Nagels knippen van je kindje

De nagels knippen van je baby kan een heel karwei zijn. Veel baby's vinden het niet leuk en zitten niet stil. Wanneer de nagels van je kindje nog zacht zijn, wees dan extra voorzichtig.

  • Nagels knippen van je baby
  • Nagels knippen van je baby

Nagels verzorgen tijdens de kraamtijd en de eerste drie maanden

De nageltjes van je kleine kindje zien er nog heel anders uit dan die van ons. Ze zijn veel dunner en veel flexibeler dan onze nagels. Dat komt omdat de nagels nog niet goed zijn uitgehard en nog helemaal zacht zijn van de tijd in de baarmoeder. Toch kunnen ze al lang worden en je baby kan zichzelf flink openhalen met zijn of haar kleine nageltjes. De nageltjes van een baby mag je nog niet knippen. De nagel zit vaak nog vast aan de huid van je kindje, je kunt gemakkelijk in de huid knippen en je kindje erg veel pijn doen. Wanneer je de nageltjes korter wilt maken, kun je ze voorzichtig afbijten of met een papieren of kartonnen, zachte vijl voorzichtig wat afvijlen.

Nagels knippen van je baby na drie maanden

Na een paar maanden zijn de nagels van je baby hard geworden en kun je ze knippen met een speciaal schaartje. Dit schaartje heeft stompe punten waardoor je je kindje niet kunt bezeren.
Sommige baby's zijn heel gemakkelijk en laten de nageltjes zo knippen. Andere baby's zijn heel bewegelijk en daarbij is het knippen van de nageltjes veel lastiger. Doe het in dat geval met zijn tweeën. De een houdt het handje vast en leidt de baby af terwijl de ander de nageltjes knipt. Wanneer het echt niet lukt dan kun je ook de nageltjes knippen terwijl je kindje slaapt. Het nadeel daarvan is dat je je kindje wakker kunt maken. Je kunt er ook voor kiezen om de nageltjes helemaal niet te knippen maar te vijlen. Veel baby's vinden dit minder eng maar je bent er wel langer mee bezig.

Tips voor het knippen van de nagels van je baby

Handige tips voor het knippen van de nagels van je baby

  • Knip de nagels alleen wanneer je baby vrolijk en rustig is
  • Leid je baby af en geef je baby iets om naar te kijken
  • Vijl de nageltjes even bij na het knippen. Zo haal je de scherpe puntjes er af
  • Zet je kindje in de eetstoel tijdens het vijlen. Zo zit je kindje stabieler
  • Knip de nagels van je kindje nooit na het douchen of als je kindje uit bad komt. De nageltjes zijn dan nog te zacht. Je verwond je baby dan gemakkelijker.
  • Vijl altijd 1 richting op,van onder naar boven en nooit heen en weer want dan is de kans op haakjes of inscheuren van de nagel veel groter.
 

Reacties op 'Nagels knippen van je baby'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Nagels knippen van je baby'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Een kruik voor je baby

Er zijn verschillende soorten kruiken te koop voor je baby. Maar welke heb je nu nodig en wanneer gebruik je en kruik ?

Welke luiers voor je baby ?

Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor je kindje maar hoe zit dat nu met luiers ? Koop je de duurste, de goedkoopste zodat je je geld aan leuke dingen uit kunt geven of ga je zelfs helemaal voor katoenen luiers ?

Spelen met de baby

Iedere baby vind het heerlijk om te spelen. Waarom is spelen zo belangrijk, wat is het beste speelgoed en hoe kun je allemaal spelen met je baby

Baby speelgoed van 3 tot 6 maanden

Van 3 tot 6 maanden leert jouw baby grijpen en vastpakken. Je baby begint oorzaak en gevolg te begrijpen en wil ook graag op het buikje spelen. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je baby van 3 tot 6 maanden.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan