31 weken zwanger

31 weken zwanger31 weken zwanger

Mamma 31 weken zwanger

Vanaf deze week zul je vaker bij de gynaecoloog of je verloskunde moeten komen. Afspraken worden nu om de week gemaakt tot ongeveer de laatste zwangerschapsmaand. De laatste maand zal je elke week voor controle langs moeten komen. De verloskundige kijkt eerst naar je bloeddruk. Een te hoge bloeddruk zou een teken van zwangerschapsvergiftiging kunnen zijn. Er zal ook gekeken worden naar de ligging van je kindje. Normaal gesproken wordt een kindje met het hoofdje naar beneden geboren (de hoofdligging). Bij ongeveer 1 op de 20 vrouwen ligt het kindje met het hoofdje naar boven (de stuitligging). Als je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt, is dat mooi meegenomen want rond deze of volgende week neemt je baby zijn definitieve positie in om geboren te worden. Zo niet, dan heeft het nog eventjes de tijd om te draaien. De verloskundige of gynaecoloog zal in dat geval met jou overleggen of je wilt wachten of dat ze gaan proberen het kindje te draaien. Pas als het kindje is ingedaald, kan het niet meer draaien.
Als je kindje nu geboren zou worden, zou het nog even in de couveuse moeten blijven liggen. Je baby kan zichzelf nog niet niet voldoende warm houden en heeft nog niet genoeg weerstand opgebouwd tegen ziektes en infecties.
Een tijdje terug vertelden we je al dat het placenta niet meer zou groeien in de lengte. Vanaf deze week zal deze ook niet meer dikker worden maar heeft het de maximale grootte bereikt.

31 weken zwangermet 31 weken zwanger kun je je bekkenbodem spieren nog trainen

Nog even de bekkenbodem trainen - als je 31 weken zwanger bent kun je nu nog net eventjes de bekkenbodem spieren oefenen. We hopen natuurlijk dat je dat hiervoor ook al deed maar nu kun je toch maar beter aan de slag gaan als dat nog niet het geval was. Het trainen van je bekkenbodemspieren kan er voor zorgen dat na de bevalling minder blaas problemen zult krijgen. Een sterkere bekkenbodem kan ook zorgen voor een snellere bevalling, een sneller herstel na de bevalling en minder infecties door een betere doorbloeding. Waar wacht je dus nog op ?

Een beetje onhandig ? - je veranderende centrum van zwaartekracht en je buik die af en toe in de weg gaat zitten maken je de komende 10 weken steeds onhandiger. Misschien is het tijd om de hakjes te verruilen voor comfortabele schoenen. Laat je man de grond maar goed opruimen zodat je nergens meer over kan struikelen !

Zwangerschapsverlof ? - Als zwangere kun je kiezen of je 4,5 of 6 weken voordat je bent uitgerekend stopt met werken. Je moet dit minimaal 3 weken van te voren aangeven bij je werkgever. Als je dus 6 weken van te voren wilt stoppen met werken dan moet je dat aan het begin van deze 31e week doorgeven aan je werkgever. Wil je alles weten over zwangerschapsverlof ? Kijk dan eens op onze pagina: Zwangerschapsverlof

Baby

31 weken zwangerMet 31 weken zwangerschap is de baby zo lang als een paksoi!

Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby wordt steeds groter en vooral dikker en krijgt daardoor steeds minder bewegingsruimte. Je kan nu misschien wel de billetjes of de beentjes van de baby voelen vanaf de buitenkant. Als je baby is ingedaald dan heeft het de uiteindelijke positie bereikt waarin het ter wereld zal komen. Zo niet, dan zou het gedraai nog wel voor wat misselijkheid kunnen zorgen. Deze week worden de hersenen (amygdala en hyppocampus) verder ontwikkeld. Deze 2 delen van de hersenen zijn belangrijk voor het geheugen en leren. Doordat er nog geen 'opslag structuur' is gevormd zal het nog wel heel lang duren voordat je baby zijn eerste echte herinneringen op gaat slaan. Nu het steeds krapper wordt voor je kindje om vrijuit te bewegen en kopje te rollen, zul je misschien wel eens zien dat je een bobbeltje op je buik krijgt wanneer hij of zij je een flinke por of een trap geeft. Wat je ziet is dan meestal een voetje of een schoudertje. Als je kindje inmiddels al is ingedaald dan zal het niet meer veranderen van positie.

Pappa

Mamma is nu 31 weken zwanger maar jij toch ook wel een beetje of niet ? Heb jij last van kramp in je benen, misselijkheid, stemmingswisselingen of zere borsten of voorweeën ? Dan heb je misschien wel last van het Couvade syndroom. Dat is een syndroom waarbij pappa dezelfde klachten krijgt als mamma tijdens de zwangerschap.

Ben jij nu 31 weken zwanger ?

Alle pagina's over 31 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 32 weken zwanger

Vorige week: 30 weken zwanger

 

Reacties op '31 weken zwanger'

Reacties

Xx
Ik zit inmiddels in de ziektewet vanwege veel te hoge bloeddruk en eiwitten. Ons kleintje zal met 38 weken gehaald worden.. Verder gelukkig geen pijntjes alleen erg moe..

myloveling
Ik ben 31 weken zwanger en last van blaasontsteking

Eef
31 weken zwanger en door bekkeninstsabiliteit nu al thuis. Los van de pijn en beperkingen gaat het goed.

Kay
31 weekjes ook, krampjes bij de buik en wat sneller moe, maar voor de rest voel ik mij prima! Dit is onze eerste, dus het is behoorlijk spannend!

Anoniem
31 wkn en 2 dgn zwanger van ons 2e kindje. Het gaat allemaal goed. begint nu langzaam aan wel wat zwaarder te worden. in mijn 37e week hebben we nog een midweek weg geboekt om ff tot rust te komen. en ook nog de 1e wat extra aandacht geven.

Ellen
Hier ook 31 weken :D voel ons ventje stevig stampen tegen de ribben en de maag :) nog 9 weken te gaan we kunnen beginnen aftellen :D

Laura
Ik heb sinds deze week meer last met ademhalen tijdens lichamelijke inspanningen. Verder gaat het goed tot nu goed. Ook aan het aftellen tot het verlof.

roosmuisje
Zwangerschap verloopt tot nu toe vlekkeloos. Nog 9 wk te gaan waarvan ik er zeker nog 7 van wil doorwerken....

Shelly
heb het wel zwaarder nu met werken met mn 31 weken....aftellen naar verlof is begonnen....

Anoniem
hoi ik ben 31 weekjes zwanger en mijn vriendinnetje heeft rugpijntjes

Jouw naam:

Foto's over '31 weken zwanger'

 • 31 weken en 2 dagen
 • 30 weekjes zwanger al weer. Wat gaat de tijd toch snel. Maar ook weer niet snel genoeg. Kan niet wachten tot ons wondertje er is.
 • 4D echo M'n knappe ventje
 • 31 weken zwanger
 • 31 weken
 • 31 weken
 • 31 weekjes
 • Fotoshoot zwangerschap Gisteren fotoshoot gehad, 31 weken zwanger.
 • 31 weken
 • Pretecho met 31 weken en 2 dagen zwanger Ons lieve moppie had der oogjes dit keer open, echt fantastisch ...

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan