Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd

In de kraamtijd kun je wat extra aandacht besteden aan de handjes en voetjes van je kindje. De voetjes en handjes van je kindje kunnen gaan schilferen. Als de nageltjes te lang worden, mag je niet zomaar gaan knippen !

  • Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd

Koude handjes en voetjes

Het is heel normaal dat de eerste dagen de handjes en voetjes van je kindje nog wat kouder zijn. Dit komt na een paar dagen vanzelf weer goed. Zorg er voor dat je kindje het niet te koud, maar ook niet te warm heeft !

Droge handjes en voetjes

Als je kindje net geboren is, kunnen de handjes en voetjes er droog en schilferig uit zien. Dit kan 2 oorzaken hebben. Vaak, als je kindje wat later is gekomen, is het smeer dat het huidje beschermd al wat minder geworden. De handjes en voetjes hebben dus te lang onbeschermd in het vruchtwater gelegen en gaan daardoor wat vervellen. Na een paar daagjes is het vervellen grotendeels over en na een week of 2 zie je er helemaal niets meer van. Er zijn crèmes op de markt waarmee je de handjes en voetjes hiertegen kunt smeren. Niet ieder kind heeft daar even veel baat bij.
Als de schilfers na een paar dagen nog niet weg gaan, zou het dus best een beetje eczeem kunnen zijn. Als het wel weg gaat dan is het waarschijnlijk een vervelling doordat je kindje onbeschermd met de voeten in het vruchtwater heeft gezeten

Nagels op de handjes en voetjes verzorgen

De nageltjes van je kleine kindje zien er nog heel anders uit dan die van ons. Ze zijn veel dunner en veel flexibeler dan die onze nagels. Dat komt omdat de nagels nog niet goed zijn uitgehard en nog helemaal zacht zijn van de tijd in de baarmoeder. Toch kunnen ze al lang worden en je baby kan zichzelf openhalen met de kleine nageltjes.
De nageltjes van een baby mag je nog niet knippen. De nagel zit vaak nog vast aan de huid van je kindje. Je kunt gemakkelijk in de huid knippen en je kindje erg veel zeer doen. Als je de nageltjes korter wilt maken kun je ze voorzichtig afbijten of met een papieren of kartonnen, zachte vijl voorzichtig wat afvijlen.

 

Reacties op 'Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Handjes en voetjes verzorgen in de kraamtijd'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Plassen in de kraamtijd

Tijdens de kraamtijd houdt de kraamverzorgster nauwkeurig bij hoe vaak je baby plast. Zodra je kindje heeft geplast is dit een teken dat de niertjes werken en dat je kindje goed drinkt.

Hielprik

De hielprik wordt binnen 7 dagen na de geboorte van je kindje afgenomen. Je kindje wordt gescreend op een aantal bedreigende ziektes die vaak, mits ze vroeg ontdekt worden, genezen of onder controle gehouden kunnen worden.

Plassen na de bevalling

Soms kan het zijn dat je na de bevalling helemaal niet kunt plassen, urine lekt of een branderig gevoel krijgt. Hoe dat komt, wat dat betekent en hoe je er vanaf komt lees je hier.

Kraamtradities

Een ooievaar in de tuin, een geboortekaartje in de post en beschuit met muisjes tijdens de kraamvisite. Deze tradities horen steevast bij de geboorte van een kindje in Nederland maar waar komen deze tradities vandaan en hoe doen ze dit in andere landen op

Tummy tub of badje

Kies je voor een tummy tub of badje ? Brabbels zet alle voordelen en nadelen op een rij!

Kraamzorg

Kraamzorg regelen doe je in de eerste 3 maanden van je zwangerschap. Een kraamverzorgster kan je na je bevalling helpen met de zorg voor jou en je baby. Je krijgt in Nederland standaard 44 uur kraamzorg maar omdat er niet altijd genoeg verzorgsters zijn

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan