3 weken zwanger

3 weken zwanger3 weken zwanger

De bevruchting is gelukt ?

Als je bevruchting heeft plaatsgevonden dan ben je op dit moment officieel zwanger ! Gefeliciteerd !!!

Mamma

Deze week kun je nog niet met zekerheid zeggen of je zwanger bent maar je zou zo maar eens wat van de volgende symptomen kunnen hebben:
1. Het zou zo kunnen zijn dat je borsten pijnlijk of opgezwollen aanvoelen.
2. Je zou ook wel eens erg moe kunnen worden aan het einde van een dag. Veel erger dan normaal na een drukke dag.
3. Soms heb je het idee dat je iedere 10 minuten naar het toilet toe moet.
4. Je hoort van je partner dat je af en toe behoorlijk wispelturig kunt zijn. Natuurlijk ben je het daar niet mee eens.
5. Je voelt je plotseling een beetje ziek in de ochtend en je weet niet waar dat vandaan komt.
6. Je hebt het idee dat je alles opeens veel beter ruikt.
Dit komt allemaal door de hormonen. Je lichaam maakt op dit moment een enorme hoeveelheid nieuwe hormonen aan. Deze hormonen zijn er voor om je baby te beschermen. Het hormoon progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is. Sommige vrouwen verliezen deze week wat bloed. Dit noemen ze de innestelingbloeding. Het is gelukkig niet ernstig en ook niet iets dat bij iedere vrouw voorkomt.
Misschien heb je al een vermoeden dat je zwanger bent omdat je 1 of meer van bovenstaande symptomen hebt maar misschien voel je wel helemaal niets dat komt ook vaak genoeg voor. Je zult echt nog even een weekje moeten wachten, dan kun je het testen !

Baby

Lengte van je baby: 0,1 mm
Gewicht van je baby: 0 gram


Je baby is nu 0.1 mm groot en ziet er uit als een klompje cellen maar daar komt snel genoeg verandering in. Je baby groeit deze week sneller dan alle andere weken. Binnen korte tijd is het gewicht verdubbeld !

Pappa

Allereerst willen we je graag feliciteren! Goed gedaan !
Je kunt op dit moment niet met zekerheid zeggen of mamma echt zwanger is of niet. Het is dus nog een weekje afwachten voordat je de eerste test kunt doen. Geniet er nog maar even van want ook voor jou wordt het een drukke periode.

Ben jij nu 3 weken zwanger ?

Meer

Volgende week: 4 weken zwanger

Vorige week: 2 weken zwanger

 

Reacties op '3 weken zwanger'

Reacties

Ester
10 -07 was me laatste ongesteldheidsdag daarna ben ik gestopt met de pil, we staan er allebei achter en ik dacht ag dat duurt nog lang ontpillen en noe maar op. Niet meer ongesteld geweest Gisteren 25 -08 2 testen gedaan beiden positief Vandaag nogmaals getest met clearblue om te zien hoeveel weken 2-3 weken gaf die aan We zijn er natuurlijk erg blij mee maar het moet allemaal even landen,zekers bij mij. Soort gevoel van is het echt waar.wordt er beetje onzeker van.

coenjo
Hoi, wij zijn al 3 jaar bezig voor een derde, heb 2 miskramen gehad. Nu moet ik over 2 dagen ongesteld worden maar ik kon mezelf niet inhouden en heb zon vroegezwangerschapstest gedaan, 2 streepjes! Maar ik durf nog niet blij te zijn omdat ik officieel nog niet overtijd ben... Iemand ook ervaring hiermee?

Geertje89
Hebben jullie bij 3 week al een test gedaan? (Dus 3 week na de eerste dag van de menstruatie)? die test is toch niet betrouwbaar? of doen jullie de vroege test? Ik heb sinds gisteravond wat roze slijm en bloed verloren. Maandag zal mijn menstruatie weer moeten beginnen..(op zijn vroegst)... We beginnen net met proberen zwanger te worden..

@fieken
hallo vraagje hoe weten jullie dat jullie zwanger zijn na 3weken?wat zijn jullie symptomen dan? volgende week woensdag zou ik mijn menstruatie moeten hebben (hopelijk van niet) heb wel onderin mijn buik een gevoel van kribbelingen en borsten opgezwollen en tepels pijnlijk maar niet echt donkere tepels iemand tips ofzo?

zxzx
Ik heb een vraagje ik heb 1 maart geklutst en ik heb sinds paar dagen last van misselijkheid als ik zwanger ben hoeveel weken ben ik dan en vanaf waneer kan ik testen

Adriana
Hallo allemaal, een vraagje. Hebben jullie de innestelling gevoeld? Ik kreeg gister aan het begin van de avond nogal wat steken in m'n onderbuik, ik dacht ojee volgens mij word ik ongesteld maar m'n eisprong is pas 8 dagen geleden. Heb nu nog wat lichte menstruatiepijn, geen steken meer. Ik mag nog niet testen helaas! Maar vroeg me af hoe jullie ervaring hiermee is, misschien word ik er toch iets wijzer van.

Esther Poortman
Hoi allemaal !!Ik heb vandaag een test gedaan en er staat zwanger 2-3 ..ben dus zwanger !!!!In de bijsluiter staat dat ik dan zo rond de 4-5 weken ben ....Nu heb ik in juli een mk gehad met 6 weken .Ben nu bang dat het weer mis gaat en te vroeg juicht .Maar ben zo blij !!!Vanavond ga ik het tegen mn vriend zeggen !!!En dan morgen de verloskundige bellen om info !!

Debby
vandaag men 2de test gedaan (positief!!)van clearblue stond 3+ super nieuws morgen afspraakje gyneceloog maken se

Cin-D
Vandaag 3 testen gedaan, sochtends een licht streepje, smiddags iets duidelijker, en savonds ook iets duidelijker. Zou het dan echt? Ik durf pas vanuit te gaan als ik een dikke streep zie !

monique
deze week cleurbleu test gedaan die gaf 2-3 aan! 9 mei onze eerste echo.. nu erg zenuwachtig of alles wel goed is!!

Jouw naam:

Foto's over '3 weken zwanger'

  • 3 weken zwanger Jippee het is een feit !
  •  Zou ik zwanger kunnen zijn

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan