2 weken zwanger

2 weken zwanger2 weken zwanger

Het spannende einde van de week

Tegen het einde van de week zou het wel eens zo ver kunnen zijn! Vrouwen met een 28 dagen cyclus kunnen aan het einde van deze week zwanger worden. Het is zelfs al mogelijk dat je op dag 2 van deze week zwanger raakt !

Mamma

Ergens deze week vindt je eisprong plaats. Het eitje kan maar 24 uur overleven. Als het eitje binnen deze 24 uur bevrucht wordt, zal het zich gaan nestelen tegen jouw baarmoederwand. Je bent dan dus zwanger. Spermacellen van een man kunnen wel 3 dagen overleven. Je kunt dus ook al zwanger worden als je eerder hebt gevreeen. Als je zeker wilt weten of je ovuleert, kun je een ovuluatietest kopen. Deze test meet de hoeveelheid luteïniserend hormoon (LH). Net voor de eisprong geeft je lichaam grote hoeveelheden van dit hormoon af die je vervolgens met deze ovuluatietest kunt meten.
Zodra je zwanger bent van je baby is meteen al een heleboel besloten. Het staat dan al vast of het een jongetje of meisje wordt, wat voor kleur haar de baby krijgt en wat voor kleur ogen.

Baby

Lengte van je baby: 0 mm
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is op dit moment waarschijnlijk nog een onbevrucht eitje. Eigenlijk is er dus nog niets gebeurd maar wat niet is kan nog komen ! Je mag jezelf in deze tweede week dus nog niet zwanger noemen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd maar we beginnen met tellen vanaf je laatste menstruatie. Dit komt omdat het voor iedereen verschillend is wanneer de eisprong plaatsvindt. Vanaf de bevruchting duurt het ongeveer 38 weken totdat je kindje geboren wordt.

Pappa

Voor pappa is er deze week werk aan de winkel. Met een beetje geluk is mamma aan het einde van deze week vruchtbaar. Wist je dat je beter zaad krijgt van los zittende broeken en onderbroeken ? Misschien toch even omkleden !

Ben jij nu 2 weken zwanger ?

Meer

Volgende week: 3 weken zwanger

Vorige week: 1 week zwanger

 

Reacties op '2 weken zwanger'

Reacties

1
1

Mama2005
Volgende week pas mijn nod dag maar nu al veel moe en hoofdpijn

Mama2005
Volgende week pas mijn nod dag maar nu al veel moe en hoofdpijn

kriebels
Ik kan de 22e testen. Spannendd

Rabia
BEn ook 2 weken nu.

mami*
22e pas moeten hier de duivels komdn alleen voel me nu al echt zwanger of me ei sprong maaakt me gek

Jenny
zo spannend weer... alleen maar afwachten nu. op 13 april mag ik een pas een test doen..... en jullie?

Anoniem
doe je best

Jouw naam:

Foto's over '2 weken zwanger'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan