De ultieme uitzetlijst (met tips van ouders)

Op elke baby(winkel) website is een (lange) uitzetlijst te vinden. Veel aanstaande ouders ondervinden, na het aankopen van de gehele lijst, dat toch niet elk product even hard nodig is. Brabbels biedt je als aanstaande ouder een lijst aan die aangepast is naar de ervaringen van ouders en met tips van ouders om zo een nog betere keuze te kunnen maken qua aankopen. De komst van een baby is al duur genoeg en op deze manier kun je nog beter je wensen afstemmen op je aankopen om miskopen te voorkomen. Brabbel heeft ook een miskopenlijstje toegevoegd om zo al die opdringerige verkopers te kunnen weerstaan :).

Thuisbevalling

Kraampakket;
1 matrasbeschermer - gebruik niet de matrasbeschermer uit het kraampakket maar koop een tweepersoons molton die waterdicht is. Je merkt het verschil niet met je gewone molton; het lijkt niet alsof je op een vuilniszak ligt, deze kraakt en zweet niet en het hele bed is bedekt (o.a. te koop bij Hema en Kwantum).
2 kraammatrassen
5 onderleggers - de onderleggers zijn ook heel erg handig om in je luiertas te doen, zo heb je gelijk een verschoonmatje voor onderweg (de matjes die standaard in een luiertas zitten, zijn vaak erg klein en na een paar maanden past je baby er al niet meer op. Mocht je baby een ongeukje hebben op het matje dan kun je de onderlegger gelijk weggooien).
2 pakken kraamverband - meestal heb je hier niet genoeg aan, mocht je dus kraamverband moeten kopen let er dan op dat er zo min mogelijk plastic in is verwerkt (ivm infecties). Kotex (zwarte verpakking) is het meest geschikt als opvolger van het kraamverband.
1 navelklem
1 flesje alcohol
2 doosjes steriele gaaskompressen
1 pak verbandwatten

Alles wat je uit je kraampakket na de bevalling over hebt, kun je doneren bij een van de inzamelingspunten van Stichting Babyhope. Stichting Babyhope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India,Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby's levend en wel tegen zich aan kunnen drukken. Adressen zijn te vinden op www.stichtingbabyhope.org.

Badderen

bad met standaard - kies voor een extra hoge standaard wanneer jijzelf of je partner niet aan de kleine kant zijn want dat scheelt jullie een hoop moeilijke houdingen en rugpijn.
badthermometer
luieremmer
badspeeltjes - zijn de eerste weken absoluut nog niet nodig in bad, deze speeltjes beginnen pas leuk te worden wanneer de baby kan grijpen met zijn handjes. Leuk om dus te vragen aan de kraamvisite.
Badzitje - op deze manier kun je je babytje in het zitje leggen en heb je twee handen vrij om de haartjes te wassen of iets te pakken (wel altijd in de buurt van je kindje blijven!). Het kindje ligt lekker stabiel en veilig in het water en jij hoeft niet bang te zijn dat je je kindje in het water laat glippen.

Verzorging

aankleedkussen
2 hoezen voor het aankleedkussen - omdat baby's in het begin nog weleens de neiging hebben om te gaan plassen en poepen wanneer ze verschoond worden, is het zeker aan te raden om de eerste weken een hydrofiel luier op het aankleedkussen te leggen. Zodra ze vies zijn kun je ze gelijk in de was gooien en zo hoef je niet elke keer je mooie aankleedkussens,die zo leuk bij de rest van het kamertje passen, te wassen.
nagelschaartje met ronde punt
haarborstel en kam
3 navelbandjes - deze navelbandjes worden bijna door geen enkele kraamverzorgster meer gebruikt, het is dus slim om dit even na te vragen bij je kraambureau voordat je deze bandjes aanschaft en ze onderin een la terechtkomen.
Sudocrème en Schrale Troost-crème - Deze cremes worden vooral gepromoot in de kraamdozen, andere merken zoals bijvoorbeeld de billenbalsem van Weleda worden door veel ouders als een veel betere product ervaren. Mocht je toch een potje sudocreme hebben staan dan kun je deze ook heel erg goed gebruiken op 1e graads brandwonden, het zorgt ervoor dat de rode pijnlijke huid snel weer rustig en minder pijnlijk wordt.
12 hydrofiele luiers
6 flannellen luiers - worden in de praktijk niet gebruikt, vraag dit wederom weer even na bij de kraamzorg en probeer ze te lenen van een vriendin/familielid.
6 hydrofiel washandjes
1 pak Newborn-wegwerpluiers
Babycrème babyzeep - dit is geen vereiste, de eerste weken is het het beste om geen zeep etc. toe te voegen aan het badwater. Mocht je toch graag iets gebruiken, kies dan voor de Weleda baby lijn. Zij hebben heerlijke cremebaden en douchegels die speciaal geschikt zijn voor baby's en puur natuur zijn.
babyolie
babyhaarlotion - ook geen vereiste, prima als je er voor kiest maar je bent niet verplicht om de hele Zwitsal lijn op de plank te hebben staan. Menig ouder heeft na een paar maanden nog heel de lijn onaangeraakt op dezelfde plek staan.
digitale thermometer - kies voor een thermometer met flexibele punt en die extra snel de temperatuur weergeeft, dit zorgt voor meer comfort voor je kindje tijdens het temperaturen.

Kledingkast

3 rompers maat 50-56
3 rompers maat 62-68
meerdere paren sokjes
4 setjes kleding (broekje, shirtje, sokjes en slofjes)
2 mutsjes

Borstvoeding

2 voedingsbeha's - het is verstandig om er minstens 1 in huis te hebben maar door stuwing kunnen je borsten nog flink groter worden en is het handig om in deze periode manlief naar de winkel te sturen om een passende bh te halen.
zoogcompressen - zorg dat je verschillende merken hebt staan zodat je zelf kunt bepalen welke je prettig vindt. De 1 blijft namelijk beter in je bh zitten, de ander jeukt en weer een ander zit niet prettig.
voedingskussen
voedingskussenhoes
borstkolf - deze moet je echt pas aanschaffen wanneer dit nodig is. In de kraamweek kun je een kolfapparaat huren bij de zorgwinkel en na deze periode kun je op je gemak uitzoeken welke kolf jouw voorkeur heeft.
monddoekjes - hier kun je er niet genoeg van hebben!!

Flesvoeding

4 zuigflessen
maatkan met deksel - kan handig zijn wanneer je ervoor kiest om in de ochtend alle voeding voor de gehele dag in 1 keer klaar te maken. Flesvoeding is in de koelkast namelijk 24 uur houdbaar.
magnetronsterilisator
Flessenborstel
Flesverwarmer
melkpoedercontainer - onnodig, de meeste merken zitten al in een container en bij veel kraamdozen krijg je een container cadeau. Elke andere afsluitbare doos is ook prima.
zuigelingenvoeding - wanneer je ervoor kiest om je kindje hypoallergene voeding te gaan geven is het belangrijk om dit vanaf het eerste flesje te doen, alleen dan heeft het geven van hypoallergene voeding nut.

Slapen

ledikant/wieg - sommige ouders vinden een aanschuifwiegje een echte aanrader (zeker wanneer er borstvoeding wordt gegeven). Het bedje maak je vast aan je eigen bed waardoor het kindje vlakbij je kan liggen maar niet bij jullie in bed ligt. Onder andere online te koop bij www.hiphap.nl.
matras
2 molton bedzeiltjes - wordt door kraamzorgbureaus afgeraden omdat door het plastic warmte en (lichaams)vloeistoffen niet kunnen worden afgevoerd wat erg gevaarlijk kan zijn.
3 molton hoeslakens of onderleggers
3 hoeslakens
2 dekens met 3 bovenlakens of 1 duodeken met 3 dekbedovertrekken
1 moltonbeschermer
2 slaapzakjes
2 pyjama?s
1 babyfoon - kies voor een babyfoon die misschien iets meer kost maar die niet stoort en ook niet alle andere babyfoons van de buurt ontvangt, het is erg vervelend wanneer je niet weet of jouw baby aan het huilen is of die van de buren. Alecto heeft goede en robuuste babyfoons die niet storen, kamertemperatuur aangeven en een goed bereik hebben.
2 aluminium kruiken
2 kruikenzakken

Aanraders

*Hoge commode - zorgt ervoor dat je geen last van je rug krijgt bij het verschonen wanneer je zelf aan de lange kant bent.
*Babyfoon met camera - op die manier kun je toch in de gaten houden of je baby niet onder het dekentje of op zijn/haar buik ligt zonder elke keer naar boven te hoeven lopen.
*Schommelstoeltje - wipstoeltje wat kan schommelen en het liefste met trilstand wat je baby heerlijk kan laten ontspannen en kan helpen bij buikkrampjes.
*Slabbetjes met klittenband - veel gemakkelijker en sneller om te doen dan die met koordjes.
*Box met la - heel erg handig om speelgoed en overige spulletjes op te ruimen zodat ze niet in het zicht staan.
*Overslagtruitjes - zo hoef je de eerste dagen niets over het hoofd van je baby aante trekken.
*Weleleda baby lijn.
*Thermostasje om flesje warm water in warm te houden onderweg.
*Nanny care - sensormatje wat de ademhaling van de baby registreert, wanneer deze te lang uitblijft, gaat er een alarm af. Is alleen de eerste dagen niet aan te raden omdat de ademhaling van een pasgeboren baby erg onregelmatig is en af en toe uit kan blijven om dan weer terug te komen. Op die manier kan het alarm onnodig afgaan.
*Nestje voor in de kinderwagen - geen gedoe meer met hoeslakentjes en dekentjes.

Miskopen

*Billendoekjesverwarmer - ja het bestaat echt, een apparaat wat je billendoekjes verwarmt. Helaas zorgt dit apparaat vooral voor het uitdrogen van de doekjes waardoor ze onbruikbaar worden
*Hemeltje voor wieg - staat erg leuk op de foto maar is praktisch absoluut niet handig. Zodra je baby groter wordt en gaat grijpen/graaien wordt het ook gevaarlijk ivm hemeltje in de wieg trekken en er verstrikt in komen te raken.
*Voedingsbeha met magneetsluiting - de magneetjes gaan te pas en te onpas open en daar zit je niet echt op te wachten.
 

Reacties op 'De ultieme uitzetlijst (met tips van ouders)'

Reacties

BabyLoop
hoi! je kunt natuurlijk ook je babyuitzet of een deel daarvan huren! ideaal voor producten die je kort gebruikt. goed voor de portemonnee (tot 70% goedkoper tov nieuw kopen) en nog duurzaam ook (bv 50% minder CO2 uitstoot door het huren van een co-sleeper)! https://www.BabyLoop.nl

vdh
Hi, Ik zou ook nog Iets toevoegen: Zowel bij Borstvoeding, Flesvoeding als bij Aanraders: Een schommelstoel voor mama/papa. Niks zo fijn voor mama/papa om de baby op een comfortabele plek eten te geven, te troosten, samen te knuffelen. En als ze wat groter zijn wordt het de voorleesstoel :-). Er bestaan verschillende stijlen en modellen maar ik vond de mooiste bij Rocking Seats. Ik kan hem althans niet meer missen. De schommelstoel en ik. Onafscheidelijk. Mijn beste vriend in goede en slechte tijden :-).

Aero and Eve
Hoi. Misschien is het een tip/toevoeging. De molton bedzeiltjes worden inderdaad afgeraden, wat je wel zou kunnen doen is een luchtdoorlatende matrastopper kopen. Daarmee blijft er een luchtlaag tussen het matras met het molton bedeiltje en het kindje bestaan. De matrasjs waren al op de markt maar ze zijn erg pijzig, dat is precies de reden dat ik ze nu zelf maak om ouders met een normaal budget ook zo'n luchtdoorlatende matrastopper aan te bieden. Ik weet niet of ik dit hier neer mag zetten maar je kan ze bestellen via www.aeroandeve.nl Wij werken voor een normaal uurloon, het idee om ze zelf te maken is ontstaan omdat ik me besef dat niet iedereen in staat is zo'n matrasje van het dure merk aan te schaffen. Zelfde werking voor een eerlijke prijs. Groetjes van een moeder van 2 zoons die veeeel te vroeg persé op hun buik wilde slapen.

Jouw naam:

Foto's over 'De ultieme uitzetlijst (met tips van ouders)'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan