Plassen in de kraamtijd

Tijdens de kraamtijd houdt de kraamverzorgster nauwkeurig bij hoe vaak je baby plast. Zodra je kindje heeft geplast, is dit een teken dat de niertjes werken en dat je kindje goed drinkt.

  • Plassen in de kraamtijd

Plassen in de kraamtijd

De meeste kindjes beginnen binnen 24 uur met plassen in de kraamtijd. Als je kindje plast, is dat een goed teken om 2 redenen. Ten eerste weet de verloskundige dat dan je kindje drinkt en ten tweede dat de niertjes van je kindje werken

Oranje plas

Als beginnende ouder kun je nog al schrikken van de oranje plas die je kindje de eerste keer misschien doet. Het lijkt of er wat bloed bij het plasje zit namelijk. Gelukkig is dat niet waar. De oranje kleur komt van de 'uraten'. Omdat de niertjes van je kindje nog niet helemaal goed werken, komen er wat zoutkristallen in de urine terecht. Dat zorgt voor de oranje kleur. Als je kindje meer gaat drinken en meer gaat plassen, verdwijnt deze kleur vanzelf.

Baby menstruatie ?

Als je een meisje hebt gekregen, kan het zelfs zijn dat je kindje een beetje menstrueert. Er komt wat bloed en slijm uit de vagina. Dat komt door de hormonen van de moeder die nog in je baby aanwezig zijn. Deze hormonen zorgen voor een pseudo menstruatie. Dit is gelukkig heel normaal en gaat na enkele dagen vanzelf over.

 

Reacties op 'Plassen in de kraamtijd'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Plassen in de kraamtijd'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Vrijen in de kraamtijd en na de bevalling

Vrijen in de kraamtijd, geloof het of niet. Sommige moeders vinden de tijd en de zin ! Maar is het ook een goed idee ? En als je dan begint met vrijen, wat mag je dan verwachten ?

Baby wegen

In de kraamtijd wordt je baby iedere dag gewogen. Hoe gaat dat precies in zijn werk en waarom gebeurt dat ?

Hielprik

De hielprik wordt binnen 7 dagen na de geboorte van je kindje afgenomen. Je kindje wordt gescreend op een aantal bedreigende ziektes die vaak, mits ze vroeg ontdekt worden, genezen of onder controle gehouden kunnen worden.

Hechtingen in de kraamtijd

Als je gehecht bent na de bevalling kun je daar thuis nog flink wat last van hebben. Informatie en tips over hechtingen in de de kraamtijd.

Baby temperaturen

Tijdens de kraamtijd zul je je baby dagelijks moeten temperaturen. Je pasgeboren kindje moet goed op temperatuur blijven maar mag ook niet te warm worden. Hoe temperatuur je je baby en waarom precies ?

Ontzwangeren

In de kraamtijd begin je met een periode van ontzwangeren. Je bent ineens niet meer zwanger en dat brengt een hoop lichamelijke maar ook emotionele en praktische veranderingen met zich mee.

 


 
 
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan