Hechtingen in de kraamtijd

  • Hechtingen in de kraamtijd

Wanneer je door de bevalling gehecht moest worden, kun je daar thuis nog flink wat last van hebben. Brabbels geeft je informatie en tips over hechtingen in de kraamtijd.

Hechtingen in de kraamtijd

Je hechtingen kunnen na het uitwerken van de verdoving flink gevoelig zijn waardoor het mogelijk erg onprettig is om te zitten en te bewegen.
De kraamverzorgster zal iedere dag je hechtingen controleren. Ze kijkt of de hechtingen goed genezen en of de hechtingen niet trekken. Je kunt zelf het herstel bevorderen door af en toe de hechtingen even te laten luchten. Je kunt dit het beste doen door iedere dag een half uurtje zonder ondergoed op een oude handdoek of een celstofmatje (uit je kraampakket) te gaan liggen zodat er voldoende lucht bij komt. Je voorkomt dan dat de hechtingen en de huid verweekt.
Het is ook belangrijk dat je je hechtingen goed schoon houdt. Dat betekent dat je na het plassen de hechtingen goed moet spoelen met lauw water. Je kunt daarom het beste onder de douche plassen. Zo verdun je meteen de urine waardoor er minder kans op infectie bestaat.

Als je last blijft houden

Meestal ben je na vijf tot acht weken volledig hersteld. Als je na die tijd toch nog pijn ervaart, is het belangrijk dat je teruggaat naar je verloskundige. Zij zullen dan kijken wat de beste oplossing of eventuele behandeling voor jou is. Blijf nooit met pijn rondlopen!

Tips

Enkele tips die je het gemakkelijker maken bij hechtingen in de kraamtijd

  • Je hechtingen lossen vanzelf op (tenzij je iets anders is verteld !) maar als je er last van hebt, kun je ze soms eerder laten verwijderen door je verloskundige
  • Beweeg niet te veel, houd veel rust de eerste dagen
  • Als je wilt zitten, kies dan een harde ondergrond, geen zachte. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht in en rond de wond gaat zitten.
  • Drink voldoende, zo zorg je er voor dat je ontlasting niet te hard wordt
  • Probeer niet te persen als je naar het toilet moet
 

Reacties op 'Hechtingen in de kraamtijd'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Ontzwangeren

In de kraamtijd begin je met een periode van ontzwangeren. Je bent ineens niet meer zwanger en dat brengt een hoop lichamelijke maar ook emotionele en praktische veranderingen met zich mee.

Baby temperaturen

Tijdens de kraamtijd zul je je baby dagelijks moeten temperaturen. Je pasgeboren kindje moet goed op temperatuur blijven maar mag ook niet te warm worden. Hoe temperatuur je je baby en waarom precies ?

Kraamtijd

Je bent net bevallen en je hebt je kindje bij je. Veel gelukkig er kun je je niet voelen ! Maat wat nu ? Hoe werkt jouw kindje nu precies ? Wat moet je doen en waar moet je allemaal op letten ?

Luier verschonen in de kraamtijd

Voor de doorgewinterde ouder is een luier verschonen een fluitje van een cent maar wanneer je dit voor de eerste keer probeert is het toch niet zo gemakkelijk als het lijkt. Hier lees je hoe je een luier kunt vervangen in de kraamtijd.

Geel zien

Veel baby's krijgen een paar dagen na de geboorte een wat gelige kleur. Dit komt doordat de lever nog niet zo goed werkt terwijl de lever wel veel stoffen af moet breken. Na een paar dagen werkt de lever meestal al een stuk beter en verdwijnt de gele kleu

Hechtingen in de kraamtijd

Als je gehecht bent na de bevalling kun je daar thuis nog flink wat last van hebben. Informatie en tips over hechtingen in de de kraamtijd.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan