Welke luiers voor je baby ?

Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor je kindje maar hoe zit dat nu met luiers ? Koop je de duurste, de goedkoopste zodat je je geld aan leuke dingen uit kunt geven of ga je zelfs helemaal voor katoenen luiers ?

  • Welke luiers voor je baby ?

Dure of goedkope luiers

Luiers kosten je uiteindelijk als ouder een hoop geld. Je kunt je dus afvragen welke luiers je het beste kunt hopen. Er zijn verschillende tests gedaan door onafhankelijke organisaties en de resultaten zijn wisselend. Er wordt niet alleen gekeken naar hoe goed ze beschermen tegen doorlekken maar ook naar zitcomfort en de kans op luieruislag. De A-merk luiers komen eigenlijk altijd goed uit de test. De B-merken volgen daar vaak al snel op omdat ze (bijna) net zo goed worden bevonden. Veel van deze tests bevelen daarom de goedkope luiers aan omdat je voor minder geld een (bijna) net zo goede luier koopt.
De praktijk laat een iets ander verhaal zien. Als je mensen vraagt naar hun mening over een merk luier loopt dat erg ver uiteen. De ene zweert bij het A-merk terwijl de ander daar juist slechte ervaringen mee heeft. Dat geldt ook voor de goedkopere B-merken. Er is gewoon erg veel verschil in mening. Vaak is het ook gewoon even zoeken. Sommige kinderen plassen meer, sommige minder, sommige zijn erg gevoelig voor luieruitslag, sommige kinderen bewegen meer en niet ieder kind heeft dezelfde bouw.
Wij raden je in ieder geval aan om te experimenteren met wat verschillende luiers totdat je de luier hebt gevonden die het beste voor jou en je kindje werkt !

Katoenen luiers?

Het enige wat zeker is over katoenen luiers is dat ze goedkoper zijn. Bij consequent gebruik heb je na een maand of 5 a 6 al voordeel van katoenen luiers. We zetten de voordelen en nadelen op een rijtje

prijs - katoenen luiers zijn uiteindelijk goedkoper maar als je ze niet consequent gebruikt, kunnen ze zelf duurder worden. Dit komt door de hogere aanschafprijs (tot honderden euro's per complete set).
milieuvriendelijk - katoenen luiers zijn milieuvriendelijk dan wegwerpluiers. Hoeveel meer vriendelijk, daar verschillen de experts over omdat de belasting van wasmiddel en gebruikte energie op het milieu lastig te bepalen is.
zindelijkheid - katoenen luiers zorgen er voor dat je kindje eerder zindelijk is. Wegwerpluiers zijn eigenlijk 'te goed' en zorgen er voor dat je kindje veel minder goed merkt dat het geplast heeft door het goede absorptie vermogen
meenemen en opbergen - katoenen luiers zijn laster mee te nemen. Je kunt ze na gebruik niet zomaar even weggooien maar je moet ze altijd gebruikt en vies weer mee terug nemen.
luieruitslag - katoenen luiers zorgen er eerder voor dat je kindje luieruitslag krijgt doordat ze minder goed absorberen.

Red het milieu !

Nou ja, redden zal je het niet maar ieder beetje helpt ! Hieronder vind je een aantal tips !

  • Vouw wegwerpluiers zo klein mogelijk op. Zo gebruik je minder vuilniszakken
  • Gebruik katoenen luiers, deze belasten het milieu minder (vooral als je ze niet in de droger stopt)
  • Er zijn ook minder schadelijke wegwerpluiers, deze kun je online bestellen bij diverse webwinkels
  • Verschoon je kindje niet als dat niet nodig is.
  • Bel de gemeente even op en informeer of er een luier inzamelpunt is bij jou in de buurt (want dat bestaat !)
 

Reacties op 'Welke luiers voor je baby ?'

Reacties

Kitty
<3 katoenen luiers

Jouw naam:

Foto's over 'Welke luiers voor je baby ?'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Welke thermometer kopen voor je kindje ?

Er zijn een aantal verschillende thermometers te koop op dit moment. Van een paar euro tot wel honderd euro. Maar welke zijn nu goed, welke kun je beter niet gebruiken en wat zijn de voor en nadelen.

Tips voor het wassen van babykleertjes

Heb je al allemaal leuke kleertjes aangeschaft voor je baby? Dan is het verstandig om deze voor gebruik goed te wassen. Hoe? Dit artikel geeft je meer informatie over hoe je babykleertjes het beste kunt wassen.

Tanden poetsen baby

Zodra het eerste tandje van je baby is doorgekomen kun je meteen beginnen met poetsen. Zo went de baby al direct aan het anden poetsen en voorkom je tandbederf.

Baby speelgoed van 6 tot 9 maanden

Tussen de 6 en 9 maanden leert jouw baby goed te zitten, te kruipen en misschien begint jouw baby wel te staan. De fijne motoriek van je baby ontwikkelt zich en ook de grove motoriek wordt veel preciezer. Hier lees je welk speelgoed geschikt is voor je ba

Babydraagzak

Het liefst houd je je kleintje de hele dag dicht tegen je aan. Dat is in veel culturen heel gebruikelijk. Dat kan door middel van een draagdoek of babydraagzak. Een babydraagzak biedt je veel voordelen.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan