Zwanger worden

Wanneer het besluit genomen is dat het tijd is voor een kindje dan stop je uiteraard als eerste met de anti conceptie. Zwanger worden is niet altijd even eenvoudig en er zijn zaken die je moet weten voordat je zwanger wordt. Dit voor een goed verloop van de zwangerschap en een gezonde baby. Er zijn zaken welke je kunt doen en welke je juist niet moet doen als snel en gezond zwanger wilt worden. In dit artikel lees je er alles over.

Foliumzuur ? al voordat je zwanger kunt worden

Deze heb je vast al vaker gehoord, en dat is niet voor niets. Foliumzuur is erg belangrijk om te nemen, hiermee minimaliseer je namelijk de kans op een kindje met een geboorteafwijking. Geboorteafwijkingen welke kunnen ontstaan door een gebrek aan foliumzuur zijn een open ruggetje, een open gehemelte of een hazenlip. En wat ook belangrijk is om te weten is dat je al met het slikken van foliumzuur moet beginnen voordat je zwanger kan worden. Het is de bedoeling dat je al 4 weken voordat je zwanger kan worden begint met het slikken van dagelijks 400microgram foliumzuur. Nadat je zwanger bent ga je hier nog 10 weken mee door. Het maakt niet uit als je niet snel zwanger wordt, je mag foliumzuur langdurig gebruiken zonder dat dit schadelijke gevolgen voor je heeft.

Vitamine D ? al voordat je zwanger kunt worden

Net als foliumzuur moet je al met vitamine D beginnen voordat je zwanger kan worden. In principe hoef je vitamine D pas te nemen op het moment dat je zwanger bent. Maar omdat niet vanaf het eerste moment van de zwangerschap duidelijk is dat je al zwanger bent is het algemene advies om al met vitamine D te beginnen voordat je zwanger kan worden. Vitamine D is belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Vitamine D zorgt ervoor dat de foetus calcium beter kan opnemen. Calcium is nodig voor de ontwikkeling van de botten. Vitamine D geeft de zwangere vrouw bovendien een betere algemene weerstand. Gedurende de gehele zwangerschap neem je dagelijks 1 tabletje van 10 microgram vitamine D. Overleg eerst met je behandelend arts bij medische aandoeningen Als je een (chronische) medische aandoening hebt dan zal je je wens om zwanger te worden eerst met je behandelend arts moeten bespreken. Bespreek je zwangerschapsplannen in ieder geval als je één van de volgende aandoeningen hebt: diabetes, astma, een soa, een te hoge bloeddruk, bloedarmoede, hart- en vaatziekten, nieraandoeningen, epileptische aandoeningen, lever- en galblaasaandoeningen en auto-immuunziekten. Als je medicijnen gebruikt controleer dan de bijsluiter of je het medicijn mag blijven gebruiken tijdens de zwangerschap.

Overgewicht

Vrouwen met overgewicht lopen een verhoogd risico op complicaties welke zich voor kunnen doen tijdens de zwangerschap. Zo is er een verhoogd risico op zwangerschapssuiker, een te hoge bloeddruk en een miskraam. Bij overgewicht (en ondergewicht) is het overigens ook lastiger om zwanger te raken. Des te meer redenen om iets aan het overgewicht te doen al voordat je zwanger wilt worden. Een gezond gewicht om zwanger te worden is als je een gezond BMI hebt, dit is een BMI tussen de 18,5 en 25. Online zijn diversen rekentools te vinden om aan de hand van je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht je BMI te berekenen. Weet wanneer je vruchtbare dagen zijn Als je weet wanneer je je vruchtbare dagen hebt dan weet je wat het beste moment is om te vrijen. Een vrouw is alleen vruchtbaar tijdens haar ovulatie (de eisprong), welke 12 tot 24 uur duurt. Omdat de mannelijke zaadcellen tot wel 5 dagen in de baarmoeder kunnen blijven leven is het niet nodig om precies te vrijen op het moment van de ovulatie. Deze periode van 5 dagen zijn je vruchtbare dagen. De ovulatie vindt precies in het midden van de menstruatiecyclus plaats, waarbij de eerste dag van de menstruatie als dag 1 wordt geteld. Als je gezegend bent met een regelmatige menstruatiecyclus dan kan je precies berekenen wanneer de ovulatie plaats vindt. Bij een onregelmatige menstruatiecyclus zou je de ovulatie kunnen herkennen aan lichamelijke symptomen zoals een kort durende zeurende buikpijn links of rechts ter hoogte van de eierstokken. Een betrouwbare methode voor het bepalen van de ovulatie is door middel van een ovulatietest. Deze meet de waardes van bepaalde hormonen in de urine welke zo?n twee dagen voor de eisprong hoger worden.

Fit zijn

Als je fit bent dan geef je je zelf de beste kansen om snel zwanger te worden en je verminderd de kans op complicatie tijdens de zwangerschap. Werk aan je conditie al voordat je zwanger wilt worden. Dit kan je doen door te sporten of door te bewegen. Als sporten niet je ding is (of niet gaat) zorg er dan voor dat je in ieder geval 5x per week een half uurtje beweegt door bijvoorbeeld te wandelen. Het is niet nodig om heel hard te gaan trainen, dit kan zelfs in je nadeel werken. Als je intensief traint dan kan de menstruatiecyclus verstoord worden waardoor het moeilijk zal worden om zwanger te raken. De menstruatie kan verstoord worden, of zelfs voor lange tijd uitblijven, door het intensief beoefenen van uithoudingssporten zoals wielrennen en hardlopen. Bij fit zijn hoort ook gezonde voeding. Gezonde voeding hoeft niet ingewikkeld te zijn, houd je aan de bekende Schijf van Vijf, eet vers en onbewerkt voedsel en eet vooral zo gevarieerd mogelijk. Door gevarieerd te eten zorg je dat je het hele spectrum van verschillende vitamines en mineralen binnen krijgt welke jij en je baby tijdens de zwangerschap hard nodig hebben.

Wat je niet moet doen als je zwanger wilt worden

Er zijn ook een aantal zaken welke je niet moet doen als je graag zwanger wilt worden. Op de eerste plaatst niet meer roken. Niet alleen jij, maar ook je partner. Roken is slecht voor de vruchtbaarheid van zowel man als vrouw en bovendien is roken schadelijk voor de ongeboren vrucht. Door te roken tijdens de zwangerschap loop je het risico op een miskraam en je baby kan geboren worden met een te laag gewicht of andere complicaties. Van alcohol is ook bekend dat dit slecht is voor de vruchtbaarheid bij zowel man als vrouw en bovendien is alcohol schadelijk voor de ongeboren vrucht. En ook wel algemeen bekend is dat je geen rauwmelkse kazen, rauw vlees en orgaanvlees mag eten als je zwanger bent. Minder bekend is dat in de tuin werken zonder handschoenen en de kattenbak schoonmaken slecht zijn. Bij het werken in de tuin loop kan je in aanraking komen met een parasiet waar je goed ziek van wordt en welke slecht is voor je vruchtbaarheid. In dit artikel heb je een aantal belangrijke zaken gelezen welke van belang zijn als je zwanger wilt worden. Dit artikel is niet volledig, en zijn nog vele andere zaken welke je moet weten als je snel en gezond zwanger wilt worden. We nodigen je uit om te kijken op de website snel zwanger worden, hier vindt je een schat aan informatie over snel zwanger worden.

 

Reacties op 'Snel zwanger worden'

Reacties

Elma
Als mijn man klaar kom kom das glijk waterachteg

sharissa
Ik wil graag een kind Maar als me man klaar Komt Komt Alles weer er uit

Jouw naam:

Lees meer ... !

Indrooglijn van een zwangerschapstest

Soms verschijnt er na verloop van tijd, ver na de maximale wachttijd van de zwangerschapstest, een hele vage lijn. Dit heet een indrooglijn en kan er voor zorgen dat je denkt dat je zwanger bent zonder dat je werkelijk zwanger bent

Zwanger worden tijdens de menstruatie

Als je zwanger wilt worden dan heb je de meeste kans om zwanger te worden ergens 2 weken voor het einde van je cyclus. De kans om zwanger te raken tijdens jouw menstruatie is dus niet zo groot maar het is zeker niet onmogelijk

Snel zwanger worden

Wil je snel zwanger worden? Lees dan deze tips eens goed door!

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan