40 weken zwanger

Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

De grote week ?

40 weken zwanger

Dit is het dan: De Grote Week! Tenminste, dat hoop je en vaak, heel vaak is dat ook wel zo !

Mamma

Mamma hoopt natuurlijk dat de kleine deze week geboren wordt. Als het goed is, is alles er klaar voor: de babykamer, spullen, speelgoed, luiers, beddengoed, geboortekaartjes, maxicosi en ga zo nog maar even door. Alles is er en staat te wachten op jullie nieuwe kindje. Ongeveer 4 procent van alle baby's wordt op de uitgerekende dag geboren maar veel baby's komen ook ietsje later, dus pas als je 41 of 42 weken zwanger bent. Als het kindje na deze week geboren wordt, ben je dan ook over tijd. Maar goed, daar ga je natuurlijk niet van uit en wacht je vol spanning op de eerste 'echte' weeën.

Hoe staat het met je gewicht ?

Alhoewel het zwangerschapsgewicht voor heel veel vrouwen verschilt, is de gemiddelde zwangere vrouw met 40 weken zwanger nu 12500 gram aangekomen ongeveer. PS, iedere week houden wij bij hoe veel onze zwangere bezoekers zijn aangekomen. Iedere week zie je onderaan de pagina een link over het zwangerschapsgewicht van die week. Als je daar op klikt, vind je precies hoe veel onze bezoekers deze weken zijn aangekomen !

  10 weken 20 weken 30 weken 40 weken
foetus 5 gram 300 gram 1500 gram 3300 gram
placenta 20 gram 170 gram 430 gram 650 gram
vruchtwater 30 gram 250 gram 600 gram 800 gram
baarmoeder 135 gram 585 gram 810 gram 900 gram
borsten 35 gram 180 gram 360 gram 405 gram
bloed 100 gram 600 gram 1300 gram 1250 gram
Totaal 650 gram 4000 gram 8500gram 12500 gram

Baby

40 weken zwangerMet 40 weken zwangerschap is de baby zo groot als een pompoen!

Het is niet de moeder maar de baby die aangeeft wanneer het tijd is om geboren te worden. De kleine stoot dan de stof cortisol uit. Die stof zorgt er voor dat bij mamma alle seinen op groen gaan en de bevalling kan beginnen. Wetenschappers zoeken nog steeds naar de trigger die er voor zorgt dat de baby deze stof aan gaat maken. Het is een medisch raadsel waarom je baby juist nu aangeeft dat het geboren wil worden. Misschien vindt de baby het gewoon wel mooi geweest.

Pappa

Mamma is nu 40 weken zwanger en hopelijk is dit de week dat het allemaal gaat gebeuren. Vandaag of misschien wel morgen ben je opeens een kersverse pappa en begint er een nieuw en hopelijk geweldig hoofdstuk in jouw leven. We zullen er niet om liegen, het gaat zwaar worden. Je zult minder tijd voor jezelf hebben, minder tijd hebben om uit te gaan en zeker in de eerste maanden minder slapen. Je leven zal compleet veranderen maar je krijgt er veel, zo veel voor terug dat dat je nooit meer terug wilt als je de kleine eenmaal in je armen hebt.

Een woordje van Brabbels

Brabbels wenst je heel veel succes en plezier met je nieuwe baby ! Wij hopen dat we je op onze site genoeg informatie en tips hebben kunnen geven tijdens jouw zwangerschap Geniet er maar van en we zouden het erg leuk vinden als je nog eens wat van jou of je baby wilt laten horen op onze site !

Ben jij nu 40 weken zwanger ?

Alle pagina's over 40 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Vorige week: 39 weken zwanger

 

Reacties op '40 weken zwanger'

Reacties

Hanan
Normale 20/12 maar nog niks

Hanan
Nog een week

madelene
Hoi nu precies 40 weken :) Ze zit denk ik nog veels te lekker :) Ag ik geef haar alle tijd Ik wil dat ze met zo lang zit tot ze er genoeg van heeft . Het heeft ook wel iets liefs als ze zo lang bij mama willen zitten. Ook al krijg ik steeds meer klachten en word het zwaarder.

wanina
Hoi ik ben bevallen op 11/11/2013 van onze Fernández ons kleine mooie wondertje ,,zit gewoon op een roze wolk!!

Lelia
Hallo allemaal ik ben zondag 21 juli uitgeteld, alleen mijn kleine prinses is dan al ruim 1 maand oud. Het is een heftige periode geweest in het ziekenhuis maar gelukkig zijn we nu thuis en kunnen we gaan genieten.

nahalie
hoi ik ben nathalie ik ben nu 40 weken en 2dagen en wil wel dat mijn kindje nu komt ik heb zo zwaar ik kan niet meer slapen en heb 2 cm onsluiting en heb pijn aan mij bekken ik zal blij zijn als ze geboren is groetjes nathalie

Jouw naam:

Foto's over '40 weken zwanger'

  • Precies 40 weken zwanger
  •  dreams come true
  • 40 weken :-)
  • 40 weken Ik ben zó nieuwsgierig! Kom maar kleintje! :-)

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan