30 weken zwanger

30 weken zwanger30 weken zwanger

Mamma

Je bent nu 30 weken zwanger. Als je zelf een rhesus negatieve bloedgroep hebt, word je deze week door de gynaecoloog of verloskundige gecontroleerd op antistoffen tegen het bloed van je baby. Als je kindje rhesus positief is, kan dat namelijk problemen opleveren als de antistoffen via de navelstreng bij de baby komen. Als er inderdaad antistoffen worden gevonden, krijg je daar medicijnen voor.
Brandend maagzuur komt deze week nog erg veel voor. Je baarmoeder neemt steeds meer plaats in waardoor je maag steeds minder plek krijgt en het maagzuur er als het ware uitgedrukt wordt. Als je kindje over een paar weken (hopelijk) in gaat dalen, zal dit pas minder worden. Tot die tijd kun je het beste maar rustig aan doen, kleine porties teegelijk eten en drinken en als je medicijnen in wilt nemen hiervoor, overleg dit dan met de verloskundige, gynaecoloog of apotheker. Zie ook onze special over maagzuur.

Geboortekaartjes

30 weken zwanger geboortekaartjes

Tijdens je zwangerschap zijn er veel praktische zaken om over na te denken. Eén daarvan is het maken van je geboortekaartjes. Waar je ouders vroeger dikke boeken met kaartjes doorbladerden, zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende kaartjes online te vinden.
Klassiek, stoer, lief?.met gedichtje, foto of helemaal zelf gemaakt, alles is mogelijk en bovendien super eenvoudig. Ook bij Greetz kun je heel makkelijk zelf je eigen geboortekaartje maken of uitkiezen. Maak nu een proefkaartje en beoordeel thuis zelf de kwaliteit!

Hoe staat het met je gewicht ?

Alhoewel het zwangerschapsgewicht voor heel veel vrouwen verschilt, is de gemiddelde zwangere vrouw met 30 weken zwanger nu ongeveer 8500 gram aangekomen. PS, iedere week houden wij bij hoe veel onze zwangere bezoekers zijn aangekomen. Iedere week zie je onderaan de pagina een link over het zwangerschapsgewicht van die week. Als je daar op klikt vind je precies hoe veel onze bezoekers deze weken zijn aangekomen !

  10 weken 20 weken 30 weken 40 weken
foetus 5 gram 300 gram 1500 gram 3300 gram
placenta 20 gram 170 gram 430 gram 650 gram
vruchtwater 30 gram 250 gram 600 gram 800 gram
baarmoeder 135 gram 585 gram 810 gram 900 gram
borsten 35 gram 180 gram 360 gram 405 gram
bloed 100 gram 600 gram 1300 gram 1250 gram
Totaal 650 gram 4000 gram 8500gram 12500 gram

Baby

30 weken zwangerMet 30 weken zwangerschap is de baby zo groot als een boerenkool!

Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Mama is nu 30 weken zwanger en de baby heeft nu veel minder plaats om te draaien en gaat tussen nu en twee weken zijn of haar uiteindelijke plekje zoeken waar het blijft zitten tot de bevalling. Ligt je baby nog niet goed, maak je dan geen zorgen want het heeft nog 2 weken de tijd om te gaan draaien.
De baby is er bijna helemaal klaar voor. De vitale organen zijn allemaal af en de longetjes zijn behoorlijk ontwikkeld. Mocht de baby nu geboren worden dan is hij of zij nog wel vatbaar voor virussen en infecties omdat de baby nog over weinig weerstand beschikt. De baby heeft ook nog niet voldoende vet om zichzelf goed warm te houden.
De donshaartjes die je baby beschermden in de baarmoeder laten rond deze week los. Deze komen in het vruchtwater terecht en worden zo ingeslikt door de baby. Als de haartjes in de darmen terecht komen, zorgen deze er voor dat de darmen voor het eerst wat te doen hebben en stimuleren zo de baby.

Droom maar zacht lieve baby

Vanaf de 30e week begint de baby met zijn REM slaap. REM staat voor rapid eye movement. In deze fase van slaap komen dromen voor. Belangrijker is nog dat deze fase van slaap in verband wordt gebracht met de organisatie van de hersenen. Als baby's geboren worden, hebben ze dan ook veel meer REM slaap dan volwassenen. Overigens slapen de baby's nu ongeveer 80% van de tijd

Pappa

Mamma is nu 30 weken zwanger en zwangert nog (vrolijk) door. Als je nog niet hebt besloten waar mama gaat bevallen, bespreek dit dan deze week met haar. Daarnaast kun je deze week de snelste route naar het ziekenhuis even uitzoeken want wie weet wordt het toch een ziekenhuisbevalling. Let ook op waar je kunt parkeren en waar de avondingang is. Zorg ook dat je geld hebt voor een rolstoel. Daar gaat meestal 1 euro in.

Ben jij nu 30 weken zwanger ?

Alle pagina's over 30 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 31 weken zwanger

Vorige week: 29 weken zwanger

 

Reacties op '30 weken zwanger'

Reacties

Michel
Doordat wij corona hebben gehad krijgen wij 2 extra echo's. Dit is deze week (30 weken) en met 34 weken. We hebben niets bijzonders en alles groeit zoals het hoort.

Steetje
30 weken en 2 dagen, vorige week echo gehad (onze kleine baby boy woog +/- 1,4kg) Hoe zit het met jullie eigen gewicht? Ik ben intussen +11 kg. Veel? Ik ben wel 1m80

Wies
bij ons in het zh gaat er 2 euro in de rolstoel

Cansu
30weken en 3 kg aangekomen baby 1650gr

liesje
Bijna 30 weken zwanger en dan terug naar de gynaecoloog. De vermoeidheid slaat toe en kan ook moeilijk slapen.

Mirry
Ik kan niet slapen! Voor de rest alles voorspoedig...

Ak
Binnenkort 30 weken echo echt spannend

Alicia
De baby is nog geen 1100 gram, gaat niet goed zo.

saar
Ook ik ben nu een goeie 30 w ...ik heb de laatste dagen constant ambetante harde buiken

tally
vandaag 30 weken we zijn echt blij de tijd vliegt voorbij en de misselijkheid gaat op en neer

Jouw naam:

Foto's over '30 weken zwanger'

 • 28 weeks!! 28 weken zwanger en mama & papa worden echt ongeduldig om deze kleine meid in levende lijven te zien!!
 • Tot 3x toe mislukte de 3D echo een week later hadden we de 30 weken groei echo en die was recht in de roos
 • 30 weken Het voelt steeds meer als 'de kleine uk en ik' ipv ik en mijn buik. :-)
 • 3d echo 30 weken
 • 30 weken en 3 dagen
 • Love my baby Ik ven 30 weken en alles gaat prima met ons Mijn baby weegt anderhalf kilo Slapen gaat moeilijk nu
 • 30 weken zwanger
 • 30 weken zwanger van een mooi prinsesje. 30 weken zwanger van onze kleine prinsesje. Mega trots.
 • 30 weken 5 dagen
 • 30 weken zwanger

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan