39 weken zwanger

Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

Mamma

39 weken zwanger Je bevalling komt heel snel dichterbij, het kan ieder moment zo ver zijn maar het kan ook nog 3 weken op zich laten wachten. Slechts 1 op de 20 baby's wordt geboren op de uitgerekende dag.
Veel vrouwen voelen zich snel geprikkeld, vermoeid en vergeten alles wat ze moeten onthouden. Dat is normaal en zeker niet ongewoon. Je lichaam en je hoofd maken zich op voor de bevalling. Je denkt er misschien wel de hele dag aan want je zit misschien de tijd thuis te wachten totdat het gaat beginnen. Probeer je niet te fixeren op de bevalling en geniet nog even van je rust nu het nog kan. Probeer jezelf dan een beetje af te leiden. Trakteer jezelf op een leuke tv serie, een boek of tijdschrift.
Vooral in de laatste weken van je zwangerschap kun je veel vocht vasthouden. Knellende kleding is dan niet prettig om te dragen. Trek dus ruime, niet knellende kleding aan. Je benen op een verhoging leggen, wil ook wel eens helpen.

Gooi strakjes jouw ongebruikte kraammaterialen niet weg ! - In Nederland krijgt iedere vrouw een kraampakket van de zorgverzekering voor als je thuis bevalt. Lang niet altijd gebruik je alles uit het kraampakket. Soms omdat je niet thuis bevalt en soms omdat je gewoon niet alles nodig hebt. Stichting babyhope zamelt deze overgebleven kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Hun doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby?s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken. Brabbels steunt stichting babyhope daar in. Daarom vind je op Brabbels alle inzamel adressen van stichting babyhope !

Baby

39 weken zwangerMet 39 weken zwangerschap is de baby zo groot als een watermeloen!

Wordt de baby een jongen of een meisje ? Niet iedere ouder weet dit al, soms kunnen ze het lastig zien en veel ouders kiezen er voor om het geslacht niet te weten. Jongetjes zijn normaal gesproken ietsje zwaarder en groter bij de geboorte dan meisjes. De kleur van de ogen staat ook al vast maar op dit moment heeft je baby (hoogst waarschijnlijk) nog blauwe ogen want bijna alle baby's worden geboren met blauwe ogen. Pas na enkele maanden of in sommige gevallen pas na een jaar wordt de echte definitieve kleur van de ogen zichtbaar.
De baby zorgt er ook voor dat hij of zij strakjes naar buiten kan komen. De botten van de baby bevatten nog maar weinig kalk waardoor ze erg flexibel zijn en makkelijk door het geboortekanaal kunnen gaan. De schedel van de baby bestaat uit verschillende delen die kunnen schuiven (zelfs over elkaar heen). Hierdoor kan het hoofdje ook makkelijker door het geboortekanaal. Het hoofdje van je kindje kan er na de geboorte dan ook wat vreemd uit zien. Dit trekt meestal binnen een paar uur tot een paar dagen weer bij.

Pappa

Mamma is nu 39 weken zwanger en jij vraagt je misschien af wat jij kunt doen tijdens de bevalling. De meeste mannen geven aan 'er maar een beetje bij te hebben gestaan' terwijl de meeste vrouwen aangeven 'veel steun te hebben gehad' van hun man.
Als mamma gaat bevallen, zal ze vaak in zichzelf keren (of misschien ook niet). Als man is het dan belangrijk op de details te letten. Je wilt graag weten hoe het met mamma gaat maar als je daar geen feedback over krijgt, probeer dan niet door te vragen. Mama is eventjes bezig ...
Sta aan haar zijde en houd haar hand vast als ze daar om vraagt. Als ze het warm heeft, haal je een nat washandje (of twee). Als het te licht is, doe je de gordijnen dicht en af en toe haal je en glaasje water voor haar. Veel meer kan je niet doen maar ze zal het echt op prijs stellen. Even een sigaretje gaan roken omdat het toch nog wel even duurt of een tijdschriftje lezen wordt duidelijk niet op prijs gesteld.
Tegen het einde van de bevalling kun je alvast wat kleertjes klaar gaan leggen voor jullie baby. Als de baby is geboren, mag je ook de navelstreng doorknippen.

Ben jij nu 39 weken zwanger ?

Alle pagina's over 39 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 40 weken zwanger

Vorige week: 38 weken zwanger

 

Reacties op '39 weken zwanger'

Reacties

Kiantha
Mijn prinses die is er inmiddels. Wel niet zoals gewild of gepland, maar belangrijkste is dat ze gezond is. Voelde me koortsig op 6 maart met slechts voor weeën melde me aan voor een snelle check up toen bleek dat haar hartslag weg zakte tot bijna onder de 60 werd meteen naar de OK gebracht voor een SC en dat was rond 10u in de avond.

Anoniem
39+2 wkn.. Ik ben er al klaar voor sinds 36 weken! of eigenlijk.. KLAAR MEE! Dit wordt mijn 2e, 1e was met keizersnede geboren, na 2 (mislukte) inleidingen zonder enige ontsluiting en 35 uur aan weeën waarvan 30 met gebroken vliezen. Dus ik hoop intens op een natuurlijke bevalling. Ik heb sinds wk 24 bekkeninstabiliteit (alle verweking die ik vorige keer niet had, is nu dubbel en dwars te vroeg gekomen ; ) Dus moet ik alles doen met veel pijn en daar baal ik van. Ik had willen genieten, daarentegen heb ik al zoveel verdriet gehad om de pijn. En dan nog lekker wat oefenweeën eroverheen van een paar uur om de 3 min, maken dat je hoop krijgt en blijken dan uiteindelijk weer af te zakken. Balen dus... Maar hoe dan ook probeer ik positief te blijven en ieder stuk te zien als voorbereiding op mijn natuurlijke bevalling in het ziekenhuis. Er is nu al meer activiteit dan de vorige keer, dus ik hou hoop en wens voor de duizendste keer dat hij zich vandaag aan gaat dienen. 1 ding weet ik wel, ik ga pas naar het ziekenhuis als ik 3 uur weeën die steeds sterker worden. Al moet ik ze in bad op gaan vangen, ik ga niet te snel meer daarheen, is al eerder afgezakt. 6 uur voor niks in het ziekenhuis is niks. Voor iedereen die nog even moet; Meiden, hou je sterk! we zijn allemaal powervrouwen en we kunnen dit echt nog wel even aan.

Jessy
Ondertussen hebben we ons ventje mogen verwelkomen op 5/4/2016, hij draagt trots de naam Tjorven. <3

sandra
We zijn klaar voor de kleine

Naan
39+4 mama kan niet meer wachten. Hier en daar wat gerommel al een paar weken. Xxx

wanina
Vandaag 39 weken kan niet meer wachten op onze beeb

tally
op 39 weken en 2 dagen zijn mama en papa geworden van een super mooie zoon

tally
wij zijn ook 39 weken kom maar kleintje wij zijn er klaar voor mama en papa kijken er na uit om je voor t eerste keer te zien

Jouw naam:

Foto's over '39 weken zwanger'

  • 39+2
  • 39 weken We zijn er bijna, we zijn er bijna... :-)
  • Buik 39 weken
  • 39 weken & 16 weken Hier op de foto sta ik met mijn zus.. Ik ben 39 weken zwanger van mijn dochter & mijn zus net 16 weken zwanger van haar 2de zoon.. Inmiddels zijn zij geboren want ik ben 4 dagen na deze fotoshoot bevallen.. Djelaina en Jharrel heten ze.
  • 39 weken
  • 39,5 weken 's avonds nog even snel een foto gemaakt van mijn buik, over 2 dagen zou ik ingeleid worden! Heb zelfs nog een neusstrip op mn neus zitten, was erg verkouden toen :-)
  • 39+2

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan