht het eigenlijk wel eerder. Dan met eerste helder rode bloed beginnen.  ik  heb primolut, gonal-f 450 en 900, otrivelle 250, utrogestan en decapeptyl. utrogestan schijnt erg vies te voelen werd er gezegd ?  maar alles is dus in huis en nu is het wachten. Gelukkig schemaatje mee gekregen hoe en wanneer ik wat moet doen want was echt ontzettend veel info allemaal. Heb ook al de ruimte bekeken waar de punctie kwam en me man heeft het ijzeren koffertje waar de eitjes in komen al even moeten tillen. gewoon even voor het gevoel zeiden ze Kreeg andere dan de vorige keer maar ook deze vrouw was ontzettend geduldig en lief dus daar ben ik wel blij om. Liet ons wel op ons gemak voelen. En dat si wel belangrijk bij dit traject vind ik.
Zie nog wel steeds overal een beetje tegenop, maar het went volgens mij wel snel dat prikken en hopelijk krijg ik niet teveel last vd hormonen maar heb rond mijn ongi eigenlijk ook nooit last van teveel hormonen qua gedrag dan. Tenminste mijn man weet niet wanneer mijn periode is als ik hem dat niet vertel dus dan zal ik wel niet teveel pms-en dus stille hoop dat ie ook niks van me merkt tijdens het spuiten   Maar mocht ik er wel last van krijgen het einddoel maakt uiteindelijk alle ellende goed denk ik dan maar

Wat fijn voor jullie Sophia dat jullie weer gevreeën hebben! Dat is inderdaad een flinke stap in de verwerking!
Poesh - schreef op 16-08 om 19:13
Chantie, ik wil je even heel veel succes wensen met het prikken. Ik hoop dat het de eerste ronde lukt.

Sophia, klinkt als een grote stap in de verwerking

Maaike, hier hebben we ook 3 weken zonder badkamer gezeten, even op de tanden bijten, is zo gepasseerd . Ik lees wel dat jij op een app zit, wij bleven thuis en gingen ons 2 wekelijks douchen bij mijn ouders. Ons smorgens wassen was in de keuken, niet echt praktisch dus

Hier met ventje de middag gespendeerd in het stad. Veel bolle buikjes en buggys gezien vond het zeer confronterend. Voor de rest wel genoten van ons middagje.
Dame - schreef op 16-08 om 22:50
Bedankt dat je je verhaal met ons wou delen Sophia en bedankt voor aan aanmoedigende woorden!. Ik zal uiteraard even een berichtje achter laten als me beebje geboren is.
Wipeout - schreef op 17-08 om 08:19
poesh; het was bij ons echt niet mogelijk om in huis te blijven. Woon in een huis uit 1890 en de badkamer is gecreëerd door lage wanden op de bovenverdieping te plaatsen. Naast 1 zo een lage wand is meteen mijn bed. Ook de wanden zijn weg op dit moment , en ik ben een luxepaard en moet echt elke ochtend douchen anders word ik niet wakker , en het zou zo een grote stofbende worden omdat ze ook een vloer gaan storten, dus al met al geen succes om te blijven. En een bijkomend voordeel, aannemer de sleutel geven en die kan zijn gang gaan om half 8 in de ochtend en ik hoef er niet zo vroeg te zijn

chantie; jeetje wat een lijst aan medicatie, maar dat ben je straks allemaal vergeten als je een positieve test hebt! Dan breng je vol trots alle overgebleven medicatie weg

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wie is er ook al langere tijd bezig om zwanger te worden? - Vervolg' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan