NOD December - Zwanger worden forum

Mimi (Gast) - schreef op 10-12 om 13:55
En inderdaad Puck, en blaasontsteking is hier ook een red flag. Bobben trouwens ook, maar als je vaker rijdt valt het vast niet op.
1172 antwoorden en 21947559x bekeken
Kathe - schreef op 10-12 om 14:07
Bedankt voor de tips. Bij mijn eigen, naaste vriendengroep ben ik redelijk open over mijn kinderwens en zeg ik vaak: ik zit in mijn wachtperiode dus drink ik nu niet. Mijn vriendinnen vragen er zelf niet achter en zeggen dat ik er zelf zoveel over mag zeggen als ik wil, maar dat ze er niet elke keer achter zullen vragen. Dus dat is prima zo.
Dit is echter de vriendengroep van mijn vriend en de mannen, daar heb ik geen last van. Het zijn hun (soms bemoeizuchtige) vrouwen. Overlaatst kwam zo eentje tegen toen ik een boswandeling maakte. Ik was ongeschminkt. Achteraf hoorde ik dat zij aan een heel deel mensen gevraagd had of ik misschien zwanger was, omdat ik er nogal moe of slecht uit zag. Ik weet gewoon dat dat is om te snuiten, niet omdat ze het oprecht hoopt voor mij of zo en dat stoort mij. Ik heb twee weken geleden wel een bevriend koppen te eten gehad thuis en toen mocht ik nog drinken, dus heb ik ook wel wat gedronken. Ik hoop dat dat toch al iets duidelijk gemaakt heeft. Ik wil me ergens gewoon voorbereiden op eventuele onrespectvolle vragen. 
sweet - schreef op 10-12 om 14:41
Ja ik drink zelf nooit, dus hoef er niet over na te denken haha  en heb super vaak blaasontsteking dus zouden ze hier wel geloven. Maar vind die vragen niet netjes hoor. Mijn (stief) oma roept al heel lang wanneer begin je aan een tweede. Ze moet eens weten dat ik alweer 2 miskramen heb gehad  komt ook wel binnen steeds. 
Mimi (Gast) - schreef op 10-12 om 14:44
Wij hebben zelfs wel al gehad dat iemand voor de grap tegen mn man zei dat hij wat harder zn best moest doen, of schiet hij soms losse flodders.
Dat vond ik echt beschamend.
Stef - schreef op 10-12 om 14:51
Waarom is dat een onrespectvolle vraag voor jou @ Kath? 
Stef - schreef op 10-12 om 15:02
Lijkt voor meerdere een probleem hier... denk dat ik als persoon gewoon heel open en eerlijk ben , zeker naar mijn familie toe! Erg dat je u moet presenteren met zulke gevoelens! En alcohol,  man man.... is dat nu echt een probleem als je niet wilt drinken. Jullie zijn verplicht om mee te drinken als ik het zo lees allemaal. 
Sweet, bedankt om het te laten weten... ik duim heel hard voor je .... 

Mimi (Gast) - schreef op 10-12 om 15:17
Ik ben naar vrienden er ook heel open over ! Dat helpt me enorm. Ik kan altijd op steun rekenen als ik me zoals vandaag een beetje teleurgesteld voel. Dat kan ik iedereen aanraden.
Naaste familie willen we graag verrassen omdat het onze eerste is, maar als het straks 9 maanden oid duurt gaan we ze ook inlichten. Dan kunnen ze ons wat steunen.
Maar collega's, vage bekenden, verre familie en vrienden-van-vrienden vertel ik niet hoe ik me voel nee. Als zij ernaar vragen, vind ik het wel vervelend. Vooral omdat ik aan de ene kant niet wil liegen, maar aan de andere kant mn leven niet met mensen wil delen die ik niet goed ken. Ik verzin dus snel een korte smoes en verander meteen het onderwerp. Ik kan het ze niet echt kwalijk nemen, want ik speculeerde zelf vroeger ook (hoewel ik het niet op de man af vroeg).
Enkel de opmerking over de kwaliteiten van mn man vond ik echt enorm ongepast.
Melissa (Gast) - schreef op 10-12 om 15:19
dames... ik zit in een dipje... ik zie het op het moment allemaal even niet meer hoopvol in... we proberen nu al ongeveer een jaar, waarvan ik 7 maanden een regelmatige cyclus heb (vandaar ronde 7). Mijn eisprong komt er weer aan, ik zit op cd11, en ik heb er deze ronde gewoon geen zin in. Klinkt dat stom? Ik wil niets liever dan een kindje, maar op de een of andere manier kan ik niet echt genieten in bed met mijn vriend. Het voelt de laatste 2 rondes als ‘moeten’. Ik weet niet zo goed hoe ik het uit moet leggen, maar ik hoop dat er iemand is die begrijpt wat ik bedoel.
Kathe - schreef op 10-12 om 16:37
Mimi, dat vind ik wel heel erg...
Stef, ik ben ook open maar niet met iedereen. En eerlijk, onder vrouwen voelt het soms als een competitie: kijk, die geraakt maar niet zwanger en ik wel. Zo voelt dat voor mij soms echt aan. Ik heb dus geen zin om dat met mensen te delen waarvan ik weet dat ze het gewoon leuk vinden om door te vertellen maar niet per se inzitten met ons of het oprecht hopen voor ons. Het hangt er ook gewoon van af wie die vraagt stelt en wat de bedoeling erachter is. En ivm die alcohol: ik ben geen veeldrinker, dus eigenlijk is dat niet zozeer een probleem. Wel wéét ik gewoon dat ze er daar weer op gaan letten. Vandaar dus mijn vraag. Ik heb allang geleerd dat niet iedereen alles met de beste bedoelingen vraagt of zegt, en ik weet dat dergelijke 'weetjes' in die groep roddels worden. Bij mijn beste vriendinnen is dat niet zo. Anderzijds weet ik ook wel dat ze roddelen en zou ik me er niets van moeten aantrekken. Ik zou gewoon graag een gevat antwoord willen geven als die vraag gesteld wordt door zo'n oprecht persoon. Bij familie probeer ik zelf niet zoveel te zeggen. Waarom weet ik niet goed. Ik denk ook dat ik het daar graag als verrassing hou. Hoewel mijn schoonmoeder het wel weet denk ik. Ik spreek er soms over met haar, zonder in detail te treden. Met haar heb ik een goede band, gezien mijn eigen moeder overleden is en ik dat in deze fase van mijn leven toch wel mis.
Melissa, ik vind het jammer voor je dat je je zo voelt. Maar ik denk dat heel wat vrouwen hier, inclusief mezelf, dit wel begrijpen. Ik zou zeggen: doe waar jij je goed bij voelt. Misschien helpt het om deze ronde dan maar gewoon seks te hebben wanneer je er echt zin in hebt. Ik begrijp dat dat een dilemma is, maar als het je zo tegen steekt... Veel goede moed alvast 
Betty - schreef op 10-12 om 17:42
Melissa dat is echt niet gek hoor!! We hebben ook wel eens zo’n periode gehad. Moe, verkouden en eigenlijk geen zin, maar ook eigenlijk geen ronde willen missen.  Ik heb zelfs de ovulatietesten en de agenda een poos aan mn man gegeven zodat ik even niks meer hoefde bij te houden. Dat ging welgeteld 1 ronde goed, maar gaf wel even de rust en moed om weer door te gaan. 

Ik ben heel open in het verhaal dat het nog niet lukt. Ik krijg dan ook geen directe vragen er over of ik vertel het. Enige nadeel is dat je dan de succesverhalen van mensen die het “loslieten” krijgt te horen. Ja hoor.. maar de verhalen van mensen waarbij dat niet het geval is hoor je nooit he. 
J.V. - schreef op 10-12 om 17:50
Bianca van mijn eerste kindje was het in de eerste ronde meteen raak en ik zei dat kan niet zo snel en de dag van mijn NOD de donderdag een test gedaan die was negatief, de zaterdag dan weer een test gedaan en deze was toen wel positief, dus het kan mss wel.

Ik krijg ook veel de vraag of ik zwanger ben of niet, mensen veronderstellen hun kindje is bijna 2 jaar dus het zal niet lang meer duren voor er een 2de komt.
Ik heb 5 schoonzussen dus alle pijlen zijn altijd op mij gericht als ik ook eens geen alcohol drink, en eerlijk waar ik drink wel graag eens wat haha. Dan zeg ik ook dat ik bob ben en dat we het zo goed hebben zoals het nu is en dat het oefenen maar zo leuk niet moet zijn haha en dan stoppen de vragen onmiddellijk 

Mijn beste vriendin is zwanger en drinkt normaal ook altijd een glaasje, toen er bij haar mama een Mylène avond was heeft ze daar dan alcohol vrije cava gedronken zodat het niet opviel voor de mensen die er waren.
biancaa - schreef op 10-12 om 18:04
@j.v er is dus nog hoop. Vrijdag mijn nod mocht ik niet ongi worden op vrijdag en zaterdag dan doe ik zondag nog ff een testje 
Nouvelle vie (Gast) - schreef op 10-12 om 18:55
Dag dames!Ik ben terug. Ik was wat overweldigd van de grote groep dames (die elkaar al wat kennen). Maar heb toch wat bijgelezen nu en dan Proficiat aan alle zwangeren!!! En bij wie het deze maand niets was, ik duim superhard dat jullie volgende maand meer geluk hebben! Ik heb mijn nod zaterdag (15/12). Ik voel nu en dan wat steekjes, maar als ik realistisch ben zal het wel niets zijn .
Mimi (Gast) - schreef op 10-12 om 19:35
Je gaat iedereen vanzelf beter kennen hoor Nouvelle vie! Dit is ook pas mn tweede maand op het forum .
Spannend zit je dan 9dpo nu?

Dikke knuffel Melissa!
Ik herken wel dat ik soms ook minder zin heb omdat het echt een taak is. Misschien helpt het om echt een romantische avond te plannen samen morgen? Iets sexys aantrekken om hem te verrassen? 
Miss S (Gast) - schreef op 10-12 om 21:21
Dag dames, ik zit eigenlijk in een ander forum maar las jullie vraag ivm 'hoe wijn op een feestje onopvallend afwimpelen' .

Een perfecte truc die wij toepassen, nl.:
Mijn man en ik nemen allebei een glas ik doe alsof ik drink en wij wisselen tussendoor van glas (moet je wel naast elkaar zitten ).  Grappig dat niemand  iets door heeft,  én geen vervelende vragen....

Verder wens ik iedereen hier snel een mooie test toe .

Stef - schreef op 10-12 om 22:00
@ Kathe, kan je niet afbellen dan? Het zijn mss goede vrienden van je man? Lastig voor je om met deze gedachten al te zitten. Niet leuk x maar moest je gaan veel succes dan en mss valt het allemaal wel mee en worden deze vragen niet gesteld 

@ Melissa, soms kan het goed doen om er een maand niet bezig mee te zijn en gewoon doen waar je zin in hebt x 
Betty - schreef op 10-12 om 22:31
Mis s geniaal  
Wij drinken bier en mn vriend had toen ik zwanger was de stickers van gewoon bier op alcohol vrije flesjes geplakt thuis. Dat deed het hem wel, anders had mn zus het wel door gehad. En gingen we weg dan was ik de bob of had hoofdpijn en pijnstillers genomen. 
We zijn met de 1e zo prima de eerste 12 weken door gekomen. 
Voor ik zwanger was dronk ik heel rustig een flesje biertje leeg. Viel ook niet op. 
Nu weet mn directe omgeving wel van de wens en ziekenhuis bezoekjes, dus de decafe en alcoholvrije staan wel klaar, maar drink af en toe ook nog wel wat. Het is ook onze ontspanning. 
1 maand bijna alcoholvrij waren de zwemmers niet top. 1 maand gewoon, niet te gek, maar wel even kunnen ontspannen met een biertje en de zwemmers waren top, dus denk ook aan je plezier. 
Melissa (Gast) - schreef op 10-12 om 23:36
Fijn dat er meiden zijn die het herkennen! Het is voornamelijk heel lastig omdat het voor mijn gevoel allemaal lang duurt, vooral omdat we vorig jaar kerst tegen elkaar zeiden; waarschijnlijk onze laatste kerst met zijn 2tjes, daarna, waarschijnlijk onze laatste vakantie samen. Allebei blijkt nu niet waar te zijn. Ik probeer wel positief te blijven, maar als ik wel echt zin heb, en een gezellige avond start, vraagt mijn vriend voor of achteraf: zit je in je vruchtbare periode? Ofwel, hij neemt het ook vaak op als een ‘moetje’... moeilijk...
sweet - schreef op 11-12 om 05:50
Hier nog steeds geen menstruatie.
Melissa, herken het zelf nog niet maar kan het me zo voorstellen. Heel lastig ook als jullie uitgesproken hebben dat het de laatste vakantie samen is,  ik duim voor je dat je snel een wondertje mag krijgen.
En duim ook voor derest ! 
De stickers verwisselen vind ik ook wel erg slim eigenlijk haha. Ik dronk altijd wel heel graag redbull, dat had wel erg opgevallen. Maar toen ben ik een keer gaan lijnen en dus gestopt haha. 
KittyCat - schreef op 11-12 om 07:16
Goedemorgen!

Hier sinds maandag bezig met ovulatie testen. Ik heb ze van het merk Test-point Mimi! Volgens mij geen bekend merk maar heb niet meteen de duurste gekocht. 
Eigenlijk nog veel te vroeg begonnen (volgens mij), maar ik wil het zekere voor het onzekere nemen. 

Miss S haha die techniek van drinken doet me een beetje denken aan die serie 'How i met your mother', waar Lily dan zwanger is en Marshall al haar shotjes gaat drinken. En dan aan het einde van de avond helemaal lamlazarus is haha!

Over eerlijk zijn naar mensen in mijn omgeving; eigenlijk weet bijna iedereen het (zussen en vrienden), behalve onze ouders. Daar willen we het graag als een verrassing voor houden! O, en collega's weten het niet. Enige nadeel aan dat iedereen het weet, is wel dat wanneer ik op een feestje niks drink, iedereen meteen vermoedens gaat krijgen!

Melissa ik snap je gevoel wel hoor! Bij ons nog niet omdat we nog maar net begonnen zijn, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je je zo voelt. Je bent er zo mee bezig... Ik vind het zo erg dat zoiets belangrijks in iemands leven, zo moeilijk kan gaan...
Orchidea - schreef op 11-12 om 08:17
Ik heb dus een paar dagen rust gehad, en gewacht tot mijn nod passeerde. Mijn nod is dus vandaag, mbt de ei pijn en vanochtend wakker geworden met mijn menstruatie.. dit is even balen, maar goed, ik had het al verwacht. Ik wilde dit wel even vertellen, zodat jullie weten dat het zo is afgelopen, dat ik gewoon ongesteld ben geworden, als elke maand. Het is nu even een wat treuriger berichtje dan normaal, maar ik denk dat ik daar ook alle recht voor heb. 

Ik wil alle zwangere feliciteren, ik ga niet persoonlijk feliciteren, want dat lukt mij momenteel even niet. 

Alle dames die hun menstruatie hebben gekregen, ik heb een januari topic geopend, ik doe mijn best om alles zo goed mogelijk bij te houden. Hopelijk zie ik vele van jullie niet terug, haha! 
Nouvelle vie (Gast) - schreef op 11-12 om 09:55
Oh Orchidea  ik vind het echt jammer voor je ... ik zie net dat je al eventjes bezig bent, dus dit moet echt niet leuk zijn voor je ... de moed niet verliezen! 
Peetje1983 - schreef op 11-12 om 10:59
Hier helaas ook de ms , ga er nu toch van balen, waarom het elke keer niet lukt, weet het dat dat niet moet maar een baal dagje effe,  ben blij als we het nieuwe huis hebben in maart en rust in me hoofd! 
Succes voor alle dames die nog mogen testen, duim voor jullie

Is er al een januari groep ? 
Puck - schreef op 11-12 om 11:05
He jammer Peetje! Was er niet voorspeld dat het deze maand raak zou zijn? Dat had ik tenminste in mijn hoofd en hoewel ik er niet zo in geloof, hoopte ik het zo voor je! Wie weet ging het om de bevruchting dan....

Ook een dikke knuffel voor jou Orchidea. Extra zuur deze maand. 

@sweet: ik blijf voor je duimen
sweet - schreef op 11-12 om 11:10
Jammer peetje  
Lief van je sweet ! Nog steeds niets. Maar durf gewoon echt niet te testen. 
Hoe voel jij je ?
sweet - schreef op 11-12 om 11:11
Lief van je puck, bedoel ik natuurlijk haha. 
Puck - schreef op 11-12 om 11:45
 
Peetje1983 - schreef op 11-12 om 11:15
Puck ja ze kregen de maand dec door, maar ik geloof er niet meer in haha....
Of wat je zegt de bevruchting maar ag helaas, had goede hoop , 1 dag overtijd en echt klachten, nu heel veel stolsels dus denk dat er toch iets heeft plaats gevonden, maar we gaan 1 dagje zielig zijn en op naar 2020!
Kathe - schreef op 11-12 om 11:15
Peetje en Orchidea, ik vind het heel jammer voor jullie. Neem jullke tijd en rust. Wees extra lief voor jezelf. 
Stef, ik heb serieus overwogen om niet te gaan, maar wil mijn vriend niet teleurstellen. Heb me voorgenomen gewoon te doen waar ik zin in heb en als ze foute conclusies trekken doordat ik niet drink, is dat hun probleem. Ik ben uw recht door zee mentaliteit een beetje aan het overnemen Stef, haha. Hoe is het met jou?
En de anderen die deze dagen kunnen testen? Mila, hoe is het nog met jou? Ik kan pas volgende week dinsdag testen. 
Orchidea - schreef op 11-12 om 11:29
@Nouvelle Vie Inderdaad, ik ben sinds November 2018 bezig voor een tweede kindje, dat we nu naar Januari doorschuiven is gewoon kl...te, je verliest steeds meer hoop dat het op de natuurlijke wijze nog gaat lukken. Wij hebben in Maart wel een miskraam gehad met 5 weken, dus toen we eind Oktober naar de HA gingen werd ons verteld dat we tot Maart 2020 nog zelf moeten proberen, en daarna medisch gaan worden. Maar ook dan, de onderzoeken etc, ik hoop zo dat we in 2020 nog zwanger mogen raken.
@Peetje Ook kl..te, ik heb de Januari 2020 NOD al opgestard, tot daar.
@Puck Dankjewel Puck, inderdaad even extra zuur, maar hopelijk brengt 2020 ons meer geluk.
@Kathe Dankjewel Kathe, lief van je.. ga ik zeker doen. Hopelijk is 2020 meer ons jaar, 2019 was maar wat ellendig voor onze kinderwens

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'NOD December' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan