7 weken zwanger

7 weken zwanger7 weken zwanger

Mamma

Je bent nu 7 weken zwanger! Voedsel en het eten daarvan neemt voor veel zwangere vrouwen vreemde vormen aan. Wat je vroeger heerlijk vond, daar moet je nu niet meer aan denken en waar je vroeger niet aan dacht, krijg je nu niet meer uit je hoofd. Volgens sommigen is dit omdat je lichaam vraagt om de voedingsstoffen die het nodig heeft om je baby te laten groeien. Dat zou ook verklaren waarom je bepaald eten echt niet meer ziet zitten. Omdat je lichaam het op dit moment even niet nodig heeft.

IJzer en calcium - Tijdens de zwangerschap heb je bijvoorbeeld meer calcium en ijzer nodig dan normaal. Calcium zorgt er voor dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden. Zo heb je minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Je hebt ongeveer 1200mg calcium per dag nodig. In de meeste zwangerschapsvitaminen zit zo'n 300mg. Zorg er dus voor dat je voldoende calcium binnenkrijgt via bijvoorbeeld melk, kaas, tofu of sommige vissoorten.

Licht bloedverlies - Het kan zijn dat je nog steeds heel af en toe wat bloed verliest. Dit kan oud bloed zijn, van de innesteling enkele weken geleden. Oud bloed ziet er bruiner uit dan nieuw (rood) bloed. Vaak gaat het dan om enkele druppeltjes bloed. Als je meer bloed verliest, is het altijd verstandig contact op te nemen met de huisarts, verloskundige of gynaecoloog.

Afvallen Het is normaal dat je, als je 7 weken zwanger bent, al een kilo bent aangekomen. Sommige vrouwen komen wat minder aan en anderen wat meer. Dan maakt allemaal niet zo heel veel uit. Het is wel belangrijk dat je niet afvalt. Het kan zijn dat je bang bent om te veel aan te komen en daardoor te weinig eet. Dat is gevaarlijk voor zowel de baby als voor jezelf. Als je onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, vergroot je de kans op een miskraam. Zorg er dus voor dat je voldoende en gevarieerd eet ! Het kan ook zijn dat je afvalt doordat je erg misselijk bent en niet voldoende eten binnenhoudt. De kans bestaat dan dat je uitdroogt en te weinig vitaminen en mineralen binnen krijgt. Volg onze tips over misselijkheid. Als je dan nog steeds niet voldoende eten binnen kunt houden, maak dan een afspraak met je huisarts ! Deze kan je in sommige gevallen medicijnen voorschrijven of in het ziekenhuis vocht via een infuus laten toedienen.

Pas op voor de vijfde ziekte - Tijdens de eerste helft van je zwangerschap kan de vijfde ziekte (een kinderziekte) gevaarlijk zijn voor jouw ongeboren kindje. Was je handen regelmatig met desinfecterende zeep of gel, drink voldoende, eet gezond en zorg er voor dat je voldoende rust krijgt. Omdat tijdens je gehele zwangerschap sommige ziektes gevaarlijk voor je kindje kunnen zijn, adviseren wij om tijdens heel je zwangerschap voorzichtig aan te doen om de risico's op ziek worden zo veel mogelijk te vermijden.

Baby

7 weken zwangerMet 7 weken zwangerschap is de baby zo groot als een bosbes!

Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Jouw baby heeft het maar druk want deze week verdubbelt je baby zich in lengte. Je baby is nu 10.000 keer zo groot als net na de verwekking.
De hersenen van je baby groeien ook in een rap tempo. Per minuut komen er ongeveer 100 hersencellen bij. Er worden ook in een hoog tempo hersenverbindingen aangelegd en bepaalde delen van de hersenen zijn zich al aan het specialiseren. Het schedeltje van je baby is nu nog doorzichtig en heel erg zacht.
Het gezichtje van je baby krijgt ook al meer karakter. De mond en de tong van je baby worden langzaam aan gevormd en ook worden de neusgaten zichtbaar. De ogen van je baby zijn al gevormd. Er zijn nog geen oogleden om de oogjes af te sluiten en de irissen (het gekleurde gedeelte van het oog) zijn ook nog niet aanwezig.
De ledematen van je baby, die vorige week nog slechts stompjes waren, groeien langzaam uit naar echte armen en benen maar zo ver is het nog niet. Deze week zullen de armpjes worden gedeeld in een deel wat later de hand wordt, een deel dat de arm blijft en een schouder gedeelte. Pas over een week zullen de armen verder gegroeid zijn en zal je baby beginnen met het ontwikkelen van de vingers en tenen.
Sommige ingewanden en organen waren al aangelegd en deze week wordt ook de rest van de organen en ingewanden gemaakt. Dat wil niet zeggen dat ze dan al helemaal klaar zijn en op de goede plek zitten. De organen moeten nog verder groeien en op hun uiteindelijke plaats gaan zitten.

Pappa

Mamma is nu 7 weken zwanger en pappa heeft even de tijd gehad om het nieuws te verwerken. Het is belangrijk dat ook jij je inleest in wat mamma wel en niet mag zodat je weet waar je haar mee moet helpen en wat je wel en niet moet kopen in de supermarkt. Lichamelijk mag mamma nog bijna alles. Alleen de kattenbak verschonen mag zij niet meer doen. In de uitwerpselen van de kat kan namelijk een parasiet zitten die toxoplasmose kan veroorzaken. Dit is gevaarlijk voor je kindje.

Ben jij nu 7 weken zwanger ?

Alle pagina's over 7 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 8 weken zwanger

Vorige week: 6 weken zwanger

 

Reacties op '7 weken zwanger'

Reacties

Esmee
Afgelopen zaterdag de eerste echo gehad op 7 weken en 3 dagen. Onze kleine ligt op de groeicurve met een mooie 12 mm en een sterk hartje. Ondertussen onbedoeld 4 kilo afgevallen...

Mira123
Net echo gehad. 7 weken + 2 dagen. Hartje klopte !! hij/zij was ca 1 cm haha! voel me goed. alleen gevoelige borsten. Verder nog geen klachten

Joelle
7 weken zwanger. Ni zoveel kwaaltjes buiten echt heel moe en draaiingen in hoofd

lizzy
7 weekjes en allereerste zwangerschap allemaal heel spannend dus

mamavan3
7 weken hier en heeeeel erg misselijk en moe :(

san
Ik na tien jaar zwanger ivf zeven weken zwanger en cystes operaties gehad.helaas weer cyste maar kan wegslinken.positief blijven.

kindjeopkomst
7 weekjes zwanger, beetje gevoelige borsten maar eindelijk voor t eerst in mijn leven een volwaardig A'cupje (joepie) :) Maandag eerste echo gehad en 'n goed kloppend hartje gehoord, baby'tje was 8mm groot... nog zo ieniemienie klein maar t zorgt wel al regelmatig voor 'n minder fit gevoel, mega vlug moe, vaak misselijk maar ik preis me gelukkig dat tot nu toe alles is binnengebleven.

Nini
7weken en 4 dagen. Erg Misselijk, maagzuur, moe, baarmoeder steekjes.

Bloempje
6 weken en 5 dagen zwanget echo was goed hartje klopte al alleen pijn in onder rug en moe maar dat heb ik er heel graag voor over ik klaag niet

Angel
Nu 6 weken en 2 dgn zwanger. Af en toe misselijk, pijn in mn borsten, rug en soms heel erg moe. 22mei 1ste echo. Ook soms lichtelijk kramp in mn buik, maar schijnt indd niks ergs te zijn behalve t groeien vd baarmoeder♡ gefeliciteerd dames

Jouw naam:

Foto's over '7 weken zwanger'

 • <3 echo op 7 weken 2 dagen
 • echo 7 weken
 • Tibeau 7 weken oud
 • Echo 7 weken
 • 7weken 3 dagen
 • 7 weken
 • 7 weken en 5 dagen zwanger!
 • 7 weken 3 dagen
 • 7 weken
 • 7 weken

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan