12 weken zwanger

12 weken zwanger12 weken zwanger

Mamma 12 weken zwanger

Je bent nu 12 weken zwanger ! Het einde van het eerste trimester begint in zicht te komen. Je zult zien dat de klachten, die je het eerste trimester hebt gehad, veelal stukken afnemen of geheel verdwijnen in het tweede trimester. Heb je dus nog last van misselijkheid of vermoeidheid? Nog heel eventjes volhouden ! De placenta gaat deze week beginnen met het aanmaken van hormonen. De kans op een miskraam wordt steeds kleiner na deze week. Ook de hoeveelheid vruchtwater neem toe. Dat is nu zo'n 50ml !

Zwangerschapsmasker - Binnenkort moet je een beetje op gaan letten dat je niet te veel in de zon zit. Je loopt dan namelijk de kans om een zwangerschapsmasker te ontwikkelen waarbij je donkere vlekken in je gezicht hals of nek krijgt ! Tijdens je zwangerschap is je huid gevoeliger voor deze aandoening onder de invloed van de zwangerschapshormonen oestrogeen en progesteron. Sommige cellen in je huid worden hypergevoelig voor zonlicht en zullen sneller verkleuren. Omdat niet alle cellen even gevoelig worden, verkleur je niet egaal. De pigmentvlekken van een zwangerschapsmasker vind je op je voorhoofd, bij je jukbeenderen, op je bovenlip en bij je slapen. Een zwangerschapsmasker kan geen kwaad voor jezelf of voor je kindje maar verdwijnt niet altijd helemaal na je zwangerschap. Pas dus op !

12 weken zwangermet 12 weken zwanger word je bloeddruk gemeten

Hoge bloeddruk - Een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap kan gevaarlijk zijn omdat dit een teken kan zijn van een zwangerschapsvergiftiging. Als je 12 weken zwanger bent, zul je hier doorgaans nog niet mee te maken krijgen. Toch wordt het nu al goed in de gaten gehouden. Om deze reden zal de verloskundige of gynaecoloog ook regelmatig jouw bloeddruk opnemen. Een zwangerschapsvergiftiging bestaat in verschillende gradaties maar allemaal kunnen ze schadelijk zijn voor zowel jezelf als voor je kindje. Als je de komende maanden (tot aan jouw bevalling) last krijgt van opgezwollen handen,voeten, gezicht of enkels, tintelingen in je vingers, pijn onder je ribben, sterretjes ziet of een pijnlijk en gespannen gevoel in je buik krijgt, kun je het beste even contact opnemen met je verloskundige !

12 weken zwangerMet 12 weken zwangerschap is de baby zo groot als een pruim !

Baby

Lengte van je baby: 6,5 centimeter
Gewicht van je baby: 20 gram

Je baby's ogen zaten de eerste weken nog aan de zijkant. Als je 12 weken zwanger bent, zijn de ogen langzaam naar de voorkant van het gezichtje verhuisd en nu zitten ze op de plaats waar ze uiteindelijk zullen blijven zitten.
Je baby is al bezig met het leren van alle vaardigheden die het strakjes nodig heeft om te kunnen overleven. Je baby leert deze week hoe het moet slikken en ook hoe het vruchtwater moet drinken. De darmpjes werken ook al een beetje en je baby zal deze week zijn eerste glucose (suiker) opnemen uit het vruchtwater. Alhoewel de darmpjes dus al (een heel klein beetje) werken, zal je baby nog lang geen ontlasting produceren. Dat gebeurt als het goed is pas na de geboorte. Als je baby al wel in het vruchtwater heeft gepoept voor de bevalling zal je niet huis mogen bevallen !
Het hartje van je baby heeft nu de snelheid aangenomen waarmee het strakjes ter wereld komt en klopt met zo'n 120 slagen per minuut. Bij het bezoek aan de verloskundige kun je waarschijnlijk horen dat het met een enorme snelheid klopt. Dit wordt gemeten met een doptone. Een soort microfoon speciaal gemaakt voor jouw buik. Dit snelle kloppen neemt gedurende je zwangerschap af. Het hartje begint met zo'n 180 slagen per minuut en als je 12 weken zwanger bent neemt dat af tot 120 slagen per minuut. Overigens is het niet zo dat het hartje al heel stabiel klopt, de hartslag varieert nog heel erg en dat is over het algemeen een goed teken !
De hersenstructuur van je baby is nu precies hetzelfde als wanneer het geboren wordt. De hersenen groeien nog wel flink door en leggen ontelbare verbindingen de komende jaren maar zien er na de geboorte niet anders uit dan nu. Die hersenen zorgen er zelfs al voor dat je baby leuke menselijke trekjes gaat krijgen zoals: gapen, op zijn of haar duimpje zuigen of voelen met de handjes.

Pappa

Mamma is nu 12 weken zwanger en als mamma zich niet zo lekker voelde de afgelopen weken is de kans groot dat dat nu een stukje beter gaat. Je kunt nu weer van alles gaan ondernemen. De vrije avonden die je had doordat mama op de bank in slaap viel zijn voorbij ! Neem haar dus maar lekker mee naar buiten, naar het park, ga lunchen, uit eten of wat je ook wilt doen !

Ben jij nu 12 weken zwanger ?

Alle pagina's over 12 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 13 weken zwanger

Vorige week: 11 weken zwanger

 

Reacties op '12 weken zwanger'

Reacties

555-666-0606
@@7h3hV

555-666-0606
1'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'

555-666-0606
1*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)

555-666-0606
YftGdv5Q')) OR 918=(SELECT 918 FROM PG_SLEEP(15))--

555-666-0606
uMjszowI') OR 409=(SELECT 409 FROM PG_SLEEP(15))--

555-666-0606
SiSj86pJ' OR 898=(SELECT 898 FROM PG_SLEEP(15))--

555-666-0606
-1)) OR 173=(SELECT 173 FROM PG_SLEEP(15))--

555-666-0606
-5) OR 233=(SELECT 233 FROM PG_SLEEP(15))--

555-666-0606
-5 OR 983=(SELECT 983 FROM PG_SLEEP(15))--

Jouw naam:

Foto's over '12 weken zwanger'

  • Tweede echo alles in orde! We hebben de 12 weken gehaald!!
  • ruim 12 weken van spruit nr2
  • 12 weken echo hier is ons meisje 13 weekjes :D
  • 12 weken echo
  • Ons wondertje Vandaag 12 weken en 4 dagen ver! ❤️
  • 7 weken en 1 dag Je bent precies zoals je moet zijn, samen gaan we naar de 12 weken. Mijn kleine druif
  • Ons klein garnaaltje echo 12 weken
  • 12 weken zwanger
  • buik 12 weken en 5 dagen zwanger
  • buikie 12 weken

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan