34 weken zwanger

Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Mamma

34 weken zwanger Rond de 34e week van je zwangerschap is het normaal dat je baby in gaat dalen. Het indalen gaat vaak samen met indalingsweeën. Een trekkende pijn in je onderbuik en harde buiken horen daar vaak bij. Als je kindje nog niet is ingedaald, is dat helemaal niet erg. Als dit je eerste kindje is, heb je nog tot en met week 37 voordat je baby helemaal ingedaald hoort te zijn. Als dit niet je eerste kindje is hoeft je kindje helemaal nog niet in te dalen. Dat kan zelfs tijdens de bevalling nog gebeuren.
Je benen hebben het zwaar te verduren tijdens de laatste maanden van je zwangerschap. Een veelvoorkomende klacht is rusteloze benen en kramp in de benen. Vaak helpt het om je benen te strekken en je tenen naar je toe te trekken. Spataderen komen ook meer voor. Dit komt door je hormoonhuishouding dat er voor zorgt dat je bloedvaten minder sterk zijn. Veel rust en weinig belasting kunnen helpen het ergste te voorkomen.

Gipsbuik maken - Als je 34 weken zwanger bent is dit een hele leuke tijd om een mooie afdruk van je buik je laten maken. Het is niet duur, een geweldige herinnering aan je zwangerschap en erg leuk om samen met je partner te doen. Lees alles over de gipsbuik.

Pas op voor kinkhoest - als je nu, met 34 weken zwangerschap, of in de komende weken tot de bevalling kinkhoest oploopt, kun je dat bij de geboorte direct doorgeven aan je kindje. Vaak merk je er als volwassene niet zo veel van, behalve dat de hoest niet over gaat na een paar weken. Als je de mogelijkheid hebt, blijf dan weg van plekken waar de kinkhoest kan heersen zoals de kleuterschool en de kinderopvang. als je bang bent dat je het toch hebt opgelopen, neem dan contact op met je huisarts en verloskundige.

Zwangerschapsverlof

Tussen de 6 en 4 weken voor je uitgerekende datum kan in Nederland je zwangerschapsverlof in gaan. Dat betekent dat je deze week met zwangerschapsverlof zou kunnen gaan. Je zwangerschapsverlof bestaat eigenlijk uit zwangerschapsverlof (voor de bevalling) en bevallingsverlof (na de bevalling). Je hebt recht op je volle loon tijdens je zwangerschap. Normaal gesproken betaalt je werkgever je je loon tijdens je zwangerschap. Tijdens dit verlof is het voor jezelf belangrijk om rust te nemen en je goed voor te bereiden op je bevalling. Begin dus niet aan grote projecten want het grootste project moet nog komen.

Baby

34 weken zwangerMet 34 weken zwangerschap is de baby zo groot als een ananas!

Het kan zijn dat je je baby minder gaat voelen de komende weken. Dat komt doordat er minder plaats is voor je baby om te bewegen. Voelde je voorheen nog veel schoppen en stompen, de komende weken zal je meer schuif bewegingen van handen, voeten en knieën gaan voelen. Alhoewel je nog zo'n 6 weken hebt, is je kindje al heel erg ver ontwikkeld. Als het nu geboren zou worden, heeft de baby een overlevingskans van 99%. De longetjes zijn nog niet helemaal af en het gewicht is nog niet zo ver dat de baby zichzelf warm kan houden waardoor de baby waarschijnlijk nog even in de couveuse moet liggen. De weerstand is sterk toegenomen waardoor de kans op virussen en infecties een stuk kleiner is geworden. Dit is het moment om de baby te draaien als deze in stuitligging ligt (met het hoofd naar boven). De verloskundige of gynaecoloog zal dan proberen om de baby uitwendig te draaien. Met de ene hand op het kontje en de andere op het hoofdje wordt geprobeerd de baby te draaien. Dit lukt helaas niet altijd. Bij de eerste zwangerschap, als er niet zo veel ruimte is, lukt het ongeveer bij 1 op de 3 vrouwen. Bij een volgende zwangerschap slagen ongeveer 2 van de 3 pogingen.

Pappa

Mamma is nu 34 weken zwanger en pappa moet er voor zorgen dat hij 24 uur per dag bereikbaar is voor het geval mamma belt. Een kleine checklist voor papa:
- Zorg er voor dat je mobiel altijd opgeladen is
- Zorg er voor dat je je mobiel altijd op kunt nemen, ook tijdens vergaderingen.
- Zorg er voor dat je genoeg benzine hebt om van de plek waar je op dat moment bent naar huis te rijden en vanaf daar naar het ziekenhuis. Mamma stelt het niet op prijs als ze met weeën nog even moet tanken !
- Zorg er voor dat je geld hebt voor een rolstoel. De meeste ziekenhuizen vragen 50 cent. Check dit van te voren even !

Ben jij nu 34 weken zwanger ?

Alle pagina's over 34 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 35 weken zwanger

Vorige week: 33 weken zwanger

 

Reacties op '34 weken zwanger'

Reacties

katje
Vandaag 34 weken zwanger... mag er wel gaan komen... loop nu al 2 weken af te zien met een urinewegstent :( hiervoor een zalige zwangerschap gehad, maar nu .... pfffffff

Femmie
Hallo allemaal, vandaag 34 weken zwanger. Laatste loodjes! Ik heb zwangerschaps diabetes en zal in week 38 ingeleid worden. Aftellen dus! Mijn zoontje kwam met precies 38 weken spontaan uit zichzelf. Dus ik hoop dat het nu weer gaat gebeuren. Nog meer die ingeleid zullen worden? Vind het wel spannend!

Denise
34 weken zwanger van mijn 4e kindje ( oudste is 11 , dan 4 en 2) Voel me TOP , weken vliegen voorbij en zin om tzt te gaan bevallen, ben benieuwd naar dit meisje.... niet klagen dames, wees blij dat je zwanger bent!

Peri
Ik ben 34 weken van mijn derde van mij mag het nu al komen ik heb twee peutera die om aandacht vraagen

Kimm
34 weken zwanger van mijn 5de kindje.heb al een zoon van 8 een dochter van 6 en nog een zoon van 2.5 en nog een dochter van 9 maanden.ik mag niet klagen,heb alleen last van bekkeninstabiliteit.

unnie
Ik ben ook in week 34 en ik krijg af en toe en benauwd gevoel.

Fien
32 weken zwanger...zware baby is nu al 44 cm hen nog 2 jongengs van 2.5 en 8.... word zwaar..

linda
ik ben moeder van 3 kinderen en ben nu 34weken zwanger van de 4 de ik ben 27 juni uitgerekent maar ik heb het gevoel dat het eerder kom omdat mijn baby te groot is en veel vruchtwater voor alle moeders nog eve gedult xxx

Glad
Oook in mijn 34 ste week. Heb ng wel wat inorde te brenge maar kom tot niet veel. Terug snel moe kort van adem zeer lastig. Heb ook nog een lief kindje van bijna 2 rondlopen maar ze doed elke dag minst 2 uur middagdutjes dus mag zeker niet klagen. Ik wil mijn tijd wel uit doen beste voor het kindje. Ook een emotionele gedachte dat dit mijn laatste mss wel is dus kga ng wat genieten va het nieuw leven !!!

Karen
34 w zwanger van tweeling..dit is ongeloofelijk zwaar en wss deze week of volgende week bevallen met keizersnee.. ik kan nx meer.. zelfs mijn zwangerschaps kleedij spant/word te klein! :D men zoontje van 2.5 vraagt ook veel aandachr maar de verzorging moet ik aan papa overlaten. Heb symptomen van zwvergiftiging dus lang duurt het ni meer denk ik...

Jouw naam:

Foto's over '34 weken zwanger'

 • Big Sister
 • 34 weken
 • 34 Weken
 • 34 weken zwanger
 • 34 weken
 • Hier 34 weken en 4 dagen zwanger van ons mannetje!
 • 34 weken
 • 34 weken en 6 dagen... <3
 • Big Sister
 • 34 weken 34 weken

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan